Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מבחינת חיסכון בדלק ( סתם בשביל ידע כללי ).

בנסיעה של כ60 קמ"ש לצורך העיניין.

עדיף לנסוע על הילוך 3 , סלד 3000+- , עם שליש מדוושת דלק לחוצה,

או שעדיף לנסוע על הילוך 4 , סלד 1900+- , עם חצי מדוושת הדלק לחוצה?

*נ.ב עוד שאלה , כשאני לוחץ על דוושת הדלק שהאוטו לא מונע, קורה משהו במנוע?

תודה.

שחר.

פורסם

לפי השאלה אני מניח שמדובר בנסיעה בעליה ולא במישור (אחרת אני לא רואה שום היגיון בלחיצה על חצי דוושה ב 1900~ סלד בשביל לשמור על מהירות של 60 קמ"ש) - לכן כדאי לנסוע על הילוך שלישי ופחות גז (כך תאמץ פחות את המנוע ו*אולי* גם תחסוך בדלק).

בנוגע לשאלתך האחרונה - אם מדובר ברכב מודרני עם הזרקת דלק; לא קורה שום דבר.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
*נ.ב עוד שאלה , כשאני לוחץ על דוושת הדלק שהאוטו לא מונע, קורה משהו במנוע? תודה.

כל עוד אין לך רכב עם קרבורטור זה בסדר ללחוץ על הגז כמה שבא לך.

טויוטה קורולה 95 גיר ידני 0-100, 10.55 שניות. מקום 1 בקטגוריית ג'ימקאנה ג'וניורס(עד גיל 21), מהאירוע לקידום הספורט המוטורי 4 בלטרון

פורסם

ברכב מוזרק, ברגע שאתה לוחץ על הגז, אתה בעצם לוחץ על פרפר שנפתח ומכניס אויר, לא כמו קרבורטור ששם אתה לוחץ על פרפר שמכניס דלק.

לכן , אויר, אתה יכול להכניס כמה שתרצה, דלק יגרום לך להצפה.

פורסם
לפי השאלה אני מניח שמדובר בנסיעה בעליה ולא במישור (אחרת אני לא רואה שום היגיון בלחיצה על חצי דוושה ב 1900~ סלד בשביל לשמור על מהירות של 60 קמ"ש) - לכן כדאי לנסוע על הילוך שלישי ופחות גז (כך תאמץ פחות את המנוע ו*אולי* גם תחסוך בדלק).

בנוגע לשאלתך האחרונה - אם מדובר ברכב מודרני עם הזרקת דלק; לא קורה שום דבר.

איציק

את האמת התכוונתי למישור , בהנחה שהרכב ממש לא חובב טורים נמוכים.

תודה על התשובות.

ויש לי עוד שאלה,

כשאני משייט על הילוך 2 , ומתכונן לעצור (רמזור וכו') , האם אני צריך ללחוץ על הקלאץ , להעביר ל1 , לשחרר קלאץ , ואז לעצור את האוטו ( קלאס וברקס ).

או שזה בסדר כשאני עוצר את האוטו על הילוך 2 ומעביר תוך כדיי עמידה להילוך 1 ?

שחר.

פורסם

אתה יכול לעצור באיזה הילוך שאתה רוצה אבל עדיף להתאים מהירות להילוכים ...

ולשאלתך בקשר להילוכים ...

אני חושב שהילוך 3 על 3000 סל"ד ורבע דוושה יצרוך בערך כמו הילוך 5 על חצי דוושה ...

אתה מקטין את סיבובי המנוע כמעט בחצי אבל מכניס פי שתיים דלק למנוע שזה בעצם דומה להגדלת סיבובי המנוע פי שתיים והכנסת חצי מהכמות בדוגמא השניה של דלק למנוע , מה גם שיש לך זמינות כוח נורמלית ותגובה אקטיבית הרבה יותר טובה ...

בקיצור , הילוך רביעי על 2200 סל"ד וזהו ...

ים long time no

פורסם
...

אני חושב שהילוך 3 על 3000 סל"ד ורבע דוושה יצרוך בערך כמו הילוך 5 על חצי דוושה ...

