Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7085 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"מפלצתיים" - לא הייתי קורא להם.

מסכים לחלוטין.

השנה פתחו קטגוריה "פתוחה" שאמורה היתה לקרוץ למשתתפים בכלים אמריקאיים, אבל מייד שמו עליה הגבלות שהופכות אותה דומה מדי לT1.3, ולא קטגוריה פתוחה באמת. כצפוי, הקטגוריה הזו נשארה ריקה. אני עדיין מחכה לקטגוריה פתוחה באמת.

זו לא קטגוריה חדשה. והיא לא ריקה. אריק ויגורו (שברולט) ורובי גורדון ("האמר", יה, רייט) נמצאים בה, וגורדון לטעמי עשוי להתגלות כהפתעה של הדאקאר השנה - אם הקבוצה שלו מספיק יעילה ומאורגנת.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

• תגובות 56
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

זהו בהחלט האירוע הכי מיוחד בשנה.

הראלי הכי קשה, הכי ארוך, הכי מתוקשר והכי תחרותי.

185 רכבים, 232 אופנועים, 14 טרקטורונים ו85 משאיות מחכים ל6 בינואר.

גם אני כבר מחכה בקוצר רוח לתחילת הראלי, ולניצחון השביעי ברציפות של מיצובישי. הפאג'רו (כל קשר בין הפאג'רו הזה לבין הפאג'רו שאנחנו מכירים הוא מקרי בהחלט, ומסתכם בסמל שעל הפרונט...) של הקבוצה האדומה פשוט מדהים! מכונה חסרת מעצורים. שמתם לב גם כמה כסף הם משקיעים בצוותי סיוע? שנה שעברה היו להם 5-6 פאג'רואים רגילים בתור משאיות סיוע, השנה יש להם רכב שונה. (תמונה מצורפת)

סתם שאלה,

למה טויוטה לא מצטרפת לשורות הראלי הקשה בעולם?

יש להם את הכסף, המשאבים והבסיס (לנד-קרוזר), אבל הם מעדיפים להישאר ביפן, למה?

נ.ב. לעדכונים שוטפים: www.dakar.com

http://www.mitsubishi-motors.com/motorsports/e/07dakar/index.html

^ זהו האתר של נבחרת מיצובישי, יש להם פשוט תמונות מדהימות, אז אני מבקר קבוע באתר.

בערוץ יורוספורט יש עדכונים כל לילה בשעה 11 או 12 (אני לא בטוח) עדכונים של חצי שעה בד"כ.

יאיר.

1218_s01.jpg

1218_s09.jpg

1218_s12.jpg

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

טל, קטגוריה OP לא היתה קיימת בשנים קודמות. היו עם השנים שינויים בT1.3 לכיוון צמיגים יותר גדולים וכו', אבל לא היתה קטגוריה פתוחה. גם השנה, הOP היא בסה"כ T1.3 שמתירה אביזרי בטיחות אמריקאיים בנוסף לאירופיים, וכלוב שבנוי לפי SCORE ולא לפי FIA. כיוון שגם ההאמר וגם הפרו-טראק שהזכרת בנויים שניהם לפי FIA לקטגוריה T1.3 ושניהם השתתפו בT1.3 בשנה שעברה, קשה לי לראות סיבה שהם יידחקו השנה לקטגוריה הפתוחה, להתחרות בעצמם. למרות זה, נוכל לדעת מי באיזו קטגוריה רק כשיסתיימו הבדיקות הטכניות (עוד מעט), ואז נראה.

בכל מקרה... עדיין אין קטגוריה פתוחה באמת, כמו שצריך להיות, כמו שיש באמריקה.

אסף.

פורסם
...

סתם שאלה,

למה טויוטה לא מצטרפת לשורות הראלי הקשה בעולם?

יש להם את הכסף, המשאבים והבסיס (לנד-קרוזר), אבל הם מעדיפים להישאר ביפן, למה?

...יאיר.

