רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,620 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.5 אלף צפיות
חבר שלי הוא עדיין בתקופת המלווה שלו עם אבא שלו. עכשיו אבא שלו קצת חסכן בטירוף! אז הוא בקטע ש [סל"ד נמוך = חיסכון בדלק] אז ברגע שחבר שלי עובר את ה3000 סיבובים אבא שלו ישר נדלק... עכשיו מה שאני חושב זה שאם הוא קצת ימשוך את ההילוך לכיוון של ה3500 + אז הוא ילחץ פחות על הגז בתחילה של ההילוך הבא (במיוחד בעליות) דרך אגב הוא נוהג באפלאוז 1600 97. מה אתם יכולים להגיד על זה? ועוד דבר כמה זה רע להחליף הילוך ב4000?
הודעה אחרונה מאת BMW_525_89, -
-
-
- אחראי פורום
- 2 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
בתודה מראש TT V6
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
-
- 0 תגובות
- 3.6 אלף צפיות
האם מישהו יודע אם ניתן לפרוס את התשלום למס' תשלומים ? תודה.
הודעה אחרונה מאת Sygnus, -
-
- אחראי פורום
- 15 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
בסופ"ש האחרון הרכב שלנו (קורסיקה) "בילה" לילה בלוד ובלילה כנראה, נשאב דלק מהמיכל של האוטו והרכב נתקע אחרי כמה קילומטרים בלי טיפת דלק. בוודאות אני אומר שלרכב היה חצי מיכל דלק כשהחנו אותו. מה לעשות? קורה (בלוד כנראה...) ראו הוזהרתם!
הודעה אחרונה מאת Philip R, -
-
-
- אחראי פורום
- 3 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
למי שיש לו אתרים של מכוניות משופרות, אז בבקשה שיביא לי, כי אני צריך דחוף דחוף!!! תודה.
הודעה אחרונה מאת kompy, -
-
- 21 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
1.כך נראה הלוח שעונים, ששירת את האונו טורבו MK1 ,בין השנים 1989-1985 2.לרוכש האונו טורבו MK1 ניתנה הבחירה בין לוח שעונים אנלוגי לדיגיטאלי. 3.מכונית נדירה ומכובדת /נערצת במיוחד עשתה שימוש בלוח השעונים האנלוגי ששירת את האונו טורבו MK1 , באיזו מכונית מדובר? *אני יודע את התשובה, מעניין באם אתם יודעים. בכבוד רב turbo
הודעה אחרונה מאת ishpuz, -
- 24 תגובות
- 3.3 אלף צפיות
מי נהג בהן,מה עושה אותן קוליות, ולמה אתה היית רוצה אחת. גיליון ענק 100 המכוניות הקוליות של כל הזמנים. השער מדבר בעד עצמו. לפניכם 100 המכוניות, ללא תצלומים ופירוט (sronis הפרוייקט הבא...) 100-מוריס טרבלר 99-1949 מרקורי קופה 98-סאאב 900 AERO 97-טויוטה לנד -קרוזר 96-שברולט אימפלה SS 95-ניסאן S-CARGO 94-רנו אספאס 93-בריסטול בלנהיים 92- למבורג'יני LM002 91- טויוטה 2000GT 90- וולקסווגן מיקרובס - סמל ילדי הפרחים שנות ה60' 89- סובארו SVX 88-פורד טורינו - סטארסקי והאץ' 87-אולדסמוביל טורנאדו 86- פורד קא 85-לוטוס קארלטון/לוטוס אומגה 84-ניסאן סקייליין GT-R 34 83-GOLF GTI MK1 82-טאקר טורפדו 81-פורשה 928S4 80-אסטון מרטין לגונדה 79-ש…
הודעה אחרונה מאת deltaHF, -
- 12 תגובות
- 2.8 אלף צפיות
just came back from the show... it was VERY dissappointing. to start off very few car makers showed anything interesting other then standard cars. no TVR, no lamorghini, no lotus, no ferrari enzo,, and more, just a shame! cost is 7$ for an adult so at least that not too bad. but this was nothing that looked or felt like a motor show, no classic cars no history no real demonstrators. so i knbow that you all complian about AutoMotor but you know what if this is what New-York can call a car show then Auto Motor is also a car show. elad
הודעה אחרונה מאת fbi, -
- 10 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
אוקיי, אז עשיתי קורס נהיגה מתקדמת במסלולים לפני כמה חודשים (איך לא, היה מדהים) אני מרגיש שאני מיישם את רוב הדברים שלימדו אותי שם השאלה היא מה הלאה ? עוד קורס זהה רק בביה"ס אחר ?, קורס אישי אחד על אחד ?
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
- 5 תגובות
- 2 אלף צפיות
אמרו לי באתר של משרד התחבורה אבל אני לא מוצא....אז חשבתי אולי אתם יכולים לעזור לי...............בכל מקרה אני מחפש עכשיו אוטו לאבא שלי ואין לי כח כל שניה להתקשר לאנשים לשאול אותם את הפרטים האלה שאני יכול לבבר בעצמי באינטרנט....אז אם מישהו מכיר תביאו לי לינק או משהו......
Isuzu Axion
מאת urime-
- אחראי פורום
- 5 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
הייתי בטיול בשטח לפני כמה ימים ובמצפה רמון ראיתי ג'יפ שבחיים שלי לא ראיתי... זה היה איסוזו בטוח והדגם שלו היה Axion... חיפשתי כתבות עיו וגם תמונות ובקושי שמצאתי.. מישהו יכול לתת לי פרטים עליו? האם מוכרים אותו בארץ, פרטי מנוע, מחיר? תודה.
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
אהלן. לצערי הרב יש לי הצטברות נאה של דו"חות תנועה שכוללת בין השאר אי ציות להוראת שוטר (בשפה יפה-ברחתי...) עקיפה מימין (בן זונה...לא הצליח למדוד לי מהירות אז נתן לי את זה) לוחיות מכוסות (אה...היה בוץ....) ועוד כמה תופינים לא משמעותיים. ראוי לציין שעל אף אחד מהם לא קיבלתי שלילה.הכי חמור היה בריחה משוטר שהיה קנס ועל תנאי. לפני 3 שבועות קיבלתי מכתב שאם לא אשלם את הקנסות רישיוני לא יחודש (זה במאי). כלומר- אם אשלם רישיוני כן יחודש (!?!?!?) אז הלכתי ושילמתי. השאלה היא- הנקודות יהיו לפי השיטה החדשה? ("שיטת הניקוד עובדת...נזיין אותך כי יש לך אוטו...10 נקודות... 10 נקודות ...קבל טוסטר!!") או לפי המועד בו בוצעו העבירות. הקנסות שולמו לפני שבוע וחידו…
הודעה אחרונה מאת zvit, -
-
-
- אחראי פורום
- 42 תגובות
- 6 אלף צפיות
לפני כשבועיים הוזמנתי ע"י אלון (205CTI) לאימון ראלי על שבילי עפר באזור חיפה. לצערי, כשהגעתי הוא כבר הצליח לשפוך חצי מהשמן במנוע של ה-106 שלו, אז נשארו שתי מכוניות שהתאמנו - סיטרואן ויזה ו-205 GTI, שתיהן עם כלוב ובאקטים, כמובן. האימון לא היה ארוך, ולכן זו רק "טעימה", ואני רק ישבתי ליד הנהגים ולא נהגתי בעצמי, אבל זו הפעם הראשונה על עפר וזו באמת חוויה. הויזה הייתה הראשונה. הבאקט צפוף, האוטו קטנצ'יק. הנהג מבקש ממני להצמד ימינה בכדי שהרגל שלי לא תפריע לו לתפעל את מוט ההילוכים. הנהג בודק שאני בסדר, מבטיח לי שהוא לא יסע מהר, ולוחץ. מתחילים לנסוע והרכב מרגיש כאילו כל רגע הוא מתפרק. המנוע צורח וקצב ההתקדמות... לא מהיר במיוחד. אבל בשטח זה לא כמו בכביש. הפניות הדוק…
הודעה אחרונה מאת kobyiso, -
-
מהו בעצם מנוע V-TEC? 1 2
מאת ~TB~- 26 תגובות
- 18 אלף צפיות
חיפשתי...חיפשתי בחיפוש בפורום. והייתי בשוק... אף פעם לא הוסבר פה מהו בעצם מנוע ה V-TEC.... הסבר קצרצר יעזור. תודה.
הודעה אחרונה מאת shachar_bd, -
פרסה שלא כחוק
מאת yanivz- 5 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
הבנתי מחיפושים בפורום שפניית פרסה בנסיבות מחמירות (בשיטת הניקוד החדשה) תוביל לקנס של 250 ש"ח ו 8 נקודות. האם כל פרסה שלא כחוק היא בנסיבות מחמירות? איך ניתן להגדיר "נסיבות מחמירות"? חבר שלי קיבל דו"ח בסך 250 ש"ח שם כתוב: "נהג ברכב הנ"ל לא ציית לתמרור המוצב במקום בכך שפנה פניית פרסה שמאלה שלא בהתאם להוראות התמרור הנ"ל."
הודעה אחרונה מאת yosi-m, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.1 אלף צפיות
לפני כמה ימים חניתי ברחוב דו סטרי שהוא רחוב משולב המוביל לבניינים מעליו ברחוב יש חניות מימין ומשמאל (פרטיות של בעלי דירות)- וחניה לא מאורגנת באמצע - שגם שם דיירי הבניינים חונים חניתי באמצע עם עוד משהו כמו 10 מכוניות החונות שם פתחתי את הדלת - עברו משהו כמו 5 ~ 3 שניות - עברה אישה ופגעה בדלת הדלת הייתה פתוחה - ובדקתי משהו עם הרדיו בזמן הזה זאת שפגעה בי נסעה ברחוב נגד כיוון התנועה ברחוב ישנו קו הפרדה לא רצוף - וחצים לסימון כיוון הנסיעה + במפרים לגבי זה שהיא נסעה נגד כיוון התנועה לא נראה לי שזה בסדר בגלל שהיא לא יכולה לעקוף 10 מכוניות משמאל למרות שפגעה ברכב כנראה שלא הבינה מייד שפגעה ואין סימני בלימה - גם לא שמעתי בלימה והרכב שלה הספיק לעבור את כל הרכב שלי …
הודעה אחרונה מאת dobon, -
-
- 7 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
הופיע בסוף השבוע בגלובס לצערי לא ניתן לתת קישור לכתבה כי יש צורך בתשלום, אבל הרי היא לפניכם: תשתית בתחתית בכל העולם, ובמיוחד בארץ, נהוג להאשים את הנהגים כאחראים הראשיים לגרימת תאונות הדרכים. אלא שמחקר חדש וראשון בתחומו בעולם, שנערך בימים אלה בטכניון על-ידי פרופסור להנדסת תעבורה, אבישי פולוס, מגלה שלתשתיות תרומה של 50%-40% בגרימת תאונות . לפי תוצאות המחקר הזה, המשטרה, כמו גם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, היו צריכות להפנות את האצבע המאשימה לכיוון אחר - למשרד התשתיות, למשרד התחבורה או למעצ, שאחראים לתכנון הבעייתי של הכבישים ולתחזוקתם הלקויה. פולוס מדגיש שגם גורמים מחקריים לא טרחו לבדוק לעומק את נושא השפעת התשתית על תאונות הדרכים. הסיבה לכך היא שקשה מאוד לנ…
הודעה אחרונה מאת Leonid, -
-
- אחראי פורום
- 13 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
בוקר (צהרים) טוב חברי הפורום. אני פשוט חייב להגיד: יש אלוהים. אתמול, אלפית שניה הפרידה בין המצב שלי עכשיו לבין זה שאני אהפוך ליתום. פשוט ככה. אלפית שניה, והייתי נשאר בלי הורים. בגלל מה? בגלל איזה מפגר. אתמול ב-1 בלילה הם יצאו עם חברים שלהם מכיוון רמה"ש-הוד השרון אני לא יודע בדיוק, ופנו ימינה לכביש 5. באותה הזמן, במקביל לגשר הגיע איזה בנזונה במהירות 140-150, פתאום הוא קולט שהוא צריך לבלום, דופק את הברקס של החיים שלו, מתחיל להסתובב, עולה על האי תנועה, עובר במרחק חצי מטר מהאוטו של ההורים שלי, ממשיך את הטיסה עד שהוא לא נעצר בשדה. פשוט אין מילים. אנשים, דיי ! תרגיעו את הנסיעה! תקחו קצת אחריות ! כל שנה יש הרגלת לוטו של 500 איש שימותי בכבישים ! 500 איש ! אנחנו מדינ…
הודעה אחרונה מאת אורן 16V, -
-
- 6 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
השבוע בכביש גדרה-ביל"ו נצמדה אליי טויוטה אוונסיס דנדשה אפורה שכנראה ניסתה להפליל אותי על מהירות מופרזת (105?!). בלמתי והתייצבתי על 90. אח"כ עקפה אותי סיוויק על 120 ומיד הטויוטה יצאה במצוד אחריה. תכירו
הודעה אחרונה מאת toyota man, -
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אומנם לא נכחתי באירוע.. (קצת ברח לי מהראש... ) אבל אומרים כי הוא היה מוצלח. תמונות, להנאתכם. http://yanga.co.il/alfa/gt2004/index_5.html אדם.
