רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,608 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמה כ"ס יש להונדה סיוויק שנת 91 EX מנוע 1600? אמרו לי אנשים שיש לה 120 כ"ס זה יכול להיות? תודה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
דבר מוזר מאוד... לאחר חיפושים רבים בגוגל אחרי תמונה של מיאטה שנת 98, לא מצאתי אפילו אחת! אפילו לא ב- eBay. מדוע? לאן נעלם היצור של שנת 98?
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
המקום : צומת סגולה אחרי הרמזור לכיוון האזור תעשיה אז 7 נידות של מנאקים עוצרות מלא אנשים בצד אני נוסע ועוצר אותי שוטר ( אני נוהג ברנו מגאן ) עכשיו ברנו שתדעו יותר יש שניי מצבים לפנסים ערפל אחד מצב נסיעה רגיל שבו הוא לא מסנוור את העוברים ומצב גבוה ( כמו אורות גבוהים שבו הוא מסנוור ....... השוטר נגש אליי ומבקש רשיון ותעודות, ומקבל ... אחר כך הוא עושה בדיקה מקיפה מסביבה לכול האוטו ובודק כול מילימטר ובסוף הולך אם הרשיון וכ'ו עכשיו אני נגש ושואל אותו על מה הוא אומר לי על פנסי ערפל מסנוורים ?!!! ואני אומר לו א. לא ידעתי שאסור לסוע אם פנסי ערפל בגלל שהפ מסנוורים ב. באוטו הנ"ל הפנסים בכלל היו במצב לא מסנוור ומראה לו את זה אז הוא שותק לרגע מסתכל על חבר שלו שע…
הודעה אחרונה מאת תומר אוזן, -
- 4 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
היי אח _שלי הגדול קיבל בדואר מכתב לבוא להזמנה להדרכה בנהיגה נכונה בגלל שהוא לא ציית לתמרור עצור וגם תפסו אותו על מהירות בדרך בין עירונית ב-20 עד 25 יותר... מישהו היה פעם בקורס כזה? הוא יצטרך לעבור מבחנים או שרק להקשיב למדריך ? לירן
הודעה אחרונה מאת תומר אוזן, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
???
הודעה אחרונה מאת אילן, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
האם יש בעיה להעביר רכב טסט אם עוד אין לו ביטוח? תודה.
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
- 10 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שוב שלום לכם יושבי הפורום הנכבדים ! ידידי היקר נוסע לחו"ל בשבוע הבא ולכן הוא כנראה ישמש כאמצעי להעברת חלקים לשיפור הרכב ( AKA שיפורים ) כמו ששמעתי מרבים וטובים קפריסין נחשבת למוקד מוטורי מאוד מפותח ולמרות זאת לא העלתי שום כתובת או אתר השופך אור על הנושא . אודה לכם אם תירתמו לעזרה !
הודעה אחרונה מאת takila, -
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש את הרכב הישן שלי ומעונין לדעת מה עלה בגורלו אם מישהו ראה או שמע אני אשמח לדעת הרכב הוא AX GT מס רישוי 1020304 תודה מראש
הודעה אחרונה מאת AXNOAMGT, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אוקי אז לפני זמן מה שמעתי על מכונית 525IX שנמצאת בעיר קרובה אליי... מודל 94 גיר ידני .... הלכתי לראות ... לא ממש מצאתי ... רק שמעתי שהרבה אנשים מכירים את הרכב ... לא יודע אבל זה חזר אליי לראש היום .. והתחלתי לחשוב האם זו חרטא או לא .... לא ידעתי על קיום רכב 525IX ... שהוא בעצב בימר עם מערכת הנעה לארבעה גלגלים ... חיפשתי באינטרנט ולא מצאתי נתונים על הרכב .... רק הבנתי שהיה יצור של מכונית זו .... האם מישהו יודע איפה אני יכול למצא ... או שיש לו נתונים של הרכב כמו GEAR RAITO תאוצות 0-100 משקל ורוב הדברים האחרים .... ואם מישהו במקרה שמע ראה או התנסה ונסע במכונית זו אנא קצת אינפורמציה וחוות דעת ... תודה מראש....
