רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,606 נושאים בפורום הזה
-
- 4 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
אמנם ההנחה לא משמעותית (1.5%) אבל סחטין על היוזמה. מי שבבעלותו ויזה כאל (כמוני) שיגש לחתום בתחנות הדלק. לפי מה שקראתי יהיו עוד הנחות על מוצרים ואביזרים לרכב בבתי עסק שונים. שוב, סחטין על היוזמה. שמוליק
הודעה אחרונה מאת תומר, -
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מתחת לבית שלי חונה רובר כבר 3 4 חודשים שאף אחד לא נגע בה ולא הניע אותה זה בטוח.. למטה יש סימנים של קורי עכביש והרבה אשפה שנאספה.. בנוסף האוטו מוזנח ורואים שלא נסעו בו איזה כמה חודשים טובים.... אין מספר על הרכב ואין שום פרט על החלונות.. מה אפשר לעשות בעניין? מסקרן אותי
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 19 תגובות
- 3.4 אלף צפיות
אתמול ליד צומת בית עובד, נמדדה מהירות שיא למכונית ע"י מכשיר מדידת מהירות LTI-2020 (הידוע בכינויו "ממל"ז"). המהירות היא 237 קמ"ש פרטים בהמשך סעו בזהירות
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- 20 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
שמעו כנראה שהמיתון כבד מנשוא הגענו למצב שגנבו לי ביום שבת את המיכסים ניקל של הוונטילים. מעניין מה יהיה השלב הבא? -אולי את המים של השפריצר? מממממעעעעעעצצצצבבבבןןןןן
הודעה אחרונה מאת malky, -
שאלה בנושא ביטוח
מאת GiLz- 9 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
אישתו של א.חי( כן, אני יודע זה מטומטם מצידי לא לדעת איך זה נקרא ) מתכוונת לקנות רכב יד שנייה, קטן כדוגמת: 106, 205 ,סקסו וכדומה. היא הציעה לי להוסיף כסף לביטוח לנהג חדש וכך לקבל את האוטו בערבים ובסופ"שים ( יש להם עוד רכב). שאלתי היא על איזה סכום כסף מדובר כדי לבטח גם נהג חדש (זה כולל בתוכו נהג צעיר?) באוטו מאמצע שנות ה-90 (95-96)? תודה לכל העונים, גיל. נ.ב- אני שונא את זה שאי אפשר לכתוב א.חי
הודעה אחרונה מאת YNV, -
דו"ח ממצלמה
מאת ~TB~- 4 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
חבר שלי סיפר לי היום שהוא קיבל קנס של 1000 שקל. הוא אומר שהוא נסע בכביש החוף בחמישים קמ"ש מעל המותר, והמצלמה צילמה אותו. שאלתי אותו איך הגיוני שהוא לא קיבל שלילה, והוא אמר לי שזה בגלל שדרך מצלמה אי אפשר לקבל שלילה. אני אישית הייתי בטוח שהוא טועה, אבל העובדות מדברות בעצמן. הוא נהג חדש, חצי שנה על הכביש, 50 קמ"ש מעל המותר, וקיבל רק קנס של 1000 ש"ח בלי שלילה? זה הגיוני?
