Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לחבר שלי יש כבר זמן מה בעיה שהאוטו רועד, והטורים כל הזמן קופצים בזמן עמידה. והייתי מאוד רוצה לעזור לו כי גם ככה הוא ביזבז לא קצת כסף, והבעיה עדיין לא נפתרה, וגם שמעצבן אותי העיניין כאשר אני נוסעה איתו ברכב :)

אז זה הסיפור כפי שהחבר כתב לי:

רכב מזדה לנטיס 323 מנוע 1.8 שנת 97 הבעיה כשעומדים בעצירה מוחלטת DRIVE

אז האוטו רועד וישנה אי יציבות בטורים. בניוטרל גם יש אי יציבות, אבל האוטו לא רועד בגלל סיבות מובנות.

החליפו תושבות מנוע קידמית ואחורית וגם עשו ניקיון של מערכת הזרקה, וזה לא פתר את הבעייה!!!

(טיפול 10K נעשה לפני 5K )

עכשיו הוא יגיעה אליי, ואני אבדוק את הפלגים, אז אם זה לא זה, תנו עצות מה זה יכול להיות.

תודה לכל מי שיוכל לעזור!

פורסם

יש לבדוק בדיקות מקיפות, ביניהן, נתוני חיישן החמצן, ושאר חיישנים, אין ספק שחיבור הרכב למכשיר גזים היה מכוון לתקלה/אי תקלה בניהול ותיפקוד המנוע.(ואת זה לא ניתן לבצע בבית).

בברכה

דני

מוסמך ניהול מוסך- E_CAR - 2015

חשמלאי רכבמיזוג אוויר - מוסמך משרד התחבורה,

מומחה התקנות סאונד, נוהל חיווטים, כיוונים סופיים.

עוסק בנדל"ן.

פורסם

כל הבדיקות האלה נעשו, והוחלף חיישן חמצן, ורוטור, ושאר הבדיקות היו תקינות.

השמן תקין, והפלגים גם כן. עוד הצעות? אנחנו די אובדים עצות!

האם דלק לא איכוטי יכול לגרום לאי יציבות בטורים?

פורסם

גם אני בעלים של מאזדה ויש לי את אותה בעייה,מס' מכונאים אמרו לי שהבעייה יכולה לנבוע ממפלג לא תקין.

עפ' המלצתו של רפי לין אני מתכוון לגשת למוסך "זיסו" בת"א - אולי הוא יצליח למצוא את הבעייה.

בכל מקרה בדוק שחוטי ההצתה תקינים - הבעייה יכולה להיות מחוט פגום.

שום צבא שבעולם לא יעצור אותי מלעשות פרצלציה מהפרצוף של הקונצרטינה הזה...

פורסם

החבר כמוני מפ"ת. הוא לפני שעה נסע למוסך, אמרו לו שחוט הצתה אחד פגום, אמורים להחליף סט. מקווה שזה יעזור.

אני יעדכן בהמשך היום

פורסם

הבעיה הייתה החוטים. לאחר החלפה, הבעיה ניפתרה. חבל רק שלא שאלתי את זה מקודם, אולי כמה בזבוזים לא הכרחיים היו נחסכים. טוב, לא נורא :)

תודה על התגובות.

פורסם

ולכן יש לחבר מכשירים, סקנר שיש לו סקופ מעבדה היה מראה מיד מתחים גבוהים על החיוט,

גם בנתוני הגזים, סביר להניח שנתוני הHC היו מצביעים על תקלת הצתה שחוטים הם אחד מהפרמטרים.

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם

הבעיה שיש הרבה מקומות שפשוט רוצים לעשות עליך כסף על הדרך, אז מחליפים דברים שלא הגורמים העיקריים לבעיה, אולי הם גם פגומים, אבל זאת עדיןן אי הגינות לדעתי.

ואתה צודק דני, מקום מקצועי והגון היה צריך לעלות על זה מיד.

פורסם
ולכן יש לחבר מכשירים, סקנר שיש לו סקופ מעבדה היה מראה מיד מתחים גבוהים על החיוט,

גם בנתוני הגזים, סביר להניח שנתוני הHC היו מצביעים על תקלת הצתה שחוטים הם אחד מהפרמטרים.

בברכה

דני

השאלה האם לרוב במוסכים יש את הציוד הנ"ל או שהוא קיים רק במורשה .

האם אתה ממליץ לי לקנות חוטי הצתה חדשים ולהחליפם ולראות האם הבעייה נפתרת,יש לציין שהחוטים ברכב הוחלפו ביום שבת אך לחוטים משומשים.

יוסי.

פורסם

למוסך מורשה, תמיד יש סקנר, לא בהכרח מכשיר 4 גזים, אם כי סביר ויותר מרצוי שיהיה.

יש לזכור שהמכשירים הנ"ל אינם "קוסמים" ועל כן יש צורך באיש דיאגנוסטיקה מיומן ומנוסה , מקצועי בהפעלתם והבנת הנתונים שהם מראים.

קיימים מוסכים ומכוני דיאגנוסטיקה שמתמחים בתקלות אלה, ויש להם עדיפות מסויימת, להם בדכ יש את ציוד הדיאגנוסטיקה הנדרש.

לזכותו של מוסך מורשה יש לזכור שבד"כ הוא מכיר את הבעיות הסטנדרטיות בע"פ מתוקף הנסיון שנצבר אצלו בסוג מסויים של רכב שרק עליו הוא פועל,- הבעיה שם היא בדכ מחירי "הספר" לשעת עבודה וחלקים מקוריים, לא תמיד ינסו לתקן בעלות הנמוכה ביותר.

שיטת "נחליף ונראה" (שזה מה שאני מבין משאלתך) , פסולה היא, יש לבצע תחילה בדיקות יסודיות, בדכ -הבדיקות לא יארכו זמן רב ובמיוחד כאשר התקלה קיימת סטבילי (לא תקלה שמופיע פעם ביום או פעם בשבוע)

בברכה

דני

עוסק בנדל"ן.

פורסם
השאלה האם לרוב במוסכים יש את הציוד הנ"ל או שהוא קיים רק במורשה .

האם אתה ממליץ לי לקנות חוטי הצתה חדשים ולהחליפם ולראות האם הבעייה נפתרת,יש לציין שהחוטים ברכב הוחלפו ביום שבת אך לחוטים משומשים.

יוסי.

תראה אם בקצוות החוטים יש קרעים שיכולים לגרום לבריחת ניצוץ.

בלנטיסים (94-98) יש גם בעייה ברוטור המפלג. המקום שהרוטור מתלבש על ציר המפלג מתייבש ונסדק וזה גורם לבריחת ניצוץ ולבעיית סל"ד בעמידה.

תבדוק גם מצתים. אם יש חוט הצתה שבורח ממנו ניצוץ הוא ייתן ניצוץ על החרסינה במצת. בדוק סימני שריפה על החרסינה במצת. סימני השריפה אמורים להיות לאורך המצת והם נראים כמו צורת ברק בשמיים.

חברי המועדון שלי נפגשים בפ"ת ביום שבת. אם אתה רוצה לבוא כדי שנעיף מבט אתה מוזמן.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
תראה אם בקצוות החוטים יש קרעים שיכולים לגרום לבריחת ניצוץ. - החוטים שלמים.

בלנטיסים (94-98) יש גם בעייה ברוטור המפלג. המקום שהרוטור מתלבש על ציר המפלג מתייבש ונסדק וזה גורם לבריחת ניצוץ ולבעיית סל"ד בעמידה. - הרוטור נבדק ונמצא תקין,הוחלף גם כל המפלג לאחד אחר והבעייה עדיין לא נפתרה.

תבדוק גם מצתים. אם יש חוט הצתה שבורח ממנו ניצוץ הוא ייתן ניצוץ על החרסינה במצת. בדוק סימני שריפה על החרסינה במצת. סימני השריפה אמורים להיות לאורך המצת והם נראים כמו צורת ברק בשמיים. - אין סימנים כאלה על המצתים.

חברי המועדון שלי נפגשים בפ"ת ביום שבת. אם אתה רוצה לבוא כדי שנעיף מבט אתה מוזמן.

שמוליק

במוסך שהייתי בו טוענים כי הבעייה היא ניצוץ חלש שנגרם עקב מפלג לא תקין.

אני אשתדל להגיע למפגש - אתה תהיה שם ? באיזה שעה ?

פורסם

פרטים בלינק שנתתי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

• תוכן חדש...