Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8379 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
דבר ראשון אייל אתה מדבר פה שטויות! שום רכב לא מגיע לשיא שלו אחרי 100K

אז תבדוק טוב טוב את הבולשיט שלך לפני שאתה מעביר ביקורת על ההודעות שלי.

עוד דבר קטן לחיזוק דברי:

אצל חלק מהרכבים אומנם לא צריכים ראש מנוע אבל יש הרבה שאחרי שעברו את קו ה 100

צריכים להחליף חלקים רבים כמו משאבת מיים ועוד כל מיני חלקים ולכן רכב שעבר את קו

ה 100 הוא מתחיל להיות קצת יותר יקר מבחינת הוצאות שכוללות חלקים במנוע, צריות,

לפעמים גם בולמים, ועוד חלפים רבים.

לא תמיד.

מה אם אני מראה לך רנו אקספרס שהייתה שנתיים בהשכרה ואז אבא

שלי קנה אותה ב96 ועד היום הדבר היחיד שנעשה ברכב למעט טיפולים תקופתיים

היה החלפת המפלג וניקוי קרבורטור לפני שנה,והיום יש לך לרכב מעל 260 אלף ק"מ על השעון.

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

פורסם

האם הבנתי נכון ואתה בעצם שואל:

"כדאי לנו למכור את הג'אז, לא חבל על הקילומטרז' הרב אשר יתנקם בנו בעת המכירה?"

התשובה היא: חד משמעית כן. תמכרו. בישראל אין מספיק אנשים שיעריכו את זה שמירב הנסועה של הג'אז היתה בין-עירונית - בשביל "מר ישראלי" 30K לשנה לרכב בנזין זה המון.

אם לומר את האמת הרי שאני בעצמי אפילו לא הייתי טורח לבדוק רכב בעל נסועה כה גבוהה כמו הג'אז שלכם ! ואם כן, הייתי דורש קיזוז משמעותי ביותר במחיר -

במקרה זה אני "מר ישראלי" :lol:

כמובן שיהיו לרכב שלכם קונים - אבל לא רק שלא תצליח לשכנע אותם לשלם מחירון, אלא אני חושש כי אפילו מחירון משוקלל יהיה קשה לשכנע אנשים לשלם,

יהיו הרי יחסית הרבה ג'אזים אחרים בעלי נתונים עדיפים משלכם ביום שתמכרו, זו לא 106 ראלי אתה יודע :wink: .....

פורסם
דבר ראשון אייל אתה מדבר פה שטויות! שום רכב לא מגיע לשיא שלו אחרי 100K

אז תבדוק טוב טוב את הבולשיט שלך לפני שאתה מעביר ביקורת על ההודעות שלי.

עוד דבר קטן לחיזוק דברי:

אצל חלק מהרכבים אומנם לא צריכים ראש מנוע אבל יש הרבה שאחרי שעברו את קו ה 100

צריכים להחליף חלקים רבים כמו משאבת מיים ועוד כל מיני חלקים ולכן רכב שעבר את קו

ה 100 הוא מתחיל להיות קצת יותר יקר מבחינת הוצאות שכוללות חלקים במנוע, צריות,

לפעמים גם בולמים, ועוד חלפים רבים.

לא תמיד.

מה אם אני מראה לך רנו אקספרס שהייתה שנתיים בהשכרה ואז אבא

שלי קנה אותה ב96 ועד היום הדבר היחיד שנעשה ברכב למעט טיפולים תקופתיים

היה החלפת המפלג וניקוי קרבורטור לפני שנה,והיום יש לך לרכב מעל 260 אלף ק"מ על השעון.

תלוי איך טיפלו והשתמשו ברכב.

למכירה ספרים בעברית!!! נדירים ביותר לרנו מגאן החדשה לכל המעונינים נא לפנות אלי בפרטי

פורסם
האם הבנתי נכון ואתה בעצם שואל:

"כדאי לנו למכור את הג'אז, לא חבל על הקילומטרז' הרב אשר יתנקם בנו בעת המכירה?"

