Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

החרדים נגד אל-על

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7117 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בימים כאלה שאלעל גם ככה בירידה ובהפסדים הם לא יכולים להרשות לעצמם לאבד פלח שוק כל כך גדול בגלל שטויות ומשחקי כבוד.

ובציבור החרדי שהרבנים אומרים להם שמחרימים את אלעל אז אף אחד שם לא יעלה על מטוס של אל על.

פורסם

על מה אתה מדבר? שטויות ומשחקי כבוד? היחידים שמשחקים כאן הם החרדים. אל על בסה"כ רוצה להרוויח ואני מבטיח לך שהיא לא משחקת משחקים. גם בלי החרדים היא תתקיים, וכמו שנכתב ב-YNET, אני משוכנע שחלקם יחזרו אליה בגלל השירות והמחירים. אלא לאן הם יפנו? רוב החברות האחרות הרי לא שמות עליהם.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אל על היא חברה מסחרית שמטרתה להרוויח כסף. אני בטוח שנערכו הרבה חישובים לגבי הרווחיות של טיסה בשבת וכנראה שמשתלם דווקא כן לטוס. בסוף בטוח תהיה איזושהי פשרה בסגנון של "מטוס כשר" שלא יטוס בשבת בניגוד לשאר המטוסים בצי בדיוק כמו הקווים החרדיים של אגד.

אסף

פורסם

לא התכוונתי שאלעל משחקת משחקים אלא החרידים.

השירות של אלעל ביחס למתחרות שלה הוא לא כזה טוב , וכך גם המחירים.

גם כיום אלעל טסים בשבת במסווה של חברת סאן-דור , ולפני שנתיים שטסתי שייצא לי לטוס בשבת בבוקר ראיתי מטוס אלעל ממריא.

פורסם

סאן-דור טסה עם מטוסים של אל-על, צוות של אל-על ונוסעים של אל-על. אז מה ההבדל?

אני בכלל לא מבין את החרם הזה. יש להם איזושהיא אלטרנטיבה לאלעל? לפחות שם יש להם אוכל כשר..

בעצם, מאיפה למובטלים האלו יש בכלל כסף לטוס לחו"ל? :roll:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ואני אומר

תחרימו, לא טוב לכם תחרימו

ואז תקימו חברת תעופה ותעשו איתה מה שבא לכם

אבל בחרתם בהם לתת לכם שירות וזו צורת העבודה שלכם

אז תיסגרו את הפה ותזמינו מה אתה מיתכוונים לאכול בטיסה

רנה דקארט אמר:אני חושב משמע אני קיים

גארי קספרוב אמר:אני טוב כי אני חושב 5 מהלכים קדימה

זיגמונד פרויד אמר:כשאתה חושב על משהו תחשוב עליו דרך כל 4 הכיונים ולא דרך כיון אחד הכיון הישיר

פורסם
בימים כאלה שאלעל גם ככה בירידה ובהפסדים הם לא יכולים להרשות לעצמם לאבד פלח שוק כל כך גדול בגלל שטויות ומשחקי כבוד.

ובציבור החרדי שהרבנים אומרים להם שמחרימים את אלעל אז אף אחד שם לא יעלה על מטוס של אל על.

אל תרוץ ותקשקש, במשך יותר מ 50 שנים אל-על שמרה שבת.

אם אתה היית על הטיסה ההיא באותה השבת גם אתה היית מנשק לטייס את הרגליים על ההחלטה לטוס בשבת, אם אתה היית אמור להתקע שבת בארה"ב רק בגלל "חילול שבת" מה היית עושה? לא נראה לי שאתה נהנה לישון שני לילות בטרמינל על ספסל...

וחוץ מזה,על אותה הטיסה היה גם חולה סרטן שהיה צריך להגיע דחוף לטיפול בארץ.

אז אם היית בעל חברת תעופה היית מבין שיש לך 400 איש שתקועים כבר יומיים בארה"ב ומתחננים להגיע ארצה, היית מוציא את הטיסה או לא?

ולגבי החרדים- בושה. כפויי טובה. אל-על שמרה על השבת יותר מ 50 שנים וזה חתיכת הפסד כשהמטוסים שלך מקורקעים ליום וחצי, סתם כי הם לא מרשים, אז לבוא ולעשות צעד כזה של החרמת החברה בגלל טיסה בשבת? גועל נפש.

וזה שאתה רואה מטוסים של אל-על שטסים בשבת זה בגלל עבודות תחזוקה (כמו שעושים סיבוב על האוטו כשהוא יוצא מהמוסך) בשבת לא סוגרים את השערים אלא עובדים מסביב לשעון על תחזוקת המטוסים אז אין טיסות "במסווה" של סאן-דור.

אלפא רומאו ספיידר V6 3.2 בציר 2007

טל שביט (1955-2011) זה לא אותו הדבר בלעדייך, אתגעגע לנצח.

פורסם

מה הסיפור?

ציבור רוצה לעשות חרם על משהו שלא נראה לו שיעשה..גם לזה אחרים צריכים להתעצבן?

זה השוק,לא אמרו להם אל תטוסו בשבת...אמרו אתם טסים אנחנו לא אתכם...הכי מקובל/דמוקרטי והוגן שיכול להיות

אם יגידו לאל-על אל תטוסו,כן תקבלו את זה?

