Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7448 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

ברשותי גולף 94' CL 1800.

לאחרונה שמתי לב לבעיה חדשה שהתעוררה בימי הגשם של החורף הנוכחי (עד כמה שאפשר לקרוא לזה חורף...) בזמן חניה ממושכת (לילה לדוגמה) ובזמן שהיה גשם סוער, בבוקר עת רציתי לסוע עם הרכב, שיחררתי את ההנדברקס ואז האוטו הרגיש כאילו תקוע, נשמעה מכה קטנה מאחורה והאוטו המשיך לסוע כרגיל. - ברור לי שמשהו בבלם האחורי נתפס.

הבוקר, שטפתי את הרכב וכשיצאתי בערב זה ממש נתפס חזק! הורדתי הנדברקס, והתחלתי לסוע, זה עשה רעשים וסירב להשתחרר, ממש גררתי את הגלגלים האחוריים על הכביש! הכנסתי לרברס וניסיתי לאט לאט לשחרר את הבלמים, זה עשה רעשים כמו לא יודע מה ובסוף השתחרר.

עשיתי סיבוב איטי בשכונה לוודא שעדיין יש לי ברקסים, והכל בסדר גמור.

התופעה החלה לפני כבר כחודשיים אחרי ביקורת חורף במוסך (פליקס) אבל לא ייחסתי לה משמעות מיוחדת כי זה היה הרבה יותר חלש וגם לא תמיד קרה (צריך ממש הרבה כמויות של מים/גשם.

מה אני עושה עם זה עכשיו? מה גורם לזה?

פורסם

התופעה מוכרת לי מאד, מה שקורה שברגע שמושכים הנדברקס הרפידות תופסות את הדיסק (אם מאחור כמו אצלך ואם מקדימה כמו אצלי) ולאחר גשם שטיפה ומים מרובים באזור הבלמים נוצרת מעט חלודה\קורוזייה או מה שתרצה והיא שתופסת את העסק מחובר יחד.

כמו שתקח 2 מתכות תשאיר אותן בגשם ואז תנסה להפריד בניהן ותראה שהם ממש דבוקות.

לגבי הימנעות מזה אני לא יודע מה שאני עושה שם ברוורס ומשחרר קלאץ לאט עד שאני שומע בום והאוטו מתחיל לזוז, ככה אני משחרר את הדבק הזה מהרפידות.

פורסם

כן, טוב, ברור לי שזה משהו כמו שתיארת, אבל חייב להיות לזה פתרון יותר טוב מלעשות רוורס עד ששומעים בום...

אחרי הכל זה לא משהו שהיה קיים פעם ואני עם האוטו כבר יותר משלוש שנים וגם לא משהו שאמור לקרות.

האם למישהו יש פתרונות ריאלים?

פורסם

לשמן את מה? את הרפידות? זה לא יפגע בבלימה?

חוץ מזה תוך מספר בלימות השמן ימרח/ישרף/ינזל, ואז מה? שוב לפתוח ולשמן?

הרי בטוח יש סיבה הגיונית שזה קורה עכשיו ושקודם זה לא קרה.

פורסם

בכול מקרה אתה תיגש למוסך. לא כך?!

אלא אם כן אתה מתכוון לפתוח את התופים לבד.

אם כן ואם אתה יודע לבצע זאת כהלכה - תפתח ותראה מה קורה שם.

אם לא - הדיון מיותר כי בכל מקרה תגיע למוסך ויפה שעה אחת קודם.

פורסם

אמת.

אבל רציתי לדעת גם מה הבעיה לפי דעתכם בכדי שכשאני אגיע למוסך אני אבוא עם ידע מקדים, ולא אהיה תלוי בדעתם בלבד. לשם כך בין השאר נועד הפורום...

פורסם

הבעייה היא אכן תפיסה של רפידת בלם לתוף עקב חלודה.

יתכנו מספר גורמים לכך, ראשית חומר הרפידה אולי מאיכות גרועה או רפידה ישנה מאוד.

שנית, השתדל לא להכנס לשלוליות מים גדולות שלא יכנס מים לתוך תופי הבילום.

במידה ואין ברירה, ביציאה מהשלולית הפעל את הבלמים כדי לחמם אותם ולאדות את המים שחדרו, לחץ חזק מהרגיל כדי ליצור חום רב יותר.

ואחרון, בחניית הרכב , אל תמשוך את בלם יד חזק, רק מספיק שיתפוס ולא יתדרדר, ועוד קליק.

ושוב, מומלץ להכנס לביקורת נוספת במוסך.

פורסם

לא רציתי פלתוח ת'רד חדש.

היום הייתי במוסך והחלפתי צלחות+רפידות מלפנים(אופל אסטרה 96)

בקיצור, אמרו לי וגם ראיתי שאין שחיקה זהה משני הצדדים. בצד שמאל הרפידה הייתה כמעט חדשה ומצד ימין מאוד קרובה לגמור את חייה.

אמרו לי שהמשאבה הימנית תקועה-הם גירזו אותה.

איך אני יכול לדעת בוודעות שעכשיו המשאבה לא תפוסה? בשביל שזה לא יחזור על עצמו

עד מתי ספטמבר 08.:(

פורסם

תודה דניאל, בכל מקרה זה מה שאני עושה תמיד (מושך הנדברקס רק עד כדי אי דירדור הרכב + קליק). וכנראה נקפוץ למוסך שבוע הבא.

לגבי האופל - לא בדיוק דרך אופטימלית לבדוק את זה אבל אתה יכול לסוע במקום סגור (כמו משטח החלקה) למשוך בלם יד ולראות אם הרכב סוטה לכיוון מסוים. נראה לי שזו גם דרך לבדוק לחצי בלימה שונים. :-)

פורסם

במכוני בדיקה יש את המכשיר הזה, שאתה שם את הגלגלים ואז המחשב אומר לך מה כושר הבלימה בכל גלגל, אולי אתה יכול לבדוק שם ע"י כך שתשלח את המכונאי שלך, בדרך כלל יש להם קשרים שם.

או שיש למכונאי שלך מכשיר

• תוכן חדש...