Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8320 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שמעו קטע:

לפני כחודש מישהוא שאני מכיר עשה תאונה, הבחור בן 50 נסע עם אישתו והם סטו ונתקעו במשהוא.....

הבחור נפטר :(

ואישתו יצאה עם נזקים, אבל חיה. הקטע הוא כזה

הם נסעו בפורד פייסטה(ולא שאני בא לרדת על האוטו, לדעתי זה אחלה אוטו...) כבן 3

כריות האוויר נפתחו כמובן אבל..........

במושב הנהג פשוט לא הייתה כרית אוויר - כלומר הכיסוי הכרית נפתח ולא היה מה שיצא... הבנתם נכון?

לעומת זאת במושב הנוסע נפתחה הכרית, ודרך אגב מאוד יכול להיות שזה למה הוא נפטר, לעומת אישתו שהייתה מוגנת יותר טוב......

כמובן שתחל תביעה, אבל זה לא יחזיר אותו לחיים.

איך אפשר לבדוק שכרית אוויר אכן קיימת?? כן שאלה מפגרת, איך אפשר לדעת שהיא תפתח במקרה הצורך?

פורסם

בגדול, לרכב עם כריות אוויר יש נורית התראה שנדלקת בזמן תקלה.

גם אם יש נתק חיווטי (מקרה שקרה לי) בין אחת הכריות לבין שאר המכלולים, הנורית אמורה לדלוק.

מוזר.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
במושב הנהג פשוט לא הייתה כרית אוויר - כלומר הדלת נפתחה ולא היה מה שיצא... הבנתם נכון?

:shock::shock::shock::shock::shock:

אני המום לחלוטין. זה דבר שבגינו נכנסים לכלא - אתה יכול לספק עוד פרטים? מי אשם באי המצאותה של כרית האוויר? הרכב היה יד ראשונה? הגיע מהחברה עם שתי כריות אוויר כשאחת חסרה??

שמוליק - לא הבנת. הוא מתכוון שהמנגנון שפותח את כרית האוויר עבד - אבל בפנים לא הייתה כרית אוויר!!

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
במושב הנהג פשוט לא הייתה כרית אוויר - כלומר הדלת נפתחה ולא היה מה שיצא... הבנתם נכון?

:shock::shock::shock::shock::shock:

אני המום לחלוטין. זה דבר שבגינו נכנסים לכלא - אתה יכול לספק עוד פרטים? מי אשם באי המצאותה של כרית האוויר? הרכב היה יד ראשונה? הגיע מהחברה עם שתי כריות אוויר כשאחת חסרה??

שמוליק - לא הבנת. הוא מתכוון שהמנגנון שפותח את כרית האוויר עבד - אבל בפנים לא הייתה כרית אוויר!!

רוני

אחי , כן הבנתי.

כרית האוויר בעצם סוגרת מעגל ובגלל זה נורת ההתראה לא נדלקת.

יכול להיות שבאמת לא הייתה, ושמו במקום מגשר.

אבל זה כבר פלילי.

שמוליק

המכוניות שלי : Lantis-F 98 -> מאזדה מיאטה 95

המכוניות של אשתי : יונדאי אקסט 95, מאזדה 3 2006, מיאטה NB 2003, סיטרואן C3 2017

המכוניות ליסינג שהיו לי : מאזדה 3 2010, סוזוקי סוויפט 2014, סוזוקי ויטרה 2016, רנו גרנד קופה 2019, סקודה קאמיק

החלום : RX8

פורסם
אין לי מושג איך זה קרה,

רק השבוע גילו את זה כשבדקו את האוטו......

אכן היה מנגנון אבל לא הייתה כרית.

אני יעדכן אותכם כשיהיו יותר פרטים

בבקשה עשה זאת. זה נושא מאוד מעניין. אני לא מבין איך גילו את זה רק עכשיו ולא לפני חודש בזמן התאונה. זה לא דבר שאפשר לפספס - שחסרה כרית אוויר...

אם הרכב יד ראשונה מהחברה בכלל אפשר לתבוע את היבואן (או היצרן בעצם) במיליונים רבים. אם הוא יד שנייה, צריך לבדוק את ההיסטוריה שלו... בכל מקרה זה חמור ביותר.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

לדעתי ככל הנראה מדובר ברכב אחרי תאונה, אשר נמכר כאילו לא עבר כלום ,

או לחילופין אחרי תאונה קלה. נשמע כמו עבודה של סוחר מפוקפק, שרצה לחסוך 2000-3000 שקל , עלותה של כרית אוויר ממוצעת, לא כולל מחשב כרית אוויר :!:

נ.ב. גם אני חשבתי על זה לאחרונה, איך אני יודע שבתור ההגה קיימת כרית :?:

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

תראו לא מחייב שזה יצא כך מהחברה יש הרבה אנשים שאחרי תאונה ונפתחו להם כריות אוויר פשוט לא רוצים להשים חדש או בכלל לא להשים בכלל יכול להיות שזה אשמת הנהג .

