Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג - הסוף ?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
לאט, מהר, בהדרגה או בזאפטה אחת, כל זה לא ממש משנה, משרד האוצר יעשה סדר בביזיון הזה שנקרא ליסינג, וכל המקדים, הרי זה משובח (וסליחה מכל אלה שנהנים מהליסינג שמונהג כיום).

WIL - הסיכוי לא אפסי, הסיכוי גבוה מאוד.

זה לא יהרוג את השוק אבל השוק יצתרך להתיעל...

* אולי כבר לא יהיה דלק ללא הגבלה אלא רק עפ"י חישוב הדרך לעבודה וחזרה.

* אולי הביטוח יהיה רק לעובד ולא כל דרדק זב חוטם יוכל לנהוג 700 ק"מ לכל כיוון באוטו כדי לראות אם הוא שכח את האור דולק בשירותים.

* אולי על כל תאונה ידרש הנהג להשתתפות עצמית ואנשים יפסיקו לעשות את מעלה נח עם מזדה 3.

* ואולי בכלל יפסק הנוהג הבזוי הזה ולא כל מנקה חדר מדרגות בבית יד לבנים יקבל אוטו צמוד.

קח כסף, תעשה איתו מה שאתה רוצה, אבל עזבו במנוחה את הנוהג הזה של אוטו "חינם" כי זאת הטבה לך, אבל זאת פגיעה בכל האחרים.

יניב

תגובה שנובעת מבורות או מטמטום. ניתן לך להנות מהספק ונניח שמבורות.

יש הרבה סוגים של רכב חברה. במקרים מסויימים, החברה מממנת את הרכב בעצמה והעובד כמעט לא משלם בכלל (אולי רק מס), ואז באמת זה רכב "חינם". זהו לא המקרה הכללי בליסינג תפעולי.

העקרון בליסינג תפעולי הוא שהחברה שוכרת כמות גדולה של רכבים, עליהם העובדים משלמים. העובדים מרוויחים משתי סיבות - האחת, החברה יכולה להשיג מחירים טובים יותר מאדם בודד (כמויות, וכו'); השניה - התשלום של העובד מתבצע בדרך כלל משכר הברוטו, כך שיש פה הטבת מס מסויימת. גם זאת לפעמים מתקזזת קצת כי כל מיני דברים כמו זכויות סוציאליות, ביטוחי מנהלים, פנסיות וכד' מחושבים מהשכר אחרי הורדת התשלום על הליסינג.

וספציפית לטיעונים שהעלת:

* דלק ללא הגבלה? כבר היום יש כאלה שמגבילים ויש שלא. וזה יותר נובע מהעליה במחירי הדלק, ולא המיסוי.

* גם לגבי ביטוח יש כאלה שמבטחים רק את העובד ויש שמבטחים כל נהג. זכותו של עובד שרשאי לתת לבנו זב החוטם את הרכב לעשות כך. רכב בליסינג תפעולי שקול לרכב פרטי - שלך, תעשה מה שבא לך איתו (במגבלות המותר, המבוטח וכד' כמובן).

* השתתפות עצמית - שוב, ברוב החברות העובדים מחוייבים גם בהשתתפות עצמית במקרה של תאונה. די נו, אני מתחיל לחזור על עצמי...

* נוהג בזוי? למה שגם כל מנקה חדר מדרגות לא יקבל אוטו צמוד? אם הוא משלם עליו, יש לו השתתפות עצמית, מגבלה לדלק, וכד' - למה לא? שוב - ליסינג תפעולי אינו רכב "מתנה" ברוב המקרים.

ולגבי פגיעה באחרים - קשקוש. כל חברה יכולה לעשות ליסינג תפעולי לעובדים שלה שיהנו מהתנאים. זה לא עולה לה בכלל. וגם לא לחברת הליסינג. אז נכון, מי שעובד במכולת שיש לה שלושה עובדים לא יכול לצפות לתוכנית ליסינג אטרקטיבית במיוחד כי שלושה אנשים זאת לא כמות שתשיג מחירים זולים במיוחד... מה לעשות. ככה זה - תבוא בכמויות - תקבל דילים טובים יותר - כלכלה בסיסית. ואם אתה לא מבין את זה, אז אחרי שאתה עושה שעורי בית לגבי מה זה ליסינג, תיקח איזה שעור בכלכלה.