הודעה אחרונה מאת joker2k, -
- 8 תגובות
- 2 אלף צפיות
הרביעי בסדרה העצבנית... http://www.getawayinstockholm.com/gis4trailer.mpg
הודעה אחרונה מאת VR6, -
- 9 תגובות
- 3 אלף צפיות
בחניה של שכן שלי הופיע לו אתמול פתאום במקום הספייס וואגון המוכר איזה מיצובישי מגה-אולטרא-סופר-מגנום או משהו כזה. יש עליו איזה 100 סמלים שונים כגון mega-magnum, 4x4, TDi, L200. כפי שוודאי שמתם לב ההבנה שלי ברכבים מהסוג הזה ... לא משהו. ובכל זאת מכיוון שהופיעה הבהמה הזו ליד האוטו שלי (שנראה עכשיו כמו מכונית שלט קטנה לידו) החלטתי לברר מה יש בקירבה שאמור להזיז את כל ההיפופוטם ממקום למקום. בחיטוט זריז במוטוקאר מצאתי מיצובישי מגנום עם 4 מפרטים שונים שכולם 2.5 ליטר טורבו דיזל. להפתעתי גיליתי שההספקים של ההיפו נעים בערכים עוצרי הנשימה של 90 כ"ס (בגרסת 2x4) לבין 115 כ"ס בלתי-יאומנים (ב-4x4). הרהרתי אחורה ב-TDI הישן שלי, 1.9, טורבו, אינטרקולר, 110 כ"ס, מיושן. אח"כ חש…
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
- 38 תגובות
- 5.9 אלף צפיות
סוף סוף לאנצ'יה חוזרים לעצמם ומוציאים מכונית שבהחלט הייתי רוצה שיום אחד תהיה שלי. 990 ק"ג, 140 כ"ס, עיצוב איטלקי קלאסי, כמו שצריך. רק חבל שבמידה ותגיע לארץ תסבול מתימחור מופרז בעליל. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2737295,00.html
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 25 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אוקיי מישהו יכול להסביר לי מתי אני כבר אוכל בפועל לנסוע לבד בלי מלווה?
הודעה אחרונה מאת Hyperion, -
- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
כותרת מסורבלת...אין לי אחרת מישהו יכול להסביר לי מה זה ב.מ.וו E36 פעם אחת ולתמיד? מה ההבדל בינה לבין במוו סידרה שלוש 330? או לא יודע מה... מה זה? תודה. אחמד.
הודעה אחרונה מאת RedR, -
- 35 תגובות
- 4.9 אלף צפיות
בבואנו לבחור רכב מסויים או כשאנו סתם נדלקים עליו. מה באמת, אבל באמת, עושה לנו את זה יותר? האם זו העובדה שמדובר במכונת נהיגה משובחת (ביצועים, התנהגות כביש, נוחות וכו') או שמא זה העיצוב החיצוני של הרכב, כמות המבטים המעריצים/מקנאים שהרכב מושך והשויץ של הנהג? שכן שלי, לדוגמא, החליף גולף VR6 ל-Z3 והסביר את ההחלפה בשיקול תדמיתי עיקרי (הרכב הנוצץ מושך בחורות ). אין ספק שמדובר בשילוב של הדברים (לפחות לגבי רובנו). בנוסף, חשוב לזכור, שללא מעט רכבים מוצלחים שתי התכונות גם יחד (THE LOOKS AND THE HOOKS ). וכעת לשאלה: האם תרכשו מכונית בעלת יכולת ספורטיבית מצויינת ופוטנציאל הנאה גבוה גם אם המראה החיצוני שלה לא לטעמכם? (דמיינו, למשל, פיז'ו 504 שנוסעת כמו אלפא 147 GTA-הייתם קו…
הודעה אחרונה מאת malky, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אתמול מילאתי דלק וראיתי שאין יותר את ה-95 הרגיל שהיה להם רק את ה-95 עם התוסף... עכשיו רציתי לשאול מה הסיפור של התוסף זאת אומרת אני מכיר תוסף לדלק אבל ממש לא שמים את זה כל תדלוק... האם זה באמת טוב? מנקה את המנוע וכו... או סתם ניסיון לתת פחות דלק? (דלק מדולל)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
צ'יפ ליאריס T ??? 1 2
מאת senda- 26 תגובות
- 5.4 אלף צפיות
במפגש של יום שישי האחרון (לא ראיתי אותכם דרך אגב ...) אמר לי בעל יאריס T שיש כבר ציפ של חברה שנקראת סופר ציפ או ספיד ציפ ליאריס ושמעלה את ההספק לבערך 120 סוסים. כמו כן כשעשיתי קורס נהיגה בארץ אמרו לי שיש בארץ מישהו שמתאים ציפים לרכבים. מכירים מקום שבו אני יכול לקנות ציפ ? מומלץ? אפשר להתקין ולפרק בעצמי ? בתודה מראש ניב
