Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8375 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

Israel is known for its violent and often destructive drivers. There is no polite waving of hands, signalling, or looking in the rear-view mirror to see if there's someone behind you - in Israel rear-view mirrors are practically optional. If one is deciding on whether to rent a car or get a taxi, it is best to do neither. Taxi drivers can be rude.(bbc)1

(ישראל ידועה בנהגיה האלימים וההרסניים, בישראל אין נוהג לנפנף בידיים לאותת או להסתכל במראות. הסתכלות במראות בישראל על מנת לבדוק אם יש מישהו מאחורייך היא דבר אופציונלי. אם מישהו מתלבט אם לשכור רכב או לקחת מונית עדיף לא לעשות את שניהם נהגיי מוניות עלולים להיות לא אדיבים.)

Israeli drivers are very aggressive drivers, don't take it personally - it's probably better to let them pass you if they seem really determined.

(נהגיי ישראל הם מאד אגרסיביים, על תיקח זאת אישית – עדיף לתת להם לעבור אם הם נראים מאד נחושים לעשות זאת. )

Be aware that among Israeli drivers, brashness on the road is the national sport. Drivers are often aggressive and impatient; tailgating is the norm, not the exception.

(שים לב! בקרב נהגיי ישראל פזיזות בכביש היא ספורט לאומי. נהגים לעיתים קרובות הם אגרסיביים וחסרי סבלנות, הצמדות לזנב הרכב זהו דבר נורמלי לא יוצא מן הכלל)

קצת כואב שככה אנחנו נראים! ציטטי פה אתרים שעוסקים התיירות בשביל שאנשים יבינו שהמצב חמור.

ולא אני לא מתכוון ל"פושעים" שנוסעים על 120 אני מתכוון לאנשים שמתזזים בפקקים או שעוקפים תור שלם של מכוניות שמחכות בתור מהצד ועוד כל מיני דוג'!

ועוד משהו שמרגיז בטירוף זה אנשים שמתעקשים לנסוע 90 קמ"ש בנתיב השמאלי! הנתיב השמאלי מיועד לעקיפה! או למישהו שנוסע מהר מאד מי שנוסע בנתיב השמאלי צריך לשים לב ולפנות אותו אם מישהו נצמד אליו מאחורה ורוצה לעקוף! ולא משנה אם הוא נוסע 140 והזה שמאחוריו 150! נתיב שמאלי מיועד לעקיפה ופניה שמאלה בלבד!

נ.ב

התרגום שהוספתי מיועד לנוחיות בלבד והוא לא מילה במילה אלא איך שאני הבנתי אותו.

פורסם

Talgating זה בין הדברים הכי מסוכנים שעושים פה ובמיוחד זה מסוכן השיירות של מפגרים של 5 מכוניות שנוסעות בתוך קופסת סרדינים אחד הולך כל השיירה איתו

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

העיקר שמר יעקב רז מדבר על "תרבות המהירות" במקום על "תרבות נהיגה", "תרבות כביש" וכו'.

היתה לי אלפא אדומה / היתה לי אלפא / היום אני נוסע / בדלתא לבנה.

פורסם

עוד רחוק היום שבו נציג של משטרת ישראל, ולא משנה עם כמה ניקלים על הכתף, יהיה במעמד להגיד איזו שהיא מילה על תרבות נהיגה או על תרבות בכלל.

שיסתכל קודם על המערכת שאותה הוא מייצג ובשמה הוא עלה לדיון ההוא. מערכת שרובה אנשים עילגים וכוחניים שהם עברייני התנועה הגדולים ביותר על הכביש.

הייתי מאוד שמח לסטטיסטיקות על מעורבות שוטרים בתאונות דרכים, ולא בדרך לפעילות מבצעית.

הסיבה היחידה שלא כל ניידת דופקת ונדפקת מכל הכיוונים היא שנהגים מסביבה מתרחקים כמו שלא מתרחקים מאף רכב משתולל אחר.

משטרת ישראל מטיפה על תרבות...

הרשו לי לפחפח-

פחחחחחחחחחחחחחחחחחחח......................

פורסם

שימו לב שרוב רובה של הכתבה סובבת סביב אופי נהיגתם של נהגי המוניות...

לפחות באיזור בוא אני גר הם גורם מספר 1 לתאונות קטנות ליד הבית.. הם עצבניים ברמות, חסרי סבלנות :mad: ונותנים הרגשה כאילו הם מלכי הכביש :king: שאסור להם להפסיד דקה של עיקוב כמו לעצור בתמרור עצור או לתת זכות קדימה בכיכרות, לשמחתי אצלנו לפחות המשטרה מקפידה על לשים דגש בטיפול בעיית נהגי המוניות ומחלקים דוחות בלי סוף על אי מתן זכות קדימה של נהגי המוניות בכיכרות לדוגמא.

