רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
היום הייתי בתערוכה , או יותר נכון תחרות שנערכה ע"י EMMA בגני התערוכה , זה לא היה ממש באחד האולמות במרכזיים , אלא , באולם צדדי ומרוחק . בכל מקרה , נערכה במקום תערוכת אודיו . הוצגו במקום מערכות שמע שונות ודברים נלווים. החברות המרכזיות שהיו שם הן : ALPIN , DRAGSTER . הייתה גם החברה DRAGON שהציע נערכות מיגון וחניה מתקדמים. התערוכה הייתה מאוד מצומצת , היו שם בערך 30 מכוניות , שהרבה מהן לא היו מיוחדות. סה"כ היה נחמד , הכניסה הייתה בחינם , וחולקו פרסים בקטגוריות שונות למשתתפים. והיו כמה מכוניות מרשימות , ומוצרים מעניינים.
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לדעת אם רכב מסוים הוא ייבוא אישי ,האם ברישיון הרכב צריך להיות רשום מתחת לתנאים והגבלות :רשומון ייבוא ומספר בר קוד ?
הודעה אחרונה מאת kitt, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
אין מילים http://www.pistonheads.com/lotus/default.asp?storyId=8274
הודעה אחרונה מאת Dodi_B, -
-
- 1 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
רציתי לדעת איזה מבין שתי המכוניות האלה מהירה יותר. הבנתי שההונדות הישנות ממש קלות ולגבי ההצבק אני לא ממש יודע פרטים. אם מישהו יכול לתת לי מקום שאפשר למצוא בו פרטים על רכבים לא חדשים כאלה ואחרים אני אודה לכם מאוד. עשיתי חיפוש בפורום ולא מצאתי משהו שנותן לי את התשובה המספקת, בנוסף ניתנו לינקים מסויימים ששבורים כרגע.
הודעה אחרונה מאת Shmulik_Miata, -
לפניכם תרגום חלקי של מבחן השוואתי מעניין מגיליון אפריל של EVO, תהנו!! שיבת המלך לרנו קליאו ספורט 182 יש את סוג הדם הנכון, אבל האם היא יכולה לחסל את מעמידי הפנים, המובלים בידי המיני קופר S? הצגת המתחרות היא אמנם לא מוחצנת, אבל הפוקוס ST170 היא האצ'בק מרשימה למראה. כזאת שנראית טוב גם אחרי הרבה זמן. כעת, היישר ממתיחת הפנים האחרונה שלה, שהתמקדה בשינויים למערכת מיפוי המנוע לצורך יותר מומנט בסל"ד נמוך, אנחנו מצפים לגלות האם השינויים יכולים לשפר יותר את מכונת הנהיגה המצוינת הזאת. אחרי הפוקוס נוסעת הסיוויק טייפ R. תמיד היינו קצת מתוסכלים מההונדה. יש לה את אחד המנועים הטובים ביותר בהיסטוריית ההוט האצ' בצירוף שלדה רדומה ולא מתקשרת. אבל, כמו פורד, הונד…
הודעה אחרונה מאת Aדי, -
-
- אחראי פורום
- 12 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
היום יצא לי לנהוג על סיטרואן ZX 1.6 מודל 94 ומאוד נהנתי מהנסיעה בה... עכשיו השאלה היא האם בוולקן הנסיעה דומה מבחינת נוחות נסיעה והגה?
הודעה אחרונה מאת NadavRally, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
פעם ראשונה שאני שומע על דבר כזה . אוטובוס פלש לנתיב של ידידה שלי ופגע ברכבה במהלך נסיעה. הנזק : שפשוף של כל הצד הימני ומראה שבורה. הנהג טען שהיא צריכה להגיע לחברת אגד כדי לקבל הערכת שמאי (השמאי מטעם חברת אגד כמובן, מה שעושה את זה לא הוגן מצד אחד). האם זה נורמלי או שאני סתם מתעצבן לנוכח המקרה ? שמוליק, שחזר עייף מהעבודה ומהלימודים ומת לישון, אך חייב לעצמו קצת זמן איכות בפורום
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 23 תגובות
- 5.3 אלף צפיות
האם יש עדיפות להנעה אחורית או קדמית? מי יותר עבירה, חיפושית עתיקה או יונדאי גטס השכרה? השאלה נשאלת בעקבות נהיגה מטורפת בדיונות עם וולבו 245....
