Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7197 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פותח השרשור בסהכ שאל שאלה, ולאן זה הוביל..?

לפותח השרשור, ברכב שלך לא יקרה כלום עם חוטים כאלה, עדיף אלה שיש להם התנגדות, הפחם, חדשים וטובים מבית טוב.

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

אביב, נראה שגם אתה כנראה לא מבין גדול...

קודם כל לא מדובר במערכת מקובצת אלה במערכת תמסורת גלים לפולסים קצרים!!!

במערכת כזאת חוק אוהם לא תקף!!!

צריך שיהיה תיאום אימפדנסים על קו התמסורת (להלן חוטי ההצתה) כדי לא לקבל החזרים למודול ההצתה ולכן מומלץ לשים חוטים בעלי התנגדות כמו שהיצרן קבע וצריך להיות רשום בספר היינס (אם קיים ספר לרכב הזה).

בנוסף אני לא רואה סיבה מיוחדת שהמתח יהיה שלילי, קוטביות המתח תלויה בצימוד שבין הסליל הראשוני והמשני ואין חוק שאומר שתמיד הצימוד הוא כזה שהמתח יהיה הפוך.

לפני שאתה מבקר אחרים אולי כדאי שתפתח מחברות ותחזור על החומר.

בברכה.

פורסם

אם התנגדות קטנה של חוטים תשרוף את הכוייל, אז מה עושים במידה ויש לך מערכת הצתה נניח של MSD, שיש בה מגבר הצתה, כוייל מחוזק שעובד ב 45000 ,פלאגים שונים שנותנים ניצוץ שונה ....כבלים עבים יותר ובעלי התנגדות קטנה יותר...מה אז?!

חוק אום לא עובד בכל מה שנוגע למערכת ההצתה ברכב, כלומר חוק אום כן עובד אך תפקיד החוטים הוא אחד: להעביר את הניצוץ עם מינימום איבודים , מקסימום עמידות לחום ומקסימום בידוד, זהו!

חוטים עם התנגדות נמוכה לא יישרפו שום כוייל , ואין כזה דבר חוטים עם התנגדות אפסית כי לכל חוט יש התנגדות מסויימת, שאתה אומר אפסית אתה מתכוון ל 0.0 משהו...אין חוטי הצתה כאלה, המינימום שניתקלתי בו וניסתי המון חוטים עד היום,החוט הכי קצר אפילו הגיע אם זכרוני אינו מטעה אותי ל 4-5 , פחות מזה אני לא חושב שיש.

פורסם

בשורה התחתונה אין לאוטו אפשרות לשלוט בזרם אלא רק במתח.

בשורה התחתונה ההבנה שלך במערכות הצתה אפסית, אחרת היית יודע שבין יתר תפקידי המודול הצתה הוא להגביל את הזרם לסליל הראשוני.

מתח פריצת הניצוץ תלויי בהתנגדות החשמלית של החוטים, מצתים, מרווח הפלג, מצב התערובת וגובה דחיסה. ככל שההתנגדות תעלה מתח פריצת הניצוץ יגבר.

פורסם

למומחה ה-RF הגדול:

קווי תמסות, תאום אימפדנסים... אתה חיי בסרט אה... אתה יודע איך קובעים אם מערכת היא lumped או distributed?

אתה יודע באילו תדרים מדובר?

תחשב את אורך הגל, תחלק אותו אפילו ל-20 כדי להיות יותר צדיק מהאפיפיור ונראה איזה אורך גל תקבל. אז תגידו לי אם המערכת בהתחשב באורך החוטים היא lumped או distributed.

נראה לך באמת שעם חוטים של 5K (מקוריים בפולו למשל) עושים תיאום אימפדנסים? נראה לך בכלל שעם 5K יש תיאום אימפדנסים? אתה יודע מה ההשראות של חוט הצתה- קו תמסורת כבייכול?

ואגב חום אוהם עובד תמיד אפילו אם העומסים הם ראקטיביים, פשוט משתמשים במספרים קומפלקסיים.

לפותח השרשור, צר לי על הויכוחים פה שעל גבך :-) שורה תחתונה אני חושב שכל המומחים הסכימו שעדיף להשתמש בחוטי הפחם. מי שרוצה להמשיך להתווכח איתי מוזמן בפרטי.

פורסם
ואין כזה דבר חוטים עם התנגדות אפסית כי לכל חוט יש התנגדות מסויימת, שאתה אומר אפסית אתה מתכוון ל 0.0 משהו...אין חוטי הצתה כאלה, המינימום שניתקלתי בו וניסתי המון חוטים עד היום,החוט הכי קצר אפילו הגיע אם זכרוני אינו מטעה אותי ל 4-5 , פחות מזה אני לא חושב שיש.
תשמע, אני לא מומחה כמו החבר'ה בשירשור,אבל למדוד התנגדות אני יודע.

לקחתי רב מודד העברתי את הבורר למדידת התנגדות,חיברתי לקצוות החוט ויצא קצר מוחלט,ללא טיפת התנגדות,בחוטים הקודמים שלי היה בכולם 5K התנגדות,סה"כ חשבתי לעצמי יפה אין התנגדות זה אומר שהניצוץ יהיה חזק, כנראה טעיתי.

