Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7347 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

זה משימה לא פשוטה למצוא רכב בבעלות פרטית .

לאחרונה בחיפושיי אחר רכב אני נתקל בהרבה מודעות של רכבים נניח יד שניה או שלישית כאשר מצויין שבעבר היה בבעלות חברת השכרה

רציתי לדעת האם הדבר מהותי וצריך להשפיע על שיקוליי בקניה?

מדובר על רכב ידני שנת 99.

רכבים לדוגמא: פולו מנוע 1000 ,סריון מנוע , 1000 , פיאסטה 1300, אופל קורסה 1400

קליאו B 1400 וכו'.....

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

כן!

המכוניות האלה לרוב עוברות קריע ואני יודע את זה כי היה לי לא קצת מכונית מליסינג

וראיתי אך אנשים מתייחסים אלהם.

מה שה טוב הם עוברים את כול הטיפולים בזמן.

תאמת אני בחיים בחיים לא הייתי קונה אוטו מהשכרה או ליסינג(זאת לא המלצה אני מדבר בשם עצמי)

פורסם
זה משימה לא פשוטה למצוא רכב בבעלות פרטית .

לאחרונה בחיפושיי אחר רכב אני נתקל בהרבה מודעות של רכבים נניח יד שניה או שלישית כאשר מצויין שבעבר היה בבעלות חברת השכרה

רציתי לדעת האם הדבר מהותי וצריך להשפיע על שיקוליי בקניה?

מדובר על רכב ידני שנת 99.

רכבים לדוגמא: פולו מנוע 1000 ,סריון מנוע , 1000 , פיאסטה 1300, אופל קורסה 1400

קליאו B 1400 וכו'.....

יש רכבים פרטיים חפש יותר! אל תיקח את הבררארה של המכוניות....

אוטו זה כמו אישה.היית נותן את האישה שלך למישהו אחר?

פורסם

אין הרבה הבדל,חוץ מ...שבהשכרה נוסעים על הרכב כל יום כמה נהגים שונים,ובליסינג בד"כ זה נהג בודד ובני משפחתו,חברים וכו.

בשני המצבים,ליסינג והשכרה, הרגל תמיד עד הסוף בגז או לא עוזבת את הברקס,מזגן דלוק קבוע,בחורף\קיץ,תמיד על המקסימום,בחיים לא בודקים שמן\מים וכו,מעבירים הילוכים כאילו אין מחר,הרכב נדלק ונכבה 70 פעם כל יום, כל נושא הטיפולים הוא מינימאלי ככל שמתאפשר, וברובם(לא כולם),הק"מ האמיתי נותר בגדר חידה.

אה...וגם הרכב הופך לגיפ בסופי שבוע ולעיתים גם לחברת הובלות.

עצה שלי: תמשיך לחפש רק פרטיות,אל תתפשר בשום אופן.

פורסם

מבחינת הקונה - ליסינג- הרכב נמצא בדרך כלל אצל אותו נהג , שגם אם לא איכפת לו במיוחד מהרכב , עוד איכשהו מנסה לשמור עליו כי הרכב ישאר אצלו כל התקופה ( בדרך כלל 3 או 4 שנים )

השכרה - כל יומיים נהג אחר , הרבה פעמים כזה שלא יודע לנהוג עם גיר ידני / לא יודע לנהוג בכלל .

בעלות של חברת ליסינג לא נרשמת ברישיון הרכב . בעלות של חברת השכרה כן נרשמת.

לגבי הטיפולים בזמן - רק הדברים ההכרחיים , תוך חיסכון מקסימלי , עם חלפיים לא מקוריים .

פורסם

באופן אישי לא הייתי ממליצה לך לרכוש רכב שהיה בבעלות חברת השכרה, מדוע?

תחשוב שעל הרכב נסעו מספר לא קטן של אנשים, אשר גמעו ק"מ רבים, ובנוסף לכך בטח מספר לא קטן מהם ניסה למצות את היכולות המוטוריות שלו ושל הרכב ולראות את קצה גבול היכולת שלה/ו.

מתוך ניסיון הסבלנות משתלמת, תמשיך לחפש לבסוף תמצא את מבוקשך.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם

יש הבדל בין ליסינג והשכרה.

תתפלא אבל יש המון לקוחות ליסינג שלא מתעללים ברכב שלהם ושומרים עליו טוב מאוד.

יותר מזה , על כל פיפס קטן מכניסים את הרכב למוסך מורשה לבדוק מה הבעיה ולתקן.

בקשר להשכרה - ת - ת -ר - ח - ק

הבלאי ברכבים האלה הוא גדול מאוד על תקופת זמן קצרה מדי.

לא יעזרו כל הטיפולים שבעולם.

יש סיכוי קטן שתמצא רכב השכרה במצב נורמלי , אבל כאמור הוא קלוש מאוד ולא שווה את הסיכון.

GOT סחוג?

פורסם

רכב בהשכרה רגילה, נמכר לרוב בגיל חצי שנה. במצב זה הוא לא הספיק לנסוע הרבה קילומטרים, ואז צורת האחזקה של היד השניה והשלישית הרבה יותר משמעותית. במקרים רבים מועד מכירת המכונית על ידי חברת ההשכרה חופף את מועד הטיפול הראשון, או בינו לבין הטיפול השני.

רכב מליסינג, אולי פחות "קרוע" בהיבט של מי נהג, וגם לא תמיד. מה שבטוח, שלרוב הוא טופל בצורה רשלנית בעת היותו שייך לליסינג. אך ורק בחלפים נחותים באיכות (כולל שמן מנוע ירוד), מקוצץ בפעולות אותן צריך לבצע, משום שחברות הליסינג משלמות למוסכים שכר הפסד, הותקנו עליו צמיגים שאינם ראויים למגע כביש ועוד.

לגבי הפולו עם מנוע 1000 סמ"ק, המכונית מצוינת, ולדעתי זו אחת הגרסאות הטובות יותר של הפולו. נתקלתי ברובת כאלה בתקופת עבודתי בצ'מפיון, ותמיד הן הגיעו לטיפולים ולא לתיקונים.

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

הבדלי מחיר - ליסינג הנחה קטנה יותר - סביבות 12 אחוז נראה לי. השכרה הנחה גדולה פי 2. בדוק אצל חבר שלנו יצחק. הוא בטוח יודע

באופן כללי רכבי ליסינג נוטים להיות שמורים יותר, חברות הליסינג מחזיקות ברכב 3 שנים, נכון הן חוסכות ככל האפשק אבל עדיין שומרות על רמה סבירה בדרך כלל. נהג יחיד - התייחסות לרכב כמו רכב פרטי בגדול, אולי יותר גז ויותר ברקס אבל רוב נהגי הליסינג לא נוסעים בשטח, לא מטפסים על מדרכות סתם ולא טוחנים את הרכב לשם הטחינה.

בקשר להאם כדאי - בשביל זה יש שוק ואת מחיר השוק. עצם העובדה שאנשים קונים רכבי השכרה זה כי כדאי להם וההנחה משתלמת, גם חלק מהרכבים מגיעים במצב טוב יחסית ולא תמיד יש בעיות.

בפועל זה כמו שוק המניות :

סיכון אפסי - רכב חדש - מאוד יקר

סיכון קטן - לקנות מבן אדם פרטי - פחות יקר ימכר בסביבות המחירון

סיכון ביינוני - ליסינג - יותר זול (12%) יותר מסוכן. בדרך כלל עם הרבה קילומטר (50% מעל לפי לוי יצחק)

סיכון גבוה - השכרה, סיכוי טוב שעברו עליו חיים קשים ומחיר נמוך...

בחר את המניה שלך :-)

פורסם
רכב בהשכרה רגילה, נמכר לרוב בגיל חצי שנה. במצב זה הוא לא הספיק לנסוע הרבה קילומטרים, ואז צורת האחזקה של היד השניה והשלישית הרבה יותר משמעותית. במקרים רבים מועד מכירת המכונית על ידי חברת ההשכרה חופף את מועד הטיפול הראשון, או בינו לבין הטיפול השני.

רכב מליסינג, אולי פחות "קרוע" בהיבט של מי נהג, וגם לא תמיד. מה שבטוח, שלרוב הוא טופל בצורה רשלנית בעת היותו שייך לליסינג. אך ורק בחלפים נחותים באיכות (כולל שמן מנוע ירוד), מקוצץ בפעולות אותן צריך לבצע, משום שחברות הליסינג משלמות למוסכים שכר הפסד, הותקנו עליו צמיגים שאינם ראויים למגע כביש ועוד.

לגבי הפולו עם מנוע 1000 סמ"ק, המכונית מצוינת, ולדעתי זו אחת הגרסאות הטובות יותר של הפולו. נתקלתי ברובת כאלה בתקופת עבודתי בצ'מפיון, ותמיד הן הגיעו לטיפולים ולא לתיקונים.

אורן

השאלה היא מה עדיף לקנות: פולו 1000 מהשכרה או דייהטסו סריון מהשכרה (מנוע 1000)

שתיהן ידניות .

--" האוטו הזה לא רואה מוסך אני אומר לך ..."

--." ישראלי זה לעקוף מימין 10 מכוניות, לחתוך נתיבים, לצפור ולקלל בעצבנות כשאתה בכלל לא ממהר לשום מקום."

פורסם

כמו שהחברים ציינו לפני מאוד חשוב

חברות הליסינג עברו מזמן למצב עבודה של להחליף חלקים ולבצע טיפולים רק כאשר משהו מתקלקל או נשבר

מנסיון שלי:

היתה לי פורד פוקוס חדשה [הדגם החדש] מהעבודה וכהגיע נציג אלדן לקחת את הרכב להחלפת שמנים הוא פשוט הוציא את המדיד עשה לי טובה ו"כאילו" בדק את טיב השמן בידיים והחליט שלא צריך !!!

שלא לדבר על מה שקרה כשכן היה צריך לבצע באוטו של חבר לעבודה:

הם פשוט באו עם מעין משאבה ניידית ושאבו את השמן מלמעלה !

בלי לפרק פילטר שמן בלי להוציא את השמן מהקארטר מאיפה שצריך.

אז נכון שבתקופה הקצרה של 3 שנים לא היו לי יותר מדי תקלות אבל בליבי גמלה ההחלטה שלא משנה מה קורה אני מליסינג בחיים לא אקנה רכב

כי הנזק נעשה ומי שיסבול מבלאי מוגבר לאחר 5 שנות עבודת מנוע הוא מי שקונה את הרכב אחרי הליסינג

אז תזהרו !

טוב שם טוב משמן טוב

פורסם
השאלה היא מה עדיף לקנות: פולו 1000 מהשכרה או דייהטסו סריון מהשכרה (מנוע 1000)

שתיהן ידניות .

פולו - פעם ראשונה

פולו - פעם שניה

פולו - פעם שלישית

בינגו א-לה פולו

הפולו עדיפה על סיריון בכל המובנים.

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם
סליחה שמתעלק אבל איך זה פיגו 306 מהשכרה לשעבר עם 170 אלף ק"מ שנת 2000?

לא מבינה מדוע לרכוש רכב מהשכרה ועוד רכב מסוג פיג'ו שקיים אצל לקוחות פרטיים.

הפיג'ו שלי נקנתה מאדם פרטי, הרכב שנת 96 וגמע 140 אלף ק"מ.

לדעתי תשקול שוב את הרכישה.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

• תוכן חדש...