התשובה היא: חד משמעית כן. תמכרו. בישראל אין מספיק אנשים שיעריכו את זה שמירב הנסועה של הג'אז היתה בין-עירונית - בשביל "מר ישראלי" 30K לשנה לרכב בנזין זה המון.

אם לומר את האמת הרי שאני בעצמי אפילו לא הייתי טורח לבדוק רכב בעל נסועה כה גבוהה כמו הג'אז שלכם ! ואם כן, הייתי דורש קיזוז משמעותי ביותר במחיר -

במקרה זה אני "מר ישראלי" :lol:

כמובן שיהיו לרכב שלכם קונים - אבל לא רק שלא תצליח לשכנע אותם לשלם מחירון, אלא אני חושש כי אפילו מחירון משוקלל יהיה קשה לשכנע אנשים לשלם,

יהיו הרי יחסית הרבה ג'אזים אחרים בעלי נתונים עדיפים משלכם ביום שתמכרו, זו לא 106 ראלי אתה יודע :wink: .....

:mm_yeah::mm_yeah::mm_yeah:

אני גם כמוך לא הייתי מתקרב לרכב שעבר 30K ק"מ בשנה, במיוחד לאור העובדה שאני יכול למצוא מכוניות עם ק"מ הרבה אבל הרבה יותר נמוך ...

זה בדיוק כמו שאם מחר בבוקר תגיד לי לחפש פיאסטה שנת 97 (סתם זרקתי מה שעלה לי בראש), אני אפילו לא אסתפק ב-20K ק"מ בשנה (למרות שמצד שני אני לא אשלול את הרכב אלא פשוט אצרף לרשימה) מכיוון שאני יודע שזה רכב של זקנים שאפשר למצוא כאלה עם ק"מ דמיוני (כמו הקורולע של סבא וסבתא שלי שהיא שנת 93 עם בקושי 50K ק"מ) ...

נכון שמצד אחד זה מפריע לך שתצטרך לרדת כ"כ הרבה במחירון אבל אתה צריך גם להסתכל על הצד החיובי, שהוא העובדה שלרכב יש פחות בלאי (בלמים, מנוע, גיר, קלאץ וכו') ולכן צפויות פחות בעיות בעתיד ...

אני עדיין לא מבין למה לא הלכתם על דיזל, נכון שההבדל בהוצאות היה דיי זעום כי רוב הנסיעות שלכם הם בינעירוניות אבל מצד שני אתה היית יכול להיות שקט בקטע של הק"מ והמרווח טיפולים (שברוב המקרים הוא יותר ארוך מרכבי בנזין) ...

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

עקרונית זה נכון, ומר ישראלי לא מתקרב למכוניות עם הרבה קילומטרז'.

ככה הוא, ככה תכנתו אותו, ואת זה לא תוכל לשנות...

בקשר למהות העניין, ברור שיש משמעות לאיך האוטו נסע ואיך טיפלו בו,

ולא פחות חשוב זה איזה אוטו ומנוע אלה.

אתה לא יכול להשוות 150K במנוע של פיאסטה, ל 150K של גולף או BMW.

גם מנוע של שרייד 1000 לא תוכל להשוות ל קורולה 1600.

פורסם

אין שום קשר בין ירידת הערך כתוצאה מקילומטראז' לבין אורך החיים של המנוע.

כמו שאין קשר בין מחיר המחירון של רכב לתועלת שהוא ייתן לך. הכל עניין של היצע וביקוש.

אז אם ק"מ סביר לרכב היום הוא גבוה מאשר לפני 15 שנה, זה לא משנה כלום. למה? כי הקילומטראז' הממוצע של הישראלי הממוצע לא עלה בצורה משמעותית.

אז אם הישראלי הממוצע נוסע, נניח, 20K לשנה - כל רכב שנוסע מעל לכך חורג לרעה. ומאחר ויש היצע של רכבים ממוצעים בשוק, יהיה קשה יותר למכור אותו. וזה לא משנה אם יש לו עוד 10 שנים עד לפתיחת מנוע. כי למכונית ממוצעת יש עוד 12 שנה.

לא שזה אמור להזיז למי שמתכוון להחזיק את הרכב שנתיים שלוש, אבל למה לו לקנות רכב שנסע הרבה אם באותו מחיר הוא יכול לקנות רכב שנסע פחות?