ובמאמר מוסגר - למה, אבל למה כל אחד חושב שהוא צריך להגיב גם אם אין לא מושג על מה הוא מדבר...

נ.ב. היה לי רכב ליסינג בעבר, עליו שילמתי (אמנם מהברוטו, אבל זה בא על חשבון קצת בפנסיה ושאר הדברים כאמור), היתה השתתפות עצמית לא נמוכה בכלל, היתה מגבלת דלק וכד'. היום אגב יש לי רכב פרטי, ולא כי אין ליסינג בחברה שאני עובד בה.

ניר

פורסם

קצת נמאס לחזור על אותו הוויכוח כל הזמן.

המצב הקיים פוגע בכלל האוכלוסיה גם עקב עיוות המס שנוצר וגם בגלל ההטבות שחברות הליסינג מקבלות מהיבואנים.

חברות הליסינג קונות את הרכבים מהיבואנים בהנחה שנעה בין 10%-20% (לפי מוסף the-marker בעיתון הארץ). כדי לממן את ההנחה לחברות הליסינג, היבואנים מעלים את מחיר הרכב. כתוצאה כל מי שקונה רכב חדש משלם כ 5% יותר כדי לממן את ההנחה לחברות.

אסף

פורסם
ששאלה פשוטה, אתה מעדיף שהרכב לא יוצמד אליך ולא תיסע איתו מביתך לעבודה ?

תבוא ב 8:00 לעבודה עם אוטובוס, קח את האוט וסע ברכבי הארץ, תחזיר אותו לעבודה ב 17:00 ותחזור באוטובוס.בשישי שבת האוטו יישאר בחניון של העבודה.

שווה לך 1300 שקל לשווי במס (שזה רק המיסים שאתה משלם על רווח של 1300 שקל)

אני לא יכול, כיון שישנם קריאות גם באמצע הלילה שעלי לגשת אליהם, שעות העבודה שלי הן מאוד גמישות ובעיתיות .. הרכב חייב להיות אצלי שכן אם נפל שרת אי שם ברחבי אלוהיםיודעאיפה .. מישהו צריך לנסוע לטפל בו .. נחש מי ? :)

פורסם
תגובה שנובעת מבורות או מטמטום....

ניר

פיספסת את הכוונה...

הכוונה היתה שתרבות ה"רכב חינם" וזה לא משנה אם זה באמת חינם או לא היא תרבות מעצבנת , כזו שמרשה לאנשים להתייחס לרכב שלהם כרכב שטח, בזבזנית , לא מתחשבת וכיו"ב.

תגיד מה שאתה רוצה אבל התרבות הזו קיימת.

לעצם העניין שאתה משלם על הליסינג שלך וזה עולה לך , כולל הפגיעה בהטבות הסוציאליות בערך כמו תחזוקה של רכב רגיל (למרות שהחברה שלך משלמת גם על הדלק) , תבין שמשהו כאן לא בסדר, מישהו אחר מרוויח על גב ההטבה במס שלך.

מי ? חברות הליסינג כמובן ...

פורסם
אני לא יכול, כיון שישנם קריאות גם באמצע הלילה שעלי לגשת אליהם, שעות העבודה שלי הן מאוד גמישות ובעיתיות .. הרכב חייב להיות אצלי שכן אם נפל שרת אי שם ברחבי אלוהיםיודעאיפה .. מישהו צריך לנסוע לטפל בו .. נחש מי ? :)

אוקיי, אבל תסכים איתי שאתה משתמש ברכב גם כרכב הפרטי שלך נכון ?

אם לא , היית קונה רכב פרטי ? ומשלם עליו דלק מיסים וכיו"ב ? הממשלה יוצאת מנקודת הנחה שזה שווה 1300 שקל במס , נקודת הנחה שגוייה כמובן כי זה שווה הרבה יותר.

פורסם

כיום, עם הורדת המס על אביזרי בטיחות, מכוניות הליסינג מצויידות ביותר אביזרי בטיחות, דבר שלא היה קודם, משפיע...

כל המכוניות ליסיינג מוצאות את דרכן לשוק הפרטי בסופו של דבר, ואם מהיום הן יהיו יותר בטוחות, הרווחנו.

