Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7209 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

עברתי ראיון בחברה מסויימת , לפני הראיון התבקשתי למלא שאלון לגבי הסטוריית הלימודים והעבודה שלי.

באחד מהעמודים התבקשתי למלא את ציון הפסיכומטרי.

אציין שזו לא הפעם הראשונה שמבקשים ממני את הציון, בעבר התקשרו אלי לאחר ששלחתי קורות חיים, ולפני הזימון לראיון נשאלתי מה הציון.

השאלה שלי היא האם אנשים שניגשים איתי לתחרות על אותה המשרה יכולים לשקר בנוגע לציון כי אין לחברה יכולת לבדוק אותו?

בקיצור, האם החברה יכולה לברר מידע זה לגבי מועמדים לעבודה ?

והאם מקובל שחברה מסויימת תדרוש ממועמד להציג את הציון על גבי טופס רשמי?

תודה

למכירה:כויל ל 205 בה"פ.

מחפש: שעון סל"ד+ פיג'ו205 לפירוק

פורסם

הם ירצו לראות סימוכין למה שאתה כותב בקורות החיים שלך.

לטעמי, ציון פסיכומטרי טוב לא מראה דבר וחצי דבר על אדם.

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

לטעמי, ציון פסיכומטרי טוב לא מראה דבר וחצי דבר על אדם.

מי כותב בקורות חיים ציון פסיכומטרי?

לגבי הבחור ששאל על ממוצע ציונים של מוסד להשכלה גבוהה- ברור שמבקשים ממוצע ציונים, אבל מסתבר שלחלק מהחברות זה לא מספיק.

השאלה היא האם מישהו נתקל בבקשה של חברה כלשהי להציג מסמך שמאשר את ציון הפסיכומטרי.??

פורסם
תתפלא כמה שזה נדיר שמבקשים סימוכין. למעשה, אף פעם לא נתקלתי בדבר כזה, אולי זה קיים במקומות בהם מבחינה חוקית או ביטוחית חייבים לתעד הסמכה של עובד (מהנדס שחותם על בדיקות בטיחות וכו').

אני מכיר מקרה שהושתק בחברה בה עבדתי, בה הועסק איש שיווק בכיר על סמך קו"ח מזוייפים לחלוטין בהם הוא ציין שיש לו תואר שני מאונ' מאוד נחשבת מחו"ל כשלמעשה אפילו תואר ראשון לא היה לו. אם הוא לא היה נתפס בגניבה הוא בטח כבר היה סמנכ"ל.

פורסם

אתה רציני?:shock:

אז אם זה ככה , האם סביר להניח שמועמדים לתפקיד בחברה מסויימת ישקרו בנוגע לציון הפסיכומטרי שלהם רק בגלל שהחברה לא יכולה/לא רוצה להשיג מידע זה?

אני מדבר על חברות רציניות כגון אינטל, אפלייד מטיריאלס...

תודה

פורסם

אני מדבר על חברה של 800 עובדים שהייתה שווה אז 2 מיליארד ש"ח בנאסדא"ק.

יכול להיות שבתאגידים מסויימים יש נהלים שבהם חייבים לתייק בתיק עובד את התעודות שלו, אבל אני מאוד אתפלא אם זה קיים בתפקידים בהם החברה לא מחוייבת על פי חוק או לצרכי ביטוח שבעל תפקיד יחזיק בהסמכה ספציפית.

פורסם

אישפוז,

אני לא מדבר על תעודת מהנדס או הסמכה מהסוג הזה. רק פסיכומטרי.

פסיכומטרי הוא לא הסמכה לכלום , לכן אני מסיק ממה שאתה רושם , שאם לא מקובל לבדוק תעודות הסמכה רציניות, אז גם אין בדיקה לגבי נושא ציון הפסיכומטרי.

תודה.

פורסם

תראה, אם הציון הפסיכומטרי הוא הדבר היחיד שעל פיו יקום ויפול דבר מבחינת קבלה לעבודה - אולי הם יבקשו לראות תדפיס. את האמת? אף פעם לא נתקלתי במקום עבודה שמבקש לדעת ציון פסיכומטרי (חוץ מעבודה כמדריך בקורס פסיכומטרי) אז קשה לי להגיד לך שלא יבקשו.

בכל מקרה - ממש לא הייתי ממליץ לרמות בכזה דבר.

פורסם

ואם תשקר ויבקשו ממך את הטופס של הציון, מה אז? לא חבל?

ובקשר לפסיכומטרי, אני חושב שציון טוב מלמד על שלושה דברים: אנגלית טובה, ידיעת מתמטיקה ברמה של החטיבה :), וזכרון טוב של הטריקים שלמדת בקורס בפרק המילולי.

יש לי כמה חברים שקיבלו 730+- והתקשו בלימודים בטכניון, חלק אפילו עפו משם על טיל :)

אני גם קיבלתי ציון נחמד ונכשלתי בהרבה קורסים שם.

בקיצור - לא אומר כלום.

אביעד

פורסם

לא התכוונתי לרמות, וגם לא שיקרתי עד עכשיו.

פשוט עלתה לי בראש המחשבה שהעדיפו אחרים עם נתונים דומים לשלי בגלל שהם שיקרו לגבי הפסיכומטרי.

תודה בכל אופן.

פורסם

תשמע, ברוב הראיונות מנסים לגבש עלייך פרופיל כלשהו.

אם אתה בן אדם אמין, שמשדר רצינות ואחריות, אני חושב שציון פסיכומטרי כזה או אחר לא יהיה הקריטריון היחיד שלהם. ברור שצריך "אישורי השכלה".

בהצלחה!

:- )

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

• תוכן חדש...