הודעה אחרונה מאת senda, -
- 27 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
להשען או לא להשען זאת השאלה. עוד מהמפגש הראשון שלי שהיה לפני שנה וחצי הבחנתי בתופעה הזאת, כן אני מדבר על המשענות גב הניידות שחלקנו רואים בהם ככלי רכב ורובנו אפילו רואים בהם יותר מזה. אני כבר לא מדבר על הילדים הקטנים שרואים רכב שקצת לא מוכר להם והם נדבקים עם הגוף לשמשה ומטנפים אותה, אני לא מדבר על מי שמניח את היד על גג הרכב, אני מדבר על אותם אנשים שלא מסוגלים להעביר מפגש אחד מבלי להשען על רכבים של אנשים אחרים, ולרוב רכבים של חבריהם לפורום. כמובן שלמשענות גב הניידות יש חוקים: 1. אם זה רכב ליסניג אז מותר, וזה לא משנה כמה בעלי הרכב שומרים ודואגים לרכב. 2. אם זה מבוסס על 106 כל שהי אז אסור, חס וחלילה שלא תתעקם השילדה.(למה אין אייקון של עקיצה) קחו את גיא…
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
ככה, אני מחפש תמונה (לפחות, כל חומר נוסף ברוך הבא) על האוטו שלי, אאודי 80 SC מודל '86, 1300 סמ"ק (ידני), ואני פשוט לא מוצא! לא באינטרנט ולא בחוברות! אולי מישהו יכול לעזור לי?
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן, -
- 7 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
תמונות 1
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
ומה כל כך מיוחד בהזרקה GTI ?? כאילו מה מיוחד בא שמביא ביצועים כל כך גדולים של האוטו? תודה!..
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 11 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
פסד דין קובע : מד הלייזר אמין ומדוייק... http://news.walla.co.il/?w=//439827 בית המשפט לתעבורה קבע חד משמעית כי ניתן להסתמך על תוצאות המכשיר. הערכה: הפסיקה תתקבל כעמדה קובעת. השופט: גם אם קיימת סטייה - היא תמיד לטובת הרכב. עם זאת, בפסק הדין מפרט השופט שורה של הוראות הפעלה למכשיר. מה שנשאר לנו לעשות זה למכור את הרכבים שלנו מבעוד מועד מכיוון שכפי שהדברים נראים בתוך שנה שנתיים כולנו נחשב לעבריינים ונאלץ לנהוג בקיה ריו בלבד...
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
זהו רעיון שהעלה ינון (INONI) בפורום "תפוז",ואני מעלה אותו כאן כדי לשמוע את דעתכם (בגלל שינון ברח לצפון ד"א מזל טוב ינון). למה שחברי הפורום לא יתאגדו על מנת לקבל הנחה בביטוח הרכב מסוכן\סוכנות מסויימת. חברי הפורום הינם מספר לא קטן ביחס למספר הלקוחות שיש לסוכנות ביטוח ולפעמים לחברי הפורום יש בעיה לבטח רכבים ספורטיביים. הרי כולם צריכים ביטוח ורובנו עושים סקר שוק לפני שאנחנו בוחרים איפה לעשות את הביטוח, כיום גם אין נחיצות להיות קרוב לסוכן הביטוח שלך ולכן אנשים מכל רחבי הארץ יוכלו לעשות ביטוח במקום אחד. אפשר לעשות סקר שוק ואז לגשת למספר סוכני ביטוח ולהציע להם שבתמורה לפירסום שמם והצעותיהם בפורום (וע"י כך נתינת גישה ל 2000 איש) הם יעשו הנחה מסויימת,ו…
הודעה אחרונה מאת רועי.א, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני רוצה רק שיבהירו לי, רואים פה בתמונה מכונית שבירור מחליקה על כביש ציבורי.. לפי החוק זה אסור ואף אחד לא יכול להגיד אחרת... יש למגזיני רכב איזושהיא חסינות ? דמי חסות ? שוחד ? נגד המשטרה והמדינה ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
זה פשוט לא יאומן! שוטרים! כמה עבירות תנועה אתם יכולים לעשות ביום?? לנסוע בלי אורות? לחתוך אותי? להכנס בחוצפה לפני מישהו שפונה ימינה (לעמוד צמוד אליו לימין) ולחסום לו את שדה הראיה? דיי! עברתם כל גבול!!
