Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ספורטיבית? מהי ומה מהותה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8364 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
"מהירות מופרזת הורגת!!!!"(תומר 106 ראלי)

תגיד תומר, זה אתה שכתב את הכתבה באחד הגליונות של מגזין "רכב" על הנסיעה בהרי ירושלים?

מה פתאום, זה האיש הרע שבתוכו

וברצינות, זה תומר כתב את זה?

אם יש לך את העיתון,אולי תעלה את זה לכאן כך שכולנו נוכל לקרוא?

If you treat your car like a racing car, then it will develop expensive racing problems

If it's stupid but it works, it isn't stupid.

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
"מהירות מופרזת הורגת!!!!"(תומר 106 ראלי)

תגיד תומר, זה אתה שכתב את הכתבה באחד הגליונות של מגזין "רכב" על הנסיעה בהרי ירושלים?

מה פתאום, זה האיש הרע שבתוכו

וברצינות, זה תומר כתב את זה?

אם יש לך את העיתון,אולי תעלה את זה לכאן כך שכולנו נוכל לקרוא?

היה לי אותו אבל אני לא מוצא אותו כרגע. כשקראתי את הכתבה הייתי ממש מזועזע, מצד אחד מהחוצפה של הכתב לסכן כל כך הרבה אנשים תמימים המשתמשים בכביש ולא רואים בו מסלול מירוץ (ודובר שם על מהירויות של 200 קמ"ש בעליות לי-ם ו180 בסיבוב מוצא), ומצד שני מעורך מגזין "רכב" (שהוא לדעתי ברמה שכונתית) שנתן במה לכזאת השתוללות נטולת רסן ופורעת חוק ואח"כ מתפלאים למה הנוער נוהג כמו שהוא נוהג. כתבות כאלו מעודדות את הדור הצעיר של הנהגים להתפרע על הכביש ולסכן את המישתמשים בו.

תומר, אני מצפה לתגובה ממך.

second is the first looser

פורסם
אני לא סוגר את הדיון עצמו אלא מפסיק להתווכח על הנקודה האם נהיגה ספורטיבית תורמת לבטיחות הנסיעה או לא , אני כבר התווכחתי את הדיון הזה פעמים רבות ואני עדיין משוכנע שנהיגה ספורטיבית אינה תורמת לבטיחות .

אף אחד לא נוסע על היונדאי חוץ ממשפחתי אז תרגעו או שתחפשו יונדאי אחרת , מתחת ל 50 צריך ממש ממש לחפש תנאים רעים כדי שהאוטו יאבד אחיזה , וב100 קמש כל אוטו כמעט יאבד אחיזה בסיבובים חדים.

פלאו , מניסיון , צריך קרח של ממש על הכביש או איזה כתם שמן כדי לאבד אחיזה מהמקום , מה שאתה מדבר עליו נשמע כמו נהג שלא ממש מרוכז בנהיגה שלו.

לדעתי אם תסע בגבולות החוק וההיגיון , אין שום סיבה שתזדקק ליכולות נהיגה מדהימות על כבישים ציבוריים .

גם אם אתה מכיר את האוטו שלך ואת ההתנהגות שלו ממש טוב כאשר אתה מתקרב למגבלות שלו אתה לוקח סיכון , אולי מחושב , אבל סיכון וסיכון לא קטן הכרת הגבולות לעומקם תעודד אותך להתקרב אליהם ולהימצא בקרבתם בחיי היום יום, לדוגמא לבלום מאוחר או להיכנס לסיבוב מהר , וכשאתה בקרבת הגבולות כבר יש לך פחות אפשרויות פעולה במצב חירום אם נכנסת לסיבוב קרוב למגבלות האחיזה שלך יהיה לך קשה להגיב אם אחרי הסיבוב יהיה ילד .

אני לא אומר שאין לזה יתרונות לפעמים , אבל הם בדכ נמצאים הרבה מעבר לגבולות החוק לדוגמא כשאתה נוסע 180 קמש וצריך להתחמק ממשהו או סתם לקחת סיבוב בצורה הגיונית אתה צריך לדעת איך האוטו מגיב.

לא רק שאתה טועה, אתה טועה בגדול !!

אתה כמובן מוזמן לקפוץ אל מגרש ההדרכה שלנו להתנסות, בה תבין כמה אתה רחוק מהמציאות (ואולי המציאות רחוקה ממך .. :wink: ).

במגרש הסגור והבטוח, כשתאבד אחיזה בפניה ב-30 קמ"ש, אתה תסיים את זה בפגיעה בקונוסים לכל היותר. בכביש ...

גם הטענה שלך לגבי נהיגה ספורטיבית אינה מדוייקת.

נהיגה ספורטיבית אינה מוסיפה לבטיחות, כי היא לא אמורה לעשות זאת.

אבל נהיגה ספורטיבית נכונה (כזו שלומדים אותה, לא כזו ש"מנחשים" אותה), מאפשרת לנהוג מהר יותר (אפילו 30, 40, ו-50 קמ"ש יותר !) מבלי להיכנס לתחום מגבלות הרכב ולהסתכן, אליהן היית נכנס קודם לכן, עקב חוסר ידע ומיומנות. על כך יוכלו לספר לך מנסיונם חברי פורום שעברו קורס נהיגת כביש ספורטיבית אצלנו.

לדוגמא : את תחילת הקורס אתה מתחיל בכבישים מסויימים במהירות 60 קמ"ש. מעבר למהירות הזו, אתה מתקרב למגבלות ומסתכן. בתום הקורס, אתה מסוגל לנהוג בסביבות ה- 100 קמ"ש באותו הקטע בדיוק, ועדיין לא להיכנס לתחום המגבלות, ועל כן גם לא להסתכן.

הכיצד ?

טכניקות נהיגה, צפייה, התמקמות בכביש, הבנת הרכב, ידע בנהיגה ספורטיבית, עבודת הגה נכונה, שימוש נכון ביכולות הרכב, ועוד ...

כל אלו, יאפשרו לך להעסיק את עצמך ואת הרכב אך ורק בדברים הדרושים לצורך הנהיגה, וכך לא "לבזבז" יכולות שלך ושל הרכב על דברים מיותרים. זאת בנוסף לנהיגה עצמה שהיא הרבה יותר יעילה לכשעצמה.

דני G.

• תוכן חדש...