Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנוע חם=חניקה והדממה.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

205CTI מנוע 1600 סמ"ק קרב' כפול וובר.

טוב אז כמה חודשים אני מנסה לפתור את הבעיה של חניקת המנוע עד לדממה.

התופעה מאוד מוזרה,כאשר המנוע קר,עובד 100%,נוסע וחזק,עם פתיחת הפרפר השני מרוסס דלק והמנוע מגיב בהתאם.

הבעיה מתחילה כשהמנוע חם(אחרי פעולת הוונטה כמה פעמים),המנוע מתחיל להחנק,נתינת דלק לא עוזרת עד להדממה.

פירקתי \ החלפתי מספר חלקים :

א.החלפתי וניקיתי את המפלג-הבאתי אחד דומה=אין שינוי...!

ב.פירקתי את הקרבורטור biggrin.gif (יש לציין כמה פעמים,בערך 6 wacko.gif ).

כל פעם הייתה הפעולה כניקוי,כיוון והתנעה=עבד מצויין כמה זמן ושוב אותה הבעיה.

היום פירקתי אותו לגורמים,כולל הדיזות,פרפרים,את הקרב' עצמו לשניים,ואת החלילים(ששם עובר הדלק)=התניע מעולה,כאשר נתתי דלק הגיב בהתאם...!

עד להתחממות המנוע מה שגרם שוב להדממתו ואי התנעתו לאחר מספר דקות.

ג.פלאגים וחוטי הצתה=בדקתי,יש ניצוץ ניקיתי את הפלאגים עצמם גם כן=אין שינוי...!

יש לציין שהמשאבת דלק עובדת והלחץ מעולה.

יש לציין שהקרב' מכוון והרכב נסע טוב מאוד.

יש לציין בהתחלה הלכתי למכון קרב' לניקוי וכיוון(עבד מעולה עד לבעיה של החניקה)לא נגעתי בכלום,פשוט קרה.

אם לא ניצוץ...לא דלק...לא אויר(הקרב' פתוח לאויר)...אז מה כן..???

פרטים נוספים אתן בשאלות smile.gif

עזרתכם נחוצה... icon_exclaim.gif

פורסם

בדקת את מצבו של הפילטר דלק?.

כשפתחת את המצתים איך הם ניראו?

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

.

ציינת שאם זה לא דלק לא אוויר ולא חשמל, אז מה הבעייה, ומכאן הטעות שלך, אבחנתך לצערי לקוייה ,פסלת על הסף בעיות דלק בניגוד להרגשתי,שבעייתך קשורה לדלק בלבד, תן קצת היסטורייה של הבעייה ונוכל לעזור לך.

בברכה

צביקה

**** עריכה אני מניח שזהו לא המנוע המקורי, ואו הסעפת היא לא מקורית, משום שאני בעוונתי לא נתקלתי עדיין בפזו 205 שנת יצור 88 , בעלת קרבורטור וויבר כפול, ולצערי אתה מתמקד במה שלא עשית , ולא במה עשית, בדוק לחץ דלק כשהמנוע חם לאחר שהצוק האוטומטי השתחרר (במידה וקיים)\ ובדוק גובה פני דלק בקרבורטור, או מצוף או מחט תפוסים, למרות שלדעתי הספקת הדלק לקרבורטור לקוייה במנוע חם בלבד.

נ.ב- גם אם פרקת את הקרבורטור 60 פעם , ולא עלית על הבעייה , גם ב100 פעמים לא תגלה, יש לבור שלב שלב בפירוק, בסוף תמיד מתבבר שזה הדבר הקטן והפשוט שלא חשבת עליו, זהו האתגר שיש במקצוע, והסיפוק המקצועי, של פתרון הבעייה מקביל לחצי *יון!

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם

א. נסה לקרר את משאבת הדלק עם בקבוק מים,לאחר שהמנוע נכבה.

ב. אם א. לא עזר, לאחר שהמנוע נכבה פתח את המכסה העליון של הקרבורטור וראה אם יש דלק בכוסית הקרבורטור.יכול להיות שהמחט של המצוף ניתפסת,זה קרה לי בפיאסטה.

בברכה

דוד

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם
בדקת את מצבו של הפילטר דלק?.

