Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7430 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כולנו עברנו באזה שהוא שלב בתחביב האספנות בשלב

שבו אתה רואה מכונית לקניה ואו לחלפים והמכונית עומדת כבר מספר שנים

אנו מאתרים את בעל הבית ומבקשים לקנות את המכונית

ברגע שההצעה עולה בעל הבית מרים אנטנה ומבין שיש בידיו

משהו בעל ערך ומתחיל לדפוק מחיר שחבל על הזמן השאלה שנשאלת

מהי הדרך הכי טובה לפנות או להשיג את האובייקט ואך אפשר לשכנע

את האיש ולמזער את הנזק הכספי שלנו

אשמח לשמוע רעיונות

או ניסיון אישי בקניה

וסתם ללמוד שיטות ושילמדו חברים אחד מהשני

פורסם

פשוט תציע לו כמה שאתה חושב ששווה לך הרכב ותנסו להיפגש באמצע. אל תתחיל מסכום מגוחך ונמוך בשביל להגיע לסכום שלך פחות או יותר, זו כבר נוכלות מצידך.

הכי חשוב זה לא להלחץ, במקרה הטוב האוטו יעמוד זמן ממושך (תמשיך לשים עליו עין שהוא לא נעלם) ואז הבעלים יתחרט (תקפוץ פעם בחצי שנה לביקור) ויתגמש במחיר. במקרה הרע האוטו יעמוד עד שהוא ירקב או עד שהעירייה תגרור אותו.

אל נא תשכח שהרכב הוא רכושו של הבעלים וזכותו המלאה לעשות איתו מה שהוא רוצה ולדרוש עליו כמה שהוא רוצה.

לאחר עריכה:

בוא אני אתן לך גם דוגמא. יש מנטה לבנה בבני ברק, האוטו במצב סביר, בבעלות בנאדם בן כ-40 מובטל (הרכב אצלו כ-20 שנה). לפני שנתיים כשפניתי אליו הוא צחק עליי ואמר לי "מה אני אקנה בכסף שאני אמכור? פיאט אונו", כיבדתי את מה שהוא אמר ואפילו הסכמתי איתו. עברה עוד שנה ועדיין הוא לא היה מעוניין למכור. לפני חצי שנה שמתי לב שהרכב עומד מכוסה כבר חצי שנה ולא זז (כל חודש אני בודק שהרכב נמצא במקום ולא זז). פניתי אליו שוב והראתי לו שאני יודע שהאוטו לא זז כבר חצי שנה, הוא היה בהלם שאני יודע את זה ואמר לי "האמת יכול להיות שאני אמכור אותה". אמרתי לו שיקח את הזמן לחשוב האם הוא רוצה למכור ובכמה ומשם אנחנו נמשיך (בכל זאת צריך להתחשב, הרכב אצלו כ-20 שנה ולכן אני מבין שקשה לו להפרד מהאוטו).

מקרה שני, מנטה ירוקה בת"א, בבעלות גברת מאוד מבוגרת, יד ראשונה משנת 73. הרכב בעבר הדרדר למצב גרוע ועבר שיפוץ לא איכותי (גם במשך השנים הרכב לא תוחזק ברמה גבוה). הגברת לא מוכנה לרדת מ-20K ש"ח (ויש השקעה מיידית של כ-20K ש"ח בשביל להחזיר את האוטו לימיו היפים). הבאתי לה אפילו מישהו שהיה מוכן לתת לה 15K ש"ח והיא פשוט אמרה לו לא (אני הייתי בהלם כששמעתי את זה). לכן במקרה הזה הרכב יעבור יד רק בירושה (וגם זה לא בטוח, צריך להתחיל להתחבר עם היורשים שלה).

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם
פשוט תציע לו כמה שאתה חושב ששווה לך הרכב ותנסו להיפגש באמצע. אל

מקרה שני, מנטה ירוקה בת"א, בבעלות גברת מאוד מבוגרת, יד ראשונה משנת 73. הרכב בעבר הדרדר למצב גרוע ועבר שיפוץ לא איכותי (גם במשך השנים הרכב לא תוחזק ברמה גבוה). הגברת לא מוכנה לרדת מ-20K ש"ח (ויש השקעה מיידית של כ-20K ש"ח בשביל להחזיר את האוטו לימיו היפים). הבאתי לה אפילו מישהו שהיה מוכן לתת לה 15K ש"ח והיא פשוט אמרה לו לא (אני הייתי בהלם כששמעתי את זה). לכן במקרה הזה הרכב יעבור יד רק בירושה (וגם זה לא בטוח, צריך להתחיל להתחבר עם היורשים שלה).

the car is next to the jct with even gvirol?

