Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

סכסוך בין השכנים


dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7207 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקרא לי קטנוני, אבל בשני המקרים אתה לא צודק.

 

הפרעה לשכנים , אם היא נובעת משטחך , אסורה. נקודה. אם תעמוד על כך בבית משפט, ואין זה משנה אם מדובר במטרד של ריח , או עשן , או רעש (ניתן להביא מד דציבלים ,ואם שכנך עובר על החוק, הוא יחטוף) כנ"ל גם לגבי צמח מטפס (ראה את השרשור עם העץ שמסתיר את כל הנוף לאחד המשתמשים).

 

רוצה דוגמא? ביישוב אזור , עד לפני כעשר שנים , הייתה רפת חקלאית משגשגת. פינו אותה עם בניית שכונה חדשה בסמוך , כי הריח לא תאם יישוב עירוני. (כמובן שפיצו את בעל הרפת,אבל לא זה העניין).

בעיר אסור לך לגדל חמורים/תרנגולות ושאר בעלי חיים שעלולים לגרום מטרד לאחרים.

 

אני לא אומר שצריך לרוץ לבית משפט על כל שטות - ההיפך , הלוואי שניתן היה להגיע לפשרה עם כל שכן. תאמין לי שאני מדבר מנסיון מר למדי. אבל לפעמים יש אנשים שלא מבינים שפה אחרת מלבד הפעלת החוק , ואין מצב שאדם יכול לעשות ככל העולה על רוחו , אף בשטחו הפרטי - אם הדבר גורם להפרעה לציבור.

 

גם לגבי סלקום - הערתי לגביך הייתה שהנחת מראש שאתה הולך להתעמת איתם על נושא המכשיר, בעוד שבפועל טרם נכנסת איתם לשיג ושיח כלשהו - ויכול להיות (מהיכרותי את סלקום הסיכוי קלוש , אבל עדיין קיים) שהיית מקבל את מבוקשך ללא ויכוח - ולכן נושא העימות שהולעה לא היה במקומו. בדומה מאוד לאלה כאן שיודעים מראש שהמוסכניק אליו הם עומדים להיכנס הולך לגנוב אותם ולפשוט את עורם, בלי קשר לטיבו של אותו מוסכניק.

פורסם

איציק - אתה גם תחכה לעשות כלים , או שתפתח את הפה לפני?

שמר, במקרים כאלה דיי קשה לשמור על פה סגור - כך שתהיה בטוח שאת הפה אני אפתח אפילו לפניך. הנקודה שניסיתי להעביר היא בסה"כ "דע את אויבך", זה הכל.

עד כמה המשטרה תוכל לעזור במקרים כאלה - אי אפשר לדעת. לא יודע כמה מעניין אותם השכן של BURZUM שרוצה לאכול קצת בשר ועושה "על האש" במרפסת ביתו. אני בטוח שיש דברים יותר חשובים מזה.

 

ובכל זאת, בתור אחד שלא ממש דפק חשבון לשכנים שלו (אנוכי, שהיה מנסר את העצים של הבניין בעצמו ועושה רעש חופשי בשבת בבוקר עם הפטישון החשמלי של האוטו :p) חשוב לדעת גם עם מי מתעסקים. יש שכנים שהם מהסוג הפרווה, לא יעשו כלום ברוב המצבים - ויש שכנים עם נטיה לעבריינות שגורמת להם לנקום בכל אחד שמעיר להם, גם אם זה סופר-מוצדק.

 

בכלל, עניין ריחות הוא עניין מאוד בעייתי בבתים משותפים. בבית הוריי יש שכנים (חדשים יחסית) שאוכלים דגים בלי סוף... ולא סתם דגים מבושלים אלא מטוגנים - וזה עושה ריחות מסריחים ברדיוס של קילומטרים. כשאני מגיע לשם אני שם מסכת אב"כ לפני הכניסה לחדר המדרגות של הקומה...

מה תעשה ? תיקח אותם לבית משפט ותגיד להם לאכול חומוס עם פיתה ? בעייתי משהו.

 

איציק

Peugeot 3008 MY18 1.6HDi 120Hp Automatic
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

כמה פעמים ביום שכן שלך עושה על האש?!

