רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,613 נושאים בפורום הזה
-
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
אז ככה: לאחר שנתיים וחצי של רישיון ו"תחק נקי" לחלוטין מדוחות משטרה קיבלתי היום "בשעה טובה" את בדוח הראשון שלי...(זה היה צריך לבוא מתישהו..) נסעתי בדרך עירונית 74 קמ"ש במקום 50 קמ"ש-מהירות מותרת.. פתאום קופץ לי שוטר לכביש ומסמן לי עם היד לרדת.. השוטר ניגש אלי ומבקש רישיונות ושניה אחר-כך אומר: אתה יודע שנסעת 74 קמ"ש בדרך עירונית? הוא לוקח אותי לניידת ומראה לי באקדח הלייזר שנתפסתי על מהירות של 74.9 קמ"ש ממרחק של 199 מטרים.. השוטר אמר לי שאם הייתי נוסע קמ"ש אחד יותר (כלומר סטייה של 25 קמ"ש ומעלה..) הקנס היה גבוהה מאוד וכנ"ל גם הנקודות.. קיבלתי 250 ש"ח קנס.. שאלתי אותו לגבי נקודות- בהתחלה הוא אמר לי שזה ללא נקודות.. אחר-כך השוטר …
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
- 7 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
האם שוטר יכול לתת לי דוח על זה שאני לוקח איתי את האופניים עם המתקן לאופניים הזה הרי זה מסתיר את המספר שלי ברכב וזה מסתיר גם קצת את האורות של הברקסים מה אפשר לעשות?? אם חייבים להוציא לוחית רישוי איפה אפשר לעשות את זה?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 11 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אני מפנה אתכם לפרק ה 3 בסידרת הכתבות של של אהרונוביץ' על תרבות צריכה בישראל. לטעמי הנושא מעניין מאוד ושופך אור חדש על זלזול היבואנים ביצרן ותרבות הצריכה המקולקלת של הצרכן הישראלי. http://www.netcar.co.il/magazin/ed/editors.asp תהנו.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 1 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ראיתי אותה היום בבית-משפט השלום בת"א, נראית כמו רובר 75 שעבדה שעות נוספות בחדר-כושר, האמת? התוצאה באמת יפהיפיה (ואני לא אוהב ניפוחים) נראית כמו טורף... האם התחילו לשווק אותם כבר בארץ? או שהיא סתם פליט יחיד?
הודעה אחרונה מאת גלעד 106 ראלי, -
- 3 תגובות
- 896 צפיות
חברי הטוב גוגול לא עזר לי ,אז אני פונה אלכים אתם יכולים להביא לי תמונות של לנצ'א קאפה,תמה ,דדרה ודלתא תודה
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 7 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
המקרה הראשון: הרשעה באי מתן זכות קדימה ע"פ תמרור ב-36 ותאונה בעקבותיה, וזאת למרות שהוכח שאין מסמכים מספיקים לקיום הליך תקין ואשרור תמרור כדין. http://62.90.71.124/heb/dover/5624746.rtf במקרה השני:הרשעה בנהיגת רכב אשר נמסר לו הודעת אי-שימוש(הורדה מהכביש) עקב תאונה. האם אי ידיעה של הנוהג(לא בעל הרכב) פוטרת אותו http://62.90.71.124/heb/dover/5579738.rtf עמית
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בשבוע שעבר נסעתי עם חבר לבית שמש, וכשחזרנו נסענו סתם להסתובב בכבישים היפים (יותר נכון הנופים יפים) באיזור. ליד אחד המושבים בסביבה, לפני סיבוב מסויים, הוא אמר לי: סתכל על הסיבוב הזה, (מצביע), מלא תאונות פה..... . הוא האט ל-50, בכביש של 90 בלי אכיפה (סוף העולם)..., נכנסנו לסיבוב, בהתחלה סיבוב רגיל, עד שפתאום הוא מתעקל יותר יותר (הרדיוס קטן תוך כדי בצורה משמעותית), במצב בו אין לנהג שדה ראייה. כמו כן מהצד השני אין גדר הפרדה!!! כך נוצר מצב שמי שלא מעריך את הסיבוב נכון אוכל אותה. אציין כי אין שום שלט להאט או "סיבוב מסוכן" או משהו בסגנון.... האם לדעתכם שווה לדווח למועצה המקומית?! משהו יתייחס אליי... זה ממש מציק לי.
הודעה אחרונה מאת תומR, -
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
לפני כמה שבועות חבר שלי נתן לידידה שלו לנהוג באוטו שלו באיזה כביש נידח בראשון (טמבל ) קיצר משטרה תפסה אותם.... היא קיבלה הזמנה לבית משפט על נהיגה ללא רשיון ולחבר שלי השוטר רצה לתת גם הזמנה לבית משפט (על לימוד נהיגה ללא רשיון מוסמך) אבל בסוף "ויתר לו". היום התקשרו לידידה שלו ואמרו לה שהם צריכים להגיע לחקירה במשטרה (שניהם) למישהו יש רעיונות לסיפור שאפשר "להמציא"?
