רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
שלום לכולם אפשר לדעת למה אסור להביא לארץ רפליקה? או יותר נכון לעשות לרפליקות רישיון בארץ? ואין שום סיכוי אם איזה מישהו מוסמך בונה אותה או משהו בסגנון??? עשיתי חיפוש ולא מצאתי מה שרציתי אבל אולי פשוט לא עשיתי חיפוש טוב... בתודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת לארק, -
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
כפי שאפשר לקרוא בכתבה ב YNET, מחקר חדש קבע (שוב) כי הדיבורי בסלולרי בנהיגה עם דיבורית, פוגע קשות ביכולות הנהיגה החשובות - זמן תגובה, שדה ראיה ועוד.. המחקר אמנם חדש, אבל התוצאות מוכרות וודאי שאינן מפתיעות. במחקרים שנעשו בעבר הוכיחו החוקרים כי הירידה ברמת הנהיגה בעת הדיבורי בסלולרי עם/בלי דיבורית שקול לנהיגה תחת השפעת אלכוהול !!! בנוסף, הוכח כי לשיחת הטלפון השפעה גם מספר דקות לאחר סיום השיחה, בהן אנו חושבים על שנאמר קודם לכן. חשוב לדעת כי דיבור בסלולרי עם/בלי דיבורית אינו שקול לשיחה עם נוסע באוטו ! זאת משום שטבע האדם במצב חירום הוא להשתתק וכאשר אתם נוהגים ונכנסים למצב חירום, הנוסע שלידכם יפסיק לדבר עד שתחלוף הסכנה. לא בטוחים ? נסו לשים לב בפעם הבאה. בן השי…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
- 7 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
אתמול זכיתי לקבל את הדו"ח הראשון שלי, אשמח אם תוכלו לייעץ מה לעשות המקרה הוא כזה: נסעתי ברחוב אז"ר בכפ"ס (לפי שמכיר), מלפני נסעה משאית על מהירות שלא עולה על ה25-30 קמ"ש ממול היה פנוי, אז יצאתי לעקוף אחרי שעקפתי את המשאית ראיתי מלפניה תלמיד נהיגה שזחל והאיט את התנועה, השתלבתי מאחוריו ומלפני המשאית התלמיד פנה שמאלה בצומת, ואני כאמור הייתי מאחוריו מיד אחרי הצומת עצרו אותי שני מתנדבים יקרים ואמרו שיצאתי לעקוף בצומת. החנתי לידם, אחד מהם חזר לטפל בבדיקת רשיונות שהוא עשה באותו הזמן לרכב נוסף, ושלמה אברהם הנכבד נשאר לטפל בי הוא טען שעקפתי בצומת, והפרעתי לנהג המשאית לפנות שמאלה, כאשר במציאות אני השתלבתי לפני התלמיד נהיגה, שלאחר מכן פנה שמאלה, כך שאין סיכוי שנכנסתי …
הודעה אחרונה מאת wil, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
http://news.nana.co.il/Article/?ArticleID=115524&sid=16
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
בדרכינו עזרה מתערוכת אוטומוטור נסעה לידינו באיילון המוטגו הזו. לא מעצבן...? ממש כואב הלב
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
אודי A3 החדשה
מאת roysol-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מה אתם אומרים עליה?
הודעה אחרונה מאת White-Night, -
-
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
בדרך מאשדוד לתל אביב (וגם בחזרה) יש משהו כמו 4-5 מצלמות שעומדות בצידי הכביש, השאלה היא האם המצלמות האלה עובדות?? כי נסעתי אתמול בדרך הזאת והיו שם מכוניות שעברו על פניהן במהירות של לפחות 130 (אם לא יותר) קמ''ש ולא היה שום פלאש או שום עדות לכך שהם צילמו... אז האם הן עובדות? ואם לא אז למה הן לא פועלות?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 2 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אהלן, מחר אני כנראה יורד עם חברים לאילת. אני מביא את הפוקוס. איזה כביש הייתם ממליצים? 40 או 90? איזה מהדרכים היא קצרה יותר? פחות עמוסה? פחות משאיות? פחות שוטרים? פחות אספלט לא איכותי? תודה
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
ביציאה מקריית בן גוריון בחולון לכיוון איילון/בת-ים עומדת קרינה ישנה בצד ימין במקום שבו מותר לסוע 50 קמש בלבד,ועושה קופה פנטסטית...ראו הוזהרתם.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
שאלה בקשר לתנאי
מאת לאון- 1 תגובות
- 728 צפיות
נשפטתי ב26 למאי 03', ובמשפט נשלל רשיוני ונגזר עליי תנאי למשך 3 שנים. את הרישיון הוצאתי מחדש ב20 לינואר'04'. עכשיו נשאלת השאלה ממתי מתחיל להחשב לי התנאי, מיום המשפט או מיום הוצאת הרישיון מחדש?