 

בשעה הזאת שהשכן שלך עושה על האש סגור את החלון,אל תהיה קטנוני.

 

בקיצור סיבה למסיבה,אני לא רואה שום הפרעה, אלא אם כן שכן שלך פתח סטקיה מתחת לבית שלך.

פורסם
עד כמה המשטרה תוכל לעזור במקרים כאלה - אי אפשר לדעת. לא יודע כמה מעניין אותם השכן של BURZUM שרוצה לאכול קצת בשר ועושה "על האש" במרפסת ביתו. אני בטוח שיש דברים יותר חשובים מזה.....

בכלל, עניין ריחות הוא עניין מאוד בעייתי בבתים משותפים. בבית הוריי יש שכנים (חדשים יחסית) שאוכלים דגים בלי סוף... ולא סתם דגים מבושלים אלא מטוגנים - וזה עושה ריחות מסריחים ברדיוס של קילומטרים. כשאני מגיע לשם אני שם מסכת אב"כ לפני הכניסה לחדר המדרגות של הקומה...

מה תעשה ? תיקח אותם לבית משפט ותגיד להם לאכול חומוס עם פיתה ? בעייתי משהו.

 

איציק

דבריו של איציק תואמים למה שאני טוען.

יש להיות קטנוני ויש להיות קטנוני.

מאידך, אפשר להסתכל על 2 האפשרויות לגישור שיש בין שכנים-אם זה עובד, אחלה! אבל אם זה לא עובד ואין הסכמה משותפת, קשה להיכנס להליכים משפטיים (שלא לדבר על הבירוקרטיה הארוכה והקשה שבזה).

 

כנ"ל לגבי ריח הדגים המטוגנים שאיציק הציג- ישלחו בן-אדם/שוטר שיחליט אם זהו ריח חריף דיו "ולא סביר"? אתה יכול לעמוד על כזה דבר בבית משפט? יאסרו על שכן לטגן דגים בביתו?

 

שכן עשה "על האש" במרפסתו הפרטית. ואולי גם עושה את זה אחת לכמה פעמים בתדירות מסוימת.. איך אפשר להיכנס להליכים משפטיים ולאכוף את החוקים ששמר הציג כנגדו?

 

הרפת ששמר הביא כהמחשה זה כבר סיפור אחר, זה כבר עובר את עניין הפרטיות בין בעל דירה אחד לשכנו, זה כבר משהו כולל שנוגע לסביבה רחבה יותר- במקרה הזה למשל הרבה יותר לאכוף חוק כזה.

 

אמיר.

פורסם

לדעתי זה קטנוני לגמרי לגבי המנגל, גם אני הדלקתי כמה פעמים מנגל על המרפסת של הבית, למרות שהשכנה שלי למעלה לא תוציא מילה בחיים, כי היא הבנאדם הכי סבבה שיש בשכונה הזאת, לא מפריע לה כלום.

לדעתי, אם זה קורה פעם בכמה זמן, לסגור חלון ולהחליק.

זה כמו השכן שחונה בחניה לידי, הבנאדם, אשתו ובתם, סובלים מחוסר קורדינציה קשה וחוסר יכולת לסובב את ההגה בצורה כזו שתאפשר חניית מכוניתם באופן ישר בחניה, ואיכשהו תמיד הם צמודים לחניה שלנו, כבר 10 שנים, עם 3 מכוניות שהיה להם, כמה מדברים איתם, פעם גם החלטתי שאני מתעלל בו, הייתי משאיר את הקטנוע שלי מתחת לחלון של החדר שלו, כל הגזים היו עולים לו לחדר (הוא גר בדירת גן/קרקע), הוא היה מעיר לי, הזכרתי לו את החניה, הוא היה שותק והולך, אבל ממשיכים לחנות עקום.

התרגלתי פשוט פעם בחודשיים להעביר ווקס רצחני ואם צריך גם נגיעת פוליש, על כל צד שמאל של האוטו

זה מה יש, כי אי אפשר לחיות בריב עם שכנים, מנסיון זה לא משתלם לאף אחד.

 

שמר, במקום הרפת יש עכשיו חטיבה, ובונים 2 מגדלי מגורים :)

אהה כן, פעם היה לנו בריכה ענקית באזור, ממש משהו גדול, קאנטרי עם איזה 3 בריכות, כושר, חלומי...