אתה מקטין את סיבובי המנוע כמעט בחצי אבל מכניס פי שתיים דלק למנוע שזה בעצם דומה להגדלת סיבובי המנוע פי שתיים והכנסת חצי מהכמות בדוגמא השניה של דלק למנוע , מה גם שיש לך זמינות כוח נורמלית ותגובה אקטיבית הרבה יותר טובה ...

...

אני לא רואה את ההגיון בזה !

לחיצה על דוושת המצערת, פותחת תהליך שסופו הכנסת כמות גדולה יותר של תערובת למנוע, יותר תערובת- יותר שריפה, והסל"ד עולה. פעולת המנוע כיחידה מסתכמת בסלד - אין לך הרי דוושה אחת לכמות התערובת ודוושה אחת לסל"ד, אלו גורמים הקשורים ישירות זה בזה.

כאשר נפח המנוע נשאר אותו הדבר (מובן מאילו), ויחס התערובת קבוע (1 ל 14.7 אמור להיות), הרי שכמות הדלק הנצרכת היא בסופו של דבר תלויה במספםר הסיבובים לדקה - כלומר כמה פעמים הצילינדרםי יתמלאו בתערובת וישרפו אותה, בדקה. לכן הגיוני שהנסיעה החסכונית ביותר היא זו שבה הסל"ד נמוך יותר. לא כך ?

אם טעות בפי אשמח להסבר מדוע ותיקון ראוי, זו רק הנחה הגיונית שלי.

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

פורסם

לא לא כך. מה יקרה למשל בבלימת מנוע? הרי הסל"ד גבוה, אבל הצערת סגורה והצריכת דלק הכי נמוכה שיכולה להיות (כן, אפילו נמוך יותר מאשר נסיעה בניוטרל). ליותר שאלות ותשובות תעשו חיפוש הנושא הנ"ל נטחן מכל היכוונים.

ROOONEEYY

פורסם
אני לא רואה את ההגיון בזה !

לחיצה על דוושת המצערת, פותחת תהליך שסופו הכנסת כמות גדולה יותר של תערובת למנוע, יותר תערובת- יותר שריפה, והסל"ד עולה. פעולת המנוע כיחידה מסתכמת בסלד - אין לך הרי דוושה אחת לכמות התערובת ודוושה אחת לסל"ד, אלו גורמים הקשורים ישירות זה בזה.

כאשר נפח המנוע נשאר אותו הדבר (מובן מאילו), ויחס התערובת קבוע (1 ל 14.7 אמור להיות), הרי שכמות הדלק הנצרכת היא בסופו של דבר תלויה במספםר הסיבובים לדקה - כלומר כמה פעמים הצילינדרםי יתמלאו בתערובת וישרפו אותה, בדקה. לכן הגיוני שהנסיעה החסכונית ביותר היא זו שבה הסל"ד נמוך יותר. לא כך ?

אם טעות בפי אשמח להסבר מדוע ותיקון ראוי, זו רק הנחה הגיונית שלי.

יכול לקרות מצב שבהילוך גבוהה בסל"ד נמוך תלחץ עד הסוף על הדוושה ותיכנס לך כמות תערובת מקסימלית אך המנוע לא יוכל להאיץ עקב כך שיחס ההעברה גבוהה מאוד ואין למנוע בעצם מספיק מומנט כדי להאיץ , כמות התערובת תיהיה עדיין במקסימום גם אם המנוע מסתובב לאט .

תחשוב על זה ככה , אתה נוסע על אופניים בהילוך הכי גבוהה ומפדל הכי חזק שאתה יכול , הרגליים שלך יכאבו חשוילינג למרות שהגלגלים בקושי יסתובבו והרגליים שלך יזוזו ממש לאט ...

או שאתה נוסע על הילוך יותר נמוך בשני יחסי העברה למטה ומפדל ממש ממש מהר , גם אז יכאבו לך הרגליים באותה מידה אבל הגלגלים יסתובבו ממש מהר והרגליים שלך ינועו במהירות גבוהה ...