- 0 תגובות
- 825 צפיות
אם לא, אז מתי הם יהיו פתוחים? ומתי יהיה אפשרי לעשות תיאוריות?
הודעה אחרונה מאת wolverine, -
- 1 תגובות
- 850 צפיות
אשמח לקבל פרטים,תמונות וכל מידע אחר על אופל קדט מנוע 1400 שנת 90, למי שיש אני יודה לו מאוד. דבר נוסף שבו אני צריך את עזרתכם הוא שאלה בנושא הטסט: האם ניתן לגשת לטסט לפני המועד הקבוע לך? (יעני יש לדוד שלי טסט חודש הבא אבל הוא רוצה לגשת עכשיו, זה אפשרי?) תודה מראש, bmw123
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אשמח לדעת ממתי אני אמור לבצע טסט פעמים בשנה ?? איזה שנת ייצור הרכב צריך להיות ???
-
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
חבר שלי נסע במכונית עם 3 אנשים נוספים, כולם חגורים. האח של החבר הוציא ידיים ותופף על האוטו שלו עם הידיים כשחלק קטן מגופו בחוץ. ניידת משטרה קראה לו לעצור בצד ולאחר עצירתו ירד השוטר ורצה לתת לו דו"ח על אי חגירת חגורות בטיחות למרות שכולם היו חגורים. החבר שאל אותו מה הוא רוצה ואמר לו שכולם חגורים אז הוא לא מבין מה הבעיה. השוטר הבין שפה הוא לא יצליח להוציא דו"ח והלך לחפש בספר שלו איזו עבירה מתאימה ל"פושעים" המסוכנים. הוא מצא פסקה האומרת שאסור להוציא ידים או את הגוף מהמכונית בזמן נסיעה. השוטר הראה את הפסקה לנהג והנהג הבחין שהשוטר הניח את האצבע שלו על השורה הראשונה של הפסקה. החבר שאל אותו מה הוא מסתיר וכשזה הסיר את האצבע שלו גילה הנהג שהפיסקה אומרת ש"אסטר להוציא ידיים או חל…
הודעה אחרונה מאת gsi16v, -
- 1 תגובות
- 942 צפיות
im in england and i saw a few nice cars and took some pics. one of them was a bmw alpina b10 i would like to know wtf is a bmw alpina. cheers mate! checkout the 8 series! http://www.pic.co.il/UserAlbum.asp?uid=5805791AFA7C43B896F24D9742547395&alid=51591
הודעה אחרונה מאת Lorinser, -
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 11.4 אלף צפיות
יש לי ביטוח מקיף, האם מותר לי לתת למישהו (בעל רשיון) לנהוג במכונית שלי למרות שאין לו ביטוח עליה (אך יש לו ביטוח על המכונית שלו)?? זאת אומרת: במידה ואחד החברים שלי יבקש ממני לתת לו סיבוב על המכונית (כשיש לו רשיון וביטוח על המכונית שלו אך אין ביטוח על המכונית שלי) האם זה יהיה חוקי? (גם אם אני אשב בכיסא ליד וזה יהיה בהסכמתי?) אם לא, איזה עונש ניתן לקבל על זה?
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
OK, אז זה קרה לי......זה קרה לפני יומיים.......נסעתי עם החברה בערב והסתובבנו באוטו...בקיצור השעה הייתה 3 לפנות בוקר והחזרתי את חברה שלי הבייתה, כמובן שלא בדיוק תרמה העובדה שרבתי איתה לפני כן....כמובן שירד בדיוק כמה דקות לפני גשם חזק לכמה דקות... הורדתי את חברה שלי בבית ויצאתי לכיוון הבית שלי....קילומטר לפני הבית זה קרה.. סיבוב רחב ימינה, אני בא יחסית מהר, צמיגים קדמיים במצב גרוע ביותר, סיבוב הגה ואין תגובה,אני ממשיך ישר מקדימה אי תנועה רחב...לחץ...נעילת גלגלים...2 שניות והאוטו מטפס עליו בצורה מפחידה.... אני דפוק! הנזק: 1000 ש"ח על תיקון פרונט, מתיחת מתלים, 2 צמיגים חדשים..... אני אומר תודה שיצאתי בזול... חג שמח לכולם!! שי.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
לידיעתכם עד ל15 בחודש יש הנחה של כ20% על ספרים מהוצאת Konemann. אני מניח שרוב חובבי הרכב מכירים את ספרי הביוגרפיה הנפלאים בהוצאתם שמתמקדים בפרארי, BMW, מרצדס, פורשה, אסטון-מרטין, F-1, ראלי וכו'. הספרים שלהם בדרך כלל יקרים וחבל לפספס את ההזדמנות. בברכת חג שמייייח, מצמץ