הודעה אחרונה מאת נמרוד רחמימוב, -
-
פג'ו 407 1 2
מאת toyota man-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 7.2 אלף צפיות
הדגם שאמור לגיע לארץ... לימשהו יש מידע עליו כמה יעלה וכו??... איזה מהדגמים יהיו בארץ? ? זה כאילו גרסת הסדאן וקודמים זה סטיישן??
הודעה אחרונה מאת roysol, -
-
- 20 תגובות
- 2.5 אלף צפיות
טוב לא ממש נלחמים, אבל ממש עכשיו ראיתי קטע משעשע בחדשות SKY... לא ראיתי את השניות הראשונות אז לא קלטתי בדיוק של מי היוזמה, אבל כנראה שמדובר בארגון כלשהו שפועל בתחום הבטיחות בדרכים בבריטניה. הם הגיעו למסקנה שהמוזיקה שהנהג שומע משפיע על ההתנהגות שלו (טוב, זה לא ממש חדשות) ולכן פירסמו רשימת bad driving music שכוללת כל מיני דברים כמו פיירסטארטר של פרודיג'י, מעוף הוולקירי (או איך קוראים לזה) של וואגנר, ועוד קטעים מלאי עזוז כאלה. מולה פרסמו רשימת good driving music שכוללת tears for fears, נורה ג'ונס ועוד דברים נעימים. משעשע... אך פשטני, והייתי אף אומר אורווליאני. נשאלת גם השאלה מה קודם למה, המצב רוח למוזיקה או המוזיקה למצב רוח? אני חושב שבדרך כלל מוזיקה עצבנית נובעת מ…
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.4 אלף צפיות
מדהים עד כמה עושקים אותנו במדינה הלא נורמלית הזאת. קיבלתי ספח לתשלום לרישיון חדש, אני מציץ בפינה השמאלית תחתונה ואני מגלה סכום גבוה ומרגיז. 281 ש"ח על כרטיס חדש. על מה בעצם אני משלם כל-כך הרבה ? עכשיו יש לי שאלה קטנה. תוקף הרישיון שלי הוא עד ה 17/5/2004. תוקף הספח לתשלום הוא עד 15/08/2004. נניח ומסיבה מסויימת אני לא משלם עד ה 17/05/2004, האם אני יכול להשתמש בספח הנ"ל עד ה 15/08/2004 ? תודה לעונים. ולמה 281 ש"ח ? ? ? שמוליק
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
-
- אחראי פורום
- 28 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
כולנו יודעים (או לפחות מי שעשה קורס במסלולים) כמה המבט חשוב בנהיגה. לאן שאתה מביט, שם אתה מסיים. הנה המחשה של מקרה מטורף שקרה בקארטינג, שבעת הכוכבים, הרצליה. בדיוק הסתיים מקצה של ילדים והמרשלים הנחו אותם להכנס לפיטס. איתי בחדר ההמתנה היתה ילדה, ממש חמודה, כבת 13. באמת, הלוואי והיתה לי אחות קטנה כמוה. (לא מה שאתם חושבים!) בכל מקרה. הילדה הנ"ל פתחה את הדלת (המצויירת בתכלת) ונכנסה כדי לצלם את חברה שלה, שהייתה על המסלול עדיין, בדיוק בסיבוב האחרון. חשוב לציין שעל הדלת מצויין באותיות קידוש לבנה שאסור להיכנס פנימה אלא באישור בלבד. בעל המקום, שהיה על המסלול, הבחין בילדה שעמדה כ-2 מטר מעבר לדלת וביקש ממנה להכנס חזרה לחדר ההמתנה. הוא אפילו הגיע לעברה ופתח בשב…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- עוקב אחד
- 17 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