כאבים=אנרגיה שנשרפת בשרירים שך כשאתה מפדל כלומר הדלק של השרירים ...

או שההקבלה ממש מטומטמת :roll:

ים long time no

פורסם

בודאי שנסיעה בהילוך יותר גבוה עם יותר לחיצה על דוושת הדלק (בגבולות ההיגיון) עדיפה וחוסכת דלק.

ראשית ולפני הכל, הפסדי היניקה של המנוע נמוכים בהרבה - הפסדי יניקה הם הפסדי אנרגיה שהמנוע סובל כשהוא יונק אוויר מול התנגדות פרפר המצערת. ככל שהמצערת יותר פתוחה וככל שסיבובי המנוע נמוכים יותר, כך תת הלחץ מעל לבוכנות קטן יותר (פחות וואקום) ולכן אפקט הבלימה המופעל על הבוכנות והמנוע קטן יותר.

שנית, ההפסדים שגורמות מערכות עזר שונות סביב המנוע נמוכים יותר - פחות הספק מתבזבז במשאבת השמן ובמשאבת המים. אם קיים הגה כוח הידראולי, גם בו ההפסדים בסל"ד נמוך קטנים יותר.

היות וההפסדים הנ"ל מאלצים את המנוע לשרוף דלק כדי לפצות עליהם, סל"ד נמוך ומצערת פתוחה עדיפים מבחינת החיסכון בדלק, אף כי ברור שהתגובה הדינמית של הרכב תהיה פחותה לעומת הילוך נמוך יותר וסל"ד גבוה.

רווח נוסף הוא יותר שקט - מנוע המסתובב לאיטו רועש פחות.

להערכתי יפחתו גם מפלי לחץ במערכת הפליטה והפסדי חיכוך במיסבים שונים (מותחנים, מיסבי אלטרנטור וכדומה).

יוסי

פורסם

להוסיף על מה שיוסי כתב, ההפסדים כוללים גם חיכוך של הבוכנה בשמן שמסביבה, וכמובן שחצי סל"ד = חצי הפסדים. בנוסף לעניין של כמות הסיבובים, בסל"דים גבוהים כוח החיכוך של השמן עולה ומתחזק ומפריע עוד יותר.

לכן, כללית, במישור תמיד תצרוך פחות דלק בהילוך גבוה יותר ובסל"ד נמוך. להוציא מקרה שבו הסל"ד ממש נמוך והחסכון בחיכוכים ובהפסדים שווה לחוסר היעילות שבשריפת הדלק בסל"ד נמוך. וגם אז כנראה שיהיה "תיקו" בין נסיעה בהילוך גבוה לבין הילוך נמוך יותר.

כמו כן עוצמת הלחיצה על הדוושה לא קובעת כמה דלק נכנס. המנוע לוקח לעצמו כמה דלק (או אוויר יותר נכון) שהוא צריך. אתה רק לוחץ על הדוושה כדי לתת לו את האפשרות לינוק אוויר, אבל כמה הוא יינק, אפילו אם תלחץ פול גז, זה תלוי במנוע. גם אם נכנס יותר דלק מכיוון שנתת יותר גז, הרכב היה מאיץ, מכיוון שעוד דלק = עוד כוח, הדלק הנוסף לא "נעלם" אף פעם.

הסבר נוסף:

בעיקרון ככל שהסל"ד נמוך יותר צריכת הדלק קטנה. יותר נכון, אם אתה נוסע מקצה העיר לקצה השני, נניח 20 דקות נסיעה, ונניח בהילוך גבוה היית על 1500 סל"ד [סיבובים לדקה], אז המנוע עשה 30,000 סיבובים. אם היית בהילוך שבו הסל"ד 2500, המנוע עשה באותה נסיעה 50,000 סיבובים. כל סיבוב מנוע דורש אנרגיה והאנרגיה לא באה משום מקום אלא מבנזין נוסף שנשרף כדי לספק אותה. לכן ברור שנסיעה ביחס העברה כזה שגורם למנוע לעשות פחות סיבובים פר כל קילומטר נסיעה - הוא עדיף. . במהירות עירונית שמתחת ל50 קמ"ש אין כמעט התנגדות אוויר, והתנגדות הגלגול של הצמיגים היא בעוצמה חלשה של כ 15 ק"ג. בהחלט יתכן שרוב הדלק שנצרך בנסיעה שימש לצורך סיבוב המנוע עצמו, ולא לדחיפת הרכב.