טויוטה לא משתתפים בדאקאר , כמו בעוד סוגים שונים של ספורט מוטורי כי עיקר ההשקעה שלהם הוא ביהלום שבכתר - פורמולה-1 !!!

טויוטה במשך שנים התחרו בראלי העולמי ובקטגוריות שונות דרך קבוצת טויוטה-אירופה אולם לפני מספר שנים הם החליטו להתעמת עם הונדה במגרש הביתי של הונדה, פירקו את קבוצת הראלי ובנו קבוצת פורמולה-1 .

נכון לעכשיו הונדה השיגו כבר את הניצחון הראשון שלהם בעידן החדש וטויוטה עדיין מדשדשים .

דני פרומצ'נקו אמר לי בשיחה ביננו שהטעות של טויוטה היא בכך שבחרו את השומאכר הלא-נכון...

ולדעתי הוא צדק .

דובי

הבלוג שלי- כעת ב-באזר, בלוגים של ספורט .

פורסם
טל, קטגוריה OP לא היתה קיימת בשנים קודמות. היו עם השנים שינויים בT1.3 לכיוון צמיגים יותר גדולים וכו', אבל לא היתה קטגוריה פתוחה. גם השנה, הOP היא בסה"כ T1.3 שמתירה אביזרי בטיחות אמריקאיים בנוסף לאירופיים, וכלוב שבנוי לפי SCORE ולא לפי FIA. כיוון שגם ההאמר וגם הפרו-טראק שהזכרת בנויים שניהם לפי FIA לקטגוריה T1.3 ושניהם השתתפו בT1.3 בשנה שעברה, קשה לי לראות סיבה שהם יידחקו השנה לקטגוריה הפתוחה, להתחרות בעצמם. למרות זה, נוכל לדעת מי באיזו קטגוריה רק כשיסתיימו הבדיקות הטכניות (עוד מעט), ואז נראה.

בכל מקרה... עדיין אין קטגוריה פתוחה באמת, כמו שצריך להיות, כמו שיש באמריקה.

אסף.

צודק שהקטגוריה בהגדרתה זו לא היתה קיימת בשנה שעברה. טעות שלי. ומסכים איתך בהחלט שהקטגוריה הפתוחה היא לא באמת פתוחה. ברגע שחייבו רסטריקטורים הוציאו ממנה את העוקץ. אני מניח שהם חששו מהמהירויות ההיסטריות שכלים כאלו יכולים להגיע אליהם. התוצאה היא שההבדלים לעומת T1.3 באמת קטנים (דווקא ציוד הבטיחות צריך להתאים לתקנות ה-FIA, לפי מה שראיתי. יש לעומת זאת הבדלים בקוטר הצמיגים המקסימלי וברוחב הכללי המותר - ב-Open הכל קצת יותר גדול.).

לויגורו יש טנדר חדש השנה, וגורדון ביצע שינויים די משמעותיים ב"האמר". אני מניח שלשניהם לא כל כך משנה באיזה קטגוריה הם מתחרים. כל אחד מהם ישמח להיות הראשון בין רכבי ההנעה האחורית, ולפחות גורדון ילך בלי להתביייש על נצחון. אני, על כל פנים, בעדו.

טל

חבר הפורום טל שביט נהרג בתאונת דרכים כשהוא רכוב על אופנוע בזמן מילוי תפקידו ככתב רכב. יהי זכרו ברוך.

* "מוטב שתשתוק ויחשבו שאתה טפש, מאשר לפתוח את הפה ולהסיר כל ספק" (בנג'מין פרנקלין)

* "If I were in your shoes, I'd whisper before I'd shout" (רייצ'ל סטיבנס, "סוויט דרימס מיי ל.א. אקס")

פורסם

מצטער לקטוע לרגע את הדיון המעניין , ובכמה שורות לספר איך כל זה התחיל .

הכל התחיל בשנת 1977, אופנוען בשם טרי סאבין איבד את דרכו במדבר הלובי במסגרת ראלי אבידג'אן .

הוא ניצל מחולות המדבר , חזר לצרפת והתגבר על הסיוט שעבר .

