Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7086 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני מה שמצאתי בחיפוש, צריך לפרק את ה+ ואז את ה-. וכדי לחבר, קודם את ה- ואז את ה+.

כשניסיתי לפרק את ה+ יצאו ניצוצות קטנים, זה טבעי ?

פשוט להפריד בין הכבל+ לקוטב של המצבר כמה שיותר מהר (שיהיו כמה שפחות ניצוצות) ואז ב- כבר לא יהיו ניצוצות נכון ?

תודה מראש, דין.

פורסם

אם היית מפרק תחילה את ה- לא היה ניצוץ.

מדוע ולמה פרקת בכלל את נעלי הכבל של המצבר, ובאיזה רכב ושנת יצור מדובר?

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

לא פרקתי לגמרי, רק פתחתי ואז סגרתי כי ראיתי ניצוצות.

יש הרבה לכלוך באיזור ורציתי לנקות (מלא בוץ).

הרכב הוא ריינג' רובר שנת 93

לא ברור לי למה לפרק קודם את ה-, הרי חשמל לא זורם מה+ לכיוון ה- ?

פורסם

האלקטרונים זורמים מה- לכיוון ה+, אבל זה לא מה שמשנה כאן.

ה- מחובר לגוף הרכב, ולכן כשאתה מתעסק בפירוק ה+, אתה עלול ליצור בטעות מגע בינו לבין גוף הרכב, דבר שיוביל לקצר. אם תנתק את ה- קודם, אתה תוכל לגעת עם ה+ בגוף הרכב עד להודעה חדשה ודבר לא יקרה.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

בוא אני אגלה לך סוד קטן- לא משנה איזה מההדקים תפרק ראשון, בזמן הפירוק יווצר מגע חלקי וניצוצות (בין הכבל לקוטב). הדבר טבעי ביותר ואין לחשוש מכך. הבעיה היא שלפעמים אנשים נרתעים ומייד מעיפים את הכבל מהיד. פשוט לתפוס, לשלוף בצורה מהירה ולהרחיק. מי שמפחד יכול להשתמש בכפפות עבודה.

לאחר שתנתק את הכבל החיובי או השלילי אתה יכול לגעת איתו בגוף הרכב ככל שתרצה ולא יקרה דבר. כל עוד קוטב אחד מנותק לגמרי אין מקור אנרגיה. מה שכן חשוב להקפיד זה שלא יתהפכו הקטבים בזמן העבודה, בכלל זה מצב בו כבל המינוס נוגע בפלוס וכבל הפלוס נוגע בגוף הרכב. הדבר עלול להסתיים באסון.

לאחר פירוק שני הקטבים תנקה טוב טוב (רצוי מעט ליטוש בעזרת נייר מים), תעבור עם מטלית לחה, תייבש, תחבר ושלום על ישראל.

כמובן שכיוון זרימת אלקטרונים בטבע הוא מהמינוס לפלוס. אין הדבר משנה לצורך הדיון הנ"ל כיוון שלא ממש מעניין אם הניצוצות יעופו מהקוטב לכבל או מהכבל לקוטב.

למי שרוצה לבחון את עצמו בחשמל:

כאשר מנתקים את הכבל של הפלוס ראשון מאיפה לאיפה יעופו הניצוצות?

מה לגבי כאשר מנתקים קודם את הכבל של המינוס?

בהצלחה.

פורסם

אצלי ניתקתי את המינוס

החלפתי את נעל הכבל היה מלא בקורוזייה, לא היו ניצוצות

כשהרכבתי אותו מחדש אז היה ניצוצות קלים אבל זה כלום

ולגבי זרימת האלקטרונים עד כמה שזכור לי מתורת החשמל האלקטרונים זורמים מהמינוס

לפלוס ולא כפי שחושבים

פורסם

לאחר שתנתק את הכבל החיובי או השלילי אתה יכול לגעת איתו בגוף הרכב ככל שתרצה ולא יקרה דבר. כל עוד קוטב אחד מנותק לגמרי אין מקור אנרגיה. מה שכן חשוב להקפיד זה שלא יתהפכו הקטבים בזמן העבודה, בכלל זה מצב בו כבל המינוס נוגע בפלוס וכבל הפלוס נוגע בגוף הרכב. הדבר עלול להסתיים באסון.

שלא יהיה בלבול, בשביל הבטיחות בעבודה - תמיד לנתק ראשון את הקוטב השלילי, והוא גם זה שיחובר אחרון!

הניתוק והחיבור יתבצע רק כאשר מתג ההצתה סגור - ראו הוזהרתם!

פורסם

אביב,

ברכבים מסויימים הקוטב החיובי קרוב לגוף הרכב או לחלק מתכתי אחר שהינו מינוס, בזמן פתיחת אום ההידוק של הקוטב החיובי תחילה בטעות אתה עלול לגעת עם המפתח (רינג או פתוח) בגוף הרכב ולגרום לקצר.

מה שלא יקרה אם תפרק קודם את הקוטב השלילי וככה גם בהרכבה תחילה את הפלוס מחברים.

איזה כייף לי :)

פורסם
דניאל תסביר לי בבקשה מדוע משנה סדר הניתוק/חיבור?

לא יזיק לך לקרוא הודעות בשרשור (לדוג' הודעה 4) במקום לשאול שאלות מיותרות.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

• תוכן חדש...