הודעה אחרונה מאת paulpro, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
נתחיל בסקירה חסרת תועלת: פעם לא היו הרבה מכוניות, ואז היו 5 ספרות זיהוי. לימים יווצר גם השם "מועדון החמש". אח"כ שש ספרות ובסופו של דבר הגיעו לשבע ספרות, בשנות השמונים אני חושב. אז לדעתי היה המצב הכי טוב כי שתי הספרות האחרונות היו השנה, שזה דבר יעיל מאוד. ומקסימום אם יש יותר מידי מכוניות, במקום 82 רושמים 52 והכל טוב. בתחילת שנות התשעים משום מה (או אולי משום שהיו ממש הרבה מכוניות ולא רצו לעשות גם בנוסף ל52 אולי 62 או 72 מסיבה מעורפלת) התחילו עם רעיון של חברות / יבואנים. נניח מרצדס - 00 וכו'. באיזשהוא שלב הפסיקו עם זה. מספיק עם זה. אני לא יודע למה כתבתי את זה בדיוק אבל אין לי כח למחוק את זה. השאלה: נודע לי לאחרונה שאם אוטו עובר תאונה קשה (הלך פרונט וכו') ותיקנו אותו,…
הודעה אחרונה מאת erezzx, -
-
- אחראי פורום
- 24 תגובות
- 19.7 אלף צפיות
האם מישהו יודע איך אפשר להעביר דלק ממיכל רכב אחד למיכל רכב של השני ? אודה מאוד על כל עזרה.
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
-
- 2 תגובות
- 1 אלף צפיות
אם מישה מכיר יודע וכ'ו. מוזמן לפרט. נ.ב איפה יגאל , כאן הוא יכול לתרום משהו
- 0 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכולם לא מזמן חבר שלי קנה אלפא 33. שנת 93 ,מנוע 1700 הזרקה ,140000 קילומטר. והוא לקח אותי סיבוב ואני פשוט הייתי בהלם מהאוטו, פשוט טיסן הזנקנו אותו 0-100 והוא הניב תוצאה של 7.1 שניות ועוד דברים האוטו סוגר את ה220 230 חופשי אני לא יודע איך יכול להיות שהאוטו כזה מטוס מישהו יודע אולי פרטים על האוטו הזה? תודה לעוזרים
הודעה אחרונה מאת GT-TURBO, -
- 28 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
ואני מקווה שלא למשוך לפה את כל הקטנטנים... בכל מקרה, כל הסרט הם מדברים ON AND ON על "10 Seconds car", יענו מכונית שעושה רבע מייל בפחות מ 10 שניות. במבט ראשון, זה נראה מגוחך וקל למדי (מהירות ממוצעת של 144 ק"מ לשעה, לא נשמע ביג דיל). מצד שני, שיטוט ברשת מעלה את העובדה המצערת שאין מכונית סטנדרטית בעולם שעושה את זה, ואפילו אופנועי ליטר מטורפים, עם יחס הספק משקל שיבייש מעבורת חלל, בקושי יורדים מה 10 שניות (9.8, ליתר דיוק). מצד שני, ברור שלא כל הסרט בולשיט לגמרי (או שאני סתם פתי), וכנראה שהיכנשהו (זו מילה בכלל?) בכבישי ארה"ב/אירופה משוטטות להן מכוניות שכן יכולות לעשות את זה. אז הנה השאלה שלי: איזה שיפורים מטורפים, ובאיזה מחיר, מביאים מכונית לתוצאה מטורפת כזו, איז…
הודעה אחרונה מאת clubsport, -
-
- אחראי פורום
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
יש אנשים שמעדיפים לנהוג שנים ברכב עם צבע דהוי ורק בשביל שהקונה יראה שהאוטו לא נצבע מעולם . ואילו ישנם כאלה שצובעים את השריטות הקטנות של החנייה . אז מה אתם חושבים? לצבוע או לא לצבוע זאת השאלה דניאל
הודעה אחרונה מאת דניאל, -
-
היום אני וחברי לעבודה בעל ZX הגענו לוויכוח בו הוא טוען ש ZX בעלת אחיזת כביש טובה יותר מהראלי! אני נסעתי בשתי המכוניות ולפי דעתי (אחרי כמה חוויות מסעירות עם ידידי היקר עם הראלי השחורה) חושב שהראלי כמובן ... איך נגיד את זה בצורה אלגנטית? לא רואה בעניים!! למרות שיש ל ZX היגויי אחורי עכשיו תורכם להגיב מב אתם חושבים?
