Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7220 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש לי מגבר מונובלוק Macrom וסאב Kicker CVR שהוא 400RMS.

השאלה שלי היא האם המגבר הזה מספיק חזק בשביל לנצל את הסאב הזה ולתת לו את הדיוק שהוא צריך.

יש למגבר מקום לחבר 2 ערוצים ואני רואה פה:

http://www.al-galgalim.co.il/index.php?action=product&productid=120

שרשום שהוא 4 ערוצים, זה מוזר, ובסך הכל אני חושב שהוא מוציא 360RMS, האם זה נכון?

והאם זה מספיק בשביל לדייק עם הסאב הנוכחי שהוא 400RMS?

כי אני לא בטוח שאני מקבל כל מה שהסאב מציע.

פורסם

זה מגבר 4 ערוצים - 60 RMS לערוץ ב4 אוהם

איפה ראית שם מקום רק לשני ערוצים? - תסתכל טוב...

לא רשום שם כמה הוא בכלל בגישור...

לגבי הרמת CVR בגישור - אני מאמין שהוא ירים אותו, אבל הדרך הכי בטוחה היא לגשת ולנסות...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

ניסית את הקומבינציה הזו בין המגבר הנ"ל ל CVR,מצטער לאכזב אותך אבל המגבר לא ירים לך את הסאב,לאחר ניגון של כמה דקות המגבר פשוט מת ונכנס לפרוטקשין.

זה כמו שחסידה תבלע צפרדע, תכניס אחרי זה את המקור שלה לת$ת ולצפרדע תיהיה סירקולצייה, כך החסידה לא תיהיה רעבה לעולם.
פורסם

אני קניתי מTomcar ושהייתי אצלו הוא הציע לי או את הMacrom או מגבר של Jensen שעולה 400 שקל פחות.

הוא אמר לי שזה מגבר מונובלוק שאפשר לחבר אליו או שני סאבים או סאב אחד בגישור(כי בכל זאת ראיתי שיש לו רק ארבע ברגים), והכיוונים שיש בו זה רק Bass Boost, Sub Sonic, Gain ותדר.

אני מתחיל להתבאס עכשיו....יש לי כל מיני חוסרים של תדרים גם לאחר כיוונים מהמגבר ומהHU ואני לא יודע אם זה המגבר...

פורסם
אני קניתי מTomcar

פתרת לעצמך את הבעיה תרים לו טלפון, ותבקש עזרה.

בשביל מה שילמת למתקין אם לא בשביל שתהיה מרוצה מהמערכת שלך?

בברכה, שי.

פורסם

אוקיי עכשיו חזרתי מנסיון כיוון נוסף באוטו והגעתי למסקנה שפשוט אין באס באוטו! הסאב מוציא "בומים" ובאסים אבל בקושי שומעים את התו שהוא מוציא! אין סגירת סאונד באוטו מבחינת באס, הוא פשוט מרעיד את האוטו אבל לא שומעים את הבאס של השיר אלא רק בומים חסרי משמעות שיוסיפו באס טוב רק לאוזן לא מיומנת.

אני ממש ממש מאוכזב! הסטאפ שהיה לי קודם עם הC12 שהיה מחובר למגבר 4 ערוצים של Dalco היה נותן הרבה יותר צליל מהסטאפ הזה!

מאז הוספתי 2000 שקל בשביל לשים 6X9 מאחור (לא היו לי בכלל אחוריים) והחלפתי את הC12 בCVR ומגבר Macrom לסאב, ועכשיו ארבעת הרמקולים מחוברים למגבר 4 ערוצים והסאב לMacrom, וזה נשמע גרוע!

ניסיתי לשמוע בערך עוד 4 סאבים באותו יום שהחלפתי את הסאב וגם הם לא נתנו לי את מה שצריך, ופשוט נשמעו אותו חרא.

ניסיתי את כל אפשרויות הכיוון במגבר של הסאב, וגם ניסיתי לשנות את נקודת החיתוך ברמקולים וזה לא עוזר, כי אלה תדרים של באס שחסרים לי, וניסיתי את כל האפשרויות שקיימות בHU לפחות חמש פעמים וזה כולל את מה שהיה מוגדר עם הC12 שהיה וכולל לנסות את ה Presets המוכנים ופשוט אין צליל של באס, התווים לא מתנגנים.

אז אני לא חושב שזה הסאב אחרי כל כך הרבה החלפות עם אותה תוצאה, ואני לא חושב שזה כיוון בHU או במגבר אחרי כל הנסיונות, ואין קשר לחיתוך ברמקולים גם זה בדקתי וזה גם לא הגיוני שהרמקולים יוציאו את התדרים הנמוכים האלה, וניסיתי לבטל את האחוריים למקרה של ביטול תדרים וזה עדיין לא עזר, אז לדעתי נשאר רק המגבר, כי בכל זאת היה לי יותר צליל עם המגבר הקודם שהרים את הסאב בברידג' של שני ערוצים.

מישהו יכול לתת לי עוד סיבה חוץ מהמגבר?

למרות שאני בטוח מאה אחוז שהסאב מחובר נכון, האם יכול להיות הבדל אם הופכים את ה+ וה-? שמתחברים לסאב?

ודרך אגב, אולי זה קשור, למגבר יש 2 ערוצים, זאת אומרת 4 חיבורים (ברגים) ולסאב יש 2 סלילים, ושני החיבורים האמצעיים לא מחוברים ורק השמאלי והימני הקיצוניים מחוברים ל+ ול- של התיבה, ומתוך התיבה לסאב הולכים שני חוטים ובשביל לחבר את הסליל השני יש עוד שני חוטים קצרים שעושים מן ברידג' כזה, ושאלתי את תומר מTomcar למה לא מחברים כל שני חיבורים (ברגים) לכל סליל, אז הוא אמר שזה אותו הדבר, פשוט שהברידג' הוא בתוך הבוקסה.