אגב, ליסינג, אני יכול להגיד לכל הספקנים כמה בן אדם נורמאלי משלם...

3400 ש"ח ליסיינג + 1300 ש"ח שווי רכב

- 1000 ש"ח (בערך) הוצאות רכב שהייתי מקבל אם לא הייתי לוקח רכב ליסינג)

= 5700 ש"ח

30000 ק"מ בשנה, כל חריגה משולמת חצי ש"ח לק"מ...

על הפיאסטה שלי אני משלם פחות, הרבה פחות...

עכשיו לחישוב, אני מחזיק רכב ליסיינג, שהוא יחסית רכב בטוח, חדש, לא מזהם, בטיחותי, שקט וכו'...

אם לא הייתי מחזיק רכב כזה הייתי קונה רכב שנת 94-98, נניח מזדה 121, פיאסטה, יונדאי וכו'... לכל הדעות רכב פחות בטוח ממגאן/פוקוס/מזדה 3...

יותר מזהם, יותר "פתוח לקומבינות" וכו'...

יש אנשים שלא ירוצו לעשות טיפול בלמים כי זה לא מיסתדר להם החודש עם החשבונות.... יש... בליסינג זה לא יקרה... סתם דוגמא (עכשיו ירוצו כל המיצתדקים ויביאו איזו דוגמא מלפני 9 שנים על איזו חברה שלא ביצעה טיפול 10K בזמן, נו, באמת, בבקשה, לא...)

בקיצור, רכב ליסינג "מצעיר" את צי הרכבים בשוק, זה נכון שמוכרים רכבים חדשים בגלל זה יותר ביוקר, נכון, מה לעשות... גם המיסוי גבוהה, אז? למה לא מורידים אותו?

המדינה מיתפרנסת מזה יופי ואף אחד לא יורה בפרה חולבת...

קיים במדינה הזו כפל מס, וזה יגידו כולם... אני כיום קונה רכב שיוביל אותי רוב ימות השבוע לעבודה, למה אני לא אקבל על זה החזר מס? למה אני צריך לשלם פעמיים או שלוש מס על כל דבר שאני קונה (רכב? מס קניה, שיורד מהמשכורת שלי, שממנה יורד גם מס, וממנה יורד עוד מס, ועל הדלק שאני משלם מס וכו')

בקיצור, מצאו לעצמם עוד שעיר לעזאזל, חברות "ההי-טק"... לא נורא, עוד מעט תיתפוצץ ה"בועה" השניה הזו, ואז ירדו מהנושא לאיזה 4-5 שנים טובות...

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם
פיספסת את הכוונה...

הכוונה היתה שתרבות ה"רכב חינם" וזה לא משנה אם זה באמת חינם או לא היא תרבות מעצבנת , כזו שמרשה לאנשים להתייחס לרכב שלהם כרכב שטח, בזבזנית , לא מתחשבת וכיו"ב.

תגיד מה שאתה רוצה אבל התרבות הזו קיימת.

לעצם העניין שאתה משלם על הליסינג שלך וזה עולה לך , כולל הפגיעה בהטבות הסוציאליות בערך כמו תחזוקה של רכב רגיל (למרות שהחברה שלך משלמת גם על הדלק) , תבין שמשהו כאן לא בסדר, מישהו אחר מרוויח על גב ההטבה במס שלך.

מי ? חברות הליסינג כמובן ...

זה סתם הבדל פסיכולוגי.

אם הייתי יורד לשטח עם רכב הליסינג שהיה לי ודופק אותו - הייתי משלם השתתפות עצמית על התיקון.

ואם הייתי עושה את זה היום אם הרכב הפרטי שלי ומפעיל את הביטוח - גם הייתי משלם את ההשתתפות עצמית.

נראה למישהו שאם עובד יתקשר לחברת הליסינג ויגיד להם שהרכב תקוע באמצע נהר כי הוא ניסה לחצות אותו עם הרכב, הליסינג לא יגבה ממנו מעבר להשתתפות העצמית? אותו דבר מול חברות ביטוח בשוק הפרטי.

אז נכון, אפשר "לדפוק" בשטח את הרכב ליסינג ואחר כך להגיד שדפקו אותו בחנייה וזה לא יעלה יותר מההשתתפות העצמית, אבל גם את זה אפשר לעשות עם רכב פרטי מול ביטוח.

אם אני מטומטם מספיק לחשוב שבגלל שזה רכב ליסינג אז הוא רכב שאפשר להרוס, אני יכול לעשות את זה גם עם רכב פרטי, ושמי שקונה ממני אחר כך את הרכב יסבול את הבלאי...

וכן, אני יודע שהתרבות הזאת קיימת, אבל היא פסיכולוגית בלבד - הרכב לא באמת "שלי" אז אפשר להתעלל בו יותר. זה לא אומר שזה נכון.

וכן, חברות הליסינג מרוויחות. אבל גם אני בגלל ההטבה היחסית במס, וגם החברה שבה עבדתי כי הייתי נייד והתפוקה שלי בעבודה השתפרה וכד' - אז לכאורה כולם מרוויחים. נכון, הליסינג "עושים קופה" - אבל כל גוף מתווך מרוויח ככה. גם מתווך דירות מקבל ממך כסף למרות שיכולת למצוא את הדירות בעצמך. אפשר למצוא "הפליות" כאלה בכל מקום, אבל בשורה התחתונה - חברות הליסינג מנצלות מצב חוקי ולגיטימי של מיסוי גבוה מידי על רכבים פרטיים ומשחקי מיסוי שאפשריים מול חברות (ולא אפשריים לצרכן פרטי). זה טיבו של שוק חופשי.

להעלות את התשלומים על ליסינג זה תיקון בכיוון הלא נכון - צריך להוריד את המיסוי על רכבים פרטיים.

ניר

פורסם

לא מעניין אותי למה קיים ההבדל אלה עצם העובדה שהוא קיים מפריע לי.

אנשים מתנהגים כמו בהמות לרכבים שלהם ולסביבה רק בגלל שהם חושבים שזה "חינם".

אני אחזור על זה שוב בפעם ה 5000 , אם אתה אומר שזה יוצא לך אותו מחיר כמו להחזיק רכב פרטי , אתה מבין איפשהו שההטבה הזו הולכת לאיבוד ?

אדרבא , אם היית קונה רכב חדש והחברה בה אתה עובד היתה משלמת את הוצאות הדלק והביטוח היה עולה לך הרבה יותר זול נכון ?

זה בדיוק הקטע , זה לא עולה לך הרבה יותר זול למרות שהחברה שלך משלמת דלק וביטוח וטסט , זה אמור לעלות הרבה יותר זול אבל זה לא.

למה ? כי הכסף הזה הולך לחברות הליסינג כך שה"הטבה" שאתה מקבל מהמדינה הולכת לכיסם והם המרוויחים היחידים מזה.

פורסם

אני אחזור על זה שוב בפעם ה 5000 , אם אתה אומר שזה יוצא לך אותו מחיר כמו להחזיק רכב פרטי , אתה מבין איפשהו שההטבה הזו הולכת לאיבוד ?

אדרבא , אם היית קונה רכב חדש והחברה בה אתה עובד היתה משלמת את הוצאות הדלק והביטוח היה עולה לך הרבה יותר זול נכון ?

זה בדיוק הקטע , זה לא עולה לך הרבה יותר זול למרות שהחברה שלך משלמת דלק וביטוח וטסט , זה אמור לעלות הרבה יותר זול אבל זה לא.

למה ? כי הכסף הזה הולך לחברות הליסינג כך שה"הטבה" שאתה מקבל מהמדינה הולכת לכיסם והם המרוויחים היחידים מזה.

אכן, למי שעושה ק"מ ממוצע (15-18K) החזקת רכב ליסינג יוצאת בסביבות העלות של רכב פרטי מקביל.

הסיבה היא, כמו שציינת, מקלט מס מצד אחד (בשווי מאות שקלים בחודש נטו, לא מעט), ועלויות התקורה של חברת הליסינג מצד שני.

המדינה מפסידה כסף במיסוי, וחברות הליסינג מרוויחות כסף מהפעילות שלהן.

העניין הוא שהמדינה לא בהכרח מפסידה כ"כ הרבה במיסוי - כי אם לא היה ליסינג אז אנשים לא בהכרח יקנו רכב דנדש מהשקית, מה שיעלה ביקוש, ומחירים, בשוק המשומשות, ויוריד את כמות הרכבים החדשים הנרכשים - וכל רכב חדש זה 40-50K שקל מזומן למדינה, מיידי, לא על פני 3 שנים וכו'.

