Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8388 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אמרתם יא עצלן לך לסטימצתי הייתי שם לא היה להם שום דבר

חסר טקט אם תכתוב יותר לא יענו לך מהר יותר כן יענו לי מהר יותר כי ההודעה הייתה בעמוד שתיים והייתה ראשונה בעמוד 1 כאשר הוספתי הודעות

בכל מקרה אם לא בסטימצקי איפה אני יכול למצוא ?

*הודעה עם כותרת - לגבי הנושא שננעל - תימחק. לפחות תכתוב כותרת שפויה*

-----------------------------------------------------

HaSaR-TaCT

פורסם

רחוב הגר"א בתל אביב ליד התחנה המרכזית הישנה.

חנות ספרים משומשים בשם "תגא".

מדף רכב מצד ימין מדף רביעי מלמטה.

זוג ספרים (כרך א' וג', ב' אין והוא על חשמל רכב..) שנקראים "יסודות הרכב הממונע" הוצאת חיל החימוש. קח בחשבון שלא תמצא שם הסבר על טורבו או על מחשבי רכב - הספרים משנת 66. אבל את היסוד המוצק של המכוניות יש שם בצורה מאד טובה וממצה. זה יוצא 600 (250+350) עמודים במשהו כמו 50 שקל לשני הספרים ביחד.

את זה היית מוצא אם היית טורח לעשות חיפוש לפני ששאלת את השאלה פעמיים.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

וקח בחשבון שהסיבה שכל חברי הפורום לא אצו-רצו לענות לך ולהפציץ אותך בהצעות לספרים ואתרים היא מכך שפשוט אין כמעט כאלו.

מה לעשות...

יש מעט מאוד ספרים בעברית, ורובם מאוד מיושנים ומתארים דברים שאתה כבר לא רואה היום, כמו פלטינות, משאבות דלק מכניות וקפיצי עלים (טוב, נו - עלים יש בג'יפים).

הם טובים בשביל לתת לך ידע כללי והבנה של איך דברים עובדים - אבל בדרך כלל הם כתובים בעברית ארכאית שנראית קצת מוזרה היום.

להשיג - רק בחנויות משומשים.

לגבי אתרים - יש המוווווווון אתרים עם המווווווווווווון מידע. אבל כווווווווולם באנגלית.

יש ממש אתרים ספורים שנותנים מידע בעברית, וגם אז הוא חלקי ביותר.

ואגב - אם תעשה מאמץ ותשב עם מילון עברי אנגלי תוכל ללמוד הרבה יותר, ובצורה ממוקדת הרבה יותר. במקום לקרוא מאיזה ספר עבש על דרייבשפט של טרקטור משנות ה-40, כי זה הספר היחיד שמצאת - תוכל לשבת עם ההיינס של הרכב הספציפי שמעניין אותך וללמוד אותו עד הבורג האחרון.

כל פעם מדהים אותי מחדש כמה מערכת החינוך שלנו כושלת בלהוציא אנשים לעולם עם יכולות בסיסיות להסתדר. ואל תעלב - אבל מבחינתי חוסר יכולת להסתדר עם אנגלית זו מגבלה די רצינית למי שרוצה להעמיק את הידע שלו - לא משנה באיזה נושא.

פורסם

משהו יוכל להסביר לי בקצרה איך המנוע עובד באיי סי קיו ??

מספר איי סי קיו: 277637569

-----------------------------------------------------

HaSaR-TaCT

פורסם
אחי קח אתר עם מלא הסברים טובים (באנגלית)

http://auto.howstuffworks.com/

יש שם בין היתר הסבר איך עובד מנוע כ"ס ועוד הרבה נושאים

:wink:

זה באנגלית.

הוא לא יכול.

ולבחור - יש גבול להכל. אתה שואל איפה אפשר לקנות ואתה עצלן מדי מכדי לזוז מהכיסא שליד המחשב.

אתה לא רוצה ללמוד? אל תלמד ותשאר ליד המחשב כל החיים.

רוצה? לך תקנה ספרים ותשקיע מזמנך לקרוא ולהבין.