יוצא דופן אחד הוא מצב שבו דרוש כח מנוע רב, למשל עליה תלולה, או עליה בינונית אבל שנעשית בהילוך מאוד גבוה וחלש. במצב זה רוב הדלק שנצרך בהחלט משמש לדחיפת הרכב במעלה הדרך. עליה של 5 מעלות כבר גורמת לכוח נגדי של כ 115 ק"ג (עבור משפחתית) בנוסף ל 15 ק"ג של הצמיגים שכתבתי קודם. כלומר דרוש כוח של פי 8 (130 במקום 15) למשך כל העליה. ניתן לספק את הכוח הדרוש (130 ק"ג) על ידי נסיעה בהילוך נמוך יחסית, בסל"ד נניח 3000, ומומנט של כמעט מחצית מהמקסימום אליו מסוגל המנוע. אבל גם ניתן לנסוע בהילוך גבוה כך שהסל"ד יהיה 1500. כדי לספק את אותה דחיפה לגלגלי הרכב, תצטרך מומנט כפול, כלומר מקסימום המומנט אליו מסוגל הרכב.

לכן בהנחה שבעליה כזו רוב הדלק נשרף על יצור כוח לעלות את העליה, ורק מיעוטו נשרף על סיבוב המנוע עצמו, אפשר להבין שלא ניתן לחסוך דלק בשיטה של הורדת מספר סיבובי המנוע שהזכרתי בפסקה הקודמת. לא רק זה, בסל"ד נמוך שריפת הדלק לא 100% טובה ולכן יכול להיות שאפילו תקבל צריכת דלק גרועה יותר בכמה אחוזים אם תיסע בסל"ד נמוך. אם אתה בסל"ד נמוך ואתה מרגיש שחיזוק הלחיצה על הגז תגרום לאוטו להתחיל ולהגביר את מהירותו - מצבך דומה לפסקה הראשונה וכנראה שאתה חוסך דלק. אם אתה מרגיש שלחיצה יותר חזקה לא גורמת לאוטו להגביר מהירות (עקב עליה), והסל"ד שלך בתחום בו שריפת הדלק לא יעילה 100% (נניח פחות מ 2000), כנראה שאתה נמצא במצב של הפסקה השניה ואולי כדאי להוריד הילוך אחד.

פורסם

מעולם לא הזדמן לי לקרוא משהו ספציפי על הפסדי חיכוך במערכת הבוכנה/צילינדר אבל הדעת נותנת שהלחץ האפקטיבי הממוצע על ראש הבוכנה (והלחץ הצידי שהוא גורם בין הבוכנה לדופן הצילינדר) חשוב לא פחות מקצב התנועה. בשעה שהמילוי הנפחי של הצילנדר גבוה (וזהו המצב בסל"ד נמוך ובמצערת פתוחה), לחץ זה גבוה ולכן בהכרח נגרם לחץ צידי גבוה ועמו הפסדי חיכוך.

היות ואינני יודע לכמת את הגידול בהפסדי החיכוך בגלל הלחץ הצידי לעומת ההפסדים הנובעים מהתנועה המהירה יותר בסל"ד גבוה, נמנעתי מלהתייחס לכך.

יוסי

פורסם

דיון ממש מעניין !

תודה שתיקנתם את הטעות שלי - צדקתי באופן חלקי, כלומר ברוב המקרים סל"ד נמוך יותר = דרושה פחות אנרגיה = פחות דלק. אבל לא מהסיבות שציינתי...

החכמתי קצת ! צריך ללמוד קצת יותר על מערכות הזרקת דלק, לאור כך שעברתי לרכב בעל הזרקה...

Chevrolet Sonic RS 2014, 1.4T

• תוכן חדש...