הודעה אחרונה מאת Fiberglass, -
- 3 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
עזרה! נגנבה מכונית ספורט אולי כבר פורסם פה...
הודעה אחרונה מאת K&N, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שלום, מישהו ראה איפהשהוא ,איכשהוא ,מתישהוא 205 GTI שנת 84?? תודה.
הודעה אחרונה מאת redroze, -
-
- 13 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
פורסם בגליון סופ"ש של הארץ. כדי לחסוך מכם את ההרשמה לאתר העליתי תמונה:
הודעה אחרונה מאת Fiberglass, -
- 11 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
שאלה כולנו בטח שואלים את עצמנו... אם היה אפשר לשים מכונית חזקה, למשל פורשה 996 911 קראררה 4 מול אופנוע חזק למשל ימהה R1 (אופנוע ליטר). ולתת לשניהם להתחרות על מסלול... מי תחצה את הקו הסיום ראשון. האופנוע או המכונית התשובה כאן (11 מגה ו5 דקות של הנאה, לקוח מ "Head To Head" של ג'רמי קלארקסון) אלי
הודעה אחרונה מאת Gilad M, -
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
התקדמה, התקדמה הרבה. אבל מעניין לראות, כי בהשוואה רכב מול רכב, ההבדלים לא כל כך גדולים. בגיליון TOP GEAR האחרון ישנה סקירה של 10 השנים הראשונות בתולדות הגיליון. בתוך הסקירה גם הובאו שני קטעים מעניינים. הראשון: השוואה בין פורד אסקורט 1.8 16V ג'יה שנת 1993 ופורד פוקוס 1.8i ג'יה שנת 2003. עשר שנים הבדל ותראו את ההבדלים: ----- אסקורט פוקוס מחיר: 12,225 14,000 (פאונד) 0-60: 10 10.3 (שניות) סופית: 187 198 (קמ"ש) הספק: 104 113 (כ"ס) הספק-משקל: 92 102 (כ"ס לטון) משקל: 1145 1129 (קילוגרם) צריכת דלק: 14.8 15.7 …
הודעה אחרונה מאת לארק, -
- 21 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
אתם מוזמנים להעלות לכאן תמונות איכותיות (בלבד!) של כבישים שגורמים לנו לעזוב את הפלורסנטים והמחשבים, להכנס לרכב ולנסוע בהם שוב ושוב... אפשרי כמובן תמונות של כבישים מכל העולם ועוד יותר טוב יהיה אם תוכלו לצרף לתמונה גם ניסיון אישי (אם קיים) בכביש המצולם. אני אתחיל בתמונה מדהימה שקיבלתי היום...
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 4 אלף צפיות
מוגש לכם על ידי Chen18 מפורום צילום בפרש. התמונה צולמה בטיילת בטבריה בספטמבר השנה. ובקשר לתלונה למח"ש? נשלחה גם נשלחה.
הודעה אחרונה מאת תומר, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום לכולם.... מה הם ההבדלים בין הסקסו VTR לבין ה-VTS מבחינת מנוע, ביצועים, אחיזה ובעצם הכל, ומה המחירון בשנים שבהן ייוצר הדגם. תודה לכל העונים.
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 9 תגובות
- 13.9 אלף צפיות
עוד כמה רשימות מהמוסף של CAR, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. המעניינות מוצגות כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו. והפעם: מכוניות קונספט: ביואיק Y Job (הארלי ארל, 1938): "מר ארל מ-GM המציא את הרעיון של יצרנים שמחזיקים מחלקות עיצוב משל עצמם ועם ה-Y Job, יצר את מכונית הקונספט הראשונה בעולם." אלפא רומיאו BAT 7 (ברטונה, 1954): "ה-BAT 7 הייתה הטובה ביותר מתוך סדרה של מכוניות קונספט מדהימות שנבנו בידי ברטונה בעזרת הבסיס המכני של אלפא רומיאו, בשביל לבחון תאוריות אירודינמיות." לנצ'יה פלורידה (פינינפארינה, 1955): "סימנה את הק…
הודעה אחרונה מאת roy28, -
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
קודם כל תקראו: http://www.motocar.co.il/motocar/news/news.asp?id=2567 ועכשיו שמישהו יסביר לי, מאיזה הון עתק תממן לובינסקי את כל התקלות שה-307 מייצרת ללקוחות? מה שכן - אחלה יוזמה ובהחלט דבר שייקדם מכירות
הודעה אחרונה מאת שח_מט, -
-
mazda rx8 בארץ? 1 2
מאת luckies-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 6.4 אלף צפיות
לא נראה לי שכל כך משתלם ליבואני מאזדה להביא את הרכב הזה לארץ אני בטוח שהרבה יפחדו להיות שפני ניסיון למנוע הוואנקל ה"מחודש" מה נראה לכם? מצורפת כתבה מ-ynet http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2745355,00.html
הודעה אחרונה מאת Saar, -
-
מחפש נתונים על VR-6 1 2 3
מאת GT-TURBO-
- אחראי פורום
- 37 תגובות
- 5.6 אלף צפיות
שלום לכולם רציתי לדעת כמה נתונים על גולף VR-6 כמו מתי היא הגיעה לארץ כמה כוח סוס יש לה אם זה השתנה במשך השנים כלומר איזה שנתון יותר חזק מהירות מירבית משקל האצה מ 0-100 ועוד נתונים שיש לכם תודה על התשובות
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
א.חי יהיה בן 17 ביוני והוא דואג שיהיה לו חצי שנה מלווה מכיוון שהוא שמע שהחוק ייכנס באפריל. האם זה נכון? אם כן, מתי? בבקשה תענו מהר כי א.חי לחוץ ומכוניות זה החיים שלו.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
שימו לב למיקומים של המהירויות באודי 90 של לפני 10 שנים בערך.. רואים איפה המאה? ויותר חשוב - איפה ה50 באוטו הזה?? תנו את זה לנהג שנוהג הכי לאט ונראה אותו.