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
-
ביטלו לי את הדו"ח 1 2
מאת danny24- 23 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
קיבלתי היום מכתב ממשטרת תנועה, הם ביטלו לי את הדו"ח שקיבלתי על עבירת מהירות(כשצולמתי על ידי מולטונובה) שלחתי מכתב אליהם לפני 3 חודשים וציינתי שלא הייתה לי שום עברה בעבר. אז הם החליטו לבטל לי את הדו"ח(750 ש"ח). הם לא ציינו שום דבר לגבי הנקודות, האם גם זה בוטל??
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
- 41 תגובות
- 11 אלף צפיות
אני הולך להציג שני מצבים היפוטתיים שונים לגבי עקיפה מימין, ואבקש תגובות לכל מצב בנפרד. א. רמזור. רכב (נניח לאנטיס), עומד במסלול השמאלי, אני מגיע נעמד במקביל אליו במסלול השמאלי ( נניח שאני עם 206 1.4 עגלתית). הרמזור מתחלף לירוק שנינו מתחילים לנסוע , כאשר במהירות מסויימת נניח 50 קמ"ש אני מתחיל לצבור עליו פער עד שהוא נשאר מאחורי. האם דבר כזה נקרא עבירה/עקיפה מימין? ב. אותם רכבים, הלאנטיס נוסעת 80 ואני מגיע במהירות 100 קמ"ש כאשר אני על המסלול הימני והיא על השמאלי. האם הדבר הנכון מבחינת החוק, הוא לעבור למסלול השמאלי, לחכות שהלאנטיס תעבור למסלול הימני ואז לחלוף עליה? תודה על התשובות ואשמח לקבל הסבר. גיא.
הודעה אחרונה מאת מתי, -
גולף GTI בהתהוות 1 2
מאת drugstore- 25 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
18 אינץ' הולמים אותה תערוכת פרנקפורט טומנת בחובה את מכונית הקונספט של הדור החמישי של הגולף GTI. הגירסא הסדרתית תשווק אך ורק בשנה הקלנדרית 2004 אך פולקסווגן הזדרזו והציגו את "מכונית הקונספט" הזו כרמז (עבה משהו) לדגם שיגיע. הצגעת רמזים כאלו אינה עניין חדש לחברה מוולפסבורג, בד בבד עם הודעה כי גירסת ה-GTI הרשמית תוצג באופן רשמי בתערוכת פאריז 2004. ה-GTI הזו מונעת ע"י מנוע FSI, ר"ת של fuel stratified injection, בעל הזרקה ישירה המפיק הספק של 200 כ"ס ומשלב עימו חיסכון ניכר בדלק , לטענת היצרן . נתונים אלו מעמידים את הגולף הזו ראש בראש מול הפוקוס RS. האם הפוקוס היא הסיבה לרמיזה "העדינה" על ה-GTI של השנה הבאה? צבעים כהים (גרמניים משהו), ה…
הודעה אחרונה מאת VR6, -
left foot braking 1 2
מאת UrbanDK-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
אני מחשיב את עצמי כבעל ידע (תיאורטי, רק תיאורטי) נרחב בנהיגה, ולמרות זאת מישהו הפתיע אותי היום בהסבר על הטקטיקה המוזרה הזו (שאותה אני יכול לתאר רק כפרובוקציה קיצונית ע"מ לייצר היגוי-יתר). האם זו שיטה יעילה ליצירת פאואר-סליידס בהנעה קדמית? את התיאוריה אני מבין (וזה אפילו נשמע הגיוני), אבל מאוד מוזר לי שזו פעם ראשונה שאני שומע על זה. בתודה מראש.
