Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

המיסים על המכוניות בארץ

dazzler
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7886 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

אני כבר זמן רב שואל את עצמי מדוע המיסים בארץ על המכוניות חייבים להיות כל כך גבוהים .......האם זה כדי לשמור על התוצרת המקומית של מכוניות שיש לנו כאן בארץ?!?! או שזה יותר בגלל תשתית הכבישים האדירה שנבנתה כאן......

בכל מקרה 140% מיסים על אוטו זה לא מציאותי ואני אישית מרגיש שאנשים נשדדים. שלא לדבר על היבואנים אשר רוצים לחסוך לעצמם כל אגורה ולכן מוציאים את כל האביזרים ומוכרים את האוטו בצורה הבסיסית ביותר ובמחיר המופקע ביותר..........

האם יש משהו שאפשר לעשות כדי לגרום להורדת המיסים בארץ??

ובכן אני בטוח שהתשובה שאני אקבל תהיה שלילית אבל אני אשמח לדעת מה אחרים חושבים בעניין

עם נשים לא נוהגים בשביל זה יש חברים. ידני או אוטומט אני לא עולה עם בת. לא משנה כמה היא יפה, אחרי התאונה לא יזהו את הגופה. יש לי כלל, אני עם נשים לא עולה בכלל. גבר!!! תקשיב לי טוב ואל תצחק, לנהוג עם נשים זה לא משחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לנהוג כולם צריכים, נכון? גם מי שאוהב וגם מי שחייב.

הרי אף אחד לא יפסיק לנהוג גם אם יעלו את המיסוי על מכוניות

חדשות, יעלו את אגרת הרישוי, יעלו את הקנסות וינסו למרר את חיינו עוד...

(האם אפשרי יותר מהמצב כיום?! :x )

אנו על תקן פרה חולבת בעל כורחנו.

MCS 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים מטומטמים יש בארץ נכון? גם מי שנוהג וגם מי שלא נוהג.... :)

לא משנה עד כמה המיסים יעלו אנשים ימשיכו לקנות מכוניות.. :? ...אני פשוט מיואש מכל הקטע הזה ......אפילו אם בנאדם רוצה לייבא רכב באופן אישי המכס הארץ יעלה את המיסים עד כדי כך שזה לא יהיה משתלם....... :cry:

הדרך היחידה לפי דעתי שאפשר להוריד את המיסים (לא שאני חושב שזה אי פעם יקרה כאן....) היא פשוט לעשות חרם כולל ולא לקנות מכוניות חדשות.....אני יודע שזה נשמע בלתי אפשרי , אבל אתה יכול לקחת דוגמא ממדינות אחרות שעשו את אותו דבר .....למשל הצרפתים לא קנו במשך זמן מסויים תפוחי אדמה עקב המחיר הגבוה שלהם.... :roll:

והם הצליחו להוריד את המחיר

עם נשים לא נוהגים בשביל זה יש חברים. ידני או אוטומט אני לא עולה עם בת. לא משנה כמה היא יפה, אחרי התאונה לא יזהו את הגופה. יש לי כלל, אני עם נשים לא עולה בכלל. גבר!!! תקשיב לי טוב ואל תצחק, לנהוג עם נשים זה לא משחק.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני פשוט מיואש מכל הקטע הזה

אתה לא היחיד. פשוט לא נראה כי יש מה לעשות, ברמה שלנו,

אלא אם מישהו מקורב כאן לאישיות פוליטית שיכולה להעלות את הנושא

לתודעה הציבורית (ולתת לו לגווע לאחר שבוע... :roll: ).

לעשות חרם כולל ולא לקנות מכוניות חדשות.....אני יודע שזה נשמע בלתי אפשרי

אני פסימי.

בכל מקרה, ראה כמה אנשים בפורום הזה קונים רכב חדש ולא משומש... הממ... :roll:

ציי רכב יפסיקו לקנות? אנשים שלא אכפת להם מהנושא יפסיקו לקנות?

