Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7270 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

הנני מבקש את עזרתכם.

יש לי פיאט פונטו 95 יש לי בעיה של התחממות של האוטו כאשר האוטו דולק עם מזגן...

וזה קורה בשעת עמידה או בפקקים.....הקצב של העליה שלו איטית...אבל הוא מגיע לאט לאט

עד שלוש תרבע חום מנוע....ואני מאמין אם אופציה ליותר...

בזמן נסיעה ממושכת ומהירה , מחוג מנוע מתאזן בחזרה לאמצע ואפילו קצת מתחת לאמצע.

החלפתי לא מזמן משאבים מים , ותרמוסטת , עשו לי בדיקת לחצים ברכב...לראות שיש נזילות

ולא מצאו נזילות בפקקים , או במקומות אחרים , מאוורר מנוע תקין , ומאוור מזגן תקין גם.

יש בעיה שהמכונאים לא עולים על הבעיה הנכונה....מה עוד יכול להיות????

אני מבקש את עזרתכם , למי שמבין בבעיה הזאת ויכול לייעץ לי מה לעשות...

כי זה בעיה שאנשים לא יודעים לפתור בוודאות....בנתיים מחליפים חלקים. והבעיה לא נגמרת.

פורסם

אני משער שבמכוניתך מותקן מזגן ישראלי ואז יש לו גם מאורר מעבה, בתא המנוע מצד ימין, שיש לבדוק אותו אם הוא פועל כשהמזגן מופעל.

כמו כן יש לבדוק גם אם מאורר הרדיאטור נכנס לפעולה, כשחום המנוע עולה בעמידה, ללא מזגן מופעל.

לאחר מכן יש לבדוק אם 2 מאוררים אלו פועלים בכוון סבוב נכון, כלומר שואפים אויר מקידמת הרכב לכוון תא המנוע.

דרך אגב, באיזה מנוע מדובר?.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מכיר את התופעה שלך מעולה,

1. בדוק גובה נזול קירור תקין ברדאטור.

2.בדוק תקינות הרדיאטור.

אני החלפתי את הרדיאטור מהתקלה הזאת.

פורסם

קודם כל אם יש לך באמת מיי ברז זה לא אמור לקרות אבל עדיין לא בריא

תחליף.

בנוגע לראדיאטור

תעשה ניקוי בכל מקרה

ולפני זה תבדוק בועות אויר בצינורות.

איך עושים?

בצינור שיוצא מין הראדיאטור חימום בערך באמצע הקיר אש יש כמו בורג קטן עם ראש מפלסטיק תפתח אותו ותתחיל למלא נוזל קירור

כאשר יתחיל לצאת משם נוזל קירור ברצף תדע שאין לך יותר אויר

ואז רק תוסיף לראדיאטור כמה שיחסר כי אחרי פרוצדורה כזו חסרים איזה 100-200 מ"ל

סובארו XV 2016 - כוכבים בעניים

פורסם

החזקתי במשך 12 שנים פיאט טיפו מודל 94 , מזגן ישראלי של ראסקור . במהלך 5-6 השנים האחרונות הרכב סבל מהתקלה הנ"ל - התחממות איטית בפקקים , כשהמזגן פועל. כל רכיבי מערכת הקירור והמיזוג נבדקו מס' פעמים , הכל היה תקין . הדבר היחידי שלא נעשה זה החלפה / ניקוי רדיאטור כי אף אחד לא היה מוכן להתחייב שזה יפתור את התקלה . ללא מזגן מערכת הקירור תפקדה מעולה , בכל עומס ובכל מצב תנועה . מאחר והרכב נסע ב 99% מהזמן בשעות הבוקר והערב הלא חמות , לא טיפלתי בתקלה , ומכרתי אותו כך , אבל בגדול , לאף מוסך , גם לא למורשה לא היה פיתרון אמיתי , כולם המליצו על החלפת כל רכיבי מערכת הקירור " על הדרך " והאשימו את המזגן ה"מצויין" של ראסקור .

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

יתכן ויש בעיה בנגד מהירויות מאוורר, בדוק זאת!

יש הסבר מצויין בפורום איך לבדוק זאת.

צריך להשתמש אך ורק בנוזל קירור של היצרן (כחול) פראפלו- לא מים רכים/ירוקים וכל השאר-עולה בסביבות 30 ש"ח לליטר.

בהצלחה :-D

פורסם

שלום רב

אני חושב שמישהוא כבר רשם זאת אך לפי הכתוב ( מובן שצריך לבדוק לפי סדר בדיקה מסודר ) רוב הסיכויים כי הרדיאטור שלך סתום

בברכה זיסו יוסי

• תוכן חדש...