טרי שם לעצמו כמטרת חיים לחלוק את חווית המסע שעבר עם אנשים רבים שיקח איתו לחוות את מרחבי החול העצומים .

הדבר הצית את דימיונו להוביל מסע שיצא מאירופה דרך אלג'יר ובסופו של דבר יגיע לדאקר .

מהר מאוד התוכנית הפכה למציאות , ראלי פאריז דאקר הראשון יצא לדרך כראלי אלמוני .

אולם טרי סאבין התגלה כחלוץ ומוביל אמיתי , המוטו שלו היה -

" להוות אתגר לאלו שיוצאים , ליצור חלום אצל אלו הנשארים מאחור "

ב- 26/12/1978 ראלי פאריז - דאקר הראשון יצא לדרך

[B][COLOR=navy]אריה פאהן מפקח בניה - אבן היסוד פיקוח בניה [/COLOR][/B] [URL]http://www.even-hayesod.co.il/[/URL]

פורסם

רק תיקון קטן: תיירי. לא טרי.

פורסם
מצטער לקטוע לרגע את הדיון המעניין , ובכמה שורות לספר איך כל זה התחיל .

הכל התחיל בשנת 1977, אופנוען בשם טרי סאבין איבד את דרכו במדבר הלובי במסגרת ראלי אבידג'אן .

הוא ניצל מחולות המדבר , חזר לצרפת והתגבר על הסיוט שעבר .

טרי שם לעצמו כמטרת חיים לחלוק את חווית המסע שעבר עם אנשים רבים שיקח איתו לחוות את מרחבי החול העצומים .

הדבר הצית את דימיונו להוביל מסע שיצא מאירופה דרך אלג'יר ובסופו של דבר יגיע לדאקר .

מהר מאוד התוכנית הפכה למציאות , ראלי פאריז דאקר הראשון יצא לדרך כראלי אלמוני .

אולם טרי סאבין התגלה כחלוץ ומוביל אמיתי , המוטו שלו היה -

" להוות אתגר לאלו שיוצאים , ליצור חלום אצל אלו הנשארים מאחור "

ב- 26/12/1978 ראלי פאריז - דאקר הראשון יצא לדרך

פרט מעניין - הראלי הראשון כלל אופנועים בלבד... מכוניות ומשאיות הצטרפו מאוחר יותר.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם

קטע מספר אחד מליסבון לפורטימאו בפורטוגל שכלל 464 ק"מ הסתיים בנצחון מוחץ והפגנת תכלית ואולי גם הצהרת כוונות של קבוצת פולקסווגן.

קרלוס סוזה סיים ראשון , דה-ווילייר שני וקרלוס סיינז שלישי בזמן זהה לארי ואטנן שסיים רביעי, חמישי בטוארג נוסף היה מרק מילר .

דובי

m_6.jpg

פורסם
קטע מספר אחד מליסבון לפורטימאו בפורטוגל שכלל 464 ק"מ הסתיים בנצחון מוחץ והפגנת תכלית ואולי גם הצהרת כוונות של קבוצת פולקסווגן.

קרלוס סוזה סיים ראשון , דה-ווילייר שני וקרלוס סיינז שלישי בזמן זהה לארי ואטנן שסיים רביעי, חמישי בטוארג נוסף היה מרק מילר.

נצחון בסטייג' הראשון הוא בעיקר ענין של כבוד (בטח בשביל סוזה) ולא אומר כלום על ההמשך - כפי שנוכחנו שוב ושוב בעבר. הייתי שמח מאד לראות את פולקסווגן מנצחים (כל אחד, רק לא שוב מיצובישי), אבל מוקדם מכדי לצאת בהצהרות.

בדיקה ברשימה מגלה את הפנדה 4x4 של ברונו סאבי במקום 154 ואחרון, ואת מיקי ביאזון במקום 148. אם ככה זה נראה כבר עכשיו, עם שני נהגים כאלה, התחזית המוקדמת שלי - שהפנדות לא יגיעו לחצי המרחק - נראית אפילו קצת אופטימית.

