רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,618 נושאים בפורום הזה
-
שאלה על לקיחת סיבוב 1 2 3
מאת f40-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
יש לי שאלה קטנה על לקיחת סיבוב: אז ככה כשנוהגים ברכב הנעה קדמית (אוטומט אם זה משנה) ללא מערכות יציבות או החלקה למיניהן חוץ ממערכת ABS לבלמים. כשאני נכנס לסיבוב ואני רוצה להישאר בשליטה כמה שיותר טובה האם עדיף לבלום בעדינות על מנת להטות את משקל הרכב קדימה או שעדיף לתת קצת גז ולשמור על משיכה של האוטו לכיוון הרצוי?
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
- 27 תגובות
- 23.6 אלף צפיות
שלום לכולם , אני רוצה לעלות דיון בנושא קילומטרז' של רכבים ואיך זה משפיע על המחיר ועל הבלאי . אנחנו במשפחתינו קנינו רכב חדש לפני 5 חודשים , הרכב עכשיו עם 16,000K , שזה אומר שבקצב הזה הוא יעשה 30K קילומטר בשנה . זה אומר שתוך 3 שנים הרכב יעבור את ה - 100K . כמה נקודות למחשבה שרציתי לשתף אתכם , אנחנו לדוגמא עושים את רוב הקילומטרז' הגבוה בכבישים בין עירוניים , זה אומר קילומטרז' גבוה אבל בלאי נמוך בלפחות 50% , אל תשכחו שנסיעה בתוך העיר יוצרת בלאי הרבה יותר גבוה , הגיר עובד בלפחות 50-80% מאמץ ועוד . אני יודע מניסיון שאם קונים רכבים שהיו הרבה בעיר תמיד יהיה להם ( תמיד זאת הגזמה כמובן ) קלאצ' שחוק יותר ומכלולי גיר שחוקים יותר . אם פעם רכבים על 200…
הודעה אחרונה מאת YOSY_baleno, -
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 4.2 אלף צפיות
כך לפחות, על פי צה"ל, שלא מוכנים לשחרר אותו משרות צבאי. מסתבר שהמצב בארץ הרבה יותר גרוע ממה שחשבנו: לא רק שאין ספורט מוטורי, אלא גם עפ"י ההגדרות נהג מרוצים אינו נחשב בכלל ספורטאי! אתמול בחדשות ערוץ 10 (היחידים, נראה לי, שהתייחסו לעניין. לשאר הערוצים היה חשוב שנראה את הפרצוף של בוש ושרון במשך 10 דקות, 5 דקות לא מספיקות) היתה כתבה בעניין - ארז סיפר בצער שכל כדורגלן ליגה ג' מקבל פטור מהצבא אם הוא רק רוצה, בתור "ספורטאי מצטיין", אבל הוא שמתחרה בפורמולה ב.מ.וו ושם את דגל ישראל על מכונית בתחרות שמשודרת בערוצים ברחבי העולם, לא נחשב. הוא אמר שהוא שוקל לעזוב את הארץ, למרות שלדעתו זה יהיה ממש לא לעניין שהוא יעלה לפודיום עם המנון גרמניה. בסיום הכתבה העירה מיקי חיימוביץ' ש…
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- 13 תגובות
- 2 אלף צפיות
לחצו על הלינק , לוקח לאתר כמה שניות להיטען, אבל בסוף שזה חביב. http://echo.vsev.net/showthread.php?fid=29&tid=1017 גיא.
הודעה אחרונה מאת ראלימן, -
- 1 תגובות
- 888 צפיות
שלום לכולם , אני צריך עזרה במציאת המען לשליחת מכתב ליחידת התנועה הפרטים שיש לי הם : * יחידת תנועה - שפלה ית"מ - ראשל"ץ הכוונה לשלוח מכתב המערער על דו"ח לא מוצדק ומבקש לבטלו. לאיזה מען עלי לשלוח את מכתבי? ואיך עלי לנסח את בקשתי? כבקשה לביטול קנס? תודה לכל העוזרים
הודעה אחרונה מאת drugstore, -
- 28 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
עם אני מדליק תאוטו מהילוך N אז צריך לשים אחר כך ל1 אז עם שמים ל3 האוטו נכבה?(גיר רגיל)
הודעה אחרונה מאת bender, -
- 14 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
זה ניראה לי אוטו גנוב.... לא היו סימני ברקסים....