ודר"א אותם שוטרים ש"תופסים" את נהגי המוניות בעט ביצוע האווירה נמצאים בניידות מוסוות כ"מונית".. :wink: ולא אחרת (כמה אירוני)

באמת חבל שככה אנחנו נראים :!::!::mm_nah::nono:

פורסם

אתה חושבים שתרבות הנהיגה גרועה בארץ?!

ניסיתם לנהוג באיטליה?! אדום זה רק המלצה.... תביא ציטוטים לגבי ארצות אחרות

למה? ככה!

פורסם
. מערכת שרובה אנשים עילגים וכוחניים

מסכים איתך ב 100%

החיים הם כמו מנה פלאפל, איך שלא תשים הטחינה - תמיד ינזל

פורסם
אתה חושבים שתרבות הנהיגה גרועה בארץ?!

ניסיתם לנהוג באיטליה?! אדום זה רק המלצה.... תביא ציטוטים לגבי ארצות אחרות

הלוואי עלינו תרבות נהיגה איטלקית.

שטויות במיץ... תרבות הנהיגה שם הגרועה בעולם.. תרבות הרכב שם היא באמת מפותחת ושאיפה לכולנו אבל תרבות הנהיגה זה גרועה מאוד הם לא יודעים לנהוג

מתי לאחרונה היית באיטליה וניסית לנהוג בכבישים שם?

למה? ככה!

פורסם

לפני כשנה, נהגתי שם 5000 ק"מ.

החזרה לישראל היתה הלם תרבותי. לנהגים בישראל אין את האדיבות, הסבלנות, התכנון המקדים, שמירת המרחק, כבוד הדדי ושמירה על חוקי תנועה איפה שהם באמת נדרשים כמו שיש לאיטלקים בזרת יד ימין.

פורסם

החזרה לישראל היתה הלם תרבותי. לנהגים בישראל אין את האדיבות, הסבלנות, התכנון המקדים, שמירת המרחק, כבוד הדדי ושמירה על חוקי תנועה איפה שהם באמת נדרשים כמו שיש לאיטלקים בזרת יד ימין.

אתה בטוח שנהגת באיטליה?!

למה? ככה!

פורסם

אתה בטוח שנהגת באיטליה?!

כן.

פורסם

אתה בטוח שנהגת באיטליה?!

כן.

אני הייתי האיטליה לא היה אף אחד מהדברים שאמרת אולי רק תכנון...

כבוד?! סבלנות?! על מה אתה מדבר נסעת בתוך רומא? אנשים לא יודעים לנהוג שם... כולם עוברים באדום צופרים כל הזמן... אין התייחסות לחוקי התנועה

למה? ככה!

פורסם

לבושתי לא הייתי באיטליה, אבל נוכחתי בסממנים דומים בפריז. גם שם, למראית עין מדובר (במיוחד בצמתים הרחבים) בבלאגן אחד גדול. אבל!!! זה לא ככה. לנהגים שם יש את הדבר הכי חשוב, שיש גם לאיטלקים ואין לישראלים - זו העקביות והיכולת להיות צפוי. פשוט להיות צפוי!!! נוסעים באדום? חותכים מימין? הכל נכון, אבל צפוי!!! לא כמו ישראלי שנוסע באיזי באמצע איילון ופתאום מתעורר לגלות שהוא צריך ימינה ובולם פתאום תוך חתיכת שני נתיבים ופתאום נזכר שהוא צריך לאיילון בכל זאת אז הוא לוקח רברס במקום הכי פחות הגיוני ופתאום הוא נעצר בירוק (כי אח שלו עובר בדיוק בצומת?) ופתאום הוא מנומס ונותן לך להשתלב אבל איך שאתה זז הוא נותן גז וחוסם אותך, וכו' וכו' ...

בשביל להיות עקבי וצפוי, צריך להיות מקצוען. צריך החלטיות. לדעת מראש אם אתה עובר את הצומת או לא, בלי שתצטרך להדחף ואז לבלום בפתאומיות; לדעת מראש איפה צריך לפנות ולא להפתיע את כל מי שסביבך; לדעת איפה אפשר לעקוף מתוך הכרות עם הדרך והמכוניות האחרות, ולא בניסוי-וטעיה-ולחזור-בבהלה-לנתיב; זה מקצוענות!!! וזה לא קשור אם זה נראה אגרסיבי או מהיר או צפוף או אני לא יודע מה. ופה בארץ, יש את זה אולי לאחד ממאה. אולי.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

• תוכן חדש...