רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 31 תגובות
- 5 אלף צפיות
אני בן 16 6 חודשים ושלושה שבועות....... רציתי להחזיק חודשיים ולהתחיל ב16 ו8 חודשים אבל לא יכולתי קבעתי שעור... אני חייב לפרוק את זה... ביום חמישי ב11 ועשרים יתחיל השעור הראשון ........ זה יעלה 85 לשעור + טסט פנימי חינם (אני לומד אצל המנהל והוא גם מכיר את אבא שלי) משתלם? אגב המכונית היא קסרה לא יודע עדיין אם היא הקסרה החדשה.... יש לכם טיפים בשבילי? ממה להזהר? איך להתנהג? מה לומר ומה לא לומר? יש דברים שמאפיינים מורה לא טוב? בקיצר הכל........ כל הודעה תתקבל בברכה....... ועוד משהו........הטסט הוא יהיה על האוטו שאני ילמד עליו ? תודה. *****************עברתי את השעור ה1-*************** היה כ"כ כיף! אחרי 10 דקות שעור נסעתי …
הודעה אחרונה מאת mcyossi, -
- 17 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
אני כבר זמן רב שואל את עצמי מדוע המיסים בארץ על המכוניות חייבים להיות כל כך גבוהים .......האם זה כדי לשמור על התוצרת המקומית של מכוניות שיש לנו כאן בארץ?!?! או שזה יותר בגלל תשתית הכבישים האדירה שנבנתה כאן...... בכל מקרה 140% מיסים על אוטו זה לא מציאותי ואני אישית מרגיש שאנשים נשדדים. שלא לדבר על היבואנים אשר רוצים לחסוך לעצמם כל אגורה ולכן מוציאים את כל האביזרים ומוכרים את האוטו בצורה הבסיסית ביותר ובמחיר המופקע ביותר.......... האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לגרום להורדת המיסים בארץ?? ובכן אני בטוח שהתשובה שאני אקבל תהיה שלילית אבל אני אשמח לדעת מה אחרים חושבים בעניין
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום יצא לי לנסוע במשאית.. זה כמו אופנוע קטן: 8 הילוכים ו120 קמ"ש בסוף הסקאלה .. בכל מקרה, הנהג הרים אחרי ההילוך הרביעי איזה פתח בידית הגיר - האם זה גורם להילוכים השניים להכנס לפעולה? (נניח כשהפתח סגור: 1-2-3-4 וכשהוא פתוח: 5-6-7-שמונה) עוד משהו: זה נראה בסה"כ כמו אוטו רגיל, גז-ברקס-קלאצ' (אחד) ופשוט פי 2 הילוכים. האם באופן היפוטתי אם אני אנסה לנהוג בזה אני אצליח?
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אם עוצר אתכם שוטר על מהירות, אתם צריכים לבקש שהוא ירשום את הפרטים הבאים בדו"ח: 1. האם יש לו רשיון "לירות" ברובה לייזר (הרבה פעמים שוטרים ללא רשיון יורים, ואז הדו"ח מבוטל). 2. האם המכשיר כויל באותו יום? תבקשו לראות את המכשיר. אי כיול המכשיר גורם לכך שגם דברים שלא זזים, כמו בנינים, ירשמו במכשיר כבעלי מהירות של 40 קמ"ש, דבר שפוגם באמינות הדו"ח, וניתן לבטלו. 3. האם היד של השוטר היתה מקובעת או לא. לפי תקנות הבטיחות של המשטרה, כדי למנוע פגיעה באזרחים, (לייזר של המכשיר הוא מסוג Class 2 אשר התמקדות שלו למשך זמן פוגעת בעיניים, כאשר היד באוויר היא כל הזמן זזה), אסור ליד של השוטר להיות מקובעת. לכן היד חייבת להיות באוויר. אם היד היתה על רכב או על חלון פתוח הדו"ח מבו…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 7 תגובות
- 9.1 אלף צפיות
חיפשתי פה בפורום וחיפשתי בגוגל ולא מצאתי.... תודה מראש...
