Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

rockford fosgate p4004

idan.w
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7317 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רוקפורד P4004 punch, לפני הכל אני מסכים שאולי זה מגבר שנטחן בעבר בפורום בשרשורים וכד' אבל אני לא הסכמתי עם רב הנאמר פה, אני לא בא לשכנע אתכם שזה מגבר טוב, אני לא בא לשכנע אתכם שזה מגבר אנדרריטד, אני גם לא בא לשכנע אתכם שזה מגבר יותר טוב מתחלפיו, אני רק בא לשכנע אתכם לתת לא עוד הזדמנות לפני שאומרים לא.

רבים מפה קטלו את המגבר בעבר כתבו שזהו מגבר חלש "רדיו דיסק נותן תפוקה יותר טובה מהמגבר" ועוד ועוד ביטויים אני אישית חושב שרוב האנשים הללו אלה אנשים שלא שמעו את המגבר לעולם! בכלל אני שמתי לב שבפורום הזה אנשים רבים קוטלים אלמנטים שבכלל לא שמעו הם הולכים אחרי כל העדר כפי שניתן להגיד, אני אשמח אולי אם השרשור הזה יוכל לשנות זאת, אבל לא נראה לי.

בכל אופן לפני שאני החלטתי לקנות את המגבר הנ"ל שמעתי אותו פעמיים רבות אצל מכרים, אני חייב להגיד שהתלהבתי, לא האמנתי מה "50 RMS" יכולים לעשות, לאחר שנכנסתי לפורם וקצת חקרתי על דעות של אנשים לגבי המגבר נדהמתי פשוט נדהמתי - אני קניתי את המגבר בכל זאת אני העדפתי ללכת על מה שאני שומע וחושב ולא על מה שאחרים, והתחלתי לעשות חיפושים בנושא, משהו לא היה נשמע בכל העסק הזה, לא יכול להיות שמגבר מרים את מה שהוא מרים ובצורה שהוא מרים והוא 50RMS כאשר אני משווה אותו למגברים אחרים שאולי כופלים אותו בעוצמה (לפחות המוצהרת) לצורך העניין מאק אודיו(4100) ואוריאון 4004, והוא מרים אותם בצורה כזאת.. מלבדי שמעתי את המגבר מרים 3 סטים שונים של מכרים שלי, משהו פה היה לי מסריח - מצד אחד ראיתי את העוצמה הנמוכה שרוקפורד מציגה למגבר, את חוות הדעות הכוזבות לגבי המגבר הזה ומצד שני שמעתי אותו בפועל מרים סטים שמגברים שמוצהרים יותר חזקים ממנו באותו טווח מחירים לא מצלחים להרים.. בדקתי את זה - מישהו הציע לי לעיין בתעדות הלידה של המגבר, אני לא יודע מי יודע אבל בכל מגבר שמייצרת רוקפורד יש כזה דבר תעודת לידה, בתעודת לידה בודקים את ההספקים והתפוקה שהמגבר מוציע, לא מדובר בהצהרה כללית לגבי המגבר, אלא בודקים כל מגבר ומגבר ספצפית (לא שבדקתי ככה רוקפורד טוענים), בכל אופן אחרים יגידו שזה בולשיט אחרים יגידו שזה מזוייף, לי זה נראה מוזר ולכן החלטתי לבדוק את התעודת לידה שלי, גיליתי שלפיה המגבר שלי הוציא בלידתו 97X4 @ 4OHMS מצד אחד נשמע לי מוזר, למה בכל מקום כולל באתר של החברה מפורסם 50X4 מצד שני אולי זה פותר את כל מה שחשבתי לגבי המגבר..

