Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נהיגה ספורטיבית? מהי ומה מהותה?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8365 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני אסגור את הדיון בנסיון אישי בנושא , לי יש יונדאי אקסנט , היא לא אמורה להתנהג טוב בשום מצב בכלל אבל ב50 קמש פשוט אי אפשר לאבד שליטה , האוטו מונח על האספלט בלי שום קשר למה שתעשה. ברקסים בסיבוב , לעזוב גז בסיבוב , כל מה שניסיתי חוץ מ J שזה בכלל ברוורס ואני לא בטוח שזה חוקי לנסוע כל כך מהר ברוורס .

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני אסגור את הדיון בנסיון אישי בנושא , לי יש יונדאי אקסנט , היא לא אמורה להתנהג טוב בשום מצב בכלל אבל ב50 קמש פשוט אי אפשר לאבד שליטה , האוטו מונח על האספלט בלי שום קשר למה שתעשה. ברקסים בסיבוב , לעזוב גז בסיבוב , כל מה שניסיתי חוץ מ J שזה בכלל ברוורס ואני לא בטוח שזה חוקי לנסוע כל כך מהר ברוורס .

נתתי דוגמא ספיציפית איך אפשר לאבד שליטה גם בהונדה אקורד ביציאה מהמקום. תן לי את המכונית שלך על כביש רטוב ואני גם אראה לך זריקת זנב עד 50 קמ"ש, הולך?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
אני אסגור את הדיון בנסיון אישי בנושא , .

אוף טופיק

סליחה על ההפרעה, אבל אני שונא שאומרים אני אסגור את הדיון/שיחה.

למה לסגור?

זה דיון ציבורי, ומי שרוצה יוסיף את דעתו.

כל חור בלילה שחור, אבל של ג'ינג'יות זוהר בחושך

פורסם

נתתי דוגמא ספיציפית איך אפשר לאבד שליטה גם בהונדה אקורד ביציאה מהמקום. תן לי את המכונית שלך על כביש רטוב ואני גם אראה לך זריקת זנב עד 50 קמ"ש, הולך?

falou יכול רק בכביש רטוב, אני מוכן לנסות על יבש :wink:

וברצינות - ב-50 אפילו לאקסידנט אפשר לגרום לאיבוד אחיזה. זה נעשה קשה ככל שהמכונית אוחזת יותר וכמובן ככל שהמהירות גדלה, בשורה התחתונה ב-100 קמ"ש היונדאי תאבד אחיזה בקלות רבה, ויהיה הרבה יותר קשה להשתלט עליה מאשר על פורד פוקוס, נניח.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

אני לא סוגר את הדיון עצמו אלא מפסיק להתווכח על הנקודה האם נהיגה ספורטיבית תורמת לבטיחות הנסיעה או לא , אני כבר התווכחתי את הדיון הזה פעמים רבות ואני עדיין משוכנע שנהיגה ספורטיבית אינה תורמת לבטיחות .

אף אחד לא נוסע על היונדאי חוץ ממשפחתי אז תרגעו או שתחפשו יונדאי אחרת , מתחת ל 50 צריך ממש ממש לחפש תנאים רעים כדי שהאוטו יאבד אחיזה , וב100 קמש כל אוטו כמעט יאבד אחיזה בסיבובים חדים.

פלאו , מניסיון , צריך קרח של ממש על הכביש או איזה כתם שמן כדי לאבד אחיזה מהמקום , מה שאתה מדבר עליו נשמע כמו נהג שלא ממש מרוכז בנהיגה שלו.

לדעתי אם תסע בגבולות החוק וההיגיון , אין שום סיבה שתזדקק ליכולות נהיגה מדהימות על כבישים ציבוריים .

גם אם אתה מכיר את האוטו שלך ואת ההתנהגות שלו ממש טוב כאשר אתה מתקרב למגבלות שלו אתה לוקח סיכון , אולי מחושב , אבל סיכון וסיכון לא קטן הכרת הגבולות לעומקם תעודד אותך להתקרב אליהם ולהימצא בקרבתם בחיי היום יום, לדוגמא לבלום מאוחר או להיכנס לסיבוב מהר , וכשאתה בקרבת הגבולות כבר יש לך פחות אפשרויות פעולה במצב חירום אם נכנסת לסיבוב קרוב למגבלות האחיזה שלך יהיה לך קשה להגיב אם אחרי הסיבוב יהיה ילד .

אני לא אומר שאין לזה יתרונות לפעמים , אבל הם בדכ נמצאים הרבה מעבר לגבולות החוק לדוגמא כשאתה נוסע 180 קמש וצריך להתחמק ממשהו או סתם לקחת סיבוב בצורה הגיונית אתה צריך לדעת איך האוטו מגיב.

פורסם

אף אחד לא נוסע על היונדאי חוץ ממשפחתי

לא רק אתה נוסע באקסנט...

מתחת ל 50 צריך ממש ממש לחפש תנאים רעים כדי שהאוטו יאבד אחיזה , וב100 קמש כל אוטו כמעט יאבד אחיזה בסיבובים חדים.

אני חושב שתנועה חדה מאוד ומהירה עם ההגה תערער את האחיזה של הרכב...גם מתחת 50 קמ"ש...

פורסם

לא צריך לחפש מתחת לאדמה תנאים רעים במיוחד כדי לאבד אחיזה.

