Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7396 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

סתם שאלה כללית בנושא-אם בלמי דיסק עדיפים ,אז למה במשאיות כבדות משתמשים עדין בתופים?

• תגובות 92
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בורות זה מחלה קשה.

אני לא רוצה להפוך את הת'רד לדיון על יעילותו של ה-ABS, הוא יעיל למי שלא יודע לנהוג, זהו.

אני נוהג קרוב ל-3 שנים ברכבים ללא ABS, ומעדיף את זה הרבה יותר מאשר רכב עם ABS, מודרני ככל שיהיה,

אחרי שעברתי קורס נהיגה מתקדמת, הערכתי יותר את "האין ABS".

ומי שחושב אחרת, שילך לעשות קורס נהיגה מתקדמת.

אביחי

פורסם
גם דיסק 330 מ"מ וקאליפר 12 בוכנות לא יגרום לך לעצור יותר מהר(ז"א במרחק קצר יותר) אם אתה שומר על איזון הבלמים המקורי.

הדרך הכי אפקטיבית להקטין את מרחק הבלימה היא להשקיע בצמיגים אוחזים, מתלים קשיחים יותר(כדי למתן את העברת המשקל בזמן הבלימה) ולהעביר יותר מ"כוח" הבלימה לגלגלים האחוריים(על חשבון יציבות כיוונית).

את מה שסימנתי באדום, אני לא מסכים לחלוטין.

למערכת בלימה טובה יש עוד מרכיבים חשובים מלבד העוצמה(העוצמה היא המרכיב הכי חשוב אבל זה מתקשר לעוד דברים-תבין המשך).

כמעט בכל רכב אפשר לנעול גלגלים ב-100 קמ"ש, אבל מאוד קשה לשמור על סף הנעילה, שכן נדרש לא מעט כוח פיזי מהרגל,

היתרון הענק של מערכות הבלימה הטובות, זה מהירות התגובה שלהן ללחיצת הבלם, ולרגישות שלהן, וההיזון החוזר שלהן.

וזה על קצה המזלג.

אפשר לעיין בשירשור דומה:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=105149&highlight=%E1%F8%EC%E9%F0%E2%E5

אביחי

פורסם

קובי, מה שאני שונא כאן זו צביעות (וכבר נכוויתי כאן מהתכונה הזאת שלי - שנאת צביעות).

אז ראשית, לא אתה ולא החברים יודעים מה אני מזניח ומה לא (כתבת "הרבה דברים"). אני משפץ רכב, נקודה. לא משדרג את ביצועיו. אז לא "הרבה דברים" מוזנחים ולמעשה שום דבר לא מוזנח כאן. מה שכן מוזנח לשיטתך זה אי הסבתו של הרכב למעין רכב ביצועים (שאכן דורש אולי מעצורים מודרנים יותר).

והיכן הצביעות? יש לי הרגשה שכמה אניני שיפוץ (ואיני יודע כמה מהם הובילו פרוייקט כזה בעצמם) מתלבשים על נקודת הבטיחות ועל רכיב שכשהוא תקין הוא ממלא את יעודו. אבל הפיינשמקרים נוסעים בלי חגורת בטיחות בזמן שהם סוחטים את האוטו עד הסוף.

אז בואו נאמר שההתיחסות הכוללת לבטיחות היא החשובה ואני ילד מספיק גדול כדי להבין את זה. התיחסות כוללת זה החלפת כל מרכיבי הבטיחות (הגה, בלמים, בולמי זעזועים וכו וכו ), נהיגה רגועה שלא דורשת מרכיבים מודרנים יותר וכו וכו. אז אתה, קובי יכול לספר על מיליון רכיבים נוספים שהכנסת לרכב, זה פשוט לא רלונטי לרכב שלי והגיע הזמן שתבין את זה.

אני משתף אתכם בשירשורים שלי בחוויה שאני עובר. ברור שבעלי הנסיון מוזמנים להעיר לי. הרבה מהם אגב עושים את זה, מעירים ומציעים, אבל בלי התנשאות ותוך הבנת הפרוייקט שאני עושה (שימור לדרגת מקור ולא שידרוג לביצועים). מי שלא מבין זאת בעיה שלו.