האם זה יכול להיות גורם לבעיה?

תודה מראש לכולכם על העזרה!

פורסם
פתרת לעצמך את הבעיה תרים לו טלפון, ותבקש עזרה.

בשביל מה שילמת למתקין אם לא בשביל שתהיה מרוצה מהמערכת שלך?

בברכה, שי.

ניסיתי את זה ולא נראה לי שהוא מבין על מה אני מדבר כאילו שזה מספיק טוב, אז פשוט בעל הבית או אני לא יודע מי זה שבא לעזור עם העניין ואז התחלנו להחליף סאבים ובסוף שמנו את הCVR בבוקסא גדולה יותר כניסיון אחרון, וזה עזר קצת בשביל להוריד את האטימות של הצליל אבל לא עזר לבעיה המרכזית, ולי באותו רגע כבר לא היה רעיון אחר מרוב שהחלפנו דברים ואין שיפור, אז חשבתי שזאת רק האוזן שלי ששמעה כל כך הרבה באותו יום.

אז חזרתי הביתה התקלחתי, יצאתי אחרי שעתיים בערך שלא שמעתי את המערכת, ושמתי דיסק שאני תמיד שומע מאז שקניתי בכלל את כל המערכת, והנה אני שומע עם אוזן נקייה שאין שיפור.

עכשיו הבעיה היא שתומר מTomcar כנראה לא מבין אותי, ולי גם אין רעיונות של מזה עוד יכול להיות.

אז מה הוא יעשה? יחליף את המגבר אחרי שהוא הורכב כבר על רכב? (אם זה המגבר בכלל, או שזאת האפשרות השניה שציינתי בסוף ההודעה האחרונה שלי, שזה עניין החיבורים מהמגבר לסאב).

תודה שוב לכולכם, פתוח לעצות והצעות על מנת לפתור את הבעיה מבלי להוסיף כסף.

פורסם
ניסיתי את זה ולא נראה לי שהוא מבין על מה אני מדבר כאילו שזה מספיק טוב, אז פשוט בעל הבית או אני לא יודע מי זה שבא לעזור עם העניין ואז התחלנו להחליף סאבים ובסוף שמנו את הCVR בבוקסא גדולה יותר כניסיון אחרון, וזה עזר קצת בשביל להוריד את האטימות של הצליל אבל לא עזר לבעיה המרכזית, ולי באותו רגע כבר לא היה רעיון אחר מרוב שהחלפנו דברים ואין שיפור, אז חשבתי שזאת רק האוזן שלי ששמעה כל כך הרבה באותו יום.

אז חזרתי הביתה התקלחתי, יצאתי אחרי שעתיים בערך שלא שמעתי את המערכת, ושמתי דיסק שאני תמיד שומע מאז שקניתי בכלל את כל המערכת, והנה אני שומע עם אוזן נקייה שאין שיפור.

עכשיו הבעיה היא שתומר מTomcar כנראה לא מבין אותי, ולי גם אין רעיונות של מזה עוד יכול להיות.

אז מה הוא יעשה? יחליף את המגבר אחרי שהוא הורכב כבר על רכב? (אם זה המגבר בכלל, או שזאת האפשרות השניה שציינתי בסוף ההודעה האחרונה שלי, שזה עניין החיבורים מהמגבר לסאב).

תודה שוב לכולכם, פתוח לעצות והצעות על מנת לפתור את הבעיה מבלי להוסיף כסף.

תבהיר לו שאתה לא מרוצה.

אני בטוח שהוא ידאג לך - הוא אמור להיות בחור די רציני.

פורסם

אני יעשה את זה אבל לא יהיה לי זמן לבוא אליו בזמן הקרוב (אולי אפילו שבועיים או יותר), אז לגבי עניין החיבורים ששאלתי, אתם יכולים בבקשה להתייחס לזה ואולי לתת לי עוד קצת תקווה? כי ייקח לי זמן עד שאני יהיה אצלו שוב וזה הרבה זמן לסבול את הבעיה הזו.

דרך אגב, מתי יש מפגש ברמת גן?

פורסם

מאיפה אתה בארץ?

אתה מוזמן לקפוץ אלי. אני מוכן לעזור לך לכוון. (ה"פ)

אלי

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

אני לא מכיר את האזור הזה בכלל....בכל מקרה ניסיתי כבר כל מה שאפשר מבחינת כיוונים, הברירה היחידה שלי זה העניין עם החיבורים של הסאב למגבר (תגיד לי אם זה נכון לעשות כך):

המגבר הוא מונובלוק עם 4 חיבורים (ברגים) ולסאב יש 2 סלילים, ושני החיבורים האמצעיים לא מחוברים ורק השמאלי והימני הקיצוניים מחוברים ל+ ול- של התיבה, ומתוך התיבה לסאב הולכים שני החוטים לסאב ובשביל לחבר את הסליל השני יש עוד שני חוטים קצרים שעושים מן ברידג' כזה, ושאלתי את תומר מTomcar למה לא מחברים כל שני חיבורים (ברגים) לכל סליל (2 הפלוסים מהמגבר לשני הפלוסים בסאב ו2 המינוסים מהמגבר לשני המינוסים בסאב) אז הוא אמר שזה אותו הדבר, פשוט שהברידג' הוא בתוך הבוקסה.

האם זה יכול להיות גורם לבעיה?

• תוכן חדש...