* צריך לבצע תמיד ברמה גבוהה יותר מאחרים זהו סימן ההיכר של מקצוען אמיתי

* המקום היחידי שבו הצלחה מופיעה לפני עבודה קשה הוא במילון

* ברגע שאתה מתחיל לדבר על מה שתעשה כשתפסיד, הפסדת

* אל תשקיע בהירהורים על העבר, אך אל תשכח אותו

פורסם

אומנם קניתי את מכונית "חלומותי" אבל עד אז עברתי מס' רב של ניסיונות של פשרה עם בעלי רכבים.

שצריך להבהיר למוכר את מצב הרכב לראות מה יהיה סדר גודל ההשקעה ואם זה משתלם.

כי נכון שיש את אלא שטוענים שאין ערך לרכבי אספנות בארץ ולכן הם דורשים את שלהם ( זכותם ) אבל פחות או יותר כמה שווה רכב כזה אפשר לדעת לפי מצב השוק.

בגלל זה ובגלל ים של סיבות למינהם של מוכרים שלא מוכנים להתגמש בשפיות נאלצתי הרבה פעמים לוותר על קניה של רכבים שכל כך רציתי, אבל בסוף מוצאים למרות שלא ממש את מה שמחפשים אבל מוצאים...ולומדים להתאהב :inlove:

פורסם
בעל הבית מרים אנטנה ומבין שיש בידיו משהו בעל ערך ומתחיל לדפוק מחיר שחבל על הזמן
בדולרים. מחיר שחבל על הזמן בדולרים.

תהרגו אותי מה אנשים חושבים שהקקמייקה שלהם שווה סכום שבעבורו אפשר להביא שתיים כאלו במצב תצוגה מחו"ל.

ואני מדבר ספציפית על שכן שלי עם קורטינה דור ראשון (פנסי Y) שלא זזה מ"מ בשש שנים שאני גר לידו, ועל שכן של חמי עם פורד אנגליה שאני מכיר כבר 12 שנה וכבר אז היא עמדה בלי אויר בגלגלים ועם המון חלודה מתחת לצבע הטמבור שלה.

כל אחד מהם מחכה. למה? כי זה אוטו אספנות והוא יהיה שווה מיליונים.

איזה מליונים? אנשים לא מבינים שאולי שווה לחכות עם רכב בן 27 שייכנס לאספנות עוד 3 שנים ואז יהיה כלכלי להעלות אותו לכביש. אבל ברכב כמו שלהם, כל חורף שעובר, פחות ופחות כלכלי להעלות אותו לכביש.

צריך להסביר את זה לאנשים. אם הבן אדם יודע להקשיב, אפשר להראות לו מחירים מחו"ל והערכה של ייבוא ולהסביר לו שמחיר ריאלי לרכב שלו הוא מ-ק-ס-י-מ-ו-ם מחיר רכב זהה מיובא, בניכוי הסכום שיעלה לשקם אותו ולהביא אותו למצב של רכב שטופל בחו"ל כמו שצריך.

פורסם

הגישה לסיפור כזה צריכה הכנה מוקדמת קצת דרך ארץ ועבודת הכנה יסודית, אין לגשת בצורה ישירה לנושא המכירה, ויש לדבר קצת לרגש של הבעלים לפרגן לו ולתהות על קנקנו, יצירת קשר טוב עם הבעלים שלא על בסיס קונה מוכר, יעזרו להשגת המטרה ולכך נידרשת סבלנות ואורך רוח. לפעמים בית טוב לבייבי שלו תהיה עדיפה בעיניו על מחיר גבוה....קח בחשבון שכבר היו מספר נודניקים שהטרידו את מנוחתו והוא ינסה לנפנף אותך במחיר לא ראלי. אבל קשר על בסיס אהבה משותפת רצונות משותפים יכולים לרצות את הבן אדם. שוב רכב הוא עניין ריגשי ומשם יבוא גם הפיתרון....רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

הבעיה היא, כמו שכתבו קודם, שהמון אנשים מעדיפים שהאוטו יירקב לעזאזל ורק לא למכור במחיר ריאלי, שלדעתם הוא נמוך מדי, ולא משנה כמה התיידדתי ושוחחתי איתם.

ראה ערך הדאסטר הצהובה מהלסינקי פינת ארלוזורוב ת"א. רכב נחמד, מכונית שרירים אמיתית של הסבנטיז ואפילו יד ראשונה.

דגם מקביל בארה"ב יעלה כ 5,000 דולר ומטה. ז"א נניח שבארץ הוא בעבור 15,000 ירוקים ומדובר ב mint contdition שאין כמעט דבר כזה בישראל בכלל. הבעלים הר"מ לא היה מוכן למכור תמורת 10K דולר את הדאסטר שלו, שבינתיים הופכת לרכב לחלקים בלבד.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

בשנתיים האחרונות קניתי מספר רכבים- ואני מנסה למכור וולו 144 שנת 1974

מניסיוני

1. למרות שיש כמה מוכרים הזויים בסה"כ זה שוק של קונים והם המכתיבים את המחיר

2. קשה לשכנע מוכר לרדת במחיר- אני מכיר מספר כלי רכב שמחירם ומצבם הדרדרו בשנתיים האחרונות

עד כדי שדורשים 50% פחות ועדיין לא ממהרים לקנות

3."תאוריות" חברות וקשר אישי לא עובדות. המחיר צריך להיות מקובל על שני הצדדים. כימיה

עוזרת בהליכים טכניים (למשל את אחד הרכבים קבלתי לשישי שבת לניסיון...)