:(

MCS 2008

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים לא מבינים את מטרת המסים המאוד גבוהים בארץ

בעיקרון יש שתי סיבות מרכזיות למדיניות של המדינה

1. המדינה עושה מיליונים בכך שלוקחת מס גבוהה זה עוד דרך לשאוב כסף מהאזרחים בדרך עקיפה כלומר זה לא מס הכנסה ישיר אלא אתה קונה מוצרי צריכה ומשלם למדינה חלק ממנו

ובכך יש מקורות הכנסה סמויים למדינה כמו עוד כל מינים מיסים מטומטמים על דברים אחרים..

2. ולא פחות חשוב זה שלכל משפחה יהיה כמה שפחות מכוניות וכן תאמינו או לא זה כן חלק מהמחשבה אם היה מצב בארץ כמו בארה"ב בעיקרון כל בן משפחה יכול להרשות לעצמו אוטו בגיל 16 כלומר לכל משפחה ממוצעת היה 4-5 מכוניות הכבישים היו כל כך מפוצצים שהיה לוקח שעות להגיע ממקום למקום ולא היה שעות עומס כל הזמן היה עומס!!! המדינה שלנו אין רשת כבישים כל כך גדולה או שטח אדמה כל כך גדול שיכול להכיל כל כך הרבה מכוניות

בארה"ב אתה לא יכול לזוז בלי אוטו כאן זה לא נכון המרחקים כל כך קצרים שזה בכלל לא אותו תחשיב...

למה? ככה!

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"ולא פחות חשוב זה שלכל משפחה יהיה כמה שפחות מכוניות וכן תאמינו או לא זה כן חלק מהמחשבה אם היה מצב בארץ כמו בארה"ב בעיקרון כל בן משפחה יכול להרשות לעצמו אוטו בגיל 16 כלומר לכל משפחה ממוצעת היה 4-5 מכוניות הכבישים היו כל כך מפוצצים שהיה לוקח שעות להגיע ממקום למקום ולא היה שעות עומס כל הזמן היה עומס!!! "

זה לא נראה לי בגלל זה כי זה נושא אחר לגמרי .המיסים כאן הם גבוהים לא רק על המכוניות, שני שליש ממחיר הדלק שאנחנו משלמים הוא מיסים.....

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה לא נראה לי בגלל זה כי זה נושא אחר לגמרי .המיסים כאן הם גבוהים לא רק על המכוניות, שני שליש ממחיר הדלק שאנחנו משלמים הוא מיסים.....

אתה בטוח בקשר לדלק !!!

Every man has his own destiny: the only imperative is to follow it, to accept it, no matter where it leads him

Henry Miller

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

"ולא פחות חשוב זה שלכל משפחה יהיה כמה שפחות מכוניות וכן תאמינו או לא זה כן חלק מהמחשבה אם היה מצב בארץ כמו בארה"ב בעיקרון כל בן משפחה יכול להרשות לעצמו אוטו בגיל 16 כלומר לכל משפחה ממוצעת היה 4-5 מכוניות הכבישים היו כל כך מפוצצים שהיה לוקח שעות להגיע ממקום למקום ולא היה שעות עומס כל הזמן היה עומס!!! "

זה שהדלק יקר זה גם קשור לעניין שהמדינה מעדיפה שיסעו כמה שפחות כדי שלא יהיה עומס בכבישים וגם פחות זיהום אוויר

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אנשים לא מבינים את מטרת המסים המאוד גבוהים בארץ

בעיקרון יש שתי סיבות מרכזיות למדיניות של המדינה

יש עוד סיבות לדעתי... אציין אחת שהיא יותר היסטורית מאשר מחוייבת במציאות - הורדת שיעור המס והוזלה עקב כך של מכוניות חדשות תוביל להתמוטטות מיידית של שוק מכוניות משומשות בארץ :cry: ויצחק לוי ילך ללשכת העבודה... :twisted:

אפילו שמועות על הורדת המיסוי יכולות לפגוע חזק בשוק השרירותי הזה.

אבל יש גם צדדים חיוביים... למשל, כאשר אני סיפרתי פעם לקרובי משפחתי בארה"ב שאני נוהג בארץ ברכב ששווה $28,000 הם אמרו לי פששש... יאני שמחים בשבילי שלפחות מישהו במשפחתנו יכול להרשות לעצמו רכב כזה. מה כזה??? ניסאן סאני 95 GLX 1.6 אוטומט זה כזה???