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
- 13 תגובות
- 22.6 אלף צפיות
עוד כמה רשימות מהמוסף של CAR, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. המעניינות מוצגות כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו. והפעם: פנסים: ב.מ.וו סדרה 5 � אורות האיתות הקדמיים של סדרה 5 היוצאת לובשים צורה טבעתית מסביב לכל ארבעת הפנסים הקדמיים. הביטו על ה-5 מאחוריכם במראה המרכזית בלילה. TVR טוסקאן � פנסי האיתות של הסדרה הראשונה הם נורות LED שיושבות על מוט ההתהפכות האחורי. לקסוס IS200 � מצבור הפנסים האחוריים בעל השמשה השקופה לחלוטין ועיצוב הכרום מהווים השראה לחיקוי במכוניות רבות כיום. ריינג' רובר החדש � עיגולים בתוך ע…
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מה ההבדל בין וולוו 850 ל854 שנת 1994 תודה לכל המומחים
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
מכוניות עתידיות
מאת Yarik- 1 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
כתבה מעניינת בנושא מכוניות עתידיות http://www.passig.com/pic/FutureTransportation.htm קריאה נעימה
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 18 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אני הולך אתמול בלילה בסביבות 1 בלילה בפתח תקוה ולהפתעתי ליד בנק המזרחי שברחוב הנשיאים אני רואה ניידת של אור ירוק חונה בחניית הנכים וזאת למרות שהיא שם עוד שני חניות פנויות. בתור אזרח טוב אני ניגש לשוטר ושואל אותו אם זה נראה לו הגיוני שניידת משטרה ועוד מתנדבים של משטרת התנועה יחנו בחניים נכים, תשובת השוטר היתה כמובן תסתום את הפה ומה אתה מתערב, כשביקשתי פרטים אז אחד השוטרים אמר לי למה אתה מכניס ראש בריא למיטה חולה (ועוד כל מיני משפטים חכמים כאלו). בקיצור הם לא היו מוכנים למסור פרטים ואני לא הייתי מוכן להתקרב למרחק של קריאת התג שם שלהם. בסופו של דבר הם שאלו אותי איפה האוטו שלי הראתי להם איפה האוטו (שהיה נעול ובטח לא מונע) ולאחר שהם בדקו גם את הרכב במסוף ולאחר שהם וידאו…
הודעה אחרונה מאת אורון ג, -
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אהלן. קיבלתי הזמנה לאירוע ההשקה של היצרן הגרמני. חשבתי שיהיה נחמד להיות נוכח בארוע. באירוע כללו כמעט כל הדגמים שמיובאים לארץ דרך קמור. אירוע של מכוניות פאר וספורט יוקרתיות הפך ל"ישראלי" ביותר.. ילדים קטנים קופצים במושבים האחוריים של סדרה 7, חולצות זרוקות שנשכחו על המושבים, חלונות מלוכלכים ומלאים סימני ידיים. עם זאת, הוגש כיבוד קל ושתיה. זה יאמר לזכותם, היה טעים מצ"ב כמה תמונות שהספקתי לצלם פה ושם, מקווה שתאהבו.
הודעה אחרונה מאת zvih, -
- 10 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היא תוצג לראשונה בתערוכת טוקיו הקרבה ובאה עלינו לטובה... פרטים אפשר לראות כאן: http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2616 לדעתי נראת טוב! רועי.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
חשבתי על הנושא... כיצד באים לידי ביטוי המושגים "תת-היגוי" \ "היגוי-יתר" באופנועים?
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
טוב זה כבר מקרה לא חד פעמי והייתי חייב לשתף כבר פעמים ראיתי ניידות סמויות שרק שהם תופסים הם שמים את הצ'אקלאקה על הגג... בפנים שניהם יושבים עם מדים זוהרים כאלה של המשטרה... נראה לי רעיון נחמד מבחינת המשטרה... 300 שקל ליום השכרה של הרכב שני דוחות והם כבר ברווח... חוץ מזה שראיתי בכביש לכיוון ראש העין ממורשה אני לא בטוח שזה גהה או חוצה שומרון לא עקרוני אבל כמה קילומטרים לפי מחלף קסם ראיתי סמויה טויוטה אוונסיס בלי שום סימן זיהוי גם עם שוטרים במדים עוצרים אנשים בצד... מעצבנים מזל שלא עצרו אותי...