לפי דעתי הכי מקובל שיכול להיות,אם לאל-על מסתמן ששווה לטוס בשבת לעומת החרדים ולחרדים זה לא מתאים נפרדות דרכיהם...

פורסם

אני לא מהין מה הבעיה כאן?

למה אתם נופלים למלכודת של התקשורת שמחפשת קטע גם איפה שאין קטע?

(ואת זה אומר מי שגיסתו כתבת בכירה בידיעות אחרונות,שאומרת את זה בדיוק כך)

יש קבוצה שנקרא לה X

X רוצה לטוס למקום כלשהו בתנאי שיתקיימו התנאים שלה.

50 שנה התנאים של חברת Y התאימו.

אחרי 50 שנה התנאים השתנו בצורה ש X לא יכולים לטוס יותר ב Y.

מאחר שX היא קבוצה גדולה,היא מחפשת הטבות ותנאים שיתאימו לה.

בדיוק כמו כל ועד עובדים או חברה גדולה או בסגנון,שהולכים לחפש דילים במחירים מיוחדים ותנאים מיוחדים כי הם הרבה.

ככה פועל השוק

לכן לחברה שיש בה 800 איש , חברת סלולאר תיתן תנאים ומחירים שאתה ואני בתור אדם בודד לא נקבל בחיים.

וכשזה לא משתלם,אז מחליפים.

אז מה הקטע?

אף אחד לא הכריח אף אחד.זה עסק וככה פועלים עסקים.

רוצה אותי לקוח שלך? תעשה כך וכך.

לא רוצה ? שלום.

אף אחד לא היה מדבר על זה אם היה מדובר בקבוצה גדולה אחרת.

מאחר והתקשורת יודעת כמה חם הנושא,והיא מתפרנסת על הדם הזה,אז עושים רעש.

פורסם

אם אתה היית על הטיסה ההיא באותה השבת גם אתה היית מנשק לטייס את הרגליים על ההחלטה לטוס בשבת, אם אתה היית אמור להתקע שבת בארה"ב רק בגלל "חילול שבת" מה היית עושה? לא נראה לי שאתה נהנה לישון שני לילות בטרמינל על ספסל...

וחוץ מזה,על אותה הטיסה היה גם חולה סרטן שהיה צריך להגיע דחוף לטיפול בארץ.

אז אם היית בעל חברת תעופה היית מבין שיש לך 400 איש שתקועים כבר יומיים בארה"ב ומתחננים להגיע ארצה, היית מוציא את הטיסה או לא?

ולגבי החרדים- בושה. כפויי טובה. אל-על שמרה על השבת יותר מ 50 שנים וזה חתיכת הפסד כשהמטוסים שלך מקורקעים ליום וחצי, סתם כי הם לא מרשים, אז לבוא ולעשות צעד כזה של החרמת החברה בגלל טיסה בשבת? גועל נפש.

וזה שאתה רואה מטוסים של אל-על שטסים בשבת זה בגלל עבודות תחזוקה (כמו שעושים סיבוב על האוטו כשהוא יוצא מהמוסך) בשבת לא סוגרים את השערים אלא עובדים מסביב לשעון על תחזוקת המטוסים אז אין טיסות "במסווה" של סאן-דור.

לי אין בעיה שיטוסו בשבת , אני דיברת הסיבה שלי "ההתחנפות" של אלעל למגזר החרדי.

בקשר לאותה טיסה מארה"ב , אני יגיד לך יותר מזה , אם אני הייתי הבעלים של החברה ואני נמצא בסיטואציה כזו הייתי מחליט את אותה החלטה.

זה או לריב עם החרדים קצת שגם ככה ירגעו אח"כ או לא רק לתקוע 400 לקוחות שלי בארה"ב יומיים (שאחד מהם חולה סרטן שזקוק לטוס בדחיפות) אלא גם לממן להם שהייה במלון ליומיים בארה"ב.

סאן דור זה למעשה אלעל ,אותם טייסים ואפילו אותם עלונים בתוך המטוס .

פורסם

ולגבי החרדים- בושה. כפויי טובה. זה חתיכת הפסד כשהמטוסים שלך מקורקעים ליום וחצי, סתם כי הם לא מרשים, אז לבוא ולעשות צעד כזה של החרמת החברה בגלל טיסה בשבת? גועל נפש.

ממש לא. במשך שנים אל על טסה בשבת ונאלצה להפסיק רק בתחילת שנות ה-80, לאחרא לחץ של המפלגות החרדיות. לא 50 שנה ולא בטיח.

לאחר ההפרטה בחרו בעלי אל על להמשיך ולטוס רק במשך חמישה וחצי ימים בשבוע מתוך מחשבה מסחרית, להשאיר את הקהל החרדי אצלם. זו הייתה בחירה חופשית של החברה, כמו שחברות תעופה אחרות בוחרות להשקיע בשיפור רמת הכסאות או האוכל.

ממש לא. סאן דור טסה בשבת ומשתמשת בחלק ממטוסי אל על, אם כי הועברו אליה גם כמה גרוטאות מהצי ששמורות לה באופן בלעדי. הצורך לאפשר טיסות בשבת בלי השם אל על הייתה אחת הסיבות להקמתה, יחד עם הצורך של אל על, שהיא חברת תעופה סדירה, להפעיל בקווים מסויימים גם טיסות שכר.

• תוכן חדש...