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 6 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
לא להאמין פשוט נדהמתי.. לא להאמין אצל "השכנים שלנו" יש להם הכל...כולל ספורט מוטורי
הודעה אחרונה מאת דובי מילר, -
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 866 צפיות
שלום רב בשבוע שעבר גיליתי שביום ב' דהיינו מחר נגמר לרכב שלי הטסט-משרד הרישוי באופן שיטתי-כמעט כל שנה שוכח לשלוח לי חידוש רישיון רכב-התקשרתי למענה הקולי ביום ד' בלילה ועד היום לא קיבלתי את הפתק-מה לעשות?-האם אפשר ללכת מחר למשרד הרישוי לקבל את הנייר ביד וללכת למכון טסטים\או איזה הארכה?... תודה מראש
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אירוע למען הקהילה בבית החולים "אברבנאל" מועדון החמש מזמין את חובבי הרכב והרכב הקלאסי בתאריך ה- 07.04.04 חול המועד פסח ,בין השעות 12:00-10:00 אנו מקיימים זו השנה השניה ברציפות תצוגה של רכבי המועדון במתחם בית החולים "אברבנאל" בשיתוף עם הנהלת בית החולים ואגודת ידידי בית החולים "אברבנאל" התצוגה תהייה פתוחה לקהל הרחב החל מהשעה 10:00 . האירוע מתוכנן תוך ציון הזדהות הקהילה עם עולמם והתמודדותם של נפגעי הנפש במחלתם . בבית חולים "אברבנאל" מאושפזים כ500 מטופלים, חלקם ניצולי שואה המאושפזים מאז הגעתם ארצה מתופת מחנות ההשמדה, חלקם נפגעי טראומות קרב ממלחמות ישראל ומאירועי הטרור האחרונים. בנוסף מאושפזים במרכז 60 צעירים מתוכם 14 אוטיסטים, ולכבוד לנו "מועדון הרכב הקלא…
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
בגדול, ע"מ לצאת מההחלקה צריך לעבוד עם ההגהבשני המקרים, אבל מה לגבי לחיצה על הקלאצ' (ע"מ להוריד את הכח מהגלגלים המניעים), או לחליפין לחיצה על הבלם (בתנאי שיש ABS) - מישהו אמר לי את זה ואני נוטה לא להסכים איתו. אשמח לשמוע / לקרוא תגובות בנושא.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 6 תגובות
- 1.1 אלף צפיות
היום ביציאה מתל-אביב נסעתי במקביל לאיזו וולבו, עשינו קצת רייסים קלילים כאלה מרמזור לרמזור, סתם בתור חימום. באיזשהו שלב אחרי רמת-אביב אני קולט שהוולבו פתאום בולם, עשיתי כמוהו ולא ראיתי כלום חוץ מאיזה ניסאן אלמרה חדשה כסופה, שנראתה תמימה למדי ונסעה בנתיב האמצעי. היתה לי תחושה שאולי שהוולבו יודע משהו... למרות שלא ראיתי אף פעם שוטרים באלמרה. חצי קילומטר אחרי זה אני רואה בצד השני של הכביש (ליד גלילות) 3 רכבים עומדים, ולידם עומד שוטר תנועה, אני עוקב אחריו ורואה אותו נכנס ומתיישב בתוך אלמרה חדשה כסופה! אז תודה לוולבו, והזהרו מאלמרות. חג שמח.
הודעה אחרונה מאת alfa_draco, -
-
האוטומוטור הבא מתקרב ובא.. אני לא יודע מה איתכם אבל ב-2 התערוכות אחרונות שהייתי התאכזבתי מאוד!! אני עדיין זוכר את התערוכה שהייתה ב-94 עוד שהביאו את הלמבורגיני הלבנה ואת מכוניות הפורמולה של אז..ואת היגואר xj 220 ...הייתה תערוכה מצויינת אז.. אחר כך עם הזמן התערוכות התחילו לדעוך..בתערוכה של 96 עדיין היה מה לראות, ועידו 4X4 מפרדס חנה נתן הופעה מרשימה עם ה-ביג פוט המדהימה שלו.. בתערוכות אחר-כך ובמיוחד באחרונה פשוט היה בלתי נסבל.. -כבר לא מביאים מכוניות אקזוטיות. -היבואנים באים כדי למכור מכוניות ללקוחות ולא כדי להציג את הסחורה שלהם -המופעים כושלים בצורה מפחידה (למי שזוכר את ה"מופע" של סובארו עם ה-awd מול ההונדה סיוויק וה-ב.מ.וו סדרה 5).. וכך הלאה.. …
- 11 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי זה ב 1 ביולי זה נכון ?
