Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

צריך עזרה בנושא צבא

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז ככה חברים

כמו שאתם יודעים או לא יודעים אני מתפקד בצבא בתור חובש בבסיס בהל"צ של הנדסה קרבית , אחרי טירונות ואימון מתקדם יצאתי לקורס והציבו אותי שם ...

עכשיו משום מה נדלקו עליי שם ורוצים לשלוח אותי להשתלמות חוג"דים או אחראי מרפאות ...

מישהו יכול להגיד לי אם שווה לי כזה קידום בתפקיד , סה"כ התנאים לא בהרבה יותר טובים בתור אחראי מרפאה ... כלומר עובדים עד יותר מאוחר מכולם וזה הרבה עבודת ניירת ופחות לתפקד בתור חובש ...

אני כולי בסרטים מאז ששמעתי שמתכוונים לתת לי תפקיד כזה .

עזרה ...

ים long time no

פורסם

אני חובש

בשביל ליהיות פרמדיק אתה צריך לבקש או להימשך לפני הצבא ולעשות קד"צ של 4 חודש שלא על חשבון הפז"ם ... פרמדיק זה החלום ! אחרי הצבא בע"זש

ים long time no

פורסם

אם היה לך כבר צו ראשון אז תנסה להגיע לראיונות וכאלה אין לי מושג איך .

אם עוד לא היה לך צו ראשון אז תתעקש שם על פרמדיק לא נראה לי שתיהיה בעיה .

ים long time no

פורסם

פראמדיק זה כמה דרגות גבוה יותר...

פראמדיק הוא בעל הכשרה רבה יותר מחובש (פראמדיק זה שנה וחצי במד"א אם אני לא טועה, בעוד שחובש זה קורס של איזה 100 שעות פלוס מינוס)...

הפראמדיק גם מוסמך לעשות הרבה דברים שחובש לא יכול לעשות, למשל לתת עירויים מסוגים מסויימים, תרופות, לתת מכות חשמל, לבצע פעולות שונות (שאני כבר לא זוכר :-P )...

בקיצור חובש זה בעיקר עזרה ראשונה בעוד שפראמדיק זה כבר עזרה מתקדמת יותר והוא יותר בכיוון של רופא...

פורסם

פרמדיק זה רופא חירום בעצם

נותן אינטובציות קוניוטומים טרוכוסוטומיה עירוים מוסגים מסויימים כמו שנאמר ועוד הרבה דברים שלי למשל אסור למרות שאני יודע לעשות ולמדתי ברמה בסיסית .

ים long time no

פורסם

קורס פאראמדיק בצה"ל זה 9 חודשים לא כולל התקופה של ההשתלמויות..

במד"א קורס פארמדיק נמשך שנה..

באוניברסיטה זה 4 שנים+ קבלת תואר ברפואת חירום..

אבל לא משנה איפה הקורס נעשה הסמכויות הן אותן הסמכויות..

קורס חובשים נמשך 180 שעות במד"א

ו3 חודשים בצה"ל..

הצרה היא שלאחר הצבא אין מה לעשות עם זה..

אומרים שהשוק מלא בפאראמדיקים והשכר לא הולם..

למידע מפורט יותר על סוג העבודה ודעות אישיות מפאראמדיקים:

http://www.paramedics.co.il/cgi-bin/YaBB.pl

בהצלחה!!

פורסם

על פי חבר קרוב שעושה תואר ברפואת חירום באוני' בן גוריון זה לא 4 שנים אלא 3.

יש אנשים שמוציאים ממך את המיטב, אנשים נפלאים ונדירים. אני קוראת לו אהובי - אסף.

פורסם

אם יש לך מספר חודשים עד הגיוס ואתה רוצה לדעת מה זה העבודה הזו ומה זה דורש אני ממליץ לך לעבור קורס ע"ר בסניף מד"א הקרוב..

לאחר הקורס תוכל להתנסות בעבודה מהסוג הזה..

אבל אני יכול להבטיח לך שנהג אמבולנס זה מעניין בהתחלה- לאחר זמן מה כבר מתחיל להמאס כל העניין- ובנוסף לשכר המבזה רמת התסכול עולה..

לגבי תפקיד של פאראמדיק- העבודה יכולה להיות מעניינת רוב הזמן יש מה לעשות ובמה לטפל

אבל העבודה הורגת והשכר כמו שאמרתי לא הולם את התפקיד..

Blue Jay

יכול להיות שאת צודקת, אני כנראה מתבלבל במשך הלימודים לתפקיד אח מוסמך..

פורסם

לא כל נהג אמבולנס הוא גם פאראמדיק..

לרוב זה לא ככה..

בצה"ל- לפי מה שהבנתי הנהג לא עובר הסמכה כלשהי..

לעומת זאת במד"א הנהג הוא ראש הצוות באמבולנסים הרגילים והפאראמדיק הוא ראש הצוות בניידות הטיפול הנמרץ.

לפעמים יכול לצאת מצב בו פאראמדיק משובץ בתור נהג אמבולנס במשמרת.

אבל זה לא קורה בד"כ..

לא יודע עד כמה אתה נהנה לנהוג בשברולט סוואנה והמקבילה פורד אוקנליין..

במיוחד כשיש לך חולה/פצוע שנתקף כאבים בכל פעם שאתה עולה על מהמורה או כביש משובש או אפילו מכסי ביוב בולטים..

תעשה קצת חושבים וכמו שכבר אמרתי

אם יש לך זמן נצל אותו כדי להתנסות ולהחליט אם אתה הולך על זה או לא..

בקשר לכל שאר הפרטים של העבודה, השוק והפרטים הקטנים- הבאתי אתר- אמנם לא ממש פעיל להפתעתי אבל פורסמו הרבה הודעות שלדעתי משקפות את המצב כיום..

• תוכן חדש...