Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7291 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום

חיפשתי בפורום ולא מצאתי תשובה.

יש לי דייהו לאנוס שנת 99 שקניתי לפני חודשיים . וכבר בהתחלה הרגשתי שהבלמים לא מי יודע מה.

כלומר הרכב עוצר אבל לא ממש מיד , רק אם לוחצים חזק הרכב עוצר .

יש תחושה שצריך להתאמץ בשביל לעצור. כאילו בחלק הראשון של הלחיצה הבלם לא נכנס לפעולה אלא רק בחלק השני .

חשוב לציין שני דברים : החליפו לי דיסקיות , הוציאו אוויר מהמערכת.

והכי חשוב ,הרכב עבר שבוע שעבר טסט ( למרות שהייתי בטוח שבגלל הבלמים יכשילו אותי ).

המוסך שהייתי אצלו אומר שהוא כבר בדק הכל ומבחינתו הכל בסדר למרות ,שגם הוא מודע לעובדה שהבלמים לא משהו . כמובן שניסו למכור לי שככה זהה בלאנוס .(אבל בדקתי שני רכבי לאנוס מאותה שנה והבלמים שלהם טובים מאוד).

חשבתי על משאבת בלם אבל המוסכניק טוען שאם זה הייתה משאבה אז הדוושה היתה נופלת.

יש למישהו רעיון ?

פורסם

בעיה מוכרת בדגמי דייהו,בעיקר בלמים מתחממים מהר.

יכול להיות פשוט שבשנת הדגם שלך יצרו בלמים עם מהלך דוושה ארוך יותר.

פורסם

הבלמים בדייהו לאנוס חלשים למדי,הדוושה עצית ויכולת העצירה רחוקה ממדהימה,ובנוסף הבלמים נוטים להתחמם במהירות ולאבד גם את המעט שיש בהם.

אם המכונית עוצרת חלש והדוושה קשה מהרגיל,ייתכן שישנה בעייה במגבר בלם(בוסטר)שלא מייצר מספיק כוח וואקום בגלל קרע בדיאפרגמה למשל.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני מבין מדבריך שזה בעייה של דייהו.

העיין הוא שלקחתי שני רכבים בדיוק כמו שלי עם אותו שנתון והבלמים היו סבירים למדי.

לגבי עניין הבוסטר אני אשאל .

אגב האם אתה מדבר מניסיון ?

האם יש אפשרות להתגבר על הבעייה אולי להרכיב בלמים של חברה מסוימת.

פורסם
בעיה מוכרת בדגמי דייהו,בעיקר בלמים מתחממים מהר.

יכול להיות פשוט שבשנת הדגם שלך יצרו בלמים עם מהלך דוושה ארוך יותר.

מה זה אומר בלמים מתחממים ? למה זה גורם ? האם זה אומר שזה לא בטיחותי ?

פורסם

בעיית הבלמים (חוסר..) ידועה היטב לכל בעלי הלאנוס מיום הגעתה ארצה.

הדוושה עם מהלך ארוך, איך היא אינה מנפקת בלימה משביעת רצון אלא לקראת סוף מהלכה בלבד,וגם אז לא בצורה משכנעת..

המלצה ראשונה היא החלפת רפידות הבלמים לתוצרת משובחת יותר, לא פותר את הבעיה, אך בהחלט משפר את הבלימה.

פורסם
איפה ביצעת את ההחלפה של הבלמים, האם במוסך מורשה?

האם ידוע לך מאיזה תוצרת הרפידות?

איתמר ג'ורג'.

ההחלפה לא נעשתה במוסך מורשה .(ולדעתי כבר אין ייצור של דייהו ואין מוסך מורשה של דייהו בארץ).

לא יודע מאיזה תוצרת הרפידות ? האם זה חשוב ?

פורסם
מה זה אומר בלמים מתחממים ? למה זה גורם ? האם זה אומר שזה לא בטיחותי ?
בוא נתאר מצב של ירידה כבדה שבה עליך לבלום מס' פעמים בלימה די כבדה או מס' בלימות קטנות הבלמים מתחממים ומאבדים את היכולת לעצור,ולפעמים נוצר מצב שמחייב אותך להשתמש בבלם יד.

זה קרה לחברים של ההורים שלי כשנסענו לחרמון,בירידות של החרמון הבלמים איבדו את היכולת לעצור פשוטו כמשמעו.