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

פורסם

בוא אני אספר לך איך למדתי אנגלית.

לא מהמורה לאנגלית שלי - ירחם האל על נשמתה השחוקה.

רציתי לקרוא איזה ספר באנגלית שמאוד עניין אותי ולא תורגם לעברית, אז לא התעצלתי ופשוט ישבתי בעקשנות עם הספר ולידו מילון (מילון מנייר, לא מילונית או בבילון כמו שיש היום) ובהתחלה לקח לי עשר דקות כל עמוד אבל די מהר כבר לא הייתי צריך את המילון.

מה אני אעשה - לא היה אז אינטרנט שבו אפשר לשבת על העכוז ולנדנד לאנשים אחרים שיעשו את העבודה הקשה בשבילי.

אני חושב שעזרו לך פה מעל ומעבר. הפנו אותך לאתרים באנגלית (תעבוד קצת עם בבילון, מה יש?), ולספרים בעברית - שאמנם תצטרך להזיז בשבילם את ישבנך המלכותי לחנות בת"א, אבל אם זה כל כך מעניין אותך - תעשה משהו בנידון GODDAMNIT!

מה אתה רוצה? שמישהו יבוא אליך הבייתה, יסחב מנוע במדרגות, יניח אותו על השטיח מול הספה שלך ויסביר לך הכל? אולי עוד איזה חבר פורום או שניים שינפנפו עלייך עם עלי דקל ויאכילו אותך ענבים צוננים?

קיבלת מספיק עצות ועזרה - אתה יכול להפיק מהם משהו, או לא. זה כבר עניין שלך.

.

פורסם
בוא אני אספר לך איך למדתי אנגלית.

לא מהמורה לאנגלית שלי - ירחם האל על נשמתה השחוקה.

רציתי לקרוא איזה ספר באנגלית שמאוד עניין אותי ולא תורגם לעברית, אז לא התעצלתי ופשוט ישבתי בעקשנות עם הספר ולידו מילון (מילון מנייר, לא מילונית או בבילון כמו שיש היום) ובהתחלה לקח לי עשר דקות כל עמוד אבל די מהר כבר לא הייתי צריך את המילון.

מה אני אעשה - לא היה אז אינטרנט שבו אפשר לשבת על העכוז ולנדנד לאנשים אחרים שיעשו את העבודה הקשה בשבילי.

אני חושב שעזרו לך פה מעל ומעבר. הפנו אותך לאתרים באנגלית (תעבוד קצת עם בבילון, מה יש?), ולספרים בעברית - שאמנם תצטרך להזיז בשבילם את ישבנך המלכותי לחנות בת"א, אבל אם זה כל כך מעניין אותך - תעשה משהו בנידון GODDAMNIT!

מה אתה רוצה? שמישהו יבוא אליך הבייתה, יסחב מנוע במדרגות, יניח אותו על השטיח מול הספה שלך ויסביר לך הכל? אולי עוד איזה חבר פורום או שניים שינפנפו עלייך עם עלי דקל ויאכילו אותך ענבים צוננים?

קיבלת מספיק עצות ועזרה - אתה יכול להפיק מהם משהו, או לא. זה כבר עניין שלך.

.

אני דוקא כן למדתי אנגלית מהמורה שלי. רק שהמורה שלי הוא אל באנדי בכבודו ובעצמו. מה לעשות לראות כל פרק 4 פעמים ולנסות לא לקרוא את התרגום עוזר קצת.. :lol:

והאנגלית שלי ברמת שפת אם ככה שאל כנראה יודע מה הוא עושה :wink:

ראלימן

קורס 154 RESTEPA.

• ספונסר פורום
פורסם

ישנו ספר חדש וטוב שנקרא אוטוטרוניקה ברכב המודרני ספר שכתב שלמה שקד בהוצאת מ"אה ואתה יכול למצוא אותו ברחוב גרודצקי ברמת אביב בתוח המרכז המסחרי נמצא חנות של מ"אה

אורן

• תוכן חדש...