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
- 4 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אז השאלה היא כזו: מהי התצורת של המנוע? האם שני מנועי V שחוברו עם גל ארכובה משותף או שני מנועי V בעלי גלי ארכובה שונים שחוברו באמצעות רצועת הנעה משותפת? חיפשתי במנוע חיפוש ולא מצאתי תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
- 2 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
סתם עניין אותי, למה החברות השונות מפתחות דגמי תצוגה?!? לא חבל להשקיע משאבים בדגמים שלא יצאו מהמפעל? מפתחים להם גם מנוע משלהם? הרי פיתוח דגם עולה המון כסף לא? וזה נראה לי די בזבוז...
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 2 תגובות
- 945 צפיות
אני צריך נתונים לסובארו אימפרזה 2.0 כולל תאוצה כוחות סוס וכל מה שצריך... ואל תגידו לי לחפש בגוגל בגלל שחיפשתי ולא מצאתי..! כנ"ל לגבי אודי A3 1.8 (לא טורבו) תודה רבה
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 3 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
שלום לכם .. כמו שאתם יודעים ישנם כמה סוגי מכוניות שמעולם לא שמענו עליהם או שאף פעם לא נתקלנו בשמות שלהן ... אספתי כמה תמונות שהן בעיניי מוזרות ושאני אישית רואה לראשונה בחיי .. http://eseephoto.com/album.php?albumid=7b120299323aaadbe7b ראיתם פעם את המכוניות האלה ?
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 0 תגובות
- 1 אלף צפיות
בחול המועד סוכות � 13-15/10/2003 ימים ב' � ד' הולך להתקיים מרוץ ראלי באחה המיועד לגיפים באגים טרקטורונים ואופנועים מכול הסוגים. אורך המרוץ הוא 500 ק'מ!!!! שמתחיל מראש העין ומסתיים באילת! למרוץ יכולים להירשם גם גיפים סטנדרטים ולהתחרות במרוץ העממי או בקטגוריה של גיפים סטנדרטי! בסיום המרוץ היה יריד באילת העוסק בעניניי הרכב כמו שהיה בשנה שעברה הכולל תערוכה, מופעי עבירות גיפים ועוד פעילויות. לפרטים נוספים על המרוץ אפשר לקורא ב: http://www.rallyraid.co.il/
הודעה אחרונה מאת saxo _vts, -
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
איזה נתומים הוי למזדה לנטיס 323 F בשנים 96-98?? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
- 7 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
קראתי מספר סקירות של רכבים באנגלית ובכמה צויין HP ובשאר BHP.... מה ההבדל? תודה. טעיתי בפורום- אז בבקשה ממנהל הפורום, להעביר את ההודעה לפורום הנכון...
הודעה אחרונה מאת חיים_k, -
יש שוטרים בסדר 1 2
מאת -יובל-- 18 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אתמול בערב הייתי במועדון בקיבוץ יחיעם. בכניסה לקיבוץ הייתי צריך להציג תעודה מזהה אז הראתי את הרשיון נהיגה ואחר כך הנחתי אותו לידי. בבוקר בדרך חזרה הבייתה עצרו אותי קצת אחרי צומת כברי לביקורת, אני פותח את הארנק ולא מוצא את הרשיון השוטר אמר לי "יש לך רבע שעה לחפס אותו". התחלתי לחפש אותו תוך כדי שהשוטר שואל אותי מאיפה אני וכל מיני שאלות כאלה. אחרי כמה דקות של חיפושים השוטר החליט לוותר לי ואמר לי לינסוע ולהמשיך לחפש אותו בבית. הודתי לו וניכנסתי לאוטו, הדלקתי אורות ופתאום אני קולט את הרשיון על הלוח שעונים! אז יצאתי שוב מהאוטו הראתי לשוטר ששיחרר אותי שוב. מה שאני מנסה להראות כאן זה שיש שוטרים בסדר הוא שיחרר אותי למרות שאני נהג חדש. ה…
הודעה אחרונה מאת tomizaur,
-
מי מחובר 13 משתמשים רשומים, 1 אנונימיים, 865 אורחים (הצג רשימה מלאה)