הודעה אחרונה מאת Luffield, -
-
- 1 תגובות
- 1 אלף צפיות
נוסע אם הוולוו לבסיס בגלל שהיא יותר נוחה מהסיויק... תראו לאיפה הגענו,כבר אין לעיתונאים על מה לכתוב ואת מי להפיל, אז הילד לקח את הוולוו הרי מותר לו! הרי זה מקובל במדינה שלנו שאם האב או האם מקבלים רכב ממקום עבודתם הילדים "חוגגים" להם על הרכב,אז שיפסיקו לז**ן בשכל העיתונאים האלה ויתנו לילד להנות. מילא אם הוא היה לוקח גם את הנהג יום טוב לכולם ותזהרו מבניינים נופלים http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2752576,00.html
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- אחראי פורום
- 21 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אז ככה, קוראים לי יאיר ואני נהג חדש (ווידוי מרגש מאוד ... ) בכל מקרה רציתי לדון איתכם על נושא של מהירות, אני מצידי כמו כולם בכיף הייתי נוסע ב180 כל הזמן, אבל במסגרת החוק מתאפשר לי לנסוע במהירות המותרת בלבד. מה שמעצבן אותי זה שכאשר אני נוסע בכביש במהירות המותרת המקסימלית בו ואף קצת מעליה, ולא יורד כמעט אף פעם (חוץ מפקקים ועירוני שאין אפשרות ל50) מהמהירות המקסימלית, אני נוסע 90 אחוז מהזמן בנתיב הימני כדי שיוכל לעקוף אותי מי שרוצה,וכשאפשר בנתיב האמצעי, ולהמרות זאת זה לא טוב להרבה מהנהגים האחרים, הם עוקפים אותי על פסי רכבת, בפס הפרדה רצוף, מימין, בסיטואציות שגורמות לי לשנות באופן חד את המסלול שלי וכיוצ"ב ... אני מודע לזה שכן אתם רוצים לנסוע במהירות גבוהה, וא…
הודעה אחרונה מאת RoyCo, -
-
שאלה בקשר להחזרת רישיון אחרי 5 שנות שלילה
מאת Guest Anonymous- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
לאבא שלי הייתה תאונה לפני קצת יותר מ-5 שנים שבתאונה זה שישב לידו נפטר והוא ועוד אחד היו במצב אנוש בבית המשפט החליטו שאבא שלי היה אשם בתאונה והוא היה צריך להיות חודשיים בכלא או לעבוד שנה בחינם (הוא בחר לעבוד בכל זאת כל יום יהיה בבית) וחמש שנות שלילה לרישיון הנהיגה.. עכשיו שחמש השנים עברו סוף סוף אבא שלי צריך לקבל את רישיון הנהיגה הוא יצטרך עכשיו לקחת שוב שיעורי נהיגה ושוב לעבור תאוריה השאלה שלי היא כזאת כמה שיעורי נהיגה הוא יצטרך לקחת כדי לעשות את הטסט?
-
- 2 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
ראשית- האם רכב שרשיונו מופקד(וכמובן אין טסט) ניתן להעביר בעלות שנית- האם יש הגבלה, כלומר האם ניתן להפקיד ל5 חדשים לחזור לכביש ל5 חדשים להפקיד ...וחוזר חלילה? (אף פעם לא חשבתי על זה אבל זו הזדמנות אולי להחזיק שני כלי רכב ועונתית לנסוע באחד)
הודעה אחרונה מאת רועי צוקרמן,
-
מי מחובר 37 משתמשים רשומים, 7 אנונימיים, 1,698 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- shlomi66
- RK
- Lexicon
- amirtoar
- santiago
- Igalz
- פול-טנק
- TZR84
- eladts
- David32
- reloop
- benny62