Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם ,

אני רוצה לעלות דיון בנושא קילומטרז' של רכבים ואיך זה משפיע על המחיר ועל הבלאי .

אנחנו במשפחתינו קנינו רכב חדש לפני 5 חודשים , הרכב עכשיו עם 16,000K , שזה אומר שבקצב הזה הוא יעשה 30K קילומטר בשנה .

זה אומר שתוך 3 שנים הרכב יעבור את ה - 100K .

כמה נקודות למחשבה שרציתי לשתף אתכם ,

אנחנו לדוגמא עושים את רוב הקילומטרז' הגבוה בכבישים בין עירוניים , זה אומר קילומטרז' גבוה אבל בלאי נמוך בלפחות 50% , אל תשכחו שנסיעה בתוך העיר יוצרת בלאי הרבה יותר גבוה , הגיר עובד בלפחות 50-80% מאמץ ועוד .

אני יודע מניסיון שאם קונים רכבים שהיו הרבה בעיר תמיד יהיה להם ( תמיד זאת הגזמה כמובן ) קלאצ' שחוק יותר ומכלולי גיר שחוקים יותר .

אם פעם רכבים על 200K היו נחשבים לבלאי לגמרי , הרי עכשיו המצב שונה לגמרי , הרכבים היפניים החדשים מחזיקים בקלות 200K , ואפילו בלי ראש מנוע ( אני אומר מניסיון עם 323 וקורולה ) .

אבטחת האיכות היפנית העלתה ברמה את כל נושא התחזוקה ויכולת האחזקה של הרכבים , חבל שהצרפתיות עדיין נמצאים מאחור .

הדיון שלי הוא " מה בימינו נחשב קילומטרז' גבוה " והאם באמת קילומטרז' גבוה ולא סוג הנסיעה הוא מה שקובע את הבלאי .

פורסם

כעיקרון הממוצע לנהג הישראלי הוא בין 17 ל-20 אלף ק"מ בשנה מעבר ל-20 כבר יש ירידת ערך כמובן בהתאמה לעליית הקילומטראז'(כלומר רכב שעבר שלושים אלף ק"מ מן הסתם ירידת הערך שלו תהיה גדולה יותר מרכב שעבר 24 אלף ק"מ)

RSi

פורסם

צריך לקחת בחשבון את סוג האוטו כמובן לגולף שלי יש 155 K בערך והיא נוסעת מצוין

וגם תלוי בשינוים ותיקונים שעשו לרכב אם מטפלים בו הקילומטרז' לא ישנה אולי הדיון צריך להיות כמה רכב יכול ליסוע בלי תיקונים תקופתיים?! :shock:

הכרתי מישהו שעשה את זה לפאסט שלו דרך אגב משנת 96 בערך עד לשנה שעברה הייתה בסדר(היא מתה שנה שעברה)

1-2-3-4-5-6-7-8-9-10- יופי עדיין נשאר קצת שכל

like a G-L-O-V-E

פורסם

אני מדבר כמובן שהרכב מטופל באידאליות .

הסוגיה שלי שאותי זה מעצבן שאני יאלץ להוריד מחיר שאני ימכור אותה יום אחד שלדעתי הבלאי שלה בעצם הרבה פחות ממכונית עם חצי קילומטרז' שנסעה בעיר .

ולהוסיף לקח את הסוגיה ש"הונדה " חדשה תחזיק תמיד יותר טוב מכל צרפתיה חדשה .

פורסם

סוג הנסיעה (עירונית או בינעירונית) הוא רלבנטי רק לך,ככה אתה תוכל לצפות את הבלאי.

כאשר אתה תמכור את הרכב,לקונה לא יהיה ממש משנה איך נסעת,העיקר אצלו יהיה

כמה אחוז יורדים במחירון על מעל 20K בשנה.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

בקיצור אתה מנסה לפתח דיון בנוגע לאמינות היפניות לעומת האירופאיות במסווה של דיון בנושא קילומטראז'.

תקן אותי אם אני טועה.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
בקיצור אתה מנסה לפתח דיון בנוגע לאמינות היפניות לעומת האירופאיות במסווה של דיון בנושא קילומטראז'.

תקן אותי אם אני טועה.

רוני

אתה טועה .

אני פותח דיון לגבי ההבדלים בזמן , אם פעם 15K בשנה היה הרבה , היום 25K לדעתי זה נורמלי .

פורסם

אני רוצה להבין משהו ואני כבר הרבה זמן לא בטוח בו...

אם אני מחפש לקנות מכונית והקילומטרז' מעל מ100 אלף לא צריך לדאוג?

הרי בדוגרי אחרי ה100K האוטו כבר מה שנקרא OVER THE HILL יענו המצב שלו לא ממש יכול להשתפר... ובדרך כלל יש הרבה בעיות מכניות במכוניות האלה..