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
שימור לדרגת מקור ולא שידרוג לביצועים

וזה כל העניין ברכב אספנות, זה עיקר הרעיון מבחינתי.

אני אישית הרבה יותר נהנה להסתובב בתערוכות ולראות מכוניות משופצות במקוריות עד לרכיב האחרון.

בדרך כלל זה גם הרבה יותר קשה להגיע לתוצאות כאלה. בתחרויות מסויימות יורדות לרכבים נקודות על דברים שנראים לחלק מכם מטורפים: בנדים לצינורות מסוג לא מקורי לרכב, צמת חוטים בצבע לא נכון, חוסר של מדבקות ותגיות מפעל שהגיעו במקור עם הרכב, תפירה לא מקורית של ריפוד, וכולי.

עוד דוגמא: בלוק מנוע של שברולט CHEVELLE משנת 70 (ועוד שנים אבל זה לא חשוב כרגע) בד"כ צבוע בצבע כתום, וכשהמכוניות יצאו מהמפעל חדשות היו לעיתים נזילות בצבע שנראו על הבלוק. דעו לכם שיש אנשים שמשחזרים בכוונה את הנזילות האלה בזמן השיפוץ.

כן זה לא נורמלי, אבל זה כל הרעיון בשיפוץ אמיתי שחוזר למקור.

שוב, לא שאני לא מעריך שיפורים. נהפוך הוא, זה טוב ויפה וראוי להערכה. בטוח גם שהנהיגה תשתפר עם כל מיני תוספות, אבל זה פשוט משהו אחר ממה שידידנו מנסה להגיע אליו (זה הרושם שנוצר מעבודתו). אגב אם הוא היה לחלוטין לא נורמלי הוא גם לא היה צובע את האוטו באדום, כי במקור הוא היה לבן (אני זוכר נכון בני?)

בקיצור זה רעיון אחד, וזה רעיון שני, שניהם מקובלים על מי שעושה אותם. ההנאה של אספנים מסויימים היא לראות את הרכב בדיוק כפי שהיה ביום שייצא מהמפעל.

לאחרים ההנאה היא לקחת CAMARO ולשים לה BIG BLOCK עם צ'רג'ר ודיסקים בגודל של צלחת מעופפת.

Bel Paese, Brutta Gente - mica sono pazzo, sono pazzi gli altri che accettano tutto! io almeno dico 'questo e' sano, questo e' malato, qui c'e' il bene, qui c'e' il male'... a voi tutto questo dolore sembra giusto. a me no. io mi devo difendere...

פורסם
קובי, מה שאני שונא כאן זו צביעות (וכבר נכוויתי כאן מהתכונה הזאת שלי - שנאת צביעות).

אז ראשית, לא אתה ולא החברים יודעים מה אני מזניח ומה לא (כתבת "הרבה דברים"). אני משפץ רכב, נקודה. לא משדרג את ביצועיו. אז לא "הרבה דברים" מוזנחים ולמעשה שום דבר לא מוזנח כאן. מה שכן מוזנח לשיטתך זה אי הסבתו של הרכב למעין רכב ביצועים (שאכן דורש אולי מעצורים מודרנים יותר).

והיכן הצביעות? יש לי הרגשה שכמה אניני שיפוץ (ואיני יודע כמה מהם הובילו פרוייקט כזה בעצמם) מתלבשים על נקודת הבטיחות ועל רכיב שכשהוא תקין הוא ממלא את יעודו. אבל הפיינשמקרים נוסעים בלי חגורת בטיחות בזמן שהם סוחטים את האוטו עד הסוף.

אז בואו נאמר שההתיחסות הכוללת לבטיחות היא החשובה ואני ילד מספיק גדול כדי להבין את זה. התיחסות כוללת זה החלפת כל מרכיבי הבטיחות (הגה, בלמים, בולמי זעזועים וכו וכו ), נהיגה רגועה שלא דורשת מרכיבים מודרנים יותר וכו וכו. אז אתה, קובי יכול לספר על מיליון רכיבים נוספים שהכנסת לרכב, זה פשוט לא רלונטי לרכב שלי והגיע הזמן שתבין את זה.

אני משתף אתכם בשירשורים שלי בחוויה שאני עובר. ברור שבעלי הנסיון מוזמנים להעיר לי. הרבה מהם אגב עושים את זה, מעירים ומציעים, אבל בלי התנשאות ותוך הבנת הפרוייקט שאני עושה (שימור לדרגת מקור ולא שידרוג לביצועים). מי שלא מבין זאת בעיה שלו.