מספיק ממטרה בכיכר שמשקה את הכביש במקום את הפרחים, וכל מה שצריך זה לעזוב גז (מהירות 30, לא יותר) והזנב בורח.

דוגמה אחרת: זה אמנם במתכוון, אבל יש פנייה מסויימת שמאלה (מרמזור) שהיא גם טיפה בעלייה ואם יוצאים שם מהמקום עם מספיק גז (גורמים לגיר האוטומטי למשוך את הראשון) יוצאת יופי של חריקת צמיגים מהקדמיים. על כביש יבש לחלוטין. וכל זה במהירות שמתחילה באפס ונגמרת באיזור ה-50 בסיום הפניה.

חוץ מזה, קיימים בארץ כבישים בהם מותר אפילו לנסוע יותר מחמישים. יש כבישים שמותר חוקית לנסוע 80, 90 ואפילו דוד של חבר של מישהו מהעבודה שלי שמע שיש כבישים שמותר לנסוע 100 קמ"ש שלמים! מ-א-ה ק"מ לשעה! :roll:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם

מתחת ל 50 צריך ממש ממש לחפש תנאים רעים כדי שהאוטו יאבד אחיזה , וב100 קמש כל אוטו כמעט יאבד אחיזה בסיבובים חדים.

אתה מכליל מדי. קל מאוד לגרום לרכב לאבד אחיזה גם מתחת ל-50 קמ"ש ולא חייבים בשביל זה אספלט רע.

גם ההכללה בנוגע ל-100 קמ"ש משוללת בסיס, ותלויה ביותר מדי משתנים (הרכב, בקרות בהן הוא מצוייד, צמיגים, אספלט, זווית הסיבוב, דרך לקיחת הסיבוב ועוד) בכדי להקבע בצורה שרירותית שכזו.

פורסם

חוץ מזה, קיימים בארץ כבישים בהם מותר אפילו לנסוע יותר מחמישים. יש כבישים שמותר חוקית לנסוע 80, 90 ואפילו דוד של חבר של מישהו מהעבודה שלי שמע שיש כבישים שמותר לנסוע 100 קמ"ש שלמים! מ-א-ה ק"מ לשעה! :roll:

יש כביש שאפשר לנסוע בו 110 קמ"ש.

והוא נקרא בעברית: נתיב ההאצה...

פורסם

יש כביש שאפשר לנסוע בו 110 קמ"ש.

והוא נקרא בעברית: נתיב ההאצה...

הבעיה היחידה היא שבכביש בו מותר לנסוע 110 קמ"ש אין סיבובים... :lol:

אילת-מצפה רמון: שעה ורבע. (דרך עובדה)

20 ליטר דלק הכי מהנים ששרפתי עד היום.

צריכה 1:8.

פורסם
אני לא סוגר את הדיון עצמו אלא מפסיק להתווכח על הנקודה האם לדעתי אם תסע בגבולות החוק וההיגיון , אין שום סיבה שתזדקק ליכולות נהיגה מדהימות על כבישים ציבוריים .

גם אם אתה מכיר את האוטו שלך ואת ההתנהגות שלו ממש טוב כאשר אתה מתקרב למגבלות שלו אתה לוקח סיכון , אולי מחושב , אבל סיכון וסיכון לא קטן הכרת הגבולות לעומקם תעודד אותך להתקרב אליהם ולהימצא בקרבתם בחיי היום יום.

הבנתי.

אתה גם בטח נגד חינוך מיני.

למה להכניס לנוער רעיונות לראש...

כבר ציינת שאתה אוהב לבדוק באיזו מהירות אתה יכול לקחת סיבוב מסויים.

ונשאלת השאלה, קורס, כבר עשית?

לא צריך 'יכולות נהיגה מדהימות' אבל צריך לדעת איך להחזיק הגה, כדי שברגע האמת לא תישאר בלי יכולת לתמרן. צריך לדעת איך בולמים נכון, גם מ-50 קמ"ש (תבדוק ותגלה שבמהירות כזו תעבור מעל 12 מטר לפני שבכלל תתחיל ללחוץ על הבלם), וצריך לדעת לאן להפנות את המבט כשיש מכשול, וצריך לדעת איך משתמשים ב-ABS ועוד ועוד.

אין כאן חוכמות, או שאתה יודע לנהוג או שאתה סומך על הגורל שיטיב איתך ונאחז בסברה שכל זמן שאתה דבק במהירות החוקית שום רע לא יכול לקרות לך.

דרך אגב, איפה שיש ילדים אני נוסע מתחת למהירות החוקית.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

אני נסעתי על מספר אקסנטים ולכולם אין אחיזה בשיט! תעשה איתה פנייה של 90 מעלות גם ב 40 קמ"ש ואתה כמעט מסתובב במקום. אחד המכוניות הכי לא יציבות שנהגתי עליהם (ואני נוהג על מבחר גדול של רכבים כל יום).

פורסם

"מהירות מופרזת הורגת!!!!"(תומר 106 ראלי)

תגיד תומר, זה אתה שכתב את הכתבה באחד הגליונות של מגזין "רכב" על הנסיעה בהרי ירושלים?

second is the first looser

פורסם

תגיד תומר, זה אתה שכתב את הכתבה באחד הגליונות של מגזין "רכב" על הנסיעה בהרי ירושלים?

מה פתאום, זה האיש הרע שבתוכו

פורסם

מה פתאום, זה האיש הרע שבתוכו

וברצינות, זה תומר כתב את זה?

second is the first looser

• תוכן חדש...