כשפתחת את המצתים איך הם ניראו?

הפילטר הוחלף לפני כ-3 חודשים.

אחרי הכיוון במכון קרב' היו שחורים ומפוחמים,כיוונתי את ההצתה לקצת יותר מוקדמת.

צביקה :

קראתי המון תגובות שלך בשעה האחרונה מאתר זה והתרשמתי מהמומחיות שלך.

רשמתי שאמנם פירקתי כ-6 פעמים אך התכוונתי שכל פעם זה עזר לזמן מסויים והבעיה חזרה.

כמו כן קראתי תגובה של :

"אם כוייל הלך אז שכשהוא מתחמם יתנק הצתה ולכן המנוע נכבה ולא יניע".

יש לציין שתופעה זו ממש דומה לשלי...

כאשר המנוע קר,הבעיה אינה מופיעה,הרכב נוסע ממש טוב.

היא צצה כאשר המנוע חם,הבעיה מתחילה כחניקת המנוע בעת נתינת דלק עד להדממה.

המנוע מניע לאחר כמה דקות כשהוא טיפה מתקרר וחוזר חלילה.

הרכב שנת 86,היה הזרקה במקור,הרכב אצלי כ-4 חודשים.

התקינו לו סעפת + קרב' וובר כפול.

ללא צ'וק אוט' או ידני.

המשאבת דלק נשארה של הזרקה.

היסטוריה כללית שלי עם הרכב :

אחרי כחודש שהוא היה אצלי וחוסר גדול מאוד בסחיבה ואי פתיחת הפרפר השני הוחלט על ניקוי וכיוון הקרב' במכון מומחה בירושלים.

הקרב' נוקה,כוון והגיב לכל נגיעה בדוושה בצורה מדהימה.

כאשר המנוע היה טיפה מתחמם,הוא היה עובד ללא שום רעידות והרגיש כמו הזרקה(נראה כמו הגזמה אך ממה לא).

הבעיה התחילה פתאום בזמן נסיעה בכביש ביעירוני,הרכב נחנק ולא הגיב לדוושה.

כמובן שחזרתי למכון וללא שום תוספת תשלום הוא עזר לי.

שוב,עזר לזמן מסויים ושוב חזר חלילה.

טענתו שישנה "החזרת לחץ מסעפת היניקה".

ארז

פורסם

שלום.

התקלה יכולה לנבוע מכמה סיבות.

הראשונה משאבת דלק מפסיקה לעבוד כאשר המנוע חם איך בודקים [לא שופכים מים]!!!

לוקחים סמרטוט מרטיבים אותו טוב טוב ועוטפים את משאבת הדלק עד כמה שניתן אים הבעיה נעלמת וחוזרת אחרי שהסמרטוט התחמם תעשה הלויה למשאבת הדלק. אגב היום קוברים בקומות יש ריב על חלקות טובות בבית הקברות.

השניה מודול הצתה מפסיק לתפקד כאשר מנוע חם בדיקה יש לקרר אותו בעזרת ספרי יעודי [יש לכול אלקטרונאי] קררתה והמנוע עובד מת המודול מוט גיבורים יש לעשות הלויה כדת וכדין.

אפשרות שלשית, או צינור דלק לאמועבר נכון וגורם לרתיחת הדלק בצינור ואז יש סתימת אדים, או כפי שצביקה הסביר בעיה בתוך הקרבורטור. אגב קרבורטור לא מספיק שיודעים לפרק ולהרכיב צריך גם לדעת מי נלחם נגד מי.

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

ארז עזרת לי מאד לעזור לך, בפרטים הרבים הנוספים שהוספת!

ראשית ציינת שמשאבת הדלק היא חשמלית, והיתה מיועדת להזרקה במקורה,אני משער שאין רע בכך,

אך יש לבדוק ספיקת דלק במנוע חם כדי לשלול תקלה במשאבה , ניתן לבדוק זאת בקלות על הרכבת מסנן דלק קרוב לקרבורטור, ובגלל שהוא שקוף ניתן לראות בכל מצב את ספיקת הדלק במסנן, גם אם החלפת את המסנן דלק הקודם לפני שלושה חודשים, שעדיין לא ערבות שהוא לא סתום, ממליץ להחליפו, ועתה יש להתמקד במודול הצתה שמתחממם, ו/או סליל הצתה.