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
http://www.mbusa.com/amg/beast/behold.jsp?model=null
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 15 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כפי שמר LotusElise היטיב לציין עוד באוגוסט בהודעה הזו, מאזדה משחררים לשוק את הגירסא הסגורה של המיאטה, שתקרא בפשטות "Roadster Coupe", רודסטר קופה ביפן. ניתן לשער כי בארה"ב וביבשת הישנה, היא תיקרא מיאטה קופה. הגירסא הבסיסית והיפה ביותר במבחר. המיאטה קופה משווקת ביפן בלבד, נכון לרגע זה, בארבע גירסאות: גירסה בסיסית עם מנוע 1.6 (125 כ"ס, בתקן היפני) ותיבת הילוכים ידנית עם חמישה הילוכים. גירסת Type S עם מנוע 1.8 (160 כ"ס, בתקן היפני), שישה הילוכים ואבזור בסיסי. גירסת Type A עם אותו מפרט של ה-S, בתוספת קוסמטיקה (ספויילרים, חצאיות, כונסי אוויר נוספים וגולת הכותרת לישראלים: חיפויי פלסטיק מקוריים לפנסים...) את הרשימה סוגרת גירסת ה- Type E (אין זכויות יוצרים …
הודעה אחרונה מאת Taliko, -
-
- אחראי פורום
- 38 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
שטיפה יסודית? אגזוז חדש? גופיות חדשות? אז איך אתם מראים אהבה? איך אתם "מפנקים" אותו?
הודעה אחרונה מאת alon, -
-
- 20 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
אז ככה המר בחור שלנו (שאינני יודע מי זה) המשיך ישר בכיכר באשדוד למי שמכיר זה כיכר המיפרסים.... הנה התמונות.....תהנו
הודעה אחרונה מאת ron_mazda323-f, -
- 1 תגובות
- 926 צפיות
בעקבות פתיחת שוק המוסכים לתחרות על טיפולי רכב, אשר במסגרת אחריות היצרן(בתנאי לשימוש בחלפים מקוריים). יצאה חב' WV העולמית ב"צייד" אחר ציבור לקוחותיה ע"מ לשמרם במסגרתה(חבל לתת לאחרים את השמנת), במתן הטבות(חלקם בתשלום "השתתפות עצמית"). החזון אמנם עדיין לא עשה עליה(מדינת עולם שלישי ), אך כנראה גם אצלינו הוא ינחת מתי שהוא. http://images.maariv.co.il/cache/ART559995.html עמית
הודעה אחרונה מאת בני ל, -
- 1 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
הכפתור בצד הקרוב לנהג, וכשלוחצים עליו נדלקת נורה בצד שמאל של לוח השעונים, וכתוב HOLD בצהוב. כשלחצתי על זה בירידות של ירושלים, הוא עוזר לבלום קצת את הרכב דרך המנוע... מה הוא בדיוק עושה? ומתי משתמים בו? ומה עושים האותיות S ו-L בהילוכים - מתי משתמים בהם? האוטו הוא לנטיס אוטמטי 1600. תודה!
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 8 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
ftp://140.186.244.242/videos/
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 16 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
מי לדעתכם תהיה מכונית השנה 2004 בתחרות שנערכת (כמו כל שנה) בימים אלו באירופה? אתם מוזמנים לנמק את הבחירה שלכם, אם אתם רוצים, לא חובה תודה רבה ל-feint על ההצעה לסקר.
הודעה אחרונה מאת Tamir_VTR, -
- 1 תגובות
- 781 צפיות
אחרי שנים שהם היו מייצרים מכוניות 1.4 אוטומטיות עם 75 כ"ס ותאוצה של 17 שניות. יש מנוע חדש 90bhp 1.4-litre variable valve timing petrol engine עם הילוכים Tiptronic http://www.carkeys.co.uk/NE008047.htm
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 25 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
מקרה: 4 בבוקר. מקום נידח אין נפש חיה ברחוב (מממש אין אף אחד, זה כל הקטע) אתה נוסע לך לתומך ועובר את הצומת ברמזור הירוק. אבל למישהו בצד האחר של הצומת הרמזור האדום לא אומר הרבה. אז אתם מתנגשים. ברור שהוא אשם, כי הרי הוא עבר ברמזור אדום, לא? אתם יוצאים מהאוטו. בוחנים נזקים. פתאום אתה מקבל את המשפט: " יא מפגר ! למה אתה נוסע באדום ?!?!" אתה מסתכל מסביב. אין אף אחד מסביב שיוכל להעיד לטובתך. אין אף אדם ברחוב. מה עושים ?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