ואגב, אסף, שים לב שלפי הדיווחים באתר הדאקאר, גורדון אכן רשום ב-Open.

טל

פורסם

גלעד בנאי, הישראלי היחידי שמתחרה השנה, סיים במקום ה-237 לאחר התנגשות עם רוכב אחר. 4 שעות בערך אחרי המקום ה-1.

הדיווח על ההתנגשות פורסם בפורום פול גז, לאחר שטל זהר (צלם האתר שנמצא בפורטוגל) דיווח על כך בסלולארי.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

מנהל תחום אופנועי הכביש בקבוצת "עופר-אבניר" - המותגים: Suzuki, Aprilia, Moto Guzzi, Husqvarna

פורסם
נצחון בסטייג' הראשון הוא בעיקר ענין של כבוד (בטח בשביל סוזה) ולא אומר כלום על ההמשך - כפי שנוכחנו שוב ושוב בעבר. הייתי שמח מאד לראות את פולקסווגן מנצחים (כל אחד, רק לא שוב מיצובישי), אבל מוקדם מכדי לצאת בהצהרות.

בדיקה ברשימה מגלה את הפנדה 4x4 של ברונו סאבי במקום 154 ואחרון, ואת מיקי ביאזון במקום 148. אם ככה זה נראה כבר עכשיו, עם שני נהגים כאלה, התחזית המוקדמת שלי - שהפנדות לא יגיעו לחצי המרחק - נראית אפילו קצת אופטימית.

ואגב, אסף, שים לב שלפי הדיווחים באתר הדאקאר, גורדון אכן רשום ב-Open.

טל

עניין של כבוד או תחרות אמיתית , אחרי הצפיה בקטע של אתמול ביורוספורט אני לא כל כך בטוח שזה מה שהמתחרים חשבו שיקבלו בתור STAGE ראשון של הדאקאר .

היו שם קטעים עם חולות טובעניים ממש ומכוניות ומשאיות פשוט נתקעו.

רובי גורדון עם ההאמר המדהים נתקע גם הוא ללא יכולת תזוזה ואם שם הוא כבר עצר מה יהיה בדיונות הגדולות של המדבר.

לגבי צמד הפנדות - טל , היית מאד אופטימי . אתמול בטוח היה להם קשה ואני לא יכול לתאר מה יהיה הלאה .

הם הגיעו כל כך מאוחר שצוותי הצילום כבר לא חיכו להם...:lol:

דובי

פורסם

גלעד בנאי התנגש ברוכב צרפתי והתעכב ב-40דקות.

גם יוטה התנגשה בו עם הב.מ.וו (הצפונבוניות האלו!) ועיקמה לו רגלית.

אבל העיקר שסיים בשלום.

הכרובלוג

מחירון אופנועים

פורסם

רובי גורדון עם ההאמר המדהים נתקע גם הוא ללא יכולת תזוזה ואם שם הוא כבר עצר מה יהיה בדיונות הגדולות של המדבר.

דובי

ראיתי את הסיקור ביורוספורט, ורובי נתקע בבוץ דביק ועמוק מאוד, אני בספק אם מישהו לא היה נתקע שם. בכל אופן, ההאמר שלו נראה רב-יכולת, ולפי דעתי לא צפויות לו בעיות מיוחדות בדיונות.

יאיר.

Subaru Outback 2.5

גם כשהכביש נגמר...

פורסם

קרלוס סיינז X-אלוף עולם בראלי מראה שגם בראלי-רייד הוא יודע את העבודה ומנצח את הקטע היומי , הקטע השני של ראלי דאקאר 2007.

שני , 29 שניות אחריו מגיע נני רומה עם המיצובישי ושלישי לוק אלפון עם מיצובישי נוספת.

בדרוג הכללי מוביל עדיין קרלוס סוזה שניצח אתמול , 45 שניות לפני קרלוס סיינז.

בקטגורייה הפתוחה מנצח היום אריק ויגורו עם שברולט .

דובי

m_7.jpg

• תוכן חדש...