4. חקר שוק זה הפרמטר הכי חשוב! כדאי שתדע .(ואם צריך תעדכן את המוכר )במחירי עסקות דומות ועלויות שיפוצים.

מוכר הגיוני עשוי להתגמש אם יסתבר לו שטעה בהערכת הערך....אבל יש מספיק דוגמאות של עקשנים שבסוף גרסו את הרכב

5. ברוב המקרים שאני מכיר לא המחיר מנע עיסקה אלה הערכת עובדות שגויה אצל המוכר או הקונה

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם

אני אתן דוגמה הגעתי למישהו שיש לו רכב לפרוק לחלקים

הוא לא היה טלפנתי אליו הוא הגיע וכבר אז הבין שאני ממש זקוק

לחלפים האלה וביקש עלהם מחיר של 350 שח

וזה היה מחיר מוגזם ורק לאחר מיקוח הסכים לרדת ל 250 שח

אבל ראיתי בעניים שלו שהוא יודע שאני אשלם מחיר

כי אני צריך את החלקים ולכן הוא הרשה לעצמו להפריז

פורסם
אני אתן דוגמה הגעתי למישהו שיש לו רכב לפרוק לחלקים

הוא לא היה טלפנתי אליו הוא הגיע וכבר אז הבין שאני ממש זקוק

לחלפים האלה וביקש עלהם מחיר של 350 שח

וזה היה מחיר מוגזם ורק לאחר מיקוח הסכים לרדת ל 250 שח

אבל ראיתי בעניים שלו שהוא יודע שאני אשלם מחיר

כי אני צריך את החלקים ולכן הוא הרשה לעצמו להפריז

זה הקטע, אסור לבוא עם גישה של- אני מת לקנות את הרכב, להסתכל בהתלהבות וכד'.

על רכב מסתכלים במבט מזלזל, מדברים עם בעל הרכב כאילו עושים לו טובה, מתמקחים ומתמקחים ולבסוף מזמינים גרר ודופקים חיוך מאוזן לאוזן.

ושוב, מי שרוצה מוסטנג רקובה ב400K ש"ח מוזמן לדבר איתי בהודעה פרטית. :wink:

haters will hate

פורסם

על רכב מסתכלים במבט מזלזל, מדברים עם בעל הרכב כאילו עושים לו טובה,

זו גישה פשטנית ילדותית וברוב המקרים לא יעילה...הגישה בדיוק הפוכה "שמע אני

מת על הרכב..יש לו פוטנציאל אדיר...אבל במצבו ובהשקעה שעוד צריך- ערכו רק..."

:evil:וולו הנאה אחורית 6 צילינדר 164 960 .
פורסם
זה הקטע, אסור לבוא עם גישה של- אני מת לקנות את הרכב, להסתכל בהתלהבות וכד'.

על רכב מסתכלים במבט מזלזל, מדברים עם בעל הרכב כאילו עושים לו טובה, מתמקחים ומתמקחים ולבסוף מזמינים גרר ודופקים חיוך מאוזן לאוזן.

ושוב, מי שרוצה מוסטנג רקובה ב400K ש"ח מוזמן לדבר איתי בהודעה פרטית. :wink:

כן כן אפשר גם להשאיר לו הצעה שאי אפשר לסרב לה....עם ראש חתול ע"י הדלת, הנועזים ישיגו ראש של סוס, קללות כל בוקר, ולהוריד מס' פיצוצים על הפנים של הילדים שלו, חרקות מתחת לבית בשלוש בלילה,

שיחות טל אנונימיות בשעות הלילה המאוחרות...בקיצור תוך חודש הוא נישבר......

bouncers.jpg

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם

לא יודע מה איתכם אבל הדברים הכי טובים מגעים בהפתעה....

כלומר...

תמיד ידעתי שאני רוצה עוד רכב MUSCLE לשגעת בנוסף למוס...

איכשו מאילוצים ננעלתי על פיירברד 79 והייתי על סף התארגנות לרכישה ואז פתאם בבום...

של 4 שעות פתאום קניתי קאמרו Z28 .

כאילו אפילו לא קלטתי מה הולך...

רק יום אחרי הסגירה שלקחתי את הרכב והתנעתי אותו כדי לקחת אותו הבייתה קלטתי...

הלו קנית מפלצת והיא שלך

בוקר טוב.

על איזה ענן ריחפתי?

If you don't chew Big Red, then f-*bleep* you.

• תוכן חדש...