רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,607 נושאים בפורום הזה
-
- 2 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
לפני שנה עשיתי תאונה ובגלל אי הנחת העדר תביעה קיבלתי מסוכן פרטי הצעה למקיף ע"ס 5040 ש"ח. הגיוני? מה לעשות? האם בכלל שווה לבטח מקיף את הראלי? שנת 97?
הודעה אחרונה מאת n123456, -
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מה שאני מתכוון בעצם לברר פה הוא איזה תצורה רכב עדיפה? לדוגמא: מרכב הצ'בק שלוש דלתות (205GTI, סקסו VTS וכו') מרכב קופה (קסרה VTS, הונדה פרלוד וכו') מרכב רודסטר (Z3, S2000 וכו') מרכב סדאן (EVO, STI וכו') ובמה שונה מבחינה ספורטיבית לדוגמא רכב בעל שלוש דלתות מרכב בעל חמש דלתות? (הרי חיזוקי פנים כגון כלוב היתהפכות אפשר לבנות בכל סוג של מרכב, הלא כן?) ברשותכם אני אתחיל... אני אישית מעדיף רכבים ללא סרח עודף מאחור ולכן אני אבחר בתצורת הצ'בק, לכן גם קניתי רכב כדוגמת 106. הרמן.
הודעה אחרונה מאת Boxer, -
-
מה מדיניותכם בקשר לסמלים 1 2 3
מאת שח_מט- 30 תגובות
- 4.3 אלף צפיות
אז ככה, חזרתי מיומולדת של חבר. הוא לצערי גר באזור הירקון. היה לי ברור שלהגיע עם האקורד החדשה אליו יסתיים באיזשהוא מפח נפש. שמתי אותה במקום נורמלי - לא רחוק, לא קרוב, לא חשוך, לא בולט חזרתי וגיליתי שלקחו לי את הסמל האחורי.... מה אתם עושים? קונים כל פעם חדש? מוותרים? (בסיוויק גנבו לי מאחור אח"כ שיפוץ מכסה מטען אחרי תאונה החזיר את הסמל, בקיה ספורטג' גנבו לי את הקאפות של המגנזיום. פעם אחת קניתי אח"כ התייאשתי ונסעתי בלי) שח. מתלבט! וכולם זונות בלי יחס לרכוש. מדינה חרא.
הודעה אחרונה מאת Liran_a, -
- 8 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
מצאתי באימפרזה שלי חיבור לכבל כמו של מחשב (ליד הקופסא של הסוויצים) מה זה הדבר הזה? בשביל מה זה משמש?
הודעה אחרונה מאת mordi, -
- 12 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
יש לי חבר בחול שיש לו מכונית כזו .. הוא אמר לי שהוא קרע לפורשה את הצורה.. בהתחלה לא האמנתי אבל כשראיתי את הנתונים של המכונית הזו הייתי המום !! כל הכוח הזה נמצא באסקורט ???? סתם מתוך סקרנות כי אני לא נמצא הרבה במרכז שם יש את רוב המכוניות הטובות שייבאו .. אז אם מישהו ראה שמע אודה לכם כי אני ממש חייב לראות אותה אם יש !
הודעה אחרונה מאת BLUE-R, -
- 39 תגובות
- 5 אלף צפיות
http://motocar.msn.co.il/motocar/news/news.asp?id=2435 זה בהחלט מכונית שהייתי רוצה להיות בעלים שלה והייתי מעדיף בשתי שניות על פרארי... אחחח מרצדס... כמה אני רוצה אותך...
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
- 15 תגובות
- 5.2 אלף צפיות
שלום רב, אני מחפש פרטים על משאיות הגרר של עיריית תל-אביב - אלו עם הרמת הרכבים הצידית. אשמח אם מישהו יודע איזו חברה מייצרת אותם? האם ההמצאה של הרמת רכב צידית היא ישראלית? וכן כל פרט או קישור נוסף בנושא. המון תודה מראש!
הודעה אחרונה מאת LiranAr, -
מכונית מוזרה..
מאת BoSs28-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
לפני כמה ימים אני נוסע לי לבקר את המשפחה בדרך באחד הרמזורים אני רואה לידי איזו מזדה לא זוכר תשם של הדגם שלה אבל לא משהו שעדיין מיוצר והיא נראתה ממש כמו איזה מרצדס מכונית יוקרה כזאת.. ואני לא מצליח לזהות תרכב.. יש למישהו מושג??
-
הפוקוס הבאה
מאת F_B_I- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
כבר ב2004
הודעה אחרונה מאת mat@n, -
העברת בעלות
מאת erik- 4 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
מישהו יודע על תקנה חדשה שקובעת כי לא ניתן לבצע העברת בעלות עם יפוי כוח של עורך דין אלא רק עם תעודת זהות?
