Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7462 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ראיתי המלצות בפורום לגבי שמן מנוע של חברת esso 5-40 סינטטי מלא.

רציתי לדעת אם זה גם מתאים למנוע של פאסאטו 1.8 טורבו שנת 97.

עד כה ראיתי המלצות למנועים משנת 98 ואילך ורציתי לדעת אם מדובר על אותו המנוע.

מה שעוד רציתי לדעת זה לגבי הדרגות שכתוב: "SJ" וכדומה ומה זה אומר ?

וכמובן מה שחשוב מכל זה איזה שמן יתאים לי לאוטו והאם גלון אחד יספיק ?

תודה מראש,

אריק.

פורסם

מה שמופיע בספרות מקצועית זה שמן בעל צמיגות 5-30 בדירוג מנימום SJ אני מכיר הכוונה יש לי SL ן SM יותר איכותיים הדרגות האלה אות ראשונה S זה אומר שזה למנועי בנזין ו האות C אומר שזה מתאים למנועי דיזל עכשיו האום שבאה אחריו לפי ה ABC ככל שזה גבוה יותר כך איכות השמן טובה יותר :-P

פורסם

היי,

ראה קישור להסבר וגם קובץ מצורף עבור הרכב שברשותך.

כפי שכתב קודמי מומלץ להשתמש בדרגת האיכות הגבוהה ביותר שקיימת כלומר SM או CI -4 לדיזל (קצת קשה להשגה).

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=100793

להסבר מפורט בנושא שמנים כנס לקישור:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=91848&highlight=%F9%EE%F0%E9%ED

איזה כייף לי :)

פורסם

לא הייתי קופץ כל כך מהר למסקנות בנוגע לשמנים בדירוג גבוה.

לא תמיד זה לטובה.

במיוחד בנושא הבלאי!

C לא אומר שזה למנועי דיזל אבל אוסר על שימוש במנועי בנזין בעלי ממיר אלה אם עומד בנוסף בSJ

C מצביע על סוג של שמן, הרמות הגבוהות של C לא מדורגות יחד עם S כי הם לא עומדות בקריטריונים של קטגורית ה S החדשה.

מבחינת בלאי ואורך חיים שמני C בדירוג גבוהה הם הכי טובים והכי יקרים.

פורסם
לא הייתי קופץ כל כך מהר למסקנות בנוגע לשמנים בדירוג גבוה.

לא תמיד זה לטובה.

במיוחד בנושא הבלאי!

C לא אומר שזה למנועי דיזל אבל אוסר על שימוש במנועי בנזין בעלי ממיר אלה אם עומד בנוסף בSJ

C מצביע על סוג של שמן, הרמות הגבוהות של C לא מדורגות יחד עם S כי הם לא עומדות בקריטריונים של קטגורית ה S החדשה.

מבחינת בלאי ואורך חיים שמני C בדירוג גבוהה הם הכי טובים והכי יקרים.

KD 2 קבל תיקון:

האות C במפורש מציינת שהשמן מתאים למנועי דיזל.

והאות S עבור מנועי בנזין.

לפותח האשכול לא ציינת האם המנוע הוא טורבו רגיל או טורבו דיזל.

אתה צריך לבדוק שעל האריזה מצויין שהשמן מתאים לתקן:

CI-4 ומצויין שזה מתאים למנועי דיזל.

או CF-4

פורסם

למנועי 1.8 טורבו של כל דגמי קבוצת פולקסווגן מומלץ שמן מנוע בצמוגות 5W40 העונה לתקן מספר 50501 של פולקסווגן. תקן זה הוא שמן למנועי הדיזל המודרניים וגם לטורבו בנזין בתנאי מדינת ישראל על סמך ניסוי ארוך טווח שנערך על מכוניות רבות בארץ. אני מכיר את הפרטים, היות ובתקופת הניסוי עבדתי במחלקה הטכנית של צ'מפיון. התקן האמריקאי SJ או SL מיותר במקרה הזה, וכאשר תראה את תקן פולקסווגן מספר 50501, תראה גם את התקנים A3 ו B3 של ACEA (איגוד יצרני הרכב האירופיים). אין משמעות האם השמן הוא סינטתי מלא או סינטתי חלקי, היות והתקן הוא זה שמגדיר את הדרישות. המלצת מרווח החלפת השמנים של צ'מפיון הוא 15,000 ק"מ או שנה, הקודם מהשניים, אולם אני ממליץ להחליף פעם ב 10,000, מתוך ניסיון אישי. ההורים שלי מחזיקים בפאסאט 1.8 טורבו משנת יצור 2000. למכונית יש 110,000 ק"מ, ומצב המנוע כמו חדש. ב 40,000 וב 80,000 בדקתי את צינור הזנת השמן לטורבו ומצאתי שהוא נקי לחלוטין, וכן לטורבו אין חופש. הצינור הזה הוא נקודת התורפה במנוע, וסובל מפיגור בהחלפת שמנים ו/או שימוש בשמנים לא מתאימים. הצרה במעבר השמן בצינור, פירושה נזק מיידי לטורבו, ובדרך כלל נזק סופני המחייב החלפה.