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 1 תגובות
- 991 צפיות
נו אתם יודעים מה אני מתכוון... כצה עולה כזה דבר? ואם אין לי חניה פרטית אז גונבים את זה? או משהו?
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת מה ההבדלים בין הדגם ה-1.9 לבין ה-2.0 אם קיימים הבדלים חוץ מהמנוע? תודה
הודעה אחרונה מאת איציק נ., -
-
קורס נהיגה
מאת תומר- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צריך המלצה למקום הכי טוב לעשות בו קורס נהיגה למתחילים.
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
לא נמאס להם להציק. היום נסעתי בערב בתוך כיכר, מישהו נדחף לפניי כך שלא יכולתי להמשיך לעבור, ושאל אותי שאלה איך מגיעים למקום מסויים, עניתי לו שאני לו יודע והמשכנו לדרכנו, יש לציין שזה לא הפריע לתנועה, ולי לא היתה שום אפשרות להמשיך בדרכי עד שהוא זז בעצמו. לאחר כ-5 דקות אני נעמד ברמזור, מאחוריי מופיעה ניידת ומודיעה לי לעצור בצד, אני עובר את הרמזור, ונעצר ליד מדרכה שצבועה אדום לבן (שם הם אותתו לי לעצור). התנהל וויכוח מצידם שהם נסעו 120 כדי להדביק אותי, אני כמובן טענתי שהם זורקים דברים באוויר (במילים יפות כמובן). כמו כן הם טענו שעמדתי בכיכר והפרעתי לתנועה, כאן הסברתי להם את המצב שקרה, והם לא התווכחו יותר מידי. הם טענו שנסעתי מהר והם ניהלו אחריי "מיני-מרדף…
הודעה אחרונה מאת YNV, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 4.1 אלף צפיות
שמעו קטע: לפני כחודש מישהוא שאני מכיר עשה תאונה, הבחור בן 50 נסע עם אישתו והם סטו ונתקעו במשהוא..... הבחור נפטר ואישתו יצאה עם נזקים, אבל חיה. הקטע הוא כזה הם נסעו בפורד פייסטה(ולא שאני בא לרדת על האוטו, לדעתי זה אחלה אוטו...) כבן 3 כריות האוויר נפתחו כמובן אבל.......... במושב הנהג פשוט לא הייתה כרית אוויר - כלומר הכיסוי הכרית נפתח ולא היה מה שיצא... הבנתם נכון? לעומת זאת במושב הנוסע נפתחה הכרית, ודרך אגב מאוד יכול להיות שזה למה הוא נפטר, לעומת אישתו שהייתה מוגנת יותר טוב...... כמובן שתחל תביעה, אבל זה לא יחזיר אותו לחיים. איך אפשר לבדוק שכרית אוויר אכן קיימת?? כן שאלה מפגרת, איך אפשר לדעת שהיא תפתח במקרה הצורך?
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
-
מזל טוב ליורי בר 1 2
מאת razmel-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
http://www.carsforum.co.il/phpBB2/memberlist.php?mode=joined&order=ASC&start=1980 משתמש מס' 2000.