בכל מקרה,עוד סיבה להחזיר את החוטים הקודמים ,היא שהחוטים האלו בסרק יש נפילת סל"ד רגעית,אני חושב שיש מהם בריחת ניצוץ,ז"א אני מקשיב לקצב העבודה של המנוע,הקצב טוב 4 בוכנות,אז פתאום נפילה לרגע והקצב ממשיך.

עוד דבר,יש לי מן רכיב על מודול ההצתה שתפקידו למנוע הפרעות,מין קבל כזה,הקוייל מתחבר למודול ההצתה כמקשה אחת,ממנו יוצא חוט ראשי אל מכסה המפלג.

פורסם

אביב, תפסיק לערבב בשר וחלב.

מצד אחד אתה מדבר על התנגדות קומפלקסית (מה שנכון) ואז אתה אומר שלא מתאמים אימפדנסים עם חוטים בעלי התנגדות של 5K (שהיא ממשית, ובעזרת התנגדות ממשית בלבד לא מתאמים אימפדנסים של מערכת כזאת).

ולשאלתך אני כן יודע איך קובעים את סוג המערכת.

ומה שמשנה פה זה לא כל כמה זמן מגיע פולס (תחום תדרים נמוך יחסית) אלה העובדה שמדובר בפולסים קצרים (שאם אתה מבין עניין אתה יודע שהם מורכבים מהרבה הרמוניות בתדרים מאוד גבוהים).

כך שיש החזרות.

אני מצטרף להצעה להשתמש בחוטי פחם.

בברכה.

פורסם

בסוף אני אתחיל להעלב :-)

תראה ידידי, ברור שמדובר ב-dV/dT גדול בגלל שהמתח הוא עצום ומזמן העליה נגזר התדר הגבוה ביותר וכן ההרמוניות שלו. עדיין תנסה לחשב או למדוד את זמן העליה ותגזור את התדר המקסימאלי, כמו שנהוג כך 10 הרמוניות ותראה מה תקבל...

לגבי העכבה אין כאן שום ערבוב. רק אמרתי שחוק אוהם תקף תמיד אלא שב-AC משתמשים במספרים קומפלקסיים.

עכשיו ידוע לך שהתנגדות אוהמית של 5K תגרום לזה מייד שהעכבה תהיה 5K לפחות! וזאת היות והערך המוחלט של העכבה בנוי מההתנגדות הממשית + המדומה ולכן כמובן שה-5K משפיע על העכבה, לא יתכן תיאום אימפדנסים מעשי בכאלו ערכים.

אם אתה מבין ב-RF וקווי תמסורת אתה יכול להבין שלחוטי ההצתה השראות גבוהה מאד היות והם לא קו תמסורת (איפה הסיכוך או ה-twisted pair או הגלבו?!?!?) עם השראות כמו שלהם אני מניח שבכמה מגה הרצים ההנחתה שלהם אדירה ולכן הם לא מאפשרים מעבר תדרים גבוהים.

אף אחד לא תכנן את מערכת ההצתה כמעגל RF (גם לא ניתן לעשות את זה). הדבר היחידי שטיפלו בו זה הפרעות RFI כתוצאה מהספייקים. בדיוק מהסיבה הזו מסננים DC של רדיו למשל, אחרת אתה שומע את תדר הפולסים ברדיו שלך...

אגב לכל מי ששאל/סתר את המתח השלילי. חשבו מהו כיון זרימת זרם חשמלי בטבע- מהמינוס לפלוס.

אם המתח הגבוה היה חיובי כאשר הייתם מקרבים חוט הצתה למנוע הניצוץ היה עובד מהמנוע לחוט ההצתה. אך בפועל קורה הפוך, משמע שהמתח הוא שלילי ולא חיובי... כנ"ל בפלג עצמו.

פורסם

דניאל, התשובה שלך מתייחסת להפרעות RFI (שזה חשוב) ולא לנזק שייגרם לקוייל, ומהתשובה של צביקה נראה שהתנגדות גבוהה תגרום נזק לקוייל (למרות שאז מדובר כביכול בזרם נמוך יותר).

זה לא נשמע הגיוני.

מישהו יכול להבהיר?

פורסם

התנגדות גבוהה תגרום לעליית מתח הניצוץ שלאורך זמן עלולה לגרום לפריצת סליל ההצתה. הניצוץ יפרוץ מהסליל לליבה או דרך גוף הסליל לגוף הרכב.

פורסם

אוקיי,שורה תחתונה לכל השירשור הזה .

מסקנות: - חוטי הצתה בעלי התנגדות אפסית אינם מומלצים חד משמעית.

- חוטים בעלי ליבות שונות אינם מומלצים רק חוטים בעלי ליבת פחם.

היום החזרתי את החוטים בעלי ליבת הפחם,הרכב הרבה יותר יציב בסרק,עם החוטים האחרים היה קטסטרופה,בסרק הרכב רעד,המנוע לא עבד עגול,קירטועים מידי פעם,כשהחזרתי את החוטים האחרים הכל הסתדר.

• תוכן חדש...