הודעה אחרונה מאת מיכה ש, -
מי יכול להסביר לי מה זה ?
הודעה אחרונה מאת Guy, -
- 14 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מקרה שהיה כך היה: אני נוהג לי ברכבי עם פלאפון (nokia 6120) המונח על המושב והמחובר לדיבורית אישית. במהלך הנסיעה מצלצל הפלאפון, אני לא עונה מכיוון שאני שומע מוזיקה, לאחר מספר דקות אני רואה על הצג את השיחה ומרים את הפלאפון להסתכל ולראות מי זה מבלי לחייג. באותה דקה מתלבשת עליי ניידת מאחורה ומסמנת לי לעצור בצד. השוטר טוען שהשתמשתי בפלאפון ואני מסביר לו שרק הסתכלי ולראייה אני מראה לו שהטלפון מחובר גם לדיבורית אישית. הוא טוען שחיברתי את את הדיבורית מהרגע שהם סימנו לי לעצור בצד, מה שהוא כמובן קשקוש מוחלט כי הם נצמדו אליי והיינו בכביש מהיר, בשביל לחבר דיבורית אישית צריך שתי ידיים ואם הייתי משתמש בהם הוא היה רואה את זה. למרות כל ההסברים שלי ובאמת העובדה שלא השתמשתי בטלפון הוא ל…
הודעה אחרונה מאת BoSs28, -
- 1 תגובות
- 968 צפיות
שלום אנשים! אני מחפש אינפורמציה על שעון לחץ קו השראתי לבדיקות מערכת הדלק או הבלמים וכו' שמעתי שיש כזה דבר ואני לא מצליח למצוא אינפורמציה. מי שיודע, זה מאד מסורבל לבדוק לחץ דלק ברכב וזה משתנה מרכב לרכב כל אחד והמחברים שלו וכו' בבדיקה השראתית אתה פשוט משחק אותה במהירות. אודה מאד לעוזרים.
הודעה אחרונה מאת אלקטרון, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
אחד הדברים המגעילים ביותר שראיתי בחיים שלי. לקח להם 40 שנה לעצב גג וזה מה שהם עשו
הודעה אחרונה מאת fast boy, -
- 8 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
היום שוטר תנועה הוריד אותי בכביש החוף על האקדח היה רשום 120 במרחק של 479 מטר האם זה חוקי? לכל המתעניינים השוטר יצא סבבה 250 ש"ח בלי נקודות..... ואם הוא דפק אותי אני כבר מארגן איזה פולסה דנורה.....
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
איזה קשה היה לכתוב את הכותרת הזאת... אז ככה.... סתם מסקרנות בעיקר: אני יודע שלכל אזרח במדינת ישראל מותר לייבא רכב בשני תנאים: 1) לרכב יש אישור תקין לנסוע בכבישי ישראל. 2) הרכב בין שנתיים ומטה (כלומר שנתיים וחדש יותר), או שהוא רכב אספנות. לפי מה שאני יודע, פיג'ו 106 GTI\סיטרואן סקסו VTS הפסיקו לייצר לא מזמן. אם אני לא טועה, זה היה ב 2003. זאת אומרת שעדיין אפשר לייבא אותם, לא? יש למישהו מושג\הערכת מחיר כמה זה יעלה? ---------------------------------- והנה הדיון: אני מהמר שהפיג'ו\סקסו חדשה תעלה 90K. מה הייתם מעדיפים - פיג'ו\סקסו חדשה ב 90K, או רנו קליאו ספורט, שנת 2001, ב 90K (מחירון פחות או יותר). אחמד.