הודעה אחרונה מאת yury bar, -
-
- 3 תגובות
- 995 צפיות
נגיד אימפרזה WRC? איבו 7 WRC? פיגו 206 RC (אם יש קשר לWRC)? בכל מקרה תודה! רועי.
הודעה אחרונה מאת roy28, -
- 15 תגובות
- 13.3 אלף צפיות
באיזה גיל אפשר לעשות רישיון לאופנוע? אני יודע שלרכב אפשר ב16.5 להתחיל לקחת שיעורים וב-17 טסט ואיך זה באופנוע? תודה מראש לכל העוזרים.
הודעה אחרונה מאת Yarik, -
- 20 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
המשחק הוא: NEED FOR SPEED UNDERGROUND הנה הלינק למכוניות שיהיו במשחק.... http://www.eagames.com/official/nfs/underground/en/carlist.jsp?show=carlist&skin=default&platformID=all
הודעה אחרונה מאת ASHERAA, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לא מזמן נירשמתי לפורום וניתקלתי בהמון מושגים שאני לא מכיר.. כל מני חיישינים שיש באוטו מצערת, מתלים, וכו... יש אולי איזה אתר או ספר שאתם מכירים שאני יכול ללמוד ממנו על הדברים האלה ? בתודה.
הודעה אחרונה מאת marksab, -
- 3 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה נתפסתי על 146 בכביש של 90 בדרך לבאר שבע את האמת אני לא יודע על כמה הייתי פשוט לא שמתי לב למהירות... אז ככה קיבלתי מנהלתי 30 יום ומשפט לעוד חודש ... עכשיו השאלות.. א.מה אני עושה כדי לא לאבד את הרישיון שלי ? ב.המליצו לי לנסות להגיע לעסקה עם התביעה ולא להגיע למשפט האם כדאי? ג. המליצו לי לנסות לדחות כמה שיותר כי ככל שיעבור יותר זמן מהשלילה עד המשפט ולא יהיו לי עברות נוספות יש לי יותר סיכוי במשפט... מה לעשות ... אם יש למישהו תשובה רצינית בשבילי אז בבקשה.. אני נואש... אגב אני נהג חדש...
הודעה אחרונה מאת DMX, -
פיג'ו 4002 קונספט 1 2
מאת Rallyer- 22 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
פיג'ו 4002 קונספט! זה מדהים. היא ממש דומה לבוגאטי ווירון וקשה לזהות מה החלק הקדמי ומה האחורי (מגלים בזכות האגזוזים). תנו תגובות תגידו מה אתם חושבים
הודעה אחרונה מאת yury bar, -
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כבר מזמן חשבתי על זה, והנה גם בבריטניה זה עולה לדיון (אני מתכוון לחלק השני כמובן, "הגזר", בעניין התאמת המהירות לנהג): http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2767335,00.html מה אתם אומרים? אפשר ליישם את זה? לפי איזה קריטריונים הייתם קובעים מהירות מירבית לנהג? אני חושב שצריך להתייחס גם למכונית, לא רק לרקורד של הנהג. הצעתי כאן פעם חצי-בצחוק לקבוע את המהירות המהירות לפי ה-IQ, אז אולי זה מוגזם אבל בהחלט אפשר גם לבחון את יכולת התגובה של הנהג למקרים שונים...
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פתאם עלתה לי המחשבה : מה ההבדל בצריכה בין 2 התיבות בערך בהתחשב ששני הרכבים מאותו דגם ואותו מצב....ואותו סגנון נהיגה בשנהם או רגוע, או אגרסיבי, כמה ליטרים יהיה ההבדל..?
הודעה אחרונה מאת שלומי,
-
מי מחובר 61 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,171 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- spidrman
- ארז 1
- GTאי
- Pasha86
- פריג'י
- David32
- SniR89
- sperial
- שחר 1
- 3n
- axSupreme
- מיץ פטל