בקיצור, לא יעזורו לא חרם על מכוניות חדשות ולא מחאת צרכנים אחרת כל עוד המדינה ממשיכה לראות ברוכש מכונית חדשה איש עשיר ובלי בושה מכניסה את ידה לכיסו תוך כדי מיסוי כפול. למה כפול? הרי בנאדם קונה מכונית ממיטב כספו שעליו כבר שילם את כל המיסים השונים והמשונים, מגוונים ואסטרונומיים שקיימים במדינה הזו. קונה מכונית חדשה - עוד מיסוי? יאללה, קדימה, איש עשיר (קרי פרייר), שלם וסע, המפתחות בפנים.

פרט להרגשת אי-צדק, מיסוי גבוה גורם לעניות וגיל ממוצע גבוה של צי מכוניות בארץ - פחות דגמים חדשים, פחות אבזור (חיוני לפעמים), פחות מכוניות חדשות וחדישות בכלל. המשמעות - ימשיכו להיראות בכבישים מכוניות ישנות במצב רעוע המסכנות את נוסעיהן ואת הסביבה והמוסכים ימשיכו להיות עסוקים עד הגג.

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

זה שהדלק יקר זה גם קשור לעניין שהמדינה מעדיפה שיסעו כמה שפחות כדי שלא יהיה עומס בכבישים וגם פחות זיהום אוויר

מדינה ששואפת להוריד את עומסי התנועה בכבישים מציעה לאנשים אלטרנטיבה לנסיעה ברכב פרטי. למשל, תחבורה ציבורית זמינה, נוחה ומשתלמת שמדינה תרווח מזה לא מעט, אך זה דורש קודם השקעות גדולות בתשתית וכו'. לצערי הרבה יותר פשוט וקל למדינתנו לחנוק את הציבור ע"י מיסוי ולגרום לאנשים פשוט לוותר על הנסיעה. זה אולי קל יותר, אך גורם לניתוק של פריפרייה מהמרכז ואבטלה בה עקב כך. אז לא נורא, מדינה תשלם מהמיסים קצבות ודמי אבטלה ועוד תישאר עם העודף.

לגבי מחירי הדלק... בארץ הדלק לא יקר, יחסית לאירופה. בערך אותו מחיר (נומינלית) כמו בגרמניה ואפילו טיפה זול מאשר באנגליה. אוקי, הם מרווחים יותר, אבל ל-OPEC זה לא משנה... :wink:

נזכרתי בפתגם, שאולי צריך להזכירו למשרד האוצר: את הכבשה אפשר לגזוז אין ספור פעמים, אך לפשוט עורה - רק פעם אחת. :idea:

*** ההודעה נערכה: תוקנו טעויות הקללדה ושגיאות קתיב ***

ט.ל.ח.

Reaching for Venus De Milo

But shes never gonna hold you tight

Styx - Killing The Things That You Love

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

גם אם הם (המדינה) רוצים לגרום להימצאות של מעט מכוניות על הכביש ע"י העלאת המיסים (אפילו שזה טיעון שנשמע קלוש), לא צריך להעלות את המס כ"כ הרבה :( ...

אם מישהו רוצה לקנות אוטו חדש, גם סתם אוטו לא משהו מיוחד כמו קליאו חדשה או משהו, הוא חייב לשלם בסביבות ה100 אלף ש"ח! זה לא מציאותי בכלל. אין הרבה דברים ששווים 1 ל1 סכום כזה, ובכלל שלאחרונה בתחום המכוניות אתה יכול לקנות איזו קסארה או הונדה חדשה ויומיים אח"כ יהיו לך בעיות (וזה קורה).