בני אל תעלב... אתה לוקח כל דבר כאילו זה תקיפה אישית כלפיך,

להזכרך זה פורום ויש פה דיונים ולפי דעתי שהדיון הזה דווקא אייכותי ביותר אתה נפגע אישית כאילו שכל נושא שעובר פה לגבי מה שאתה לא עושה ברכב בזמן השיפוץ הוא ביקורת על טיב השיפוץ ועל הידע שלך וכו... זה לא הרעיון... שלי לפחות, בקשר להעובדה שאני משתף אותך ואת שאר החברים בידע שצברתי אני חושב שזה רק תורם לידע הכללי של כולם ולא פעם אני מקבל הודעות פרטיות לגבי חלקים מסויימים או עבודה מסויימת שעשיתי ברכב ואני תמיד שמח לענות לכולם ולעזור אז אתה רוצה שאני אפסיק לשתף כי זה גונב לך זמן במה? איפה השיתוף והחלפת חוויות? ואחרון חביב... בקשר לצביעות ... חרטת על דגל הפרויקט את עיקרון המקוריות... בנתיים לא ראיתי שום "הפיינשמקר" משאיר 2 כסאות של קוטינה במוסטאנג 66 אז בני ... באמת לא כל דבר שאני מוציא מהפה הוא נגדך...

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

פורסם

בני ידידי ,

זו הסיבה ש יהודי לא עושה סקס ברחוב כי : עשרה יהודים אחרים יגידו לו איך ....

יישר כוח !!! אתה עורך פרוייקט שרבים לא היו מעיזים אף לחלום עליו לא בארץ הקודש ואף לא באמריקה הגדולה ....בעלי המקצוע הם מהשורה הראשונה ...

יעידו התמונות כאלפי מילים ... וש יקנאו הקנאים ...

אודי.

פורסם

כמה תגובות

קובי, הבנתי והפנמתי. אני מקווה שגם אתה תפנים את מהות השיפוץ. יותר מאשמח לקבל ממך הערות עניניות.

ובנוסף, הכיסאות הם של פיאסטה (דור ראשון), לא של קורטינה והם שם כי בגילי המתקדם, הכסאות המקוריים (ועברתי את כולם בהרשי...) לא עושים לי טוב (אגב, שמרתי במשך שנים את המקוריים אצלי). אז בצער וביגון ולא ברצון יש לי קצת פיאסטה במוסטנג...(אגב, כתבתי כבר על זה, כנראה ש"החליק" לך).

ל Veloce, מקוריות הצבע היא אדומה... ובכלל אני נזהר מלהכנס למשחקי צבע כי אני עוור צבעים...

אגב, גם מקוריות הפלקון היא אדומה ובאלבום שהלינק שלו מובא כאן למטה תוכלו לראות את ה"טיול" שעשה הפלקון בימי חייו עד שחזר לאחרונה לצבע המקורי שלו...

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם

אאוץ מה שאמרת בנושא ה ABS נכון מאוד

היום הרכבים שאנו נוהגים עליהם הרבה יותר סלחנים

כי פשוט מאוד אנשים לא יודעים לנהוג !

ובני אף אחד פה לא מנסה לתקוף אותך בשרשור הזה

וזה לדעתי עבר כבר את השלב שדנים על האוטו שלך

ועבר לנושא של מכלולים

אף אחד פה לא מנסה ולא יכול לשכנע אותך מה לעשות בשיפוץ של האוטו שלך

זה החלטה שלך

מה שאני לפחות ניסיתי זה לתת לך כמה טיפים שזה הזמן לעשות אותם (כי אני בפרויקט כזה וקצת עברתי את השלב הזה ויש לי ניסיון עם כל המערכות האלו ) אבל אתה לא רוצה לקבל אותם לא צריך זה אוטו שלך

ואני לא ימשיך כי אני חושב שהבהרתי את עצמי כאן

אז מה שנשאר לי להגיד לך זה רק בהצלחה בהמשך השיפוץ ושתמשיך להעלות תמונות .