אש באמצע הכביש
מאת ToMeR- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
היום נסעתי מצפון לדרום ליד תחנת הדלק הסיירים, פתאום אני רואה אש באמצע הנתיב ואורות כחולים! אני מסתכל שוב ורואה גוזניק כזה של אש עדיין דולק והניידת נוסעת לה! כשהשגתי את הניידת התברר שהיה ג'יפ מסוג ניסאן (לא הטראנו אלא אחר) עם קוז'אן שגרר רכב עם חבל לשוליים והניידת היתה מאחוריהם. בהתחלה התעצבנתי ואמרתי יאלה אין מה לעשות, ואז נזכרתי בפורום ואמרתי שאני חייב לקחת את מספר הניידת כי פה בטח יעזרו לי. אז לאחר שראיתי למעלה מ 10 ניידות שעה של נסיעה בפקקים ומחסומים ושינוי רמזורים ויצירת פקקים, אני שואל אתכם איפה אני יכול להתלונן על הניידת הזאת? בנוסף היא גם עצרה סתם נהגים בדרך ונסעה ללא פנס אחורי ימני והיא היתה מסוג טויוטה אוונסיס שמספר הרישוי שלה הוא 14-521 והיא של משטרת תנועה…
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
- 14 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
שוטר רשם לי דו"ח לבן על כניסה לכביש עם תמרור "אין כניסה". התמרור חדש, פחות מחודש לפי מה שזכור לי, ובדברי הנהג הוא רשם שאמרתי לו שצריך זמן הסתגלות לתמרור כזה. עכשיו השאלה שלי היא מה קורה עם הדו"ח הזה? לא קיבלתי שום העתק ושום כלום. הוא אמר שהדו"ח ישלח אליי הביתה. באמת ישלח אליי הדו"ח או שזה סתם חרטה הדו"ח לבן הזה? נ.ב כבר לא צריך לציין שהשוטר הפעיל נגדי כוח פיזי שבכלל לא התנגדתי ולא עניתי לו לא לעניין, ודיבר אליי כמו זבל: "הייתי תולה אותך על עץ וחותך לך את הראש" (ציטוט שלו מילה במילה). שמרתי לי את שם השוטר והמספר ניידת למח"ש.
הודעה אחרונה מאת אורון ג, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 3 אלף צפיות
הכול התחיל בכלל באופניים ....... פעם , "כוחות סוס , היו כוחות סוס! הסטורית הסמל פיז"ו : מסתבר שאי שם ב 1858 היו אופציות מענינות למדי כול יצרן צריך למקד את הפרסומות שלו במוקד משיכה ואיזה גורם משיכה מושך יותר מנערה טובת מראה? 1935 פיז"ו 601 עם 60 כוחות סוס 1938 ה 202 ה"צעירה " מגיעה לתודעה פרסומית לקחנו לנו הפסקה גדולה ודילגנו הישר לשנות ה 70 המאוחרות לקמפיין של ה 304 ב 1980 קיבלה ה 104 את דקות התהילה שלה בפרסום שמתהדר במהירות מירבית של 138 קמ"ש!! ב 1981 הייתה זו ה 305 עם ליין של מכונית "חטופה" 1982 , האריה שואג מביטנה של טלבוט ופיז"ו.. …
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
-
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הנה התוצאה http://www.powerhousejimbo.com/tempvids/junsupra_full.mpeg אין לי מושג בגרוש ביפנית. אבל הטכנאי של JUN שמח 28 מגה
הודעה אחרונה מאת roy28, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אם בן אדם קונה רכב פרטי רגיל משהו כמו אונו או 106..... מותר לו להרכיב או להדביק חלונות שחורים ברכבו? כמה זה צריך לעלות? ואם אסור ובכל מקרה הבן אדם מרכיב ותופסים אותו מה העונש? תודה.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 3 תגובות
- 885 צפיות
נהג שיגרום לתאונה קטלנית ויוכח כי זו היתה נהיגה פושעת, תחת השפעת סמים ו/או אלכוהול, יואשם בהריגה שדינה עד 20 שנות מאסר, להבדיל מהמצב דהיום, שבו הנהגים מואשמים בהריגה ברשלנות שדינה שנתיים עד שלש שנות מאסר. השאלה היא: האם השופטים יהיו רחמנים בני רחמנים(ראו מקרי אונס) או שסוף-סוף תהיה הרתעה בצורה זו. http://www.news-israel.net/news.asp?id=2347 עמית
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתמול ראיתי פרסומת ב"בלייזר" למרצדס S, כאשר כתוב שם שיש לה שבעה הילוכים קדמיים ושני אחוריים. וכאן נשאלת השאלה "WTF?" בשביל מה לשים שבעה הילוכים קדמיים ושני אחוריים??? ואז הגעתי למסקנה שלמרצדס יש "מחלה" שהם חייבים להיות מעל כולם, לפחות מבחינה מספרית. מה דעתכם?
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב,