Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

לאחרונה נדלקת לי מנורת המצבר בזמן נסיעה ברכב, גם ביום וגם בלילה. כל הנסיעה לא מרגישים בשום שינוי של החשמל באוטו והרכב נוסע בלי בעיה פרט למשהו קטן.. בלילה כאשר אני מדליק אורות הם לא נדלקים ישר, בכדי להדליק אותם אני צריך לתת מכה בקופסת הפיוזים מעל הרגליים.

יש איזו דרך להבחן את התקלה מבלי לגשת למומחה?

תודה.

פורסם

לא, ולא.

לא , אי אפשר לאבחן לבד, אלא אם אתה בעל מקצוע, או בעל רקע בחשמל /אלקטרוניקה ואז בהדרכה.

הלא השני מתייחס לזה שלא צריך מומחה. צריך חשמלאי טוב.

קיימות מס' אפשרויות:

הראשונה שהמיישרים באלטרנטור לא תקינים, בכלל, אלטרנטור לא תקין.

האפשרות השנייה שהמתח שמגיע לנורית הבקורת בלוח השעונים (נורית המצבר) אינו תקין ויש בו נפילת מתח.

נורית הטעינה ברכב זה פועלת כדלקמן:

הנורית מקבלת מתח מצד אחד (חיבור אחד מתוך שניים שלה) של פלוס אחרי סוויץ' (פקודה מס' 15).

החוט השני מגיע מהאלטרנטור, וכאשר אין טעינה ,יש בו מינוס, ואז פלוס לנורית מצד אחד ומינוס מצד שני מדליק את הנורה בזמן שאין טעינה.

בזמן שיש טעינה, החוט שהיה בו מינוס שמגיע מהאלטרנטור, יש בו כעת פלוס. פלוס מצד אחד של נורית המצבר,ופלוס מצד שני, גורם לאי הדלקותה, במילים אחרות -לכיבויה.

מפל מתח באחד מהמתחים שמגיעים, יגרום להדלקות נורית באופן חלש.

נורית דולקת בעוצמה מלאה, או שאין טעינה, או שיש טעינה ואין פלוס אחרי סוויץ' לנורית ובמקום זה אין נתק, אלא מינוס שיושב על החוט (נדיר).

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הבנתי בערך את ההסבר שלך, מודה לך מאוד.

כמו שאמרת .. חשמלאי טוב, מחר אל הבוקר.

תודה רבה ושבוע טוב

• תוכן חדש...