Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7257 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נתקלתי ברכבי בנורות קטנות בעוצמה של 2 וולט (בתוך אחד הלחצנים, אם מישהו תוהה).

אני מעוניין להחליפם בלדים, רצוי כחולים.

 

האם יש חיה כזו - לדים של 2 וולט, והיכן ניתן להשיג?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

בוקר טוב,

קצת סדר בדברים.

מתח עבודה של לדים רגילים (עוצמת תאורה רגילה) נעה בין 1.8-2.2 וולט תלוי בצבע הלד (ירוק,אדום,צהוב) וזרם העבודה הטיפוסי הוא 10 מיליאמפר.

על-מנת להחליף נורה בלד עלייך למצוא לד המתאים בצורה הגיאומטרית לתושבת של המנורה והמידות.

אנא צלם את המנורה שקיימת כרגע אצלך ברכב ואנסה לעזור.

איזה כייף לי :)

  • ספונסר פורום
פורסם

אם אתה מתכוון לנורות שיושבות בתוך פנל המיזוג(נורות 2w או נורות אלקטרוניות בעגה )

 

וברצונך להחליף אותן ללד, קח בחשבון שלד מאיר נקודתית ,יווצר מצב של נקודת אור חזקה וחושך מסביבה בפנל,מניסיון

פורסם

אכן, מדידה עם מולטימטר העלתה שהנורות לוקחות 2 וולט.

אין שום כיתוב על הנורות עצמן, הן קטנות מדי.

הן נמצאות בתוך הכפתורים של המיזוג. תאורה נקודתית תספיק שם, אין צורך באור מפוזר.

 

האם יש לדים שמתאימים להתקנה כזו?

- - -------[Fireball]------ - -

פורסם

כמו שכתב מרק10, מתח העבודה של לד סטנדרטי הוא בערך 2 וולט.

 

לכן, לדעתי, אם אתה רוצה להרכיב לד במקום הנורות ובטוח שהמתח עליהם הוא 2 וולט - פשוט חבר לד רגיל במקום הנורה ללא נגד.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

ללד רגיל תמיד חייבים לחבר נגד טורי אחרת הלד יישרף אפילו שמתח המקור הינו 2 וולט. רק במקרה של שימוש במקור זרם קבוע ומדוייק ניתן לוותר על נגד טורי שתפקידו להגביל את הזרם.

וזה משתי סיבות:

הסיבה הטריויאלית היא שדפי הנתונים לעולם אינם מדויקים, ולפי אופיין הלד הנפוץ מספיקה אפילו טעות של אחוז אחד או פחות במתח בכדי להקפיץ את הזרם בהרבה אחוזים.

הסיבה התיאורטית היא שברגע שהמוליך למחצה שממנו מורכב הלד מתחמם קצת (וזה צפוי שיקרה אחרי כמה שניות עבודה), התנגדות הצומת למעבר זרם יורדת, המוליך למחצה יפלוט יותר אלקטרונים, הזרם יעלה קצת, הרכיב יתחמם קצת וחוזר חלילה. זה תהליך רגנרטיבי (תהליך שמזין את עצמו) שבסופו הלד יישרף, וזה לא יקח יותר מכמה שניות.

איזה כייף לי :)

פורסם

תשמע מרק10, כבר מעל ל5 שנים שאני מתעסק באלקטרוניקה כזאת או אחרת, ואין לי מושג על מה אתה מדבר :smile:

 

אחוז יותר, אחוז פחות, זה ממש לא קריטי.

 

כבר ראיתי (וחיברתי בעצמי) עשרות לדים שעבדו בממתח שהוא הרבה מעבר ללא אופטימלי, ושרדו יפה שנים ארוכות. אז נכון שהם נשרפו אחרי כמה שנים ולא החזיקו מעמד עשרות שנים כמו בתאוריה, אבל זה עובד לא רע.

 

אתה לא באמת מציע לבנות מקור זרם יציב לכל לד ולד שליאור רוצה לחבר במערכת החשמל שלו?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

התכוונתי לכול לד, או רשת של לדים המחוברים בטור ניתן לחבר נגד טורי כול עוד סכום המתחים הנופל על לדים לא עולה על מתח המקור.

 

אל תשכח שהבחור מדד את המתח שנופל על הנורה ולא מתח המקור ככה שהמדידה שלו לא עוזרת הרבה, כי לנורה רגילה יש התנגדות שונה ומשתנה עם עליית הטמפרטורה ואי לכך ובהתאם לזאת המתח משתנה והזרם.

 

אני מתעסק עם אלקטרוניקה כבר 25 שנים אז בבקשה עם תאוריה מוכחת ונסיון...עם תרצה עוד הסבר אשמח לכתוב אותו כאן.

 

ייתכן שקנית לדים עם נגד אינטגרלי שהינו חלק מהלד ככה שבאמת לא צריך נגד טורי.

ראה קישור לדף נתונים לסוג כזה.

http://il.farnell.com/jsp/endecaSearch/partDetail.jsp?SKU=595330&N=401

איזה כייף לי :)

פורסם

כל מה שאתה אומר נכון, אבל זניח.

זה יעבוד גם בלי כל הבלאגן.

 

 

 

אתה מהנדס, נכון?

לא אמשיך את הדיון הזה היות והוא מוביל לנקודה אחת - הויכוח התמידי בין המהנדסים לטכנאים, בין התאוריה למעשי.

אז באוויריה טובה - תודה על התאוריה :smile:

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

5 וולט זה לא צריכה זה המתח שנופל על לד לא סטנדרטי צריכת זרם נמדדת באמפר או מיליאמפר, המתח המותר ללדים עם עוצמת תאורה גבוהה הוא 3.6 וולט.הלד שאתה מדבר עליו לא מוכר לי.

איזה כייף לי :)

  • 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

על לד טיפוסי נופל 1.5V .

וזרם בין 15 ל20 מילי אמפר.

אז אם יש לך מקור מתח של 5V תחבר בטור את הלד. ונגד של 350 אוהם.

מעגל כזה עובד, וזה מניסיון.

ולד כזה אתה יכול לקנות בכל חנות לרכיבי אלק'

ביצוע תיקוני שפכטל ועבודות צבע בבתים,

 

פרטים בה"פ .

×
×
  • תוכן חדש...