הודעה אחרונה מאת focus RS, -
- 6 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מישהו יודע היכן ניתן להשיג תמונות של הפנים של סובארו אימפרזה WRC מסביבות שנת 93' (הדגם הקודם) ? אני בונה דגם כזה ומחפש reference לבניה הפנימית.
הודעה אחרונה מאת Rשף, -
לפני למעלה מחצי שנה אני וירון זורע ניסינו לארגן ללא הצלחה רכישה קבוצתית של מכשירי בליינדר M-10, לאחר המון זמן שאני מנסה לתפוס את היבואן הצלחתי היום ויש כמה חדשות. אין אפשרות להשיג את הM-10 אלא את המחליף M-20. מחיר הM-20 הוא 2380 שקל וניתן לקבל הנחה די גדולה על קניה קבוצתית של 10 רוכשים ויותר. לכל המעוניין להצטרף לקניה נא לפנות אליי בה"פ תודה רבה שי מצורף לינק לאתר SpeedTraps שבחנו את המכשיר http://www.speedtraps.co.il/pages/newhome.html להכנס לקטגוריה של "הגן על עצמך" "משבשי ליזר" "בליינדר M-20"
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 5 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
חבל לי לפתוח תרד על שאלה טיפשית אבל אני לא רוצה להתעלק סתם על תרד אחר. אז איפה נקודת "ניתוק ההצתה/דלק" בראלי MK2.
הודעה אחרונה מאת ישי, -
nissan skyline 1 2
מאת עופר106R16V-
- אחראי פורום
- 22 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אהלן חברה. התחלתי מאד להתעניין באוטו הזה אחרי שהורדתי סרטים אתמול ראיתי מה האוטו הזה עושה והייתי פשוט בהלם מה זה הדבר הזה. מישהו יכול לתת לי אינפורמציה לגבי האוטו הזה. הבנתי שיש הרבה גרסאות של האוטו. מישהו יודע מה ההבדלים ואיזה דגם הוא החזק ביותר. תודה.
הודעה אחרונה מאת Serginio, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אותה תחנה שנדרשה ע"י בית משפט לשלם פיצויים אחרי שנתגלו מים בדלק שמכרו... לפני כחודש נכנסה ידידה שלי לתחנה. המתדלק בדק מים ואמר שחסרים לפחות 2 ליטר, ולכן המליץ לה לקנות 2 ליטר מים ירוקים. בעוד הנהגת יושבת באוטו, והמתדלק ממלא מים, היא הבחינה בשלולית ירוקה שמתחילה להיווצר מתחת לאוטו. היא יצאה מהאוטו מבלי שהמתדלק הרגיש, ונעמדה מאחוריו. מה שהחמור עשה בפועל, זה לשפוך את תכולת הבקבוקים ליד מיכל המים (שהיה מלא לחלוטין, מעבר לקו MAX), כך שיראה כאילו הוא ממלא מים בפועל. אחרי שהבין שנתפס, הוא הסכים באופן מפתיע לוותר לה על התשלום על המים... באמת נחמד מצידו. פעם רמאים, תמיד רמאים. סונול - אתך לאורך כל הדרך. ראו הוזהרתם.