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
כמה מזל שיש חברים שמבינים במכוניות . ביום שבת האחרון הוזמנתי על ידי החברים שלי לעשות על האש ביער בן שמן . לפני שלושה שבועות קניתי גולף שנת 2000 2.0 L , חמודה ויפה שלי . למזלי כמה ימים לפני יום שבת קפצתי לבקר חבר שלי( הרמן - פיג'ו 106 ) כדי להראות לו את הרכב החדש וסיפרתי לו על זה שאני הולך לעשות על האש ביערות בן שמן . הוא הזהיר אותי שלא כדי לי להיכנס לכבישים לא סלולים עם הגולף שהרי אגן השמן של הגולף מאוד רגיש וכל מכה קטנה יכולה לפתוח אותו , מה שאומר נזק גדול לכיס . ואכן לקחתי את עצתו ונסעתי ביום שבת עם רנו אקספקס ישנה של העסק המשפחתי . ואכן ביום שבת הגיעו 2 חבר'ה שאני לא מכיר ( חברים של חברים ) עם מכוניות גולף , לאחד מהם הייתי גולף ידנית 2.0L…
הודעה אחרונה מאת razmel, -
-
מה שהתחיל לפני יותר משנה וחצי - http://www.carsforum.co.il/phpBB2/viewtopic.php?t=545 הסתיים אתמול בתאונה מצערת, שיכלה לקרות לכל אחד. נסעתי אתמול בבוקר לבסיס דרך כביש גהה צפון, מעט אחרי גשר ראשון ולפני הסיירים (בקטע שבין הא.ת. של רמת אליהו לנחלת יהודא) התנועה הייתה צפופה וזרמה במהירות של 50-60 קמ"ש בערך, כשאני משייט במהירות הזו בנתיב האמצעי, שומר מרחק מקדים ומאחור והכל נראה תקין. פתאום אני קולט במראה האמצעית רכב שבדיוק עובר מהנתיב השמאלי לנתיב שלי (האמצעי) ומגיע אלי במהירות מאחורה. לפני שהספקתי לצעוק את המשפט "מה, הוא מפגר?" הוא נכנס בי, והראש שלי נחבט במשענת האחורית. אין לי מושג איך, אבל למרות התאוצה שהרכב שלי תפס מהמכה ולמרות ההלם הראשוני, הצלחתי לרדת מ…
הודעה אחרונה מאת מקס!, -
- 1 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
אני צריך לדעת קצת פרטים עליה... נכנסתי לאתר הרשמי של מיצובישי ולא רשום עליה כלום..! חשבתי אולי תוכלו לעזור לי לדעת עליה קצת יותר... תודה..
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 55 תגובות
- 6.6 אלף צפיות
המייבאך המדוברת שמספר אנשים פה נסעו עליה אני הבאתי. היא הייתה ברשותי (לא אני נהגתי... ) לכמה שעות ואחר כך גם הייתה ברשותי(גם לא אני נהגתי... ) מרצדס CL 600... אז אממ... הנה התמונות! http://MustardMan.pic.co.il
הודעה אחרונה מאת sronis, -
PCOTY - מישהו מכיר? 1 2 3
מאת sronis- 32 תגובות
- 12.2 אלף צפיות
מגזין CAR הבריטי, שנחשב לאחד המגזינים הטובים בעולם, מפרסם בכל סוף שנה מבחן שבו נקבעת מכונית הביצועים של השנה (Performance Car Of The Year). במבחן הזה יכולה להשתתף כל מכונית ספורטיבית שיצאה לשוק באותה השנה (אצל הבריטים אוקטובר עד אוקטובר). השנה, 2003, השתתפו במבחן 38 מכוניות, מה שהופך אותו ל-PCOTY הגדול ביותר עד כה. המכוניות נבחנו במסלול Millbrook ההררי, אשר בו שלושה "לופים" המשופעים בפניות מכל הסוגים והצורות. מעליות וירידות של יותר מ-20%, דרך פניות נסגרות ונפתחות, סוויפרים ארוכים והירפינים קצרצרים. מתוך כל המכוניות נבחרו 11 אשר עלו לשלב הגמר שהתבצע על כבישי ויילס, מהטובים ביותר בבריטניה. מבחן PCOTY איננו מבחן השוואתי רגיל. המכוניות לא נבחנות אחת נגד השנייה אלא כ…
הודעה אחרונה מאת Saar,
-
מי מחובר 66 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 1,024 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- elad18
- Night Driver
- פריג'י
- orsh99
- FlicK
- Beacon
- Camaro 92
- avargel
- Igalz
- אריה שאג
- amosbmw
- itzik123