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
- 10 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הערב אני נוסע בכביש 5 במהירות של 100 קמ"ש...כביש יחסית ריק...ללא הרבה תנועה...בשלב מסויים התקרבתי לטרקטור גדל שנסע בשוליים...ולפתע אני שומע רעש חזק של אבן על השימשה !! למזלי הכביש היה יחסית ריק והבלימה שלי לא הפריעה לאף אחד... התוצאה: חור בשימשה הקידמית !!!! נהגתי באוטו הביתה בזהירות שלא יגדל הנזק וחלילה השימשה כולה תיפול... מחר בבוקר אבדוק עם הביטוח מה עושים ואיפה מתקנים... איזה קריזה ! כל המשאיות שסוחבות חצץ...טרקטורים על כביש מהיר... זה כל כך מסוכן כי אם הכביש היה מלא ביותר כבים אז מישהו היה יכול להתנגש בי מאחור או כל תאנה אחרת... שאלה: האם הביטוח המקיף שמכסה שימשות יחייב אותי בשימשה חלופית (אוטו גלס נגיד) או שאני יכול לדרוש מקורית מהיצרן (במ…
- 6 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
אז ככה מזל טוב או לא החודש הולך להיות הטסט הראשון שלי עם הוולוו או יותר נכון הטסט הראשון שלי מזה 18 שנה... אז כמובן להבין מה צריך לעשות אני לא , דבר אחד אני יודע שיש לי מדבקה כחולה של הטסט על השמשה (הסדוקה דר"א - אבל זה לשרשור אחר) ובה מסומן החודש השמיני (אוגוסט) מה לגבי תאריך צפציפי יותר?, מה לגבי ניירת?, מתי ללכת? מה לעשות? ואיך להכין עצמי הכי טוב? הבעיות שאני מודאג מהם הם לא קלות, לדוגמא: 1) שמשה סדוקה באופן רציני (שמשה קידמית). 2) מראה ימנית חסרה. 3) צמיגים קצת שחוקים. 4) אגזוז קצת רוקד. אז מה אתם אומרים יש סיבה לדאוג אם כן בנוגע למה במיוחד הכי חשוב לי זה לדעת האם אני צריך ללכת למשרד הרישוי לקחת טפסים מיוחדים או שאמורים לשלוח לי בד…
הודעה אחרונה מאת Volvo740, -
- 1 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
רשום ברשיון הרכב שלי כי עליי להרכיב משקפיים. לא מזמן עברתי ניתוח לייזר בהצלחה , ואני רואה 6/6. רופא העיניים נתן לי אישור המראה על כך. על מנת להוציא רשיון חדש מעודכן , עלי ללכת למשרד הרישוי עם אישור זה בלבד? או שמא עליי לגשת לממסי או משהו (כך נודע לי כי טרטרו אנשים רבים...)
הודעה אחרונה מאת kompy, -
- 16 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
המקור: והניסיון של פורד ליצור אחת על בסיס הפוקוס:
הודעה אחרונה מאת 0scar, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מעניין אותי לדעת, כי לפי מה שהבנתי זה אוטו ממש חמוד וביצועיסט קטן (150HP בסטנדרד) FR מעניין, ואם יש, אולי גם יש מישהו שמוכר.
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום הרכבתי צמיגים חדשים ללנצ'יה המתוקה שלי....מה אני יגיד לכם.... התנהגות הכביש השתנתה לגמרי, הצמיגים הם פאלקן ZE512 ורביעייה של 14 185/60 עלתה 1100 שקל והיה שווה כל אגורה, גם צמיג יפה וגם אופה... שווה לבדוק כאופצייה.
הודעה אחרונה מאת לנצ'יהוליסט, -
- 1 תגובות
- 793 צפיות
חברה מאיזה שנה מתחילה הצורה האחת לפני האחרונה של האיביזה?(2000 או 1999)
הודעה אחרונה מאת .tommy g, -
- 15 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ספר השיאים של גינס הכתיר את הפורד F-150 SVT Lightning בתואר: "World's Fastest Production Pickup Truck" באופן רשמי. Busted מאז הצגתו ב-99', ה-svt lightning נחשב כפיק-אפ המהיר ביותר אך לא באופן "רשמי". הגיע הזמן לבדוק את העניין, לא? פורד ארגנו בשיתוף ובאישור המוסד המפורסם של גינס מדידה רשמית להוכיח כי ה-lightning הוא אכן הפיק-אפ הבהמתי האולטימטיבי. כסף, תדמית, כבוד ועוד הרבה כסף מעורבים בעניין הזה, היות וכולנו יודעים מה הגבר האמריקני הממוצע אוהב לראות בחניה. נתוני המכירה של ה-F150 הם הוכחה חיה ונושמת לעניין. burning rubber המדידה התבצעה באתר ניסויים רשמי של פורד במישיגן, במסלול אובלי באורך 8 ק"מ. המדידה שהתבצעה עבור ספר השיאים של ג…
- 35 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כדי לפשט את השאלה: מה מקור היצרן שלכם. אם למשל, יש לכם טויוטה שיוצרה בצרפת - המקור הוא יפן ולא צרפת. נא לא להפוך את השרשור לריב אמינות או ריב בכלל, תודה! (ותודה לאליה על הרעיון לסקר)
הודעה אחרונה מאת sronis, -
- 13 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כל המעייןבפורום יכול להתרשם משלוש עובדות * % גבוה של בעלי פיז/סיטרואן ( להערכתי יותר ממחצית בחברים) * שביעות רצון ולפעמים אפילו גאווה ברכב! * אי שביעות רצון וסיפורי זוועה על השרות במוסכים להערכתי יש פיתרון! אם היה קם מועדון :: פיזו/סיטרואן (נגיד כמו מועדון החיפושיות) זה היה כוח! ללובינסקי ומוסכים "שליליים" יהיה קשה לשלוח לכל הרוחות... מועדון עם מאות חברים.