-- מורטיזציה? מורטיזציה! -- הגלריה

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כי מובן שאם המיסים על מכוניות חדשות ירדו , אז מחיר המכוניות המשומשות גם ירד באופן משמעותי וזה יביא לפי דעתי לצמיחה כי הרבה אנשים יוכלו להרשות לעצמם לקנות מכונית חדשה/משומשת. אני לא מבין למה בתקופה כזאת שהמשק נמצא בגירעון גדול לא מורידים את המיסים כי הדבר ההגיוני הראשון שצריך לעשות הוא הוזלת מחירים. אבל כמובן שכל אחד כאן רוצה להפוך למליונר כמה שיותר מהר...... :!:

אני היום ראיתי בטלויזיה מגזין מכוניות בריטי שבו דיברו על הסובארו אימפרזה STI וציינו שם שהמחיר שלה הוא בסביבות 27,000 פאונד. אני לא יודע בדיוק כמה זה יוצא אבל אני משער שזה קרוב ל200,000 ש"ח. למי שלא יודע בריטניה היא מדינה שבה המיסים על המכוניות הם גבוהים מאוד יחסית לשאר אירופה וארה"ב. בקיצור התענייתי לדעת כמה המכונית הזאת עולה בארץ ואכן לא הופתעתי לדעת שהמחיר הוא 260,000 ש"ח!!!!! :( 60,000 יותר ממדינה שבה כבר יש מיסוי גבוה......שכתי לציין שתמורת 200,000 שקל בבריטניה המכונית באה עם אבזור שראוי למכונית , מושבי ספורט ועוד . כמובן שהיבואנים בארץ רוצים לחסוך כמה שיותר ולכן אנחנו מקבלים את המכונית בצורה הבסיסית ביותר כך שבשביל שהמכונית תגיע עם האבזור ועם המושבים שהיא הייתה צריכה להגיע!!!! ולא עם מושבים זולים ואבזור זול , צריך להוסיף עוד איזה כמה אלפים כדי לרצות את היבואן........

בקיצור כל מה שקשור למכוניות כאן הוא משום מה חייב להיות פי 3 יקר מהרגיל.... :evil: .אני גם מתייחס לביטוח הרכב (שזה לפי דעתי שוד לאור היום :evil: ) וללימודי הנהיגה והטסטים (שכמובן ברור מאליו שהם חייבים להיות בסביבות 350 שקל). :evil:

אני עוד יחסית צעיר בשביל שיהיה לי אוטו (כלומר יש לי את הרשיון אבל לא מספיק אלפים כדי לתחזק אוטו מפלסטיק כמו פיאט אונו.... :? ) אבל מתי שאני אוכל לקנות אוטו נורמלי

אני בטוח שגם אני כמו כולם אשלם עוד איזה 100,000 ש"ח על אוטו שהם מיסים ועוד כל מיני תירוצים כדי להוציא ממני כסף.....פשוט כואב הלב לראות אנשים נשדדים בצורה כזאת, אין לי דרך אחרת לומר זאת

דרך אגב שכחתי לומר שאני חדש בפורום הזה 8) וממה שהספקתי לראות עד עכשיו זה נראה לי פורום מכובד ורציני עם אנשים רציניים :D

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

דאזלר - אם זה היה כל כך פשוט, מזמן היו עושים את זה. אתה לא חושב? "להוריד מיסים, מה הבעיה?". ואח"כ לך תסתדר עם תקציב המדינה. (לא שהוא מנוהל בצורה טובה במיוחד...)

בנוגע ל-STI, היא עולה שם כ-24000 פאונד, שזה כרגע כ-180000 ש"ח. ת'אמת, לא הבדל נורא גדול. קח לדוגמה מיני קופר - שם קצת יותר מ-80000. פה קצת יותר מ-150000. כמעט כפול.

בכל מקרה האיבזור ב-STI כמעט וזהה, כך שאין ביסוס לדברים שאמרת בנוגע לזה. (היבואן לא נוגע באיבזור של ה-STI, וטוב שכך).

בנוגע לרכישת אוטו - בשביל זה יש יד שנייה. עם 100000 ש"ח יש לי מספיק אפשרויות מעניינות למכונית משומשת...

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני חושב שיש מיסים בגלל שכשמישהו קונה מכונית חדשה אז זה אומר שיש לו הרבה כסף והמדינה סוחטת ממנו כסף בלי סוף

את חילת אני חיל בואי ונעשה רמטכל

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...