ונעים עדיין לא ענית לי על השאלה שלי איזה אוטו יש לך (אם יש ) ומה יש בו

וכן לא העלת עדיין לינק למערכת ABS למוס שלי

דודי

ועוד משהו אין לי מושג מה הכנסתם פה את FS .

mustang 67 GT, 302 engine t5

פורסם
אני רוצה להבין, ממתי ABS נועד לקצר מרחק בלימה?:?

ABS נועד לדבר אחד- לשמור על יכולת ההיגוי גם תחת בלימה חריפה.

אני לא אתחיל לתת הסברים פיסיקאלים, אבל ABS לא תוכנן כדי לקצר מרחק בלימה, אחרת,

הינו רואים מכוניות פורמולה\ראלי משתמשות ב-ABS.

ABS טוב רק לאלה שלא יודעים לבלום נכון, נקודה.

אביחי

מערכת הבלימה ה-ABS הינה פשרה בטיחותית, שהוכנסה כסטנדרט בכלי הרכב המודרנים, והוכחה כיעילה ביותר במניעת תאונות וכמערכת ביטיחותית מדרגה ראשונה. כפשרה היא מוותרת על מרחק בלימה מסויים אולם מונעת מצבים קיצוניים אחרים מסוכנים לא פחות, המערכת מפחיתה בצורה משמעותית את מרחק הבלימה וסיבסוב המכונית על כביש רטוב, על חשבון מזערי בכביש יבש....

נהג, מוכשר ככל שיהיה, עילוי, או בעל נס, לעולם לא יצליח לחקות את יעילות המערכת בצורה זהה

(מותר המחשב והמכונה על האדם)....בבלימת חרום, פרט לתנאים פיזיים נתונים, משחקת משחק נכבד גם הפסיכולוגיה של הנהג... נהג שנילחץ מרכב שבלם לפניו, יבעט בדוושת הבלם כאילו אין מחר, ורגלו תגיע עד לריצפת המכונית ויותר, בכדי להשיג פסיכולוגית, את הבלימה המיטבית... מוכשר ככל שיהיה לא יעזוב את דוושת הבלם לצורך פימפום כי תחושת הפחד משתקת את ההגיון.....

מערכת נעילת הגלגל מבצעת הרפיה מכנית, של סנדלי הבילום, כימעט עד לשיחרור ואחיזה מחודשת

דבר המונע נעילה של הגלגל-הכלל אומר גלגל נעול, תמיד יעקוף גלגל משוחרר.... וזאת הסיבה שברכבים רבים בגלגלים האחורים יש בלמי תוף והקדמיים דיסק... עדיפה נעילה של הגלגל הקידמי על האחורי למנוע סיבסוב הרכב. נכון שברכבי מרוץ לא מותקנת המערכת אבל מסיבה שונה, נהגי הראלי משתמשים בניעלת הגלגלים לצורך כיוון הרכב וניהוגו... כניסה מהירה לסיבוב, הפנית ההגה בחדות לכיוון הרצוי נעילת הגלגלים האחורים תביא בצורה מהירה יותר את הזנב לכיוון הפרונט, במכונית הפורמולה 1 הסיבות הן אחרת חיסכון במישקל והחומרים המיוחדים מהם בנויים מערכות הבילום של הרכב שעומדים בעומסים לא מוכרים למכוניות המשפחה...

אם נלך צעד אחד רחוק יותר באופנועי הספורט התחרותיים אין בלם אחורי בכלל, הבילום נעשה בקידמי בלבד, ולמרות זאת באופנועים הנמכרים לציבור, לעולם לא יבוטל הבלם....

מערכות הבלמים עברו שידרוגים אין ספור בעשורים האחרונים, המרוץ אחרי כוכבי הבטיחות גרם ליצרנים להשקיע הון עתק בפיתוח ומחקר של מערכות אמינות יעילות ובטוחות לנהג ויהיה זה משגה יהיר, לפסול על הסף את יעילות ה-ABS בכל מצב! ברכב אספנות או רכב משודרג הסיפור שונה וכולם צודקים, מי שמכוון למקוריות ולרכב תצוגה, הרי שלא ישדרג את מערכת הבילום... ומי שמתחרה או נוהג ביום יום ברכבו יעדיף מן הסתם רכב הבולם טוב יותר....

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

• תוכן חדש...