בכל זאת לא הסתפקתי במגבר אחד ופניתי לבן דוד שלי הופתעתי לגלות שאצלו כתוב שהמגבר הוציא בלידתו 93X4 @ 4OHMS, אז אני באמת התבלבלתי מצד אחד לא נראה לי שחברת רוקפורד סתם תכתוב שהוא מוציא 93/97 RMS בלידתו הן משמה הטוב של החברה והן מניסיון ממגברים קדומים היא אפילו ידועה כאנדרריטד בחלק רחב מהמגברים הקדומים שלה, בנוסף לזה הניסיון שלי עם עם ארבעת המגברים ועם הסטים שהרימו הוסיפו לאמוני לגבי תעודת הלידה, ולעומת זאת מצד שני למה שהחברה תפרסם אותו רק ב 50X4 @ 4OHMS ?, למה הקטילות הללו מצד אנשים כל-כך רבים... אני אישית יצעתי מבולבל, אבל לעומת אנשים אחרים, יותר קל לי להאמין לתעודת לידה ולא בגלל שרכשתי את המגבר לא בגלל שיש לי אותו, כי אני בכל אופן מוכר אותו (ביחד עם כל המערכת) ומשתדרג במשהו אחר לחלוטין, אבל זה לא משנה, אני האמנתי לתעודת לידה בגלל שאני שמעתי את המגבר הזה פועל על אותם אלמנטים עם מגברים אחרים שהמוצהרים, כפי שתיים ממנו והוא הזיז אותם בצורה טובה יותר, ניסיתי להשוות אותו גם עם הגיביאל 75.4 המפורסם אני חייב להגיד שלמרות ההשואה שהייתה בעבר לגבי שני המגברים הנ"ל שקטלה את הרוקפורד אני מצעתי ממצעים אחרים, נכון אולי לא ממצעים בגרפים אבל ממצעים בשמע כמו השומע הממוצע, יכול להיות שההיתי צריך לפתוח קצת יותר את הגיין של הרוקפורד אבל הוא לא הזיז את האלמנטים פחות טוב מהגיביאל הוא גם כמעט ולא התחמם והכי חשוב הוא לא נכנס לפרוטקשן כמו חברו ה JBL, אז לפני שאתם הולכים אחרי כל העדר תבדקו בעצמכם..

דרך אגב זה התמונות של תעודת הלידה של המגבר של המכר שלי:

norm_B29DA21C82C04A10809E7980A986D939.JPG

norm_52E6B6A5E0F5438490FEC775C4A8C1D9.JPG

אשמח עם מישהו אולי יפנה את תשומת ליבי לגבי איזה טעות לא יודע מה, כפי שכתוב הוא נבדק לפי

התקנים של ה CEA 2006 אני לא מכיר את התקנים הללו יכול להיות שאלה תקנים רכים יכול להיות נוקשים יותר, ואולי מישהו שמכיר קצת יותר טוב את תעודת הלידה של שנותנת הרוקפורד..

בכל זאת קשה לי להאמין ש 50RMS זהוי תפוקתה בפועל של המגבר.

אז שלא יעבדו עליכם ותודה עידן.

פורסם

הנושא נטחן מכל כיוון, רק משהו קטן בנוסף זה תוצאות המבחן של שי ויותם גם לגבי פיקים שאם אני לא טועה הופיעו ב1K הרץ בP4004. לגבי כל מה רשמת על התחממויות ועוד תופעות מתופעות שונות ומשונות, סלח לי,זה פשוט שטויות.

אריק.

בשיפוצים

פורסם

רשמתי את זה כבר בעבר.

הסדרה שיוצרה בשנה שעברה לערך, הייתה "דפוקה" - כלומר הוציאה הרבה פחות מה-50WRMS שהמגבר היה מוצהר, מסיבה זו בכדי למנוע פאדיחה שנייה, המגברים שיוצרו השנה מפיקם בפועל הרבה יותר ממה שהם מוצהרים - חלקם אפילו מגרדים את ה-100WRMS.

המגברים של שנה שעברה באמת חלשים.

אם היית מחפש טוב טוב, היית רואה התנצחויות אין סופיות, ודיונים ארוכים לאין ערוך, בנוגע לשינוי שחל במגברים מהסדרה הנ"ל.

מקווה שהסוגייה הובהרה אחת ולתמיד.

בברכה, שי.

פורסם

שי כבר לא בפורום בגלל אותה בדיקה אומללה שלא הצליח להוכיח.

אז בבקשה מספיק לצטט את הבדיקה האומללה הזו.

לכל המיקמיקים שנשארו כאן , כדאי שתקראו את זה:

(לא יזיק לאף אחד מאיתנו להחכים)

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=671768#post671768

מומלץ לקרוא את כל הת'רד כאן:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=82686&page=1&pp=15

ZZR

פורסם
שי כבר לא בפורום בגלל אותה בדיקה אומללה שלא הצליח להוכיח.

אז בבקשה מספיק לצטט את הבדיקה האומללה הזו.

לכל המיקמיקים שנשארו כאן , כדאי שתקראו את זה:

(לא יזיק לאף אחד מאיתנו להחכים)

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=671768#post671768

מומלץ לקרוא את כל הת'רד כאן:

שלום מידן, לאן נעלמת? היית אמור להחזיר לי תשובה בנוגע לקנייה שלי:]

אם תסביר את ההודעה שלך אני אשמח מאוד, כי לא ממש הבנתי למה אתה חותר.