פורסם
לדעתי ככל הנראה מדובר ברכב אחרי תאונה, אשר נמכר כאילו לא עבר כלום ,

או לחילופין אחרי תאונה קלה. נשמע כמו עבודה של סוחר מפוקפק, שרצה לחסוך 2000-3000 שקל , עלותה של כרית אוויר ממוצעת, לא כולל מחשב כרית אוויר :!:

נ.ב. גם אני חשבתי על זה לאחרונה, איך אני יודע שבתור ההגה קיימת כרית :?:

החלפת כרית אוויר (קומפלט) עולה יותר באזור של 5K ש"ח ומעלה ...

יש לי פתרון לבעיה שלך אייל, כל 5 או 7 שנים (הזכרון שלי לא מה שהיה פעם) צריך להחליף מותחנים לכרית אוויר (אני הייתי מעלה את הטיעון הזה בקשר לפיאסטה אבל מדובר ברכב בן 3 שנים), זו הזדמנות מצויינת לבדוק על הדרך שהכל שם עובד כמו שצריך (כמובן שחובה לבדוק במוסך מרכזי שמקבל הכשרה מתאימה לבדיקת הכרית אוויר) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

מצטער על האובדן שלך ידידי היקר

פעם ראשונה שאני שומע דבר כזה זה ממש מזעזע... תמשיך להודיע מה קרה באמת אני ממש רוצה לדעת זה פשוט מפחיד

X כ"ס יפניים = X כ"ס צרפתי כפול 1.5

1.כועס ומנצח, כועס ומנצח - כמו חתול

2.כרגע למדתם שיעור מהיר איך הופכים לימון ללימונדה

(ממיטב אמירותיו השנונות של מודי בר-און בעת שידור חצי גמר אליפות "ניין בול" בספורט +5)

פורסם

אז או שהייתה תאונה רצינית ולא מצאו (בספק...) או שההגה הוחלף מסיבה כלשהי באחר שהיה באוטו שעבר תאונה ולא הוכנסה בו הכרית מחדש (אלא רק המנגנון...) - מוזר אבל אפשרי...

דרך אגב, אני חושב שיצרני כריות האוויר דורשים החלפה של הכרית קומפלט אחרי 10 שנים על הכביש. דבר שאני בספק שמישהו יעשה, בגלל העלות הגבוהה. מה שגורם לי לחשוב שיכול להיות שתוך שנה שנתיים יסתובבו המון מכוניות על הכביש עם כריות לא תקינות (סה"כ כריות האוויר נכנסו לשימוש "המוני" במכוניות נוסעים זולות יחסית רק באמצע שנות ה-90)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם
אז או שהייתה תאונה רצינית ולא מצאו (בספק...) או שההגה הוחלף מסיבה כלשהי באחר שהיה באוטו שעבר תאונה ולא הוכנסה בו הכרית מחדש (אלא רק המנגנון...) - מוזר אבל אפשרי...

דרך אגב, אני חושב שיצרני כריות האוויר דורשים החלפה של הכרית קומפלט אחרי 10 שנים על הכביש. דבר שאני בספק שמישהו יעשה, בגלל העלות הגבוהה. מה שגורם לי לחשוב שיכול להיות שתוך שנה שנתיים יסתובבו המון מכוניות על הכביש עם כריות לא תקינות (סה"כ כריות האוויר נכנסו לשימוש "המוני" במכוניות נוסעים זולות יחסית רק באמצע שנות ה-90)

רוני

רוני צודק, אבל גם שהיינו בהרצאה של נ. אייל ואלדר הוצגו לנו שם פריטים (כריות אויר) ממכוניות חדישות למדי (בנות שנתיים שלוש) חלודים לגמרי שבמקרה הטוב קיים סיכוי של 1% שהם יתפקדו בזמן תאונה.

בקיצור, מדובר כאן על נושא מורכב מאוד, יקר מאוד עם סיכויי הצלחה גבוהים אבל עדיין לא 100%.

מה קרה במקרה הספציפי הזה קשה לי לאמר, יכול להיות שבאמת לא היתה שם כרית אויר, יכול להיות שהתפוררה לגמרי ויכול להיות שמדובר ברשלנות פושעת של מוסכים.

בנושאים כאלו, בהם הבנתנו היא מזערית מאחר ולא ראינו את הרכב במו עיננו (וסביר להניח שגם שומע הסיפור/מדווח לא ממש מבין בצורה מושלמת בנושא כריות אויר) דיי קשה להסיק מסקנות חד-משמעיות מה קרה שם ולמה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

אני דווקא מכיר מישהו שהיה לו סוזוקי באלנו עם כריות אויר...

ובזמן תאונה הן לא ממש נפתחו..

למזלו הוא לא נפגע באופן רציני, אבל הוכח ע"י בוחן תנועה שהכריות היו צריכות להפתח.

בכל אופן הוא באמצע תביעה נגד היבואן.. מעניין מה יקרה שם - אני בטוח שמיליונים לא יהיו שם..

• תוכן חדש...