רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
חשבתי על זה, שנניח כל המכוניות היו בנויות על בסיס ריבועים, כמו לגו. כל מכונית תיהיה מוקפת בשני מוטות פלדה חזקים מאד, בשני גבהים אוניברסליים. כמובן שהמוטות יהיו עבים, גם כדי לספק הגנה, וגם כדי שאם יהיה הפרש גבהים מבחינת זוית נסיעה של מכוניות שיתנגשו, תישאר מספיק חפיפה לספיגה. האם זה לא ימנע אחוז ניכר מהתאונות הקטלניות, לטובת פגיעות פח שטחיות? האם באמת הכותרת שלי הגיונית?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
-
- אחראי פורום
- 40 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
תיאור המצב: מוצ"ש, 21:30. מרכז העיר, רחוב חד-סטרי, 3 נתיבים. צומת מרומזר, אור אדום. הנתיב השמאלי - לפנייה שמאלה בלבד. אחרי הצומת הניתב הופך לחניית כחול-לבן ובחניה הראשונה מייד אחרי הצומת חונה טנדר, ז"א הנתיב אף חסום לנסיעה ישר. הנתיב הימני חסום ע"י משאית זבל. אתה עומד ראשון בנתיב האמצעי, מאחוריך - עוד רכב. ואז אתה מבחין שהרכב שעמד מאחוריך משנה נתיב ונעמד במקביל אליך משמאל. הרי ברור כשמש שהוא לא מתכוון לפנות שמאלה, אלא לעקוף אותך בצומת. אתה זורק מבט שמאלה ורואה ברכב שני ערסים בני מעוטים. לחיזוק ניחושך שהערסים מתכוונים לחתוך אותך בצומת הרכב משמאל מתחיל להתקדם (הרמזור עדיין אדום!) וכבר בולט חצי-אוטו בצומת. בקיצור, יש מצב לוותר?
-
-
- 30 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
דרגו מ -1 עד 10 את מידת התבאסותכם במידה והייתם נאלצים למכור את הרכב מסיבות שונות. שלי : 9 S-מוליק
הודעה אחרונה מאת יבגני, -
- 7 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
בוקר טוב לכל החברים. האם ידוע לכם, האם חלות הגבלות כלשהן לגרירת עגלה ע"י רכב פרטי. הכוונה שלי היא האם ישנם רכבים שמותר/אסור להם לגרור? אני מתכוון לגרור עגלה יעודית לנשיאת שלושה אופנועים. תודה, והמשך יום טוב
הודעה אחרונה מאת Yogev, -
- 16 תגובות
- 12.6 אלף צפיות
רישיון הנהיגה שלי נשלל. האם השלילה תקיפה רק בישראל או גם בחו"ל? אם אני נוסע באירופה או מקום אחר ועוצר אותי שוטר לבדיקת רשיונות, ואני אומר שנגנב לי הרישיון שלי. האם יש לו אפשרות לבדוק אם יש לי רישיון? מה קורה עם גם הדרקון "נגנב" עם הרישיון? אם יש לו אפשרות, האם זה מועבר לארץ ואני נשפט על נהיגה בשלילה? ועוד שאלה, באיזה מדינות אני יכול לנהוג על אוטו שכור(אני בן 18 )? אולי יוון, קפריסין, טורקיה? או לפחות לשכור אופנוע בלי רישיון?
הודעה אחרונה מאת אייל, -
- 2 תגובות
- 818 צפיות
למישהו יש מושג מאיפה???
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
- 8 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
שמעתי על מנוע בעל 6 צילינדרים שמסודרים בשורה. ואז חשבתי לעצמי למה לא עשו אותו פשוט מנוע וי 6?! אז השאלה היא מה ההבדל בין שני הסוגים? האם מנוע וי נותן יותר כוח (ועוד תכונות לאוטו)...? אשמח לקבל תשובה... בתודה רועי...
הודעה אחרונה מאת roy28, -
עשיתי פחחות צבע לאלפא. רציתי לשתף אותכם. עדיין לא סיימתי להרכיב את כל החלקים (פסי קישוט לארוך הרכב, מראות, ג'נטים חדשים וכו... ובכלל כל הבפנים של האוטו מפורק - מוכן לציפוי זפת..) כמה תמונות: (הפעם העלתי את ההודעות לאיזה פורום נימוסים והליכות... ממ.. מקווה שזה לא יפריעה להם... ) ] בתמונות היא נראת פחות טוב מ"במציאות".. מקווה להגיעה איתה יום שישי.. אדם.