בברכה, שי.

פורסם

לי דווקא אין מילים רעות על המגבר הנ"ל.

מדובר על מגבר חביב למדי, עומד בהצהרותיו ,אמין ונותן תמורה לכספו.

זה שבמחיר שלו ניתן למצוא אופציות טובות יותר או חזקות יותר לא אומר שמדובר על מגבר לא טוב.

הוא טוב, פשוט מרגיז אותי לקרוא שאנשים משמיצים את חברת רוקפורד פוסגייט העתירת ידע ונסיון בתחום כבר למעלה מ25 שנה וכל זאת בגלל נסיון עם המגבר הכי זול,הכי פשוט והכי מסכן שלהם...

הP4004 הוא מגבר טוב , יספק את מה שהוא מוצהר וזה מה שהוא אמור לעשות.

אני לא מבין מה אנשים מצפים? שהם ירכשו מגבר שמוצהר 4*50 וואט RMS והוא יוציא להם 4*400???

מה שכן, במחיר של המגבר הנ"ל אפשר לרכוש את הZ4200 של מאק-אודיו שהוא טוב ממנו כמעט בכל פרמטר והוא אמין בהחלט.

אבל זה לא יהפוך את ה4004 לזבל...

under construction..

פורסם
לי דווקא אין מילים רעות על המגבר הנ"ל.

מדובר על מגבר חביב למדי, עומד בהצהרותיו ,אמין ונותן תמורה לכספו.

זה שבמחיר שלו ניתן למצוא אופציות טובות יותר או חזקות יותר לא אומר שמדובר על מגבר לא טוב.

הוא טוב, פשוט מרגיז אותי לקרוא שאנשים משמיצים את חברת רוקפורד פוסגייט העתירת ידע ונסיון בתחום כבר למעלה מ25 שנה וכל זאת בגלל נסיון עם המגבר הכי זול,הכי פשוט והכי מסכן שלהם...

הP4004 הוא מגבר טוב , יספק את מה שהוא מוצהר וזה מה שהוא אמור לעשות.

אני לא מבין מה אנשים מצפים? שהם ירכשו מגבר שמוצהר 4*50 וואט RMS והוא יוציא להם 4*400???

מה שכן, במחיר של המגבר הנ"ל אפשר לרכוש את הZ4200 של מאק-אודיו שהוא טוב ממנו כמעט בכל פרמטר והוא אמין בהחלט.

אבל זה לא יהפוך את ה4004 לזבל...

ניר אני לא בא לערער על מה שאתה אומר, אני רק רוצה לשאול אותך - איך תסביר שבשנה שעברו נפתחו המוני ת'רדים שבהם אנשים התלוננו שהמגבר הנ"ל חלש משמעותית ממגברים מקבילים לו של יצרנים אחרים?

לדעתי- פירוש הדבר שהמגבר לא עמד בהצהרות.

וזו גם הסיבה שהסדרה החדשה שלהם חזקה הרבה יותר בפועל מההצהרה שלהם .

בברכה, שי.

פורסם

123456

רשמתי את זה כבר בעבר.

הסדרה שיוצרה בשנה שעברה לערך, הייתה "דפוקה" - כלומר הוציאה הרבה פחות מה-50WRMS שהמגבר היה מוצהר, מסיבה זו בכדי למנוע פאדיחה שנייה, המגברים שיוצרו השנה מפיקם בפועל הרבה יותר ממה שהם מוצהרים - חלקם אפילו מגרדים את ה-100WRMS. ממתי החל הייצור של הסדרה החדשה? בכל אופן העניין נראה לי תמוהה משום שארבעת המגברים ששמעתי חלק מהם של השנה שעברה וחלק מהם של השנה הנוכחית.

המגברים של שנה שעברה באמת חלשים. האם באמת התנסתה באחד מהם?