בדוק וחזור לדווח בפורום על התוצאות.

בהצלחה

צביקה

פורסם
ארז עזרת לי מאד לעזור לך, בפרטים הרבים הנוספים שהוספת!

ראשית ציינת שמשאבת הדלק היא חשמלית, והיתה מיועדת להזרקה במקורה,אני משער שאין רע בכך,

אך יש לבדוק ספיקת דלק במנוע חם כדי לשלול תקלה במשאבה , ניתן לבדוק זאת בקלות על הרכבת מסנן דלק קרוב לקרבורטור, ובגלל שהוא שקוף ניתן לראות בכל מצב את ספיקת הדלק במסנן, גם אם החלפת את המסנן דלק הקודם לפני שלושה חודשים, שעדיין לא ערבות שהוא לא סתום, ממליץ להחליפו, ועתה יש להתמקד במודול הצתה שמתחממם, ו/או סליל הצתה.

בדוק וחזור לדווח בפורום על התוצאות.

בהצלחה

צביקה

לאחר שקראתי את התגובה שלך ושל שמר ירדתי לעשות סיבוב כשהמנוע עודנו קר...

התוצאה היתה כמו שחשבתי,המנוע הגיב יפה,ללא כל שום בעיה אפילו בעת לחיצת הדוושה.

לא רציתי להגיע להתחממות המנוע בשל התקעות איתו בלילה,מחווה בכל לא נעים.

אני אחליף מודול ואעדכן...

תודה רבה על העזרה...!!!!

ארז

פורסם

וואי וואי וואי כמה שטויות אתם כותבים חבל על הזמן!!!

בחייט דינק צביקה מילא שמר לא כוך כך מיתמצע אבל

אתה?

איין דבר כזה בעולם לא יתכן שמשאבת דלק למערכת

הזרקה תשמש לאספקת דלק לקרבורטור ולמה?

בדיוק 30 שניות והמנוע יהיה מוצף ב- 20 ליטר בנזין

רבותי המחט בקרבורטור לא יכולה לעמוד בעומס של לחץ

דלק של משאבת דלק חשמלית המיועדת להזרקה.

מישהוא כותב שטויות ואתם כמו פריירים עונים.

או שיש לא משאבת דלק חשמלית סטנדרטית רגילה

לקרבורטור או משאבת דלק מכנית.

שילך לעשות שיעורי בית ויחזור

בברכה בני ל.

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם

מעבר להחלפה - למיטב זכרוני המודול אמור להיות מוברג אל גוף הרכב ומרוח במשחה שאמורה לשפר את מוליכות החום (לבנה,כמו ששמים בגופי קירור של מעבדים של מחשבים). האם יש אצלך את המשחה?

פורסם

בני ידידי וחברי הרגע, אתה לא חדש בפורום, ותמיד ידעת שחברי הפורום, מוציאים לך את המיץ, עד שבם מספקים , פרטים מלאים לגבי מכוניתם, וההיסורייה הקודמת, לבעיה שפתרונה נדרש בפורום, ולכן התשובות מתקבלות בתשלומים, בנתאם לאינפורמצייה המתקהלת, מה שגורם ליציאה מריג=כוז, ולעיתים ל

למתן עצות מטעות, אני מניח שיש ברכב משאבת דלק חשמלית של פזו 309 / 205 , שלרכב קרבורטור\ או משאבת דלק חיצונית, כמו בסובארו, הנמצאת בתא המנוע, ויתכן ומתחממת , בגלל קרבתה למנוע, הבה נמתין כולנו להבהרות בנושא, תמונות יתקבלו ברצון( לא תמונות עירום).

בברכה

צביקה

פורסם
מעבר להחלפה - למיטב זכרוני המודול אמור להיות מוברג אל גוף הרכב ומרוח במשחה שאמורה לשפר את מוליכות החום (לבנה,כמו ששמים בגופי קירור של מעבדים של מחשבים). האם יש אצלך את המשחה?[/QUOTE]

לדעתי מופז , לא!

• תוכן חדש...