האם בכלל עדיין שווה לקנות מכוניות בסביבות ה150K פלוס מינוס

למה? ככה!

פורסם

אתה טועה .

אני פותח דיון לגבי ההבדלים בזמן , אם פעם 15K בשנה היה הרבה , היום 25K לדעתי זה נורמלי .

לעם ישראל לא משנים ההבדלים שאתה מציין . זו פשוט עוד דרך להוריד במחיר.

קשה לי להאמין שההסתכלות על הקילומטרז' תשתנה בשנים הקרובות.

חלי

פיג'ו 206 1.6 2006

פורסם

הרי בדוגרי אחרי ה100K האוטו כבר מה שנקרא OVER THE HILL יענו המצב שלו לא ממש יכול להשתפר... ובדרך כלל יש הרבה בעיות מכניות במכוניות האלה..

הבעיה אחרי קילומטרז' מסויים צריך לעשות אוברול, החלפת חלקים ועוד הרבה

דברים וזה יוצא יקר ולא משתלם לקנות רכב שעבר את הקו ה 100.

ככה לפחות אני רואה את זה ותקנו אותי אם אני טועה.

למכירה ספרים בעברית!!! נדירים ביותר לרנו מגאן החדשה לכל המעונינים נא לפנות אלי בפרטי

פורסם

הבעיה אחרי קילומטרז' מסויים צריך לעשות אוברול, החלפת חלקים ועוד הרבה

דברים וזה יוצא יקר ולא משתלם לקנות רכב שעבר את הקו ה 100.

ככה לפחות אני רואה את זה ותקנו אותי אם אני טועה.

בול פול אוף שיט...

רכב מגיע לשיא רק באזור ה100 אלף ק"מ... (אלא אם כן הוא צרפתי)

אין שום מניעה לקנות רכב שעבר 100 אלף ק"מ...

פשוט צריך לראות שהרכב שמור ומטופל בזמן...

מנועים גרמניים/יפניים יכולים לעשות מאות אלפי קילומטרים בלי לפתוח ראש....

לעומת זאת, לא הייתי קונה רכב עם מנוע TU בעל 180 אלף ק"מ שלא עבר אוברול או לפחות חצי (סתם דוגמא).

אני מסכים עם אלי , שהיום ק"מ סביר לשנה הוא באזור ה30 אלף, מכיוון שהמכוניות השתפרו, ואי אפשר לקחת 15-20 אלף בשנה בתור נקודת מוצא, זה מה שלקחו לפני עשרות שנים כשלוי יצחק התחיל את המחירון שלו. היום זה קצת אחרת.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

זאת בדיוק הנקודה שלי ...

מנוע TU עם 150K בחיים לא הייתי קונה אם הוא לא עבר אוברול או חצי אוברול, ולדעתי אצל רוב בעלי הראלי שעברו את 100K נעשה כבר ראש מנוע מינימום .

אבל...

אצל רכבים יפניים חדשים ואיכותיים אין בעיה למנוע להחזיק גם 250K ,

אני אישית מכיר קורולה משטרתית ( של בילוש ) שעברה בתנאים קשים ובחוסר טיפול 280Kבלי , ואני מדגיש בלי !!! , בלי ראש מנוע .

פורסם

דבר ראשון אייל אתה מדבר פה שטויות! שום רכב לא מגיע לשיא שלו אחרי 100K

אז תבדוק טוב טוב את הבולשיט שלך לפני שאתה מעביר ביקורת על ההודעות שלי.

עוד דבר קטן לחיזוק דברי:

אצל חלק מהרכבים אומנם לא צריכים ראש מנוע אבל יש הרבה שאחרי שעברו את קו ה 100

צריכים להחליף חלקים רבים כמו משאבת מיים ועוד כל מיני חלקים ולכן רכב שעבר את קו

ה 100 הוא מתחיל להיות קצת יותר יקר מבחינת הוצאות שכוללות חלקים במנוע, צריות,

לפעמים גם בולמים, ועוד חלפים רבים.

למכירה ספרים בעברית!!! נדירים ביותר לרנו מגאן החדשה לכל המעונינים נא לפנות אלי בפרטי

פורסם
זאת בדיוק הנקודה שלי ...

מנוע TU עם 150K בחיים לא הייתי קונה אם הוא לא עבר אוברול או חצי אוברול, ולדעתי אצל רוב בעלי הראלי שעברו את 100K נעשה כבר ראש מנוע מינימום .

אבל...

אצל רכבים יפניים חדשים ואיכותיים אין בעיה למנוע להחזיק גם 250K ,

אני אישית מכיר קורולה משטרתית ( של בילוש ) שעברה בתנאים קשים ובחוסר טיפול 280Kבלי , ואני מדגיש בלי !!! , בלי ראש מנוע .

אתה מכיר , כי אתה בעצם סמוי.......

:puzzled:

• תוכן חדש...