הודעה אחרונה מאת AMOS, -
-
- 0 תגובות
- 947 צפיות
היי ראיתי פעם בBBC תוכנית אחרת של ג'רמי קלרקסון (לא טופ גיר) על פעילויות "מרובות אדרנלין", היה בה קטע של נסיעה במורד על שלג עם יגואר TYPE R. מישהו יועד איך קוראים לתוכנית? תודה גלעד
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
- 10 תגובות
- 2 אלף צפיות
האם הרנו קליאו RSI לדורותיה היתה עם 172 כ"ס או שרק בשתי האחרונות
הודעה אחרונה מאת K&N, -
- 1 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
מישהו יכול בבקשה לתת לי נתונים של המנוע הזה אבל ללא הטורבו? תודה
הודעה אחרונה מאת יקיר, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
ב"אוטו" רשום שלסדרע 5 החדשה הנעה אחורית, ואילו ב"מוטוקאר" מצויין כי היא קדמית. מי צודק? אולי אי הבנה מצידי? תודה אני רוצה להוסיף כי אהבתי את הכינוי "שברי אספלט מרוסקים תוצרת כחול-לבן" לכבישים ברחובות ישראל..
הודעה אחרונה מאת Refael Azi, -
-
- 21 תגובות
- 6.5 אלף צפיות
מישהו יכול לתת לי קצת נתונים כמו כ"ס, 0-100, מהירות מירבית...
הודעה אחרונה מאת Meishar84, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני רוצה להתחיל ללמוד בספטמבר אחרי היומולדת על עד 500 האם אז יחול החוק של הגבלת כח סוס ? תודה מראש
הודעה אחרונה מאת BlackSheep, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלומות, אודה לחברים באם יוכלו להפנות אותי לכל פיסת מידע טכני על הרכב האמור. איך אומרים באידיש, כל LINK יתקבל בברכה. רב תודות למתאמצים.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
אני מתכנן נסיעה לסיני והייתי רוצה לקחת את הרכב חברה איתנו. הבנתי שאי אפשר. אשמח אם יוסבר למה, והאם יש פתרום לעקוף את זה? האם זה הביטוח? אז אולי אני אוכל לעשות ביטוח במקום אחר לשבוע? תודה ואיך ידעו בכלל שזה רכב חברה?
הודעה אחרונה מאת Gilad_172, -
-
- 1 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
כל שרציתם לדעת, בקישור הבא : http://www.fullgaz.co.il/gear/ebay.html מתוך אתר האופנועים הישראלי - פול גז http://www.fullgaz.co.il/index.php תהנו !
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
מחירים בארה"ב
מאת ELI172- 3 תגובות
- 8.8 אלף צפיות
סתם תוך כדי דפדוף הגעתי למחירון האמריקאי. מסתבר ששם זול זה באמת זול ויקר זה באמת $יקר$!!! הרכב הזול ביותר בארה"ב הוא קיא ריו-9,995$.(התחלתי) אחריו מגיחה תוקפת הפניות:יונדאי אקסנט-10,539$.(התחלתי) ולרשימה המעניינת יותר:היקרות........ רכב הסדאן\פאר היקר ביותר הוא-מרצדס מייבאך 62......מחיר:359,485$ הפתוחה היקרה ביותר בנטלי 386,485$AZURE הג'יפ היקר ביותר,HUMMER בגרסתו האזרחית היקרה:117,000$ ואחרונה חביבה,המכונית היקרה ביותר בארה"ב היא RERRARI ENZO עם מחיר אסטרונומי של.........!!!652,380$ רק לשם השוואה: מוצ'יאלגו עולה 281,000$ ואילו 911 בגרסתה "הבסיסית" עולה,החל מ-69,000$. אז כמה אקסנטים נכנסות ב-ENZO אחת? 65 מכוניות.מספיק כדי לנהל את צי הרכב של MICR…
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
אני מאד אשמח לשמוע מתי אתם אוהבים לנהוג באופן ספורטיבי, ואיך בדיוק מתבצעת הנסיעה שלכם כאשר אתם עושים כך. פירוט על אופן העברת הילוכים, לקיחת סיבובים, וכו' יתקבלו בברכה תודה מראש לעונים
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 3 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אתר שנתקלתי בו בעזרת לינק ששלח לי oyway וטיילתי בו קצת, מכוניות הקונספק שם הן מעניינות למדיי ואפשר לומר שבהחלט יש שם כמה שלא ראיתי מעולם באתרים או בפרסומים. תהנו, ליאור. http://www.edmunds.com/news/conceptcarspotlight/articles/?tid=edmunds.e.landing.lookingforward..1.*
הודעה אחרונה מאת silent night, -
- 9 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
של ג'רמי קלארקסון בפרט... או לינקים לתוכניות TOPGEAR או כל תכנית אחרת על רכבים בכלל, אני מודה מראש על הלינקים.. (כמובן שאני חייב שהסרטים יהיו ברשת ולא בוידאו). הרמן.