לפני בערך כחודש עצר אותי שוטר על מהירות בכביש 443 בסביבות השעה 8 בבוקר. לאחר שהשוטר לקח ממני את הרשיונות הוא ביקש ממני להתלוות אליו והראה לי באקדח הלייזר את הנתונים: מהירות 144 קמ"ש ממרחק של 250 מ'. הוא לא שכח לציין בפניי שבכביש זה מותר להגיע עד 80 קמ"ש. הוא הודיע לי כי הוא עומד לשלול לי את הרישיון מאותו רגע לתקופה של 30 יום ולאחר ה-30 יום יהיה עליי ללכת למשפט. לאחר שהסברתי לו שאני בדיוק בדרך לחופשה בצפון ובנוסף אני שנתיים וחצי בעלת רישיון נהיגה ואין לי עבירות קודמות הוא החליט לוותר לי על שלילה במקום ונתן לי "רק" זימון לבית משפט בתחילת חודש מאי. מבואסת מאוד אבל גם שמחה המשכתי לדרכי לצפון. עוד שלושה שבועות המשפט ואין לי מושג לתוך מה אני נכנסת. מעולם לא הי…
הודעה אחרונה מאת Oshri, -
-
- 8 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אכן, בשורה קשה. מכונית העל של בוגאטי, ומכונית ראשונה של היצרן הצרפתי מאז נרכש על-ידי פולקסווגן, מתעכבת זו הפעם המי-יודע-כמה. כעת מדווחים לנו על בעיה בקירור המנוע, הדורשת שינוי בתיעול האוויר והגדלת המצננים. כתוצאה מכך נדרשים גם שינויים לשילדה ולמרכב - שני מרכיבים שכבר "נחתמו" כמוכנים. לבעיית הקירור מצטרפת בעיה גם בתיבת ההילוכים, ה-DSG (תיבה סיקוונסיאלית עם שני מצמדים) המתקדמת. לפי שמועות, המכונית צפויה להגיע לייצור רק ב-2005 - איחור של לא פחות משנתיים מהיעד המקורי. אגב, בעבר נדחה שיווק הויירון מספר פעמים, בין היתר בגלל בעיית צמיגים, אוירודינמיות, בעיות יציבות, מנוע, ובעצם - מה לא. (ynet)
הודעה אחרונה מאת Leon, -
- 12 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
http://www.fastcoolcars.com/images/wallpaper4/bugati.jpg האם זאת בוגאטי ויירון? היכן היא מייוצרת? בצרפת כמו שאר הבוגאטי? חבר שלי אמר לי שבוגאטי מתכוונת או מייצרת או ייצרה אחד ביפן. מה אתם אומרים? מאור
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- אחראי פורום
- 27 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
Buick Velite (כבר לא לזקנים? ) [/ מי אמר מזראטי? *התמונות של הלקסוס והאאודי לקוחות מSUPERCARS.NET
הודעה אחרונה מאת Leon, -
-
- 4 תגובות
- 2 אלף צפיות
תראו מה יש בישראל... http://www.racingcircuits.net/
הודעה אחרונה מאת כRובי, -
- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
בתאריך הנ"ל התרחשה אחת התאונות המחרידות,והקטלניות ביותר ב F1 עקב "תקלה טכנית" נהרג נהג המירוצים איירטון סנה הברזילאי במסלול אימולה סנה שנחשב לעילוי בעולם הF1, (בעקבותיו בא שומאכר), מותו סימן סיום של תקופה קצרה, בה שלט סנה נהג צעיר טמפרמנטי וחביב במיוחד על קהל הF1 , שסיפק דרמות מורטות עצבים, והרבה מיקצוענות, ועקשנות לעמוד על מספר 1 בפודיום בסופו של מירוץ. סנה יזכר כאחד הנהגים הבולטים ב F1,יש אומרים לולא חי היה קוטף בקלות את התואר של חואן מנואל פאנג'ו, (אותו כאמור קטף שומאכר), מגיל צעיר כישרונו בלט וכן הלך וגדל עד שהעמיד את כל פורמולה 1 על הרגליים בניצחונות מדהימים תאונה - בקשר לתאונה נאמר כי "הגיע לפניה במהירות של 300קמ"ש בקירוב סובב את ההגה ולא היתה תגובת ה…
הודעה אחרונה מאת רפי, -