אני ממליץ מאוד להשתמש גם במסנן השמן המקורי בלבד למרות שהוא יקר. זהו מסנן גדול מאוד ושימוש בו מבטיח חיים טובים למערכת השימון ולמנוע כולו.

ניתן להשיג את השמן האמור במספר מקורות. לפרטים נוספים ניתן לפנות אלי בה"פ או לכתובת הדואר האלקטרוני שבחתימה.

בברכה,

אורן קיפניס

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מרק אין מה להתווכח בעניין אתה מוזמן לבדוק איפה שבא לך.

C זה לא רק לדיזל.

S זה לא רק לבנזין.

ל S אין שום יתרון על C לכן דיזלים לא משתמשים בו.

לכן מכוניות משופרות מסביב לעולם משתמשות בשמני ה C בדרג הכי גבוה בתנאי מירוצים ובכלל.

בצדק רב יש להגיד.

מועדון סאאב, לפני כמה ימים דיברנו פה בפורום על התקן הנ"ל כשיקול בבחירת השמן.

אבל אני מוצא אותו לאחרונה בשמנים של החברות המובילות ובכלל אך בשמנים במחירים נמוכים ביותר ואיכות נמוכה ליד השמנים הסינטטים שהיצרן ממליץ עליהם היום.

אז למה בעצם ללכת לפי התקן הזה?

פורסם

ידידי היקר KD2,

ראה הסבר מפורט בנושא התקנים השונים על-ידי מי שכתב את התקן בקישור.

האות C מסמנת שמנים עבור מנועי דיזל.(זה לא אומר שהשמן לא יכול להיות מתאים גם לבנזין מכיוון שלרוב השמנים יש את שני הסימונים)

כנס לקישור ובחר ב-SM Shelf Card בצד ימין תמצא הסבר לאותיות.

http://api-ep.api.org/quality/index.cfm?bitmask=002001005000000000#

פורסם

סיבכתם לו את הלבלב !!!!

ליקווי מולי 5\40 סינטטי מלא בקבוק בצבע סגול חציל.....יעשה עבודה מעולה (כל בעלי האיביזות והלאונים גם המשופרים משתמשים בו!)

פורסם
לפני כמה ימים דיברנו פה בפורום על התקן הנ"ל כשיקול בבחירת השמן.

אבל אני מוצא אותו לאחרונה בשמנים של החברות המובילות ובכלל אך בשמנים במחירים נמוכים ביותר ואיכות נמוכה ליד השמנים הסינטטים שהיצרן ממליץ עליהם היום.

אז למה בעצם ללכת לפי התקן הזה?

אנשים רבים מתבלבלים בין 50500 לבין 50501.

ה 50500 שימש למנועים "הרגילים", ובמקומו משתמשים היום בתקן 502XX.

ה 50501 למנועי הטורבו "המודרניים".

ההבדל בספרה האחרונה הוא הבדל של יום ולילה בתכונות בין שני השמנים.

העקרון הוא לרכוש שמן ממקור ידוע ומיצרן גדול ומוכר. אני אנסה לארגן את רשימת הספקים המורשים למוסכי הרשת לשמנים עם התקנים הנ"ל.

בברכה,

אורן

​מועדון סאאב ישראל - ברצף משנת 1983

משתי פעימות ועד לטורבו

[email protected]

פורסם

מרק אתה לא מחדש לי כלום כי זה ידוע שלצרכן הפשוט S זה בנזין C זה דיזל.....

אבל יש לי פורד סיירה 88 למה לי לשים SL כשאני יכול לשים CI-4?

פורסם

זהו מצאתי !

הרשימה המעודכנת של שמנים המתאימים לתקן VW505.01 שאורן דיבר עליו וגם 502.00VW.

VW505.01 מתאים גם למנועי TDI.

אורן מה אתה אומר ?

מצורפים 2 קבצים.

1.pdf

2.pdf

• תוכן חדש...