Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דיון : צביעה לא הכרחית כן או לא ...

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8300 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

יש אנשים שמעדיפים לנהוג שנים ברכב עם צבע דהוי ורק בשביל שהקונה יראה שהאוטו לא נצבע מעולם .

ואילו ישנם כאלה שצובעים את השריטות הקטנות של החנייה .

אז מה אתם חושבים?

לצבוע או לא לצבוע זאת השאלה :p

דניאל

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם

לדעתי צריך לבדוק כמה דברים,

1. אם האוטו חדש או ישן (נניח אם הוא בן 3) עם כמה דפיקות בכנף או במכסה מנוע לפעמים לא שווה לצבוע כי אחר כך בבדיקה יראו כאילו הוחלפן מכסה מנוע או משהו כזה. דבר שעלול להוריד במחיר בעת המכירה.

2. אם האוטו מתוכנן להיות בבעלות אותו נהג הרבה זמן אז שווה להשקיע (כי זה באמת יותר נחמד ויפה כשאין דפיקות או מעיכות בפח)

3. את האוטו הקודם שמכרנו (סיאט איביזה משנת 2000) לא צבענו יותר מדיי, למרות שהיו כמה דפיקות ומעיכות בכנף שמאל קדמית ובמכסה מנוע. לא משהו רציני - אבל אם היינו מסדרים את זה בבדיקה היה יוצא כאילו הוחלף מכסה המנוע, והכנף כמובן.

:)

4. אני מניח שהשאלה עלתה בקשר לצבע שדהה.. ופה זה די ברור, על מנת לשמור על האוטו מפני חלודה או דהייה של צבע יש צורך לצבוע....

סער

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

בטח לצבוע!

אני מדבר על מכוניות שהצבע שלהם באמת לא כמו שהיה. מכוניות שעברו 8-10 קייצים בארץ... (פיז'ו 106 למשל... :) ) שחפשתי אחת, כולם היו דהויות ושרופות (צבע), והבעלים גאה שהאוטו לא עבר צביעה...

אוטו שלא נראה טוב צריך לעבור צבע וזהו. חשוב שהוא יראה טוב! אז מה אם אמרו בבדיקה "שהצבע לא מקורי"?

תודה מראש.

פורסם

לא לצבוע! אין כמו אוטו שנראה דהוי, דפוק ושרוט מבחוץ אבל מתוחזק היטב מבחינה מכנית ועושה את העבודה החשובה באמת כמו שצריך!

פורסם

לצבוע ללא ספק, אם הרכב ישן ועברו עליו כמה שנים טובות... :splat:

אך אם הוא חדש (שלוש-ארבעה שנים מקס) אז יש פה מן המוזר לצביעה כל כך מוקדמת ולכן יש לבדוק למה הרכב נצבע :!::puzzled:

פורסם

ואיך צבע יכול להיות דהוי ברכב חדש?

במקרה שלי, הבגאז' של לארה כולו דהוי ומגעיל, הלך המטאליק לגמרי, בחלק העליו בכלל חסר צבע פתאום, הוא גם כגאילו מתקלף לשכבה מתחת במקומות מסויימים, יש המון מכות שקיבלתי בחנויות, פשוט בלתי נסבל! הרכב כרגע נראה נורא מאכזב וישן, ואני חייב צביעה... יש לי מחיר טוב לפחחות+ צבע לככככככככל הרכב, להזכירכם, אפור כהה-מטאליק, וכל זה ב-3000 ש"ח... אבל אין לי 3K.... :oops: באסה... עוד יותר באסה עם ידפקו את הרכב אחר כך, ועוד יותר באסה אם אני אלך לצבא שנה הבאה, הרכב ישאר לאחי המטומטם והוא יגמור אותו, וסתם בזבזתי 3 אלף... אבל כנראה שאני אצבע, כי אני מטורף :twisted:

Live fast, die young - leave a better looking corpse

פורסם
יש אנשים שמעדיפים לנהוג שנים ברכב עם צבע דהוי ורק בשביל שהקונה יראה שהאוטו לא נצבע מעולם .