הודעה אחרונה מאת Adabbbbbb, -
-
לפי דיווח עדכני ואמין בשעות אלה ממש נערכת פשיטה של המשטרה בשעות אלה 18:45 במפגש בקניון איילון.... כך מוסר לי .א. פרטים נוספים בהמשך... (חחח תמיד רציתי להיות כתב)
- 16 תגובות
- 2.7 אלף צפיות
הדיון על הספויילר הגנוב העלה בי נשכחות ורעיון שהיה לי בעבר (עלה לי בראש אחרי שגנבו לי מתחת לביית דוד לחץ - ניסרו אותו)... אם כל אחד מאיתנו היה מצלם רכבים שיש להם ספויילרים גנובים כאלו או כונסים גנובים לכאורה עם מספר הרכב (וגם ג'נט 15 של GTI 1.9 שנגנבים בהמונים למשל)... אולי מישהו שנגנב לו היה מאתר את בעל הרכב מערב משטרה וכדומה... מה שבטוח - זה יכול להפחית את גנבות האביזרים הללו... אם אני הייתי גנב ממוצע והייתי יודע שמחר יצלמו את הרכב שלי וישאלו אותי שאלות לגבי איך השגתי את הספויילר - יכול להיות שהייתי חושב פעמיים לפני הגניבה.... בטח מי שקונה גנוב (ולדעתי הוא גרוע כמו הגנב) יחשוב פעמיים לפני שיקנה את זה... אלון נ.ב. אם מנהלי הפורום חושבים שזה מיותר - לא אפגע אם…
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
- 9 תגובות
- 2 אלף צפיות
שלום!!! תוכלו בבקשה להגיד לי האם זה מכונית אמיתית או סתם משהו אחר????? (או שאני פשוט לא ראיתי אותה) *****הכותרת שלך נערכה, בפעם הבאה ההודעה שלך פשוט תימחק. לא רק שלא כותבים מיליון סימני שאלה בכותרת, אלא גם "מזה??????" זו לא מילה אמיתית.*****
הודעה אחרונה מאת מצמץ, -
-
- אחראי פורום
- 25 תגובות
- 3.1 אלף צפיות
אחרי החדשות בסביבות 9 בערב... שווה להסתכל, למי שבבית. חשוב להקשיב ולראות האם עיתונאית רצינית כמו אילנה דיין תצליח סופסוף לנהל דיון אינטיליגנטי בנושא, או תיגרר לרמה החיים הכטית המקובלת במקומותינו. אם יפרסמו בתכנית אימייל או כתובת לתגובות, אני גם מקווה שאנשים בעלי ידע בנושא יגיבו - לחיוב אם יאמרו דברים נבונים, וגם לשלילה במידה ויאמרו שם שטויות. ומכיוון שאני בארץ לא מאתמול בבוקר, יש לי תחושה עמומה שהולכות להאמר שם הרבה שטויות, ואני לא אתפלא אם יהיו שם כמה "מומחים" מעוררי גיחוך, שוטר בכיר שיעורר סימפטיה בסיפורי זוועה על צעירים פזיזים, ובשביל האיזון אחד מעתונאי הרכב המסכנים שתמיד נגררים לארועים הללו ונאלצים להגן על עמדתם מול ה"מומחים" המתלהמים.
