רכב כללי
רכבים, נהיגה, חדשות, סקירות, סיכומים, וכל דבר אחר שקשור למכוניות אבל לא מתאים לפורומים האחרים.
כללי הפורום - לקרוא ולהפנים!
בנוסף להקפדה על כללי קארספורום, המפורטים כאן, הנהלת פורום "רכב כללי" שמה דגש על מתן מידע מבוסס ועדכני, מתן כבוד אחד לשני ושמירה על שפה נאותה.
כמה מהכללים:
1. למרות שכותרות ערוכות בידי המנהלים הן בדרך כלל מצחיקות, אנא כתבו כותרת עניינית ואינפורמטיבית.
2. על המידע שאתם מפרסמים להיות אמין, מבוסס ועדכני. המידע גם חייב להיות מנומק.
3. נא לשמור על יחס מכבד לחברי הפורום, לגורמים חיצוניים ולמגזרים ואוכלוסיות (כן, גם "אור ירוק" ורוכבי אופניים).
4. נא לשמור על כתיבה בעברית תקנית.
5. נא לא לפרסם הודעות שכוללות לינקים ללא תוכן משמעותי.
6. במקרה של שרשור בו אתם מבקשים תשובה לשאלה כלשהי, אנא בצעו חיפוש בפורום טרם פתיחת השרשור כדי לקדם דיון קונקרטי ומועיל יותר.
ההנהלה מאחלת לגולשים חוויה מעשירה ומהנה.
66,621 נושאים בפורום הזה
-
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
כן אני בחופשת מחלה, כפי שאתם יודעים , אז יש לי קצת פנאי לסקרים כאלה. כל מיני דברים, למשל: הנה בא יום העצמאות, כמעט כולם תולים דגל ישראל באוטו. כל מיני מדבקות פוליטיות באוטו. סטיקרים שאותו בוחן ב"בור הרישוי" מדביק לך בפגוש ללא רשות. הפקקים- תרבות בפני עצמה הדחיפות, שיחות חולין בפקק/ רמזור כוולם "אחים". הצפירה - כן בצפירה אנו עוצרים יוצאים מהרכב ועומדים דום ציפצופי תמיכה והערכה, למכוניות מיוחדות. לא ספורטיביות בהכרך זכות קדימה, יש כאלה שיתנו זכות קדימה כי ברכב יושבת איזו שאפה (חתיכה). הפגנות - כן כל מיני הפגנות פוליטיות על איי תנועה/ צמתים , והנהגים מביעים את דעתם או ב....קללות, או בהבעת הזדהות, או חלילה בזריקת חפצים. ניידת/ לייזר - יש כאלה שיאות…
הודעה אחרונה מאת fizban, -
-
- 8 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
בימים האחרונים מגזין אוטוקאר ניהל את המבחן השנתי שלו, ה- "0-100mph-0". לפני אותו מבחן השיא הוחזק ע"י ה"מוזלר MT900S", גירסת הכביש של ה-GT, אשר שברה את השיא הקודם של קייטרהאם שנקבע לפני כשנה. המנצחת, הקייטרהאם R500 Evolution קבעה שיא-עולם חדש של 10.73 שניות. הקייטרהאם הדו-מושבית הגיעה ל-60 מיילים לשעה בתוך 3.21 שניות לאחר שעברה 30 מיילים לשעה בזמן פסיכופטי של 1.45 שניות. ל-100 מיילים לשעה(160 קמ"ש) הגיעה הקייטרהאם לאחר 6.92 שניות מדהימות, ובלמה לעצירה מוחלטת רק 3.6 שניות לאחר מכן. מחזיקות קודמות של השיא כוללות את המק'לארן F1 שעלתה 500,000 פאונד. במבחן בו קייטרהאם ניצחה ושברה את השיא העולמי, השתתפו גם פורשה קאררה GT, מרצדס מ'לארן SLR, פרארי אנזו, …
הודעה אחרונה מאת בידר, -
- 5 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
הבנזין יתייקר בסוף החודש בכ-2.4% והסולר בכ-2% 25.4.2004 עמירם כהן/TheMarker הבנזין והסולר ממשיכים להתייקר. בסוף החודש צפוי הבנזין בתחנות הדלק להתייקר בכ-2.4% (11 אגורות לליטר) והסולר בכ-2% (8 אגורות לליטר). לאחר ההתייקרות צפוי המחיר המירבי של בנזין 95 אוקטן להגיע בתחנות הדלק ל-4.93 שקל לליטר. לסולר אין מחיר מירבי בתחנות הדלק אך מחיר הסולר בתחנה עשוי להגיע לכ-4.15 שקל לליטר. ההתייקרות נובעת מהפיחות שחל בחודש האחרון בשקל לעומת הדולר בכ-0.9%, בהתערערות הציפיות להגדלה מהירה בתפוקת הנפט העירקי ומהחלטת מדינות אופ"ק שלא לבטל את הקיצוץ במכסות הנפט, קיצוץ שעליו הוחלט בחודש שעבר. בנוסף החליט הארגון לפעול בתקיפות כנגד כמה מהמדינות בארגון, שחרגו ממכסות התפוקה שהוקצו לה…
הודעה אחרונה מאת asi08, -
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
מה זה הדגם הזה? http://www.3harts.nl/passat2004/ כתוב שזה 2004-2005 אבל זה יגיע לארץ זה ייצא בכלל כי אני לא ראיתי כאלה על הכביש...
הודעה אחרונה מאת Discover, -
-
- 3 תגובות
- 5.5 אלף צפיות
איך אומרים " פו?רש " או " פו?רש?ה " ??????????
הודעה אחרונה מאת Lythos, -
-
- אחראי פורום
- 35 תגובות
- 12.3 אלף צפיות
יש לי טסט מחר ואני צריך טיפים איך לעבור אותו בתודה מראש דן
הודעה אחרונה מאת dan eliash, -
-
נהג חדש - שאלות
מאת NuXeR- 7 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
שלום ! 1. אני נדרש לתקופה של מלווה "עד ה-22.06" , האם זה כולל את ה-22 (כלומר ב-23) או שלא (כלומר ב-21 ב-00:00 בלילה --> 22) ? לא כתוב לי שום דבר על "כולל" או "לא כולל" ברישיון , וחיפשתי גם באתר של משרד הרישוי ולא מצאתי 2. יש לי רישיון דרגה 02 , אני בן 17 , הבנתי שהרישיון תופס גם לגבי טקרטורון למשל , האם זה נכון ? שמעתי כל מיני סיפורים , שהוא תופס החל מגיל 17.5 ורק על חלק מהטרקטורונים , וