Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7026 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בטיפול 10 אלפים האחרון אמרו לי במורשה צ'מפיון סקודה שהמשאבה הגה גמורה ומטפטפת קצת שמן.

לפני שבועיים ההגה היה מאוד קשה ולאחר שלושה ימים פתאום זה נפתר מעצמו וחזר להיות רך יחסית.

הם רוצים על החלפת משאבה משופצת שמגיעה מגרמניה לטענתם 800 שקל כולל עבודה ושנתיים אחריות לעומת 1500 שקל חדשה .

אם אני נוסע במצב הזה ולא מחליף משאבה יכול לקרות נזק נוסף להגה או שאפשר לנסוע ככה ?

האם המחיר שהם רוצים נורמאלי ?

סקודה ניו פליסיה בנזין שנת 2000

מתגעגע... לאוטוביאנקי Y10 שלי.

פורסם

לא, אנחנו עובדים עליך. וגם המוסך.

כולם מנסים לסחוט ממך כמה שיותר כסף.

אין לך אפילו מושג מהו הגה כח, אתה יודע שיש תקלה (הייתה כזו, לפחות), המוסך איבחן אותה עבורך - ואתה לא מוכן לקבל את זה.

גש לפורום של אורי גלר.

פורסם

הבנתי שיש בעיה ואני יודע שצריך להחליף את המשאבה , אבל רק רציתי לדעת מה יכול לקרות אם לא מחליפים את המשאבה, אם יכול לקרות נזק יותר גדול , כי בצ'מפיון אמרו לי שלא יכול לקרות משהו אם המשאבה לא תקינה ואפשר לנסוע ככה.

פורסם

אני אנסה להסביר לך

ההגה ברכב שלך הוא הגה כח או הגה הידראולי שזה אותו דבר .

הכוונה זה שההגה בזמן עבודה מקבל הגברת כח על ידי לחץ הידרואלי

(זה שנוצר במשאבה ) ומתוכנן לעבוד בעיקר על לחצי השמן כלומר

יש מסרק מכני אבל הוא לא ממש עובד קשה .

המידה ומשאבה שלך לא עובדת זה אומר שהמנגנון המכני עובד קשה יותר

בנסיעה לא תרגיש בהבדל אפילו נסיעה נעימה יותר .

במצב סטטי יהיה קשה לסובב את גלגל ההגה .

נזק ודאי נגרם למסרק בשני המצבים מכיון שהוא ( המסרק ) לא בנוי לעבוד מכני

אלא רק לצורך חילוץ .

הנזק זה שהשניים נאכלות עד כדי פסילת המסרק משחיקת יתר .

זה כמובן מוסיף על עלות השיפוץ עוד כ 1000 ש"ח ( למי שיש אפשרות ליבא

מסרקים) לא לכול המשפצים יש את האפשרות הזו .

בקיצור ההגה בנוי הגה כח ויש להישתמש בו לפי איך שהיצרן תכנן .

ולא בשיטה הישראלית .

בהצלחה

אורי

• חודשיים מאוחר יותר...
פורסם

בצ'מפיון סקודה בני ברק אמרו לי שמשאבת ההגה גמורה והציעו לי להחליף במשופצת ממפעל בגרמניה ב 800 שקל עם אחריות לשנתיים (חדש עולה 1500 שקל) , מישהו מכיר מכון למשאבות הגה אמין במיוחד באיזור המרכז שיותר זול ?

(ניו פליסיה שנת 2000 )

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

מחר אני מכניס את המכונית לצ'מפיון להחליף את המשאבה , אלא אם כן מישהו יכול להציע לי משהו יותר זול ואיכותי , אבל איפה ?

פורסם

המחיר נשמע סביר ומומלץ להחליף למשאבה חדשה ולא משופצת שהאחריות עליה כחצי שנה לעומת חדשה שנתיים במוסכי צ'מפיון.

איזה כייף לי :)

פורסם

לאחר שהחליפו לי את משאבת ההגה+פולי בפליסיה בצ'מפיון, נאמר לי שרק מזרקי השמן התקלקלו והמשאבה הייתה בסדר , אבל לא הייתה ברירה ונאלצו להחליף את הכל כי אין בארץ מכון לשיפוץ משאבות הגה -והמשאבה ששמו אצלי היא משופצת מגרמניה.

בהגה אין שום הבדל וזה גם מה שנאמר לי מאחראי המוסך , שאין כל הבדל בהגה אבל עכשיו תפקוד המזרקי השמן יהיה טוב (לפני ההחלפה לא היה שמן הגה בגלל נזילה )

השאלה שלי היא אם זה היה הכרחי מצידי להשקיע על כל זה 1100 שקל ? האם לא היתה אפשרות אחרת לתיקון מזריקי השמן?

• תוכן חדש...