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
טויוטה יוצאת עם רכב חדש אשר יודע להחנות את עצמו ללא מגע יד אדם: http://news.walla.co.il/?w=//434726 עמית
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
- 17 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כן כן כן זה באמת אני... http://www.pbase.com/mustardman/z8_and_boxster
הודעה אחרונה מאת YNV, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
מקרה מקומם שקרה לי היום בערך לפני עשר דקות. נכנסתי לחנייה של בית ספר. בדיוק שעה שכולם פורצים החוצה מהשערים מתים ללכת הביתה כולם מכיוון שנעלו אותי בפנים (סגרו אותי.) יצאתי מהחניה ברוורס ישר לכביש הסואן. כמובן בזהירות ועם מראות. שהגעתי ליציאה מהחניה לקראת הכניסה לכביש מורה עם טויטה קורולע יוצאת ברייס מדהים מאחריי וכמעט שברה לי את כל הדלת. אני צופר לה וצועק עושה לי מה אתה רוצה?!!?? אמרתי לה טוב שתקי יצאתי מהחניה הילוך ראשון קלאץ.. מעט גז בום קופצת לי ילדה (היא רואה שאני נוסע1!!!) בום ברקס נכבה האוטו. ( ********** (קללות.) ) טוב הנעתי והמשכתי לנסוע. אני עושה פרסה חוזר חזרה לבניין שלי.. בום קופצים לי שתי ילדים בלי להסתכל אפילו.! נתתי להם מזה צפירה. עושים לי מה א…
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
כל ה 206 שלוש דלתות נראות אותו דבר ? איך אפשר להבדיל בין ה GTI למנועים הרגילים ב 206 ?
הודעה אחרונה מאת falou, -
- 13 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היה פשוט מדהים... יצאנו לנו בשעה 6:30 בערך סולו לכוון רמת הגולן (ביקור בבסיס של אח של הילה, אישתי), הגענו בערך ב9:00 לבסיס שלו והמשכנו לארוחת בוקר באחת החורשות. ולביקור אצל קרובים הגרים באזור. משם המשכנו גם אנחנו לטיל לנו בגולן התקווה שנצליח להצטרף לטיול המאולתר מועדון הרודסטארים, טיול הרודסטרים שתוכנן יום קודם לכן במפגש בר"ג באופן ספונטאני לחלוטין (כל חברי המועדון אנחנו מצטערים שלא הודענו לכולם, אבל מי ייתן יהיו לנו עוד הרבה טיולים מהנים ומצלחים כאלה) תוכנן לצאת ב 8:00 מרכבת צפון אבל בגלל עיקובים כאלה ואחרים (חיים...) יצאו בסביבות 10:00 וזה כמובן אחרי הג'חנון של שבת. אני ואישתי המשכנו לנו בטיול הסולו שלנו אבל לא הצלחנו להשיג אף אחד מחברי המועדון... (בעיות קליט…
הודעה אחרונה מאת yairk, -
- 19 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
כי אם כן, אז יש מלא בירושלים. תודה.
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 10 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
יכול לקרוא על פירושם של קיצורים שונים.
הודעה אחרונה מאת שלומי, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
האם לקנות באתר EBAY.COM זה בטוח ,משתלם ובכלל אפשרי וגם אם אפשר מכס כמה,איפה ואיך תודה
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מצאתי בשדות פחות או יותר באזור מגורי איזה פג'ו 205 נראה לי ככה שנת 90 פחות או יותר, לא הסתכלתי עליה מקרוב אבל זה משהו בסגנון... קיצור, לדעתי היא שם איזה שנה פחות או יותר, ונניח שיש בפנים מנוע(פשוט עוד לא בדקתי עליה כלום) ויש הכל, מה אתם אומרים? אפשרי לקחת אותה נגיד עם גרר והכל, ושאני אפתח אותה נראה אם מה אני יכול לעשות בה? או שלדעתכם לא כדי להתעסק אם זה, כי יכול להיות שזה גנוב או משהו... מה אתם אומרים?
הודעה אחרונה מאת jlavi2002, -
-
- 17 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
אז ככה: היום קרה לי דבר נורא... חברים שלי דחפו אחד את השני ובטעות מישהו "נכנס" בדלת של הרכב שלי- מאזדה 6 חדשה... הנזק: דפיקה ממש קטנה אבל נראית לעין וממש לא יפה שגרמה לי להתבאס מאוד שכן מדובר ברכב חדש ודפיקה כזאת שכל פעם אני רואה אותה כואב לי מאוד(ואני בטוח שאתם מבינים אותי) שאלה: האם ניתן להפעיל את האחריות בשביל התיקון? נראה כאילו שבשביל לתקן את זה צריך להחליף את כל הפח בדלת... מה אתם חושבים? תנו לי עצות.... כואב לי ואני שבור!!! בתודה.....
