Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7285 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום חברים,

ראיתי שהנושא כבר נדון בעבר אבל חשובה לי חוות דעתם של בעלי הנסיון כדי לחדד מספר דברים:

מדובר בפולו 96 עם מזגן מקורי. מתנצל על האורך, פשוט חשוב לי לספר הכל כדי לתת את התמונה הטובה ביותר.

הסיפור התחיל בזה שלאחר זמן רב שהמערכת הייתה ריקה מגז ולא טרחתי לתקן החלטתי לנסות למלא גז, אוליי הוא יחזיק (אף פעם לא מילאתי לפני כן)- והוא החזיק בדיוק שבוע.

לאחר מכין הלכתי למספר בעלי מקצוע שלכל אחד הייתה השערה שונה וגישה שונה.

עכשיו לנתונים הטכניים:

לאחר שהנסיונות הראשונים עלו בתוהו החלטתי להחליף את גומיות ה- O-ring בחיבורים בעצמי בתקווה שהבעיה תיפתר ואז לגשת למזגניסט שכרגע אני מטופל אצלו. החלפתי את הגומיות בגומיות מקוריות מתאימות וניגשתי למזגניסט, אחד מאלו שהוזכרו כאן לטובה.

1. לאחר יצירת ואקום ע"י 10 דקות שאיבה הואקום מחזיק מעמד לכמה דקות טובות. לדברי בעל המקצוע הדבר נחשב לאטימות מלאה (להוציא נזילות מצינורות גומי שלא רואים בבדיקת ואקום ומי שמבין בפיזיקה יכול להבין למה). אך מה לעשות אחרי שהוא מילא גז+שמן זרחני הגז שוב ברח לאחר שבוע.
  2. אין שום סימנים בחלק החיצוני של האוטו (חיבורים, מעבה, מדחס, שסתום וכו') לנזילת שמן (כולל בדיקה עם נורת ה- UV).
  3. אין סימנים לנזילת שמן מניקוז המים של המאייד הפנימי.
  4. לאחר מילוי גז בשנית ובדיקה עם המכשיר האלקטרוני המכשיר התחיל לצפצף באיזור הצינורות גומי שמתחברים למדחס- מהאיזור בו הם מצופים בשרוול אלומיניום.
  5. יש סימן קל לשמן על הגריל התחתון, למרות שלא ברור אם זה השמן הזרחני או לא כיוון שזה מרוח על הפלסטיק השחור. בנוסף לכך המעבה נראה נקי באותו איזור. החשד היחידי שלי הוא שאני לא זוכר שראיתי את הכתם הזה כשהחלפתי את הגומיות...
  6. לאחר שגם היום הנזילה לא אותרה (ואקום נראה תקין, סבון לא מקציף וכו') המזגניסט רוקן לי את הגז בעזרת מכונת המחזור והציע לי לפרק את הצינורות והמעבה בעצמי. את הצינורות לבדוק לסימני נזילה גם מתחת לשרוול האלומניום ואם אין סימנים לדליפה אז להמשיך למעבה- הוא הציע לי לשלוח אותו לבדיקת לחץ גבוה לאחר שאני אפרק אותו.
  7. רק אציין שהסיבה לכך שאני שותף לעבודה היא שאת רוב הטיפולים (כולל מסובכים) אני עושה לבד והבחור מאד נחמד כך שלא מפריע לו. הוא פשוט מנסה לעזור לי לחסוך.

לשאלות עצמן:

1. יכול להיות שבבדיקת ואקום רואים אטימות מוחלטת אך יש דליפה, והיא לא דליפה מצינור גומי (היות וכל צינורות הגומי כולל אלו שפירקתי בעצמי נקיים) מישהו נתקל בזה?
  2. אם יש דליפה במאייד הפנימי או במעבה החיצוני אפשר שהיא לא תתגלה בבדיקת ואקום?
  3. לאחר שאשלול סופית בעיה בצינורות הגומי (את חלקם אחליף) ובמעבה יש המלצה להמשך איתור הדליפה?
  4. מישהו נתקל בתופעה כזאת ספציפית בפולו?
  5. תודה!

• 4 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

לבקשת המשמתשים-

בעל המקצוע ממנו כ"כ הייתי מרוצה הינו יצחק וייס (פתח תקווה) עליו הומלץ גם לפני כן בפורומים, גם יצא ביצאת צדיק.

לגבי המחירים- הם היו סבירים ביותר. כל ששילמתי לו היה מילוי וחצי של גז. קחו בחשבון שאת רוב העבודה עשיתי בעצמי ורק נעזרתי בשירותיו. עדיין הדבר ראוי להערכה היות ורוב בעלי המקצוע היו מעיפים אותי מהמוסך שלהם עם משפט כמו "או שאתה עושה הכל בעצמך או שתיתן לנו לטפל..."

פורסם

יצחק וייס אכן פעל בצורה מקצועית לאתור הדליפה, שהיא כנראה קטנה ונמצאת במקום סמוי ולא נראה לעין.

חשדי נופל בכל זאת על מאדה המזגן (היחידה הפנימית) וכדאי לנסות שוב ע"י הגלאי מצפצף דרך פתחי יציאת האויר, או מאורר הפנימי (אם ניתן לפרקו).

בכל מקרה לא להגזים ולהוסיף עוד זרחן, לצורכי אבחון, כי כמות זרחן רבה פוגעת במע' המזגן.

כדאי להרים המכונית ולהסתכל מלמטה על המעבה, מדחס, צנרת וחיבורים ואולי אז יתגלה משהוא.

כמו כן יש לבדוק אם אין דליפת גז משסתום שרות עצמו (ונטיל).

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

אני מהמר לכיוון המדחס.

נתקלתי בתופעה מעניינת במדחס של קנגו, שגז נזל בעדינות מאוד מציר המדחס, ובדיקת חנקן בלחץ גבוה לא זיהתה. הוואקום היה מחזיק נהדר (גם במשך לילה שלם), ולא הגלאי גזים ולא הבדיקה הזרחנית זיהו דליפה.

אני רק אציין שההפרשים בין המילוי גז (הראשון), לזיהוי שיש בעצם תקלה, היו בהפרש של כשלושה שבועות.

אגב, התקלה התגלתה רק אחרי החלפת צינורות, מייבש, היחידה הפנימית והראדיאטור... (לא נורא, מוסך קיבוצי...) אבל זה מאוד מתסכל לגלות אחרי הרבה מאוד עבודה לחינם.

תעדכן בתוצאות.

מה שכן, כ"כ התעצבנתי עליו שהוא לא עונה אז שאלתי אותו אם הוא רוצה למצו# לי אז הוא ענה שהוא נעלב והוא לא מדבר איתי יותר, הזכיר לי את אישתי :lol:
  • תוכן חדש...