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
צעד נוסף ברפורמות בביטוחי הרכב: מבוטחים יוכלו לבחור כיסויים שונים בפוליסות לביטוח רכב מקיף 14.4.2004 TheMarker החל מה-1 במאי 2004 עומדת בפני המבוטחים בחירה גמישה יותר של הכיסויים הנדרשים להם בביטוח רכב מקיף (כיסוי לנזקי רכוש לרכב ונזקי רכוש של צד שלישי). בחירה זו אפשרית בשל תיקון תקנות הפיקוח על עסקי ביטוח עליו חתם שר האוצר, בנימין נתניהו. תיקון התקנות יאפשר לכל מבוטח לבחור בין ארבע אפשרויות: ביטוח מקיף (הכולל גם ביטוח צד ג'), ביטוח מקיף ללא כיסוי גניבה, ביטוח מקיף ללא כיסוי מפני תאונות וביטוח צד ג' בלבד. פוליסות הביטוח החדשות שיירכשו מה-1 במאי ואילך כוללות שינויים נוספים וביניהם: קביעה מפורשת כי פוליסת הביטוח המקיף לרכב תכסה את אמצעי המיגון הנמצאים בו על פ…
הודעה אחרונה מאת zik, -
-
-
- אחראי פורום
- 32 תגובות
- 4 אלף צפיות
ראיתי ונדהמתי.... וזה עדיין בפרסומות-אני חושב שזה הכי מזעזע מכל ארבעת הפרקים... אנשים תהיו אחראים על עצמכם ועל הסביבה...!!!
הודעה אחרונה מאת polar bear, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
נסעתי לי ברחוב אדיוט בגולף נוסע מולי. המראה שלו פוגעת בשלי, המראות שתיהן מתנפצות. מי אשם? ראוי לציין שתי עובדות חשובות בצד שלי של הכביש חנתה משאית בצד שלו של הכביש חנו מכוניות הוא נסע באוטו שני מתוך שיירה של שלוש מכוניות (לפניו סיויק מאחוריו יונדאי אקסנט) אני לא שמתי לב בכלל אליו עד רעש המכה והחברה שלי שאומרת לי "רון אני מלאה בזכוכית" (נסענו עם החלון פתוח) בקיצור. אני חושב שזו תאונת נזק ללא אשמים (מבחינתי, כי מצידו אני בטוח שזה לא היה בכוונה, וגם לא מצידי, חוץ מזה מדובר בכביש שהוא צר ממילא, ושלישית, נסעתי אוטו יחיד מול טור של שלושה מכוניות, ואם כך היה הדבר, איך זה שדווקא השניה היא זו שפגעה בי? (הגיוני למשל, שהוא סטה ימינה (כדרכם של נהגים י…
הודעה אחרונה מאת אייל, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 14.4 אלף צפיות
כידוע,לחג הפסח כמה כינויים,חג האביב,המצות,וכו'. אך זהו גם חג הניקיונות,הצביעה,השלחת כל מיני שמוטס מהבוידם, ירדתי למטה למחסן שלי,ומצאתי שם חתיכת היסטוריה, אתם יודעים בדיוק שאתה צריך אתה לא מוצא, וכך בין מיון כלי מתכת,ופתיחת הארגזים,נתגלו לעיניי כל אותן חוברות, מנויילנות ומסודרות למופת,כפי שארזתי אותן לפני שנים, חוברות? כלומר גיליונות טורבו ממספר 1,ועד האחרונה שבהן.עיון בגיליונות שנשתמרו (כמעט) כמו חדשות,מראות לי ראשית,כמה הזדקנתי, ושנית את התפתחות המוטוריקה הישראלית,דרך דפי טורבו, טרום "אוטו", "הגה ", "מוטו ", "מכוניות", "רכב "וכו', העורך? אדם עלום שם המכונה,רוני אהרונוביץ, מבחן הדרכים היה בין סובארו DL1.3 מול אלפא סוד 1.3, כתבה עם צילומים בשחור לבן, תחשבו על היגו…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