אם היית מחפש טוב טוב, היית רואה התנצחויות אין סופיות, ודיונים ארוכים לאין ערוך, בנוגע לשינוי שחל במגברים מהסדרה הנ"ל. חיפשתי גם חיפשתי אם תוכל לראות אני גם כתבתי בתחילת הדיון כי נמצאו שרשורים רבים לגבי המגבר והנושא נטחן, אבל לא מצאתי את שאלתי העיקרית שהיא המטרה המרכזית של השרשור הנ"ל והיא לגבי תעודת הלידה שרוקפורד מציעה. שינוי?! לגבי איזה שינוי ?! רוקפורד מצהירה על שינוי?! שמעת על איזה חלק שהוחלף בין הרוקפורד החדש לישן ?! או עוד פעם מישהו קנה את הרוקפורד של הסדרה החדשה כפי שאתה טוען של 2006 ולא רצה שיקטלו אותו על איזה מגבר קנה בגלל הדעות הקוטלות שהפיצו בפורום וכתב שיש שינוי בסדרה החדשה, אז פתאום יש שינוי ברוקפורד החדש אהה?

פורסם

אני מסכים איתך, אבל שלא תבין לא נכון אני לא מצפה מהמגבר לתת לי 400RMS, אני מצפה ממנו לתת את המוצהר אני חייב להגיד לך שהוא לא רק נתן לי את המוצהר אלא יותר מזה, וזה הביא אותי להערער למה הוא כל-כך מושמץ, כל עוד הוא היה בשמוש אני החלטתי שאני לא אכתוב לגבי המגבר אני ההיתי מרוצה מה אכפת לי מה כל העולם חושב עליו, אבל לפני פרידתי ממנו החלטתי לעשות לו מחווה ואולי לשנות את התפיסה הקולקלת של רב האנשים פה... ואולי לעלות עוד פן שונה לגבי תעודת הלידה של המגבר שלא מצאתי לה תשובה באיריכיון של הפורום.

פורסם

אם תסביר את ההודעה שלך אני אשמח מאוד, כי לא ממש הבנתי למה אתה חותר.

בברכה, שי.

אני אסביר את ההודעה שלי.

לפני כשנה , פורסם הת'רד הזה:

משתמש בשם mikmik (שי ) מדד מגבר של רוקפורד ומצא שהוא לא מגיב בצורה ישרה ,

(ז"א כמו קליפורניה בום) .

הוא פירט את הבדיקה - כמובן שכל השוטים נהרו אחריו ,

(אגב, מי שצפה ב"בראיין כוכב עליון" של חבורת מונטי פייטון, זוכר בוודאי את הקטע עם

הנעל שנשכחת בשדה וכולם רצים אחרי "המשיח" ),

אייל (מנהל הפורום ) עשה סדר, וזימן את "דוחף לוויתן" (הוא מקצועי בטירוף)

http://carsforum.co.il/vb/member.php?userid=13570

שמשתמש בתוכנות לבדיקת רכיבים ביתיים.

הוא גילה כי "הגליות" נגרמה ע"י הכרטיס של mikmik ולא ע"י המגבר :

הנה ההודעה:

http://carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=671487#post671487

אצטט בקצרה את דוחף לוויתן:

"ראיתי כרגע את המדידות שעשה מיקמיק, ע"י כרטיס הקול, ואני יכול לומר בוודאות

גמורה שהמדידות הנ"ל אינן נכונות , הכרטיס לא מכוון נכון, וכנראה שלבחור אין מושג

מה הוא עושה (למרות שהוא מתרברב בכישרון רב) - ואני אפרט:

בתמונה השניה אנו רואים כי עקום ההיענות מכיל גליות מסויימת. ובכן, הגליות

הזו אינה של הרכיב שנמדד, אלא של כרטיס הקול."

כמובן שהויכוח נמשך ונמשך, ומר mikmik היקר , לא הסכים להודות בטעותו,

ועזב בהפגנתיות את הפורום.

(תסתכל בחתימה שלו , זה יספיק להבין ,אגב, מאז הפורום הרבה יותר משעמם)

לשי - אני מקווה שהבנת שדיברתי על שי אחר (כלומר mikmik) :arrow: .

אני מתנצל על אי ההבנה .

ואגב , אני ראיתי 2 דפים של שני מגברים שונים מאותו דגם (4004) , וההספקים נעו בין 74 ואט לערוץ,

לבין 102 לערוץ (ע"פ cea-2006 ) , משום מה ,

הישן יותר , היה חלש יותר.

נ.ב.

לכל הספקנים,

אני ממליץ בחום לקרוא את הת'רד הנ"ל , ולהבין שהגליות שהם גילו לא נובעת

מהמגבר , אלא מאופן מדידה לקוי.

ZZR

פורסם

ואגב , אני ראיתי 2 דפים של שני מגברים שונים מאותו דגם (4004) , וההספקים נעו בין 74 ואט לערוץ,

לבין 102 לערוץ (ע"פ cea-2006 ) , משום מה ,

הישן יותר , היה חלש יותר.