אמנם אם רוב הנסיעות היו בין עירוניות ורגועות הבלאי נמוך יותר, אז רכב עם 100K יכול להיות בלוי פחות מרכב עם 60K, אבל לך תאמין למה שסיפר לך מוכר. אפילו לק"מ הרשום אתה לא יכול להאמין, ואתה לא יכול לדעת אם מי שנהג עליו עשה את זה רק בתוך העיר והגיע למנתק לפני כל רמזור, ומספר לך סיפורים.

מצטער - אבל זו המציאות העקומה.

פורסם

אישפוז צודק, ובאמת הבעיה היא שאי אפשר להבחין בין קילומטרז' בין עירוני לעירוני.

איך תשכנע בן אדם להאמין לך?

וחוץ מזה מה שמעניין אנשים, זה להוריד במחיר ומצדם

שהאוטו יהיה כמו חדש, ועושה טיפול עשרת אלפים כל אלף.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם
זאת בדיוק הנקודה שלי ...

מנוע TU עם 150K בחיים לא הייתי קונה אם הוא לא עבר אוברול או חצי אוברול, ולדעתי אצל רוב בעלי הראלי שעברו את 100K נעשה כבר ראש מנוע מינימום .

אבל...

אצל רכבים יפניים חדשים ואיכותיים אין בעיה למנוע להחזיק גם 250K ,

אני אישית מכיר קורולה משטרתית ( של בילוש ) שעברה בתנאים קשים ובחוסר טיפול 280Kבלי , ואני מדגיש בלי !!! , בלי ראש מנוע .

אתה מכיר , כי אתה בעצם סמוי.......

:puzzled:

עליתם עלי ...

העובדה שאני לובש ירוק מ 6 בבוקר עד 22 בלילה במקרה הטוב לא עוזרת לי :?

פורסם

"לעומת זאת, לא הייתי קונה רכב עם מנוע TU בעל 180 אלף ק"מ שלא עבר אוברול או לפחות חצי (סתם דוגמא)....."

חברה, בתור נציגים של פורום כזה מכובד הרי שאתם צריכים להביע את דעתכם המקצועית

ולהתנתק מהמדינה בה אנו חיים...

אני בעל רכב עם מנוע המדובר...ולא משנה בעצם...טיפול נכון + נהיגה נכונה + שכל ישר

במוסך שהרי הבלאי של המנוע קטן וניתן אף להכפיל את הממוצע שלפני פתיחת ראש או מנוע.

שהרי שכל מה שאנו עושים הוא למנוע את המכה...

פורסם

לא יודע עם זה הכי קשור אבל אתם מדברים פה על הקילומטרז

אז למונית שיש לנו בבית יש כבר 400K והיא משנת 99 האוטו זה סקודה אוקטביה ועדיין הוא נוסע כמו מלך ועבר רק פעם אחת נראה לי טיפול במנוע לא יותר...

ועוד דבר חבר שלי הפך את המונית של אבא שלו לאוטו פרטי בשבילו הקילומטרז מופיע על יותר מ 280K והאוטו שלו נוסע בלי שום בעיה עד עכשיו

בכל מקרה זה לא הכי קשור לנושא אבל בערך יש הקשר קטן...

פורסם

מן הסתם מה שאתה מדבר,

זה בנוגע למנועי דיזל,

שאמורים להחזיק כמה מאות אלפי קילומטרים,

בניגוד לבנזין - וגם שם המצב משתפר עם הזמן

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

מנועי דיזל אכן מחזיקים מאות אלפי ק"מ.

ההילקס של אבא שלי (רכב עבודה), שנת 92, עברה 570K ללא בעיות מיוחדות וללא פתיחת מנוע.

היא נמכרה במחיר של 7K בגלל מצב מצב חיצוני קשה ביותר, וגם פנים הרכב (וגם חברה).

כעת יש לנו היילקס חדשה לחלוטין בת שבועיים אשר עשתה כבר 2500 ק"מ.

"במכונית יפנית חדשה, בירידות אני דוהר"

• תוכן חדש...