עד שהשכנה שגרה מול הקאנטרי החליטה שזה עושה לה רעש, אז היא התיישבה לבד מול הבית של ראש המועצה, עד שפשוט סגרו את הקאנטרי :(

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
שלום רב!

השכן שלי מדליק מנגל על המרפסת שלו וכל הריח בא אליי הביתה, אני נאלץ לסגור חלונות.

מה אפשר לעשות? כמובן הוא לט רוצה להפסיק אם ה, אבל השאלה האם מותר בכלל להדליק מנגל על המרפסת?

אני אתרגם לכם לעברית - השכן לא רוצה להפסיק עם זה. יעני - אחד מאלה ששמים עליך זין כי למה מי אתה שתגיד לו מה לעשות.

 

זה לא שאני רץ עם כל אחד לבית משפט או למשטרה, רחוק מזה. אבל יש אנשים שחייבים להפעיל מולם כח כדי להבהיר להם עד כמה הם אנטי-סוציאליים (עובדה שהחוק אוסר על פעולותיהם). אפשר להפעיל את כח הסבל (שלכם) , כח הזרוע , או את כח החוק. לדעתי עדיף את כח החוק.

 

אגב , אמיר , אם שאלת איך אפשר להיכנס להליכים על פעם אחת (לא שאני ממליץ,אבל שאלת) - בודקים את לשון החוק , מגבשים כתב תביעה ובו מפורטות העובדות , וגמרנו. אם קשה- יש עו"ד.

הכל תלוי עד כמה המקרה מפריע לך לחיות באופן נורמלי ואם אתה מסוגל להשלים איתו. תסכים איתי שלא תשאל איך מפעילים הליכים משפטיים נגד מישהו שרצח רק פעם אחת.

פורסם

אני אעלה את דעתי, שבאה מנסיון כואב. למרבה הצער היא לא עולה בקנה אחד עם החוק, אז מי שזה מפריע לו מוזמן לעבור הלאה.

 

יש לי היום שכנה טובה, אישה מבוגרת וחביבה.

 

פעם היא לא היתה כזו, היא עסקה במירור חיי במגוון דרכים שונות ומשונות בשל קינאה, הפרעה נפשית או אני לא יודע מה : היתה מדביקה לי ניירות עם נזלת לאוטו, מחזיקה ג'נקיאדה וזבל בחדר המדרגות מול הדלת שלי, זורקת את דואר הזבל שלה לתיבה שלי וכו'... הבנתם את סוג האישיות המדובר ?

 

דיברתי איתה כמה פעמים בצורה רגועה והסברתי לה שמעשיה לא מקובלים, התגובה היתה לעג ו"מי אתה שתגיד לי מה לעשות בבית הזה שאני גרה בו 20 שנה מלפני שנולדת". שלחתי לה גם מכתב מעורך דין שעזר לתקופה קצרה בלבד.

 

לאחר מכן כל פעם שהיא התנכלה לאוטו שלי היא גילתה חרא על דלת הכניסה שלה, כל פעם שהיא היתה מוציאה נעליים, אלטע זאכן, משאירה קניות וכו' בחדר המדרגות היא היתה צריכה לחפש אותם בפחי הזבל של איזור התעשיה, הייתי סוגר לה את שיבר המים והגז, הייתי מצלצל לה בדלת בשעה 3 בלילה כשחזרתי מבילוי ואומר לה שנראה לי שיש ריח גז מהבית שלה - גרמתי לה להבין שאני אמרר את חייה הרבה יותר ממה שהיא יכולה למרר את שלי.

 

וזה עבד. או שאתה תהיה סמרטוט של אחרים או שהם יבינו שאתה יותר גרוע מהם. יש אנשים שאיתם אתה לא יכול לדבר, אלא חייב לפעול בכוח ולצפצף עליהם כמו שהם מצפצפים עליך. למרבה הצער (וזה בשיא הרצינות, ממש חבל לי שזה ככה) לעיתים זו הדרך היחידה לקבל איכות חיים נורמלית פה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

 

×
×
  • תוכן חדש...