הודעה אחרונה מאת ELAD-RSI, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
כאשר אני רוצה להאט בירידה, אני משתמש בבלימת מנוע (מעביר להילוך נמוך יותר) ולוחץ קלות על הברקס רק כדי להדליק את אורות הבלמים. השאלה שלי היא האם שימוש אפסי שכזה בבלמים ברציפות לזמן ממושך יכול לגרום ל"התעייפות" בלמים שאינה זניחה. תודה למשיבים! Serpent
הודעה אחרונה מאת Serpent, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 21.2 אלף צפיות
כרגע בידי רישיון דרגה 02, שמותיר לי לנהוג ברכב פרטי עד 4 טון כמובן... ואני מחפש נואשות עבודה.. מידי פעם קופצות מודעות שמחפשות נהגים עם רישיון ב'... זה אומר שני גם חייב רישיון לדו"ג? כמה סמ"ק? יש אפשרות לבדוק באתר של משרד הרישוי, אבל איכשהו הצלחתי להסתבך, אז אם מישהו מוכן להסביר לי למה מתכוונים עם הרישיון ב' אהיה אסיר תודה... יש לי פחד מוות מדו"ג, אבל אני כל כך נואש שאני שוקל ברצינות לעשות רישיון לקטנוע בקרוב מאוד...
הודעה אחרונה מאת RS6, -
-
- 14 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חברה רציתי לברר את צריכת הדלק שלכם כי פשוט שלי לםעמים נראית מוגזמת! אז מי שרושם שירשון מה יש לו באוטו + כמה הוא עושה והאם הוא נוסע המון בעיר או בכבישים מהירים !
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
- 3 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
http://nfc.msn.co.il/archive/001-D-27900-00.html?tag=16-49-17 תחנות הדלק מרמאות באיכות הדלק.... פשוט בושה איך זה תמיד קורה במדינה שלנו וגם אחרי שמגלים את זה לאף אחד לא אכפת
הודעה אחרונה מאת TaZoK, -
- 17 תגובות
- 6.7 אלף צפיות
כבר כתבתי על המוסף של CAR בצירוף לגיליון יולי, שבו הם כותבים על עשרת הגדולים שלהם, במגוון גדול של קטגוריות. את המעניינות אני מציג כאן להנאתכם. הכל מתורגם לעברית, בחלק מהמקרים לא יופיעו כל עשרת הגדולים, אלא רק המעניינים ביותר. בכל הודעה יהיו כמה רשימות כאלו. והפעם: מכוניות ששינו את העולם: המיני המקורית: "הקופסה הקטנה שריבעה כל מיני סוגים של מעגלים. ע"י כך שהייתה פשוט משעשעת לנהיגה היא הראתה שמכוניות חסכוניות לא חייבות להיות עונש. היא גם הוכיחה שכוח איננו הכל, בכך ששלטה ביד רמה במרוצי ראלי ומכוניות סאלון במחצית הראשונה של שנות ה-60. לבסוף היא גם הראתה שזול יכול להיות גם טרנדי ע"י כך שננהגה בידי הבליינים הגדולים ביותר בלונדון של שנות ה-60. זה קרה בגלל שה…
הודעה אחרונה מאת PEUGEOT205,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 5 אנונימיים, 328 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- zaf
- הרקוליטו
- שחר 1
- avargel
- Cycleman
- Supertigre
- David32
- Pavlik
- הדיין
- Yuvalino
- asix
- Or05230