אני שומע - "אתה צודק" איפשהו בין השורות?

אתה עדיין מתחמק מהשאלה שלי לגבי המגברים. 8)

בברכה, שי.

פורסם

משתמש בשם mikmik (שי ) מדד מגבר של רוקפורד ומצא שהוא לא מגיב בצורה ישרה ,

(ז"א כמו קליפורניה בום) .

הוא פירט את הבדיקה - כמובן שכל השוטים נהרו אחריו ,

(אגב, מי שצפה ב"בראיין כוכב עליון" של חבורת מונטי פייטון, זוכר בוודאי את הקטע עם

הנעל שנשכחת בשדה וכולם רצים אחרי "המשיח" ), חחחחחחחחח זוכר!!

בכל אופן יש פגישת צפון ב 7.7.06 אני מוכן לנדב את הרוקפורד שלי שמישהו ינדב מגבר אחר עדיפות ל

jbl 75.4 נעשה את הבדיקה מול כולם, אני אשמח אם אחד ממנהלי הפורום יגיע לשם ויערוך את הבדיקה או אתה מידן אם אתה מגיע, ואולי אז לא יהיה ספקות לגבי אמינות הבדיקה ואיך אמרתה שייקה, נקווה שהסוגייה תובהר אחת ולתמיד.

פורסם

לצורך ביצוע הבדיקה הנ"ל צריך תנאים ומיכשור שאינו נייד. (ספק מתח מיוצב בהספק גבוה, נגד/י עומס בהספק גבוה, אוסילוסקופ, מד מתח AC שמסוגל למדוד מתח RMS, מחולל תדר משתנה.) הציוד הנ"ל הוא ציוד יקר וכאמור אינו ציוד נייד. לכן רעיון הבדיקה במיפגש אינו בר ביצוע.

שלו.

ליום יום: יונדאי סונטה 1998 3000 סמ"ק V6

אסקורט MK1 בהמתנה לשיפוץ ?

פיג'ו 504SR אוטומטית 1983.

פורסם

לעשות בדיקה כזאת ולבחון מגבר כמו שצריך זה עסק לא פשוט בכלל.

אין טעם גם להתחיל לטחון את מה שמיקמיק טען , עם כל הרצון שלו להוכיח דברים היו הרבה דברים שהוא לא עשה נכון , וחבל שהוא טיפס על עץ גבוה - והוא בחר לא לרדת ממנו.

לגבי המגבר , מה שבטוח , הוא לא כזה גרוע כמו שהוא קוטלג כאן בפורום , חלק גדול מהדעות עליו סתם נוצרו מתופעת העדר וחבל.

לי אישית אין יותר מידי ניסיון איתו , אבל כן יצא לי לשמוע ברכב שהיה מותקן בו דוטק שהוגברו על ידי הרוקפורד והוא בהחלט הגביר אותם יפה. לגבי תמורה למחיר - אני בטוח שיהיו מי שיטענו שהוא יקר יחסית להספק שלו , אבל בשורה התחתונה מגבר הוא יותר מרק כמה וואט הוא נותן.

Hybrid Audio Legatia L1PRO+L4 @ Genesis Dual Mono

Hybrid Audio Legatia L6 @ Genesis 4 Channel

AA Chaos 12 @ Sundown SAZ-1500D

Alpine 9533, H701, C701

פורסם

ברשותכם התייחסות לכמה דברים שנרשמו בשירשור.

ה-PUNCH של רוקפורד פוסגייט, היא סדרת המגברים הפופולארית ביותר בעולם.

מניסיון שלנו עם המגבר בהתקנות רבות, ההספק לערוץ בפועל, גבוה יותר מהספק המוצהר ע"י היצרן. זאת ועוד, יכולת המגבר להתמודד עם התנגדויות נמוכות ולספק זרם לדרייברים וסאבוופרים בעייתיים, היא פנומנאלית.

כאשר משווים בין 2 מגברים חשוב ששניהם יהיו בהספק זהה לערוץ. זה לא חוכמה להשוות מגבר 4x50W למגבר אחר בהספק 4x75W או 4x104W. כפי שכבר נכתב פה, ה"בדיקות" שנעשו למגבר ע"י אחד מחברי הפורום, הוכחו כלא נכונות ולא מהימנות.

לאחרונה הוא הוחלף ע"י דגם P450.4, פרטים נוספים בקרוב.

• תוכן חדש...