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
תאונת דרכים בכביש הערבה שנה שעברה אני מטפל בפצוע השני (לא בתמונה) שימו לב לאירוניה
הודעה אחרונה מאת Cava, -
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אז ככה כבר מה- 18 לאוגוסט הייתי צריך לבצע טסט לוולוו, אבל רק היום (ה 28 לאוגוסט) הצלחתי להתעורר מספיק מוקדם ת'אמת אפילו היום לא קמתי במיוחד פשוט נשארתי ער עוד מאתמול בלילה (תירוץ לדחייה של 10 יום: בן 18, לא אחראי, אילתי, חופש גדול אחרון ) או קיי אז סוף כל סוף נכנסתי לאוטו מלא במוטיבציה "היום אני עובר טסט - 20 דקות חצי שעה מקסימום ואני חוזר לישון.." -- כמה שהייתי צעיר באותו הרגע הגעתי למכון דרום, הגשתי את המסמכים ללבלרית הנחמדה, היא מביטה, אני מחכה ופתאום היא יוצאת לי ביציאה שלרכב משנת 1986 יש הצורך בבדיקת בלמים במוסך קודם, ואישור - מה שהיה כמובן חדש לי משום שזהו הטסט הראשון שלי עם הוולוו או בכלל מאז שנולדתי... אז כמובן שיצאתי זעוף פנים מהמכון בד…
הודעה אחרונה מאת kompy, -
מרוצים בישראל !
מאת כRובי- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כמובן, עדיין לא חוקיים... אבל אתמול נוספה להיסטוריה המוטורית המדולדלת של מדינת ישראל הצעירה, עובדה שרירה וקיימת בדמות מרוץ הסופרמוטו הראשון בליגת הסופרמוטארד הראשונה.. פרטים, תמונות עמוסות באדרנלין ואקשן, מידע ועוד- בקישור המצורף : http://www.fullgaz.co.il/archive/aug-03/news/fg951-sm_il-rnd1_sum.php
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 15 תגובות
- 10.3 אלף צפיות
עוד כמה רשימות מהמוסף של CAR, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. המעניינות מוצגות כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו. והפעם: מכוניות מוזרות: רנו אוונטיים, שנת 2002: "החלוצה של כיוון העיצוב ההרפתקני החדש של רנו, אבל הייתה בייצור זמן קצר מאוד. לצערנו, קופה ומיני ואן לא הולכים ביחד באותו המשפט � חוץ ממשפט מוות." שברולט SSR, שנת 2003: "מכונית קופה-קבריולט-טנדר עם סרן אחורי חי, 300 כ"ס ועיצוב רטרו. רק באמריקה." מיצואוקה Viewt, שנת 1998: "ניסאן מיקרה עם פרונט וזנב מזויפים של יגואר Mk2. לא נחמד. לא נ…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 29 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
הגיע המנוע....מה שכן..עכשיו יש עוד נאגלה של חלקים מחו"ל...אז רק עוד חודש עד שהוא יורכב...אבל, הזמן עובר מהר כשנהנים The Edelbrock Performer RPM engines are based on the GM ZZ short block and includes high-quality parts for outstanding street high-performance. The engine assembly includes flat-top pistons, a forged steel crank and 4-bolt main block. Complete with Performer RPM aluminum heads, the Performer RPM cam is matched to the compression ratio, manifold and carb for maximum power from 1500 to 6500 rpm. Choose from a Performer RPM manifold or the RPM Air-Gap with the race-proven air-gap design. Select either an Edelbrock high-performance Q-Jet carb or a Pe…
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2 אלף צפיות
כן, אתה, בעל המכונית שמספרה באמצע הלוחית הוא 926. שנסעת היום בערך ב 13:00 מרעננה להרצליה. נסעת? טסת, הסתערת, התנפלת, עפת,חדרת, איך עוד אוכל לתאר את הפראות שלך בכביש. את הסטיות הפראיות שלך מנתיב לנתיב בין המכוניות וכמובן בלי לאותת. איך שהמושג "שמירת מרחק" מתגמד לאולי 5 ס"מ מהרכב שלפניך. ניסית כל כך לשבור את השיא ממרכז רעננה להרצליה. הבהלת את כולם. אבל? אני הקטן, כפליים ממך בגיל, מצאתי את עצמי כל הזמן עומד לידך ברמזור. המסקנה? גם כשאתה רוצה בכח, אתה לא יכול. כולם אומרים כאן שה 106 GTI היא ה-מכונית. אתה, נהג גרוע שכמותך, לא ראוי לה.