פורסם
ההחלפה לא נעשתה במוסך מורשה .(ולדעתי כבר אין ייצור של דייהו ואין מוסך מורשה של דייהו בארץ).

לא יודע מאיזה תוצרת הרפידות ? האם זה חשוב ?

לא ממש...

אתה יכול לקחת פלטת ברזל, לחתוך אותה בעיגול ולחבר...

זה בד"כ עובד, עבד אצלי לפחות. רק שאני עשיתי את זה עם דיקט שלקחתי לבעל מקצוע.

(NOT)

ברור שזה חשוב.

כמעט כל דבר שקשור ברכב, ובכלל - מקורי = עמיד יותר ותואם במלואו וגם יקר כמובן, לכל דבר יש מחיר.

מינימן: "זה פשוט משמח לעבור טסט כל פעם מחדש , יש הרגשה כאילו נצחתי את המכון טסטים." :hihi:

"בחורה זה כמו אימיול, לאט לאט אבל בסוף יורדת."

פורסם

ברור שזה חשוב! רפידות מאיכות ירודה ייגרמו לבלימה גרועה!

הרכב אך ורק רפידות מתוצרת חברה טובה!

דוגמא: בעבר אבא שלי החליף רפידות במוסך אחד שאמרו לו:"פראייר, למה אתה משלם על רפידות במוסך מורשה 400 שקל בוא נעשה לך את זה ב- 200 שקל" הוא לא ידע ודחפו לו רפידות של חברה טורקית בשם beser שהיא אמנם חברת בת של פרודו אבל הרפידות הרסו את הצלחות ועיוותו אותן והבלימה הייתה גרועה אמנם הרפידה לא נשחקה בכלל אבל הצלחת נהרסה והתחילו רעידות בהגה ומה גם שהבלימה הייתה גרועה מאוד!

אבא שלי חזר לאותו מוסך ואמרו לו:"עזוב אותך תראה כמה בשר יש לך אל תחליף ברקסים הם חדשים" וואלה? באימשלכם?! וזה שיש חריטה על הצלחת של 3 מ"מ זה שום דבר וזה שהיא מעוותת ויש רעידות בבלימה זה...כלום רק תקלה בטיחותית.

מבלי לשאול אותו הלכתי לחנות חלקי חילוף של חבר שלו ורכשתי סט צלחות+רפידות של Lucas הלכתי למוסך שאני מכיר והחליפו. הפלא ופלא הבלימה השתפרה בצורה מדהימה, ההגה כבר לא רעד, וכבר לא היה מפחיד להגיע לעצירות עם האוטו או לנסוע שרטוב.

פורסם

הפואנטה ברורה איפה אני מוצא רפידות של דייהו ?

ואיך אני יכול לדעת מה שמו לי ? אני ממש לא מבין בזה ?

פורסם

תברר אם יש רפידות רגילות של FERODO.

בלימה היא לא מהתחומים החזקים של הדייהו הזאת ושל עוד כמה דגמים

(בהשוואה לגטס למשל, אם סתם לוקחים כדוגמה קוריאנית אחרת).

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

כדברי זה שקדם לי, רפידות של לוקס - גם על לנוס - משיגות שיפור מדהים באיכות הבלימה (לא להסחף, הכל יחסי). התעקש עליהן בחנות חלפי רכב (קצת קשה להשיגן, לא בכל חנות הן מצויות).

אין צורך להבין שום דבר, על האריזה מצויין היצרן וכן שהתכולה מתאימה ללנוס.

לך למכונאי/מוסך אמין (יש בכל צמד חיצונית ופנימית) ודרוש שירכיבו אותן לנגד עיניך.

זה כל מה שיש לדעת או לעשות.

הרפידות הללו עדיפות פי כמה על המקוריות (מניסיון), אבל הן קצת יקרות - משהו סביב 250 ש"ח.

יוסי

פורסם

ובהמשך למה שכתבתי קודם, לאחר החלפת הבלמים תהיה מתון בנהיגה. ללנוס אין ABS והצמיגים שלה יחסית צרים ובעלי אחיזה מוגבלת, והאוטו יתחיל לנעול בקלות את הגלגלים הקדמיים גם בלחיצה בינונית על הבלמים, כלומר אתה עלול להחליק ללא שליטה בהיגוי. אז בזהירות.

יוסי

• תוכן חדש...