Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7121 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

השבוע רכשתי סוזוקי ליאנה , 4 דלתות.2003 .

א- אשמח לקבל המלצות למוסך אמין ויעיל לסוזוקי באיזור השרון ,

ב -לפי הספרות קראתי שברכב זה , מיכל הדלק אמור להיות 50 ליטר , ואילו כשתדלקתי את הרכב , בשלב שהמחוג הראה על תחילת הקו האדום , כולה מילאתי 28 ליטר, הכיצד ???

ג- לפי מה שהספקתי לראות , אין שעון חום בלוח השעונים , הסבירו לי שהוא כן קיים , אבל נדלק רק ברגע שהמנוע כבר חם, האם זה לא יכול להיות מסוכן מדי?

ושאלה נוספת, למה צריך צ'וק אוטומטי?

תודה רבה.

פורסם

לפי הספרות קראתי שברכב זה , מיכל הדלק אמור להיות 50 ליטר , ואילו כשתדלקתי את הרכב , בשלב שהמחוג הראה על תחילת הקו האדום , כולה מילאתי 28 ליטר, הכיצד ???

לפי מה שהספקתי לראות , אין שעון חום בלוח השעונים , הסבירו לי שהוא כן קיים , אבל נדלק רק ברגע שהמנוע כבר חם, האם זה לא יכול להיות מסוכן מדי?

ושאלה נוספת, למה צריך צ'וק אוטומטי?

ברכות על הרכישה.

לגבי מד הדלק, יתכן וישנו זיוף טבעי, אם כי 22 ליטר זו סטייה משמעותית.

נורית החום הזו אכן יותר 'מסוכנת' משעון חום שגרתי (כמובן, אם מקפידים להשגיח על הטמפ'), אך ברגע שהיא תדלק אין זה אומר חד משמעית שנגרם נזק בלתי הפיך למנוע.

ברכבך אין 'צ'וק אוטומטי' - חיה זו נכחדה מהעולם כבר זמן מה.

הרכב מצוייד במע' הזרקה ממוחשבת, שבין היתר מבצעת את תפקיד הצ'וק האוטומטי, דהיינו הזרקת כמות מוספת של דלק בעת חימום המנוע.

בברכה,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

אני אישית הייתי ממליץ בחום על התקנת שעון חום בנפרד בעלות קטנה שתחסוך הרבה כאב ראש וכסף .מכיוון שכשהנורה נדלקת האוטו כבר חם מדי והנזק כבר נעשה

נ.ב ממש בושה איך שמנסים לחסוך כל שקל היצרנים ולא תמיד מבחינים בפרטים הקטנים שנראים בנאלים בעת רכישת הרכב

פורסם

מספר תשובות :

אניא שמח להמלצה על מוסך באיזור נתניה , ולאו דווקא מוסך מורשה,

לגבי הצ'וק האוטומטי ,

גם אני חשבתי שהוא פסה מן העולם,

אבל כל תחילת נסיעה 0בעיקר בבוקר ) אני מה הטורים עולה , ויש מנורה כחולה שנדלקת למשך כ דקה .

אם אני לא טועה הציור של המנורה הוא אותו ציור של צ'וק שהיה לי באוטו אאחר לפני מספר שנים ,

אם זה לא צ'וק , מה זה כן יכול להיות?

פורסם

אבל כל תחילת נסיעה 0בעיקר בבוקר ) אני מה הטורים עולה , ויש מנורה כחולה שנדלקת למשך כ דקה .

אם אני לא טועה הציור של המנורה הוא אותו ציור של צ'וק שהיה לי באוטו אאחר לפני מספר שנים ,

אם זה לא צ'וק , מה זה כן יכול להיות?

שוב, כפי שאמרתי - מע' ההזרקה מזרימה כמות דלק מוספת שגורמת לעליית הסל"ד בהתנעה קרה, בדומה לתפקיד הצ'וק.

בדק' הראשונות להתנעה קרה, הסל"ד יהיה גבוה מהרגיל (1500 לערך, אך אין זה מדוייק) והתערובת מועשרת.

התוצאה דומה, אך הביצוע שונה - במקום שכניסת האויר תיחסם ותגרום בעקיפין להעשרת התערובת, מחשב המנוע גורם להזרקת כמות גדולה יותר של דלק ותו לא.

בנוגע לנורה, היצרן אבזר את הרכב בזוג נוריות שמחליפות את השעון המסורתי - אחת כחולה שתיראה בכל התנעה קרה, ואחת אדומה שמוטב ולא תידלק לעולם.

שבת שלום,

שחף בן צבי.

בברכה,

שחף בן צבי.

פורסם

דבי שלום רב!

כפי שצינתי בפרטי פני אל מוסך מורשה ולא יקר ,"משה את סולו" באזור התעשיה הישן,

הרכב יחובר למחשב יעודי , ושם יבדקו כל הפרמטרים, המשפעים על תצרוכת הדלק כגון חיישן טמפרטורה לא תקין, תיבדק הנורה הדולקת בלוח השעונים, ותיבדק הסיבה לכך, תקבלי נתונים לגבי הכמות בטנק הדלק, ולגבי הצריכה בפועל.

המוסך ממוקם באזור התעשייה הישן בנתניה , כצובת מדוייקת תמצאי בספר הטלפונים.

אנא חזרי לפורום לעדכון על הממצאים שיתגלו.

בהצלחה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

• תוכן חדש...