הודעה אחרונה מאת בנצי, -
-
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 7 אלף צפיות
מפני ששאלה (לדעתי) חשובה טבעה בשרשור ארוך ומיגע לקריאה ("עלילות הטורף עם הראלי השחורה בעיר הגדולה") ולפי בקשות להציג את השאלה שנשאלה לכלל ציבור הקוראים בפורום, הנני יוצר שרשור חדש שבו נוכל לדון על הנושא. אעתיק לכאן את תגובתי מהשרשור ההוא: תסלחו לי על גילוי הדעת, כאשר אתם פה כולם מכירים היטב זה את זה ואני כאן חדש לגמרי... קראתי... הנושא ממש מרתק! רק ההרגשה של דה-ז'אוו לאורך כל שישת הדפים ... לא, לא.. לא קראתי משהו דומה בפורום, אבל הדיאלוגים והמונולוגים כאן מאוד הזכירו לי וויכוחים של נהגים ישראלים מצויים בכבישינו... כל הנושא פחות או יותר ניתן לסכם כך: - תראה איך אתה נוהג יא... ידידי היקר!... - זה אתה תראה אך אתה נוהג, יא... ידידי היקר!... - אני נוה…
הודעה אחרונה מאת i-karamba, -
-
- 0 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
השאלה שלי היא כזאת, במרוצי עפר, כמו בראלי, אני מניח שהמכונית צריכה להיות עם סט אפ שונה מאשר מרוצי אספלט או כל דבר קשיח אחר. אני שואל, מה בדיוק יש במכוניות הראלי שנותן להן את האפשרות להתמודד במרוצי עפר בקלות יותר - אם בכלל. האם יש מתלים מסוג אחר/בלמים/מנוע/מיסבים/גיר(לפעמים במרוצי ראלי אני רואה שהידית של הגיר כאילו קופצת בלי שהנהג נוגע בה)/ או כל דבר אחר שגורם לרכב ליסוע יותר טוב בדרך עפר. מה בנוגע להנעה? קידמית/אחורית/AWD? כמה שיותר מידע בבקשה.
הודעה אחרונה מאת DaviX, -
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אוקי אז הנה כמה תמונות של המכונית בתקווה שמישהו יכיר...
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מה שאני הולך לכתוב כאן זה ארוך ואני מראש מצטער על האורך ובכלל אם אני ייפגע כאן במישהו , כל מה שאני רושם זאת דעתי וזכותי להביע אותה. *הודעתך נערכה. בקשות להנהלה - בשמחה. בה"פ ב-ל-ב-ד." אני לא נכנסתי לפורום הזה מזה הרבה זמן ולא מסיבות של שנאה אלא לא היה לי זמן והייתה לי הרבה עבודה. בעודי מגיעה היום למפגש ברמת גן הופנה אליי צומת הלב וכל אחד הסתכל עליי כאילו אני איזה ילד מטומטם שלא מבין כלום מהחיים שלו והנה הדוגמא החיה של ילד עשיר שמקבל ראלי ועושה שטויות בכבישים ומתפרע. אני יום שבת שעבר החנתי את הרכב שלי אצל רועי 306 (רועי רודן) למען טיפול 10 אלפים שרועי הסכים לעזור לי בו. הרכב חנה אצל רועי והמזל שיחק לי ואמבולנס עשה עליי רוורס בזמן שלא הייתי ברכב…
הודעה אחרונה מאת sronis, -
-
- 1 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
אני מחפש תמונות של האוטו חיפשתי ב google ובעוד כמה מקומות ולא מצאתי כלום תודה מראש coolspot
הודעה אחרונה מאת lior_baruch, -
- 21 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
אתמול נסעתי בפתח תקווה ונעצרתי ע"י שוטרים לבדיקה מכיוון שהייתה התראה ביטחונית ! ! !. השוטר הבן ז*** נתן לי דו"ח על זה שלא היה עלי רישיון נהיגה ותעודת ביטוח בתוקף לטענתו עכשיו אבא שלי הודיע לי שהתעודת ביטוח נמצאת באוטו והוא אף הראה לי את המקורית ממש באותו מקום בו נמצא הרישיון של הרכב (ולא לא הכנסתי אותה במהלך הלילה עכשיו יש לי שתי שאלות אחת האם יש דרך שאני יכול להוכיח שהתעודת ביטוח הייתה שם והוא לא ראה? והשנייה האם יש סיכוי לבטל את הדו"ח??? האם קיים חוק שאומר שאני יכול להציג רישיונות תוך 24 שעות מרגע שעצרו אותי???
הודעה אחרונה מאת 0scar,
-
מי מחובר 47 משתמשים רשומים, 9 אנונימיים, 1,671 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- daniel.asu
- Itzik-b
- שימי 85
- AviorXD
- tan tan
- giacomo72
- outnex
- הדיין
- avargel
- falou
- גולדן191
- נהג מופרע