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

גם אם חברות הליסינג לא היו מרוויחות אגורה, וכל ההפרש היה מוריד לעובדים מהעלות, והכל היה ורוד, עדיין אנשים היו שוחטים רכבי ליסינג כי זה "לא שלהם".

זה שחברות הליסינג כטענתך לוקחות את כל הרווחים - לא קשור לגישת ה-"לא שלי".

ולא אמרתי שליסינג עולה לי כמו שיעלה רכב פרטי - בזמנו, הרכב שלקחתי עלה לי הרבה פחות, כי העסקה שהחברה שעבדתי בה קיבלה היתה טובה.

הכללות לא מועילות לאף אחד. גם בליסינג יש ויש.

ניר

פורסם

יש בדיחה ישנה על שני אנשים שבאים לרבי כדי שיפתור ביניהם את המחלוקת.

הראשון: כבוד הרב, אני אומר שזה לבן.

הרב: אתה צודק.

השני: כבוד הרב, לדעתי זה שחור.

הרב: אתה גם צודק.

השמש של הרב לוחש לרבו באוזן: "כבוד הרב הם טוענים דברים מנוגדים לגמרי".

הרב:"נכון, וגם אתה צודק".

אז כן כמו במשל גם כאן כולם צודקים, אני מצליח לראות הגיון מסוים בכל הטיעונים בעד ונגד העלאת שווי הרכב. יצא לי ללמד את הנושא ולקרוא הרבה דעות:

1. הלקוחות הפרטיים נפגעים מהליסינג בגלל שהיבואנים בתאום עם חברות הליסינג מעלות מחירים בצורה מלאכותית כדי לאפשר לחברות הליסנג להפטר מהרכבים בשוק היד השניה בלא הרבה הפסדים.

2. העלויות המצחיקות (לפעמים, יש מקרים בהם זה לא יורד משמעותית מעלות אחזקה של רכב פרטי) של הליסנג מציפות אתכבישנו ברכבים, שגורמים לזיהום אוויר רעש וכו'.

3.קיים פה עיוות מס ויש לפתור אותו, המדינה צריכה לקבל את התקבולים שלה ולא להפסיד בגלל תכנון מס מתוחכם.

4.האוכלוסיות הנהנות מהליסינג הן דווקא אוכלוסיות שמרוויחות יפה!!! הרי אנחנו רוצים לעזור לחלשים. צריך להעלות את שווי השימוש ולמסות אותם יותר.

אך מה לעשות מנגד באות טענות במציירות תמונה שונה.

1.המחירים המלאכותיים לרכבים יהיו בארץ תמיד: יבוא בלעדי, מכסים גבוהים יוצרים בארץ שוק רכב עם אופי קארטליסתי שיקבע את המחירים איך שבא לו תוך שהוא בונה לעצמו את הביקוש-הפתרון למחירים גבוהים הוא הורדת המכס ואפשור יבוא אישי זול.

2.עם מערכת התחבורה הציבורית הלקויה שיש בארץ, אנשים שירדו מהליסנג יעברו להשתמש ברכבים פרטיים יותר ישנים והרבה יותר מזהמים, אז איכות סביבה לא נשיג בזה.

3.חברות הליסנג הזמינו דעת מומחה ממהכ"ס שסובר כי קיימת אפשרות שתקבולי המסים כלל לא יעלו, אז מה השגנו? אוכלוסיה ממורמרת ותו לא.

4.אז מה עם מרוויחים יפה. אבל גם משלמים מסים גבוהים, עושים מילואים, טוחנים שעות עבודה בכמות מטורפת וכו'. וגם לא צריך לשכח שהצמיחה האחרונה במשק היא לרוב בזכות הענף שנהנה הכי הרבה מליסנג.

הרעיון די מובן. אולי די מצערת העובדה שכש בארץ מתגלה שיש משה ש"עושה חיים" והאחר לא, תמיד מנסים "לסגור את הבסטה" במקום לנסות להרחיב אותה כדי שיהנו ממנה כמה שיותר אנשים.

רונין-רוכב ללא אופנוע

• תוכן חדש...