ואילו ישנם כאלה שצובעים את השריטות הקטנות של החנייה .

אז מה אתם חושבים?

לצבוע או לא לצבוע זאת השאלה :p

דניאל

ברוב המקרים לצבוע - ולא משנה אם הרכב חדש יחסית או ישן יחסית.

מבחינתי מדובר בשמירה על שלמות הקיים. הפח החיצוני (דלת, כנף, מכסה מנוע) הוא לא יותר מקוסמטיקה שדורשת טיפול - ואת זה תמיד כדאי לצבוע (במיוחד אם יש מכות מכוערות או תאונות).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

העלתי את הנושא משתי סיבות :

(1) ראיתי איזה שהוא דיון קטנטן בייעוץ (אייל ואיציק)

(2) האוטו שלי "פצוע" כולו וככה קניתי אותו אומנם המוכר הוריד על זה איזה 1000 שקל אבל זה לא העניין, העניין הוא שכהאוטו היה אצל הבחור הזה הוא חשב כמו Luffield בערך והשקיע באחזקה של המנוע ושאר המכלולים.

כשבאותו זמן הצבע היה מלוכלך מכל מיני דברים שדיי הורסים את הצבע (שלשלת יונים לדוגמא), חוץ מהסריטות של חנייה בת"א יש גם בגג קילוף (!!!) של צבע כאילו הוא מתחיל להתפורר :cry: .

רציתי לדעת מה לעשות, עוד לפני שהעלתי את הדיון סטטי יותר לכיוון של דווקא כן לעשות משהו אני חושב שאני יעשה את זה וזהו וישאיר את האוטו אצלי.

דניאל

Those Who Dance Are Considered Insane By Those Who Can't Hear The Music.

פורסם
העלתי את הנושא משתי סיבות :

(1) ראיתי איזה שהוא דיון קטנטן בייעוץ (אייל ואיציק)

(2) האוטו שלי "פצוע" כולו וככה קניתי אותו אומנם המוכר הוריד על זה איזה 1000 שקל אבל זה לא העניין, העניין הוא שכהאוטו היה אצל הבחור הזה הוא חשב כמו Luffield בערך והשקיע באחזקה של המנוע ושאר המכלולים.

כשבאותו זמן הצבע היה מלוכלך מכל מיני דברים שדיי הורסים את הצבע (שלשלת יונים לדוגמא), חוץ מהסריטות של חנייה בת"א יש גם בגג קילוף (!!!) של צבע כאילו הוא מתחיל להתפורר :cry: .

רציתי לדעת מה לעשות, עוד לפני שהעלתי את הדיון סטטי יותר לכיוון של דווקא כן לעשות משהו אני חושב שאני יעשה את זה וזהו וישאיר את האוטו אצלי.

דניאל

כשאתה מסתכל על האוטו ורואה איך הוא נראה כואב לך על זה?

אם כן תצבע , אם זה סתם חולף לידך אז חבל על הכסף, תשקיע אותו במשהו אחר.

אם ירצו להוריד לך מהמחירון כשתמכור ימצאו כבר על מה תאמין לי ,

אז על תחשוב על למכור אלה על איך להנות יותר מהרכב כשהוא אצלך ...

בעלי איסוזו או רנו הינכם מוזמנים לקבוצות "איסוזו טרופר בשטח" ו-"רנו קליאו החדשה" בפייסבוק.

פורסם
... יש המון מכות שקיבלתי בחנויות, פשוט בלתי נסבל!

כן אני מכיר מישהו שהיתה לו את הבעיה אבל אמרתי לו שבפעם הבאה כשהוא נכנס לחנות שישתדל להכנס לבוש :mm_tongu: :splat::silly:

פורסם
לא לצבוע! אין כמו אוטו שנראה דהוי, דפוק ושרוט מבחוץ אבל מתוחזק היטב מבחינה מכנית ועושה את העבודה החשובה באמת כמו שצריך!

:mm_yeah: גם אני בדעה שלך, לא אכפת לי איך האוטו נראה העיקר שהוא נוסע כמו שצריך ולא עושה בעיות.

• תוכן חדש...