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
- 17 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כאשר למדתי לתאוריה, היה זכור לי משהו על איזה שהוא חוק שאומר שבמידה ושוטר עוצר אותך ומבקש לראות רשיונות והם לא פיזית איתך, אתה מחוייב לבוא לתחנת המשטרה הקרובה לביתך בתוך 24 שעות ולהציג אותם. זה נכון? אני זוכר נכון את העניין הזה? מכיוון וחבר שלי קיבל לפני כמה שבועות דו"ח על סך של 100 ש"ח כי הרישיון שלו לא היה ברשותו באותו הרגע של הבדיקה. ושאלה נוספת, הרכבתי ברכב שלי מחשב נייד, שמוחבר למערכת השמע שלי, בין היתר אני משמיע באמצעות הנייד הזה, שירים בוינאמפ וכל מיני מערכונים של "יום טוב" וכדומה... שאלה שלי האם שוטר שרואה את המחשב הנייד בכיסא לידי, בזמן נסיעה יכול לעצור אותי בגין משהו? מכיוון ואני מפחד שיחשבו שאני מסתכל על המסך ולא על הנהיגה ובכך אני מסכן את הנוסע…
הודעה אחרונה מאת Fiberglass, -
- 12 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
להלן מקבץ ידיעות קצר: לקסוס פוסעת בעקבות בוגאטי הנהלת טויוטה אישרה את ייצורה של מכונית העל של לקסוס. המכונית, שביצעה את טבילת האש שלה בסרט דו"ח מיוחד, תוצג באופן רשמי בתערוכת טוקיו לקראת סוף שנה זו. הלקסוס האקסקלוסיבית תצוייד במנוע V8 בנפח 4.5 ליטרים שינפק יותר מ-400 כ"ס. בקרוב באולם התצוגה של יוניון מוטורס. סאאב האצ'בק? חמה?? לייצור סדרתי??? תערוכת פרנקפורט הקרבה ובאה תביא עימה את הסאאב הזו. ה-9-3 קונספט מצוידת במנוע 2 ליטר המנפק 250 כ"ס. ייתכן והסאאב הזו תצטרף למשפחת ה-9-3 כגירסת ספורט-וואגון. יגואר סטיישן או האם פורד השתגעו? פורד, בהופכם את יגואר למותג יוקרתי יותר מאשר ספורטיבי, מציגים את ה-X-טייפ בגירסת הסטיישן. ה-X סט…
הודעה אחרונה מאת edan82, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
סיפור שהיה כך: היום בצהריים יצאתי להתפרק קצת על כביש בית אריה, אני בטוח שהרוב פה מכירים אותו. מתחרע קצת על הפניות, חלק לוקח הדוק, חלק עם התחת החוצה. מגיע לפניה האחרונה לפני הירידה הארוכה, ומי עומד שם ובודק את העוברים ושבים? נכון... משטרה צבאית. כל הכבוד שהם שם והם בודקים מטעמי ביטחון. א-ב-ל!!! מה לעזאזל הוא עוצר אותי ולוקח לי את הרישיון?! מאיים שיש לי מזל שלא היתה עליו מצלמה, וממלא איזשהו טופס בג'יפ הצבאי. יש לו סמכות לדרוש ממני רשיון נהיגה? מדובר בקצין בצבא. בכלל יכולה להיות עליו מצלמה? אני מתאר לעצמי שהוא דיבר על ממל"ז. לא התחכמתי יותר מדי אז לא שאלתי אותו. ומה הטופס שהוא מילא אצלו עם המספר רכב שנהגתי עליו? ועוד דבר - ממש חכם מצידו לעמוד ממש ביצי…
הודעה אחרונה מאת razer, -
-
- 5 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אולי מישהו שמע ו\או מכיר חנות\סדנא לאביזרי\שיפורי רכב בהולנד ? רצוי בקרבת אמסטרדם. אם לא , אז אולי מישהו יכול לעזור לי בחיפושים דרך האינטרנט . תודה ... עידו.
הודעה אחרונה מאת ido,
-
מי מחובר 51 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 871 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- lesles
- Lexicon
- Moshe c
- lanosforce
- blackice
- פעם
- misterb
- danbr
- גולדן191
- Shay Shd Dave
- amosbmw
- Ragnar