שלום.. (כמה זמן כבר לא כתבתי... ככה זה צבא..) לפני יומיים, משהו נכנס בי בצורה רצינית בחניה מאחורה. הרכב שלי חנה, ונכנסו בו מצד שמאל מאחורה. הנזק די רציני... המגן התחתון של הרכב נשבר בחלק אחד, צבע נפגע מאוד, ויש אפילו שברים בחיבורים בין המגן לכנף הסמוכה. (לצערי אין לי תמונה). פחח אמר לי שמגן חדש כזה עולה בערך 2000 ש"ח +-.. ותיקון של הקיים 800 ש"ח +- אבל בגלל שיש שברים בחיבורים בין הכנפיים אמר שזה לא ישב ממש טוב כמו פעם כי החלק נשבר, ואי אפשר לתקן אותו במאה אחוז. העיניין הוא, האם כדאי לערב את הביטוח? במידה וכן, על מחיר של עבודה סביב ה2500 שקל האם ההשתתפות גבוהה? (בדרך כלל)?? האם עדיף כבר לקחת הכל עלי או לערב ובכך לנקות את העבר הנקי שלי? אני ממש …
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
- 12 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
For beginners רצוי באיזור כ"ס, רעננה ......
הודעה אחרונה מאת shainin, -
-
- אחראי פורום
- 30 תגובות
- 5.8 אלף צפיות
כביש 444 דרום אחרי הכניסה לשוהם, באיזור של המחצבות יש פנייה שמאלה "חבל מודיעין" - מאד יעזור לי אם אוכל להגיע דרכו לישובים שלייד מודיעין (ספציפית לשילת) אבל לפני כן אשמח לדעת שזה לא מסוכן מדי. תודה, יאיר
הודעה אחרונה מאת ג'רמי, -
-
- 14 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
שלום, חזרתי מאילת (נסעתי דרך מצפה רמון ועובדה, כבישים 40 ו 12, מומלץ מאוד ). במהלך הנסיעה נתקלנו במספר תמרורים המופיעים מידי פעם ומזהירים שבמשך X הקילומטרים הבאים ישנו שטח אש משני צידי הכביש. הועלתה השערה שניידת מתנ"א לא תציב מארב ב X הקילומטרים האלה. האם מישהו יכול לאושש טענה זו? נ.ב. מצורפת תמונה של הפוקוס שעמדה במשימה בגבורה.
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
מה דעתכם עליה? (חוץ מהגריל שלא מתאים ופנסי היונדאי קופה שמאחור היא נראית לדעתי טוב).
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
-
- 11 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
עשיתי חיפוש בפורום (כבר רבע שעה אני מנסה כל מיני שילובים) לא מצאתי שום אשכול שמדבר על כל הסוגים המוזרים האלה שיוצאים בזמן האחרון חצי אוטומט רבע אוטומט חושב שהוא אוטומט רובוטי supertronic autotronic tipertronic hipertronic bullshtronic וכו... מישהו יכול לעשות סדר בבלאגן ? (מצטער על ההגזמות... אני יודע, ניסחפתי....)
הודעה אחרונה מאת _דורון_, -
-
- אחראי פורום
- 17 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
וזה מה שקרה.. אבל סוף טוב, הכל טוב - כולם יצאו בשלום, ולא נגרם נזק לאף מכונית.
הודעה אחרונה מאת Slow Sprinter, -
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 12.8 אלף צפיות
בכדי לנהוג בטרקטורון צריך רשיון מיוחד או שמספיק רשיון פשוט של רכב ???
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
מי מחובר 65 משתמשים רשומים, 11 אנונימיים, 977 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- גולדן191
- T_A
- fishmanl
- הדיין
- שביט
- elibaba
- orsh99
- amann
- עוזי ל
- נהג מירוצים ותיק
- דני 9999
- Tal7