הודעה אחרונה מאת DanyG, -
-
- 17 תגובות
- 2.6 אלף צפיות
אתמול בלילה נהג מנוול שיכור נכנס במונית שישב שם קרוב משפחה שלי-המונית עמדה ברמזור אדום והוא העיף את הרכב לאמצע הנתיבים הסואנים של דרך נמיר-הוא נפטר במקום נהג המונית נפצע קשה וכך גם הנהג הפוגע-אין לכם מושג איזה נשמה טובה ותמימה מתה שם-לשווא!! ההורים שלו ניצולי שואה שסבלו המון הגיעו לארץ והקימו משפחה שנהרסה בקלילות דעת ע"י בן אוולה. בבקשה בבקשה ממכם-אל תשתו ותנהגו ותסעו כמו בני אדם-נמאס כבר תפנימו את זה ותמיד תזכרו את המקרה הזה.
הודעה אחרונה מאת Leon, -
vector
מאת speedseeker- 6 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
ראיתי בערוץ אגו קטע מתכנית על הייצור של הוקטור משנת 93 וגם בתכנית אחרת הראו שיש למישהו שם וקטור מהדור הישן שנת 91 שנראית מבפנים כמו מטוס. אם אפשר אני רוצה לדעת כמה שיותר על המכונית הזאת: האם גם בשנים יותר מאוחרות השתמשו ברעיון של לקחת טכנולוגיה מנאסא ומחיל האוויר האמריקאי? לאחר חיפוש קצר מצאתי גם שיש וקטורים חדשות עד שנת 99. למי שלא מכיר זו מכונית שהתמשו בה בטכנולוגיה מעולם התעופה וגם הבפנים שלה מעוצב כמו אף 16 כולל כל השעונים והכפתורים (צריך לעבור קורסים כדי לדעת לנהג בה..) מה שמעניין בה הוא שלקחו את כל החיווטים ואת כל האלקטרוניקה ממטוסים מה שהופך אותה למטוס עם מנוע בנזין והיא גם מעוצבת בצורה אווירודנימית טוב תראו כבר לבד.. תמונות: http://www.jeffchan.…
הודעה אחרונה מאת speedseeker, -
- 1 תגובות
- 891 צפיות
לפי מיטב ידיעתי היא יצאה רק במודלים של 93 ו 94 היא בצורה של ההצ'בק והיא עם מנוע שמספק 160 כ"ס בערך אם מישהו יודע משהו בבקשה לעזור
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 1 תגובות
- 1.2 אלף צפיות
היום ראיתי את העתון שמחולק בחינם בתחנות דלק בדף הראשון זאת אומרת בדף הקשיח למעלה יש כתובת אתר! מישהו יכול להביא לי אותה בבקשה??
הודעה אחרונה מאת a.c, -
- 0 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
מישהו יודע איפה אפשר להשיג תמונות כאלה??? **** ההודעה נערכה **** קרא את כללי הפורום עד שתבין. אם קשה לך לרשום כותרת עניינית להודעותיך - חפש פורום אחר. בפעם הבאה שתערך הודעתך ייחסם היוזר. ולענין עצמו - את התמונות אפשר למצוא בלינק הבא: http://www.cartooncars.co.uk
הודעה אחרונה מאת cj, -
שלום לכולם אפשר לדעת למה אסור להביא לארץ רפליקה? או יותר נכון לעשות לרפליקות רישיון בארץ? ואין שום סיכוי אם איזה מישהו מוסמך בונה אותה או משהו בסגנון??? עשיתי חיפוש ולא מצאתי מה שרציתי אבל אולי פשוט לא עשיתי חיפוש טוב... בתודה מראש מתן
הודעה אחרונה מאת לארק,
-
מי מחובר 5 משתמשים רשומים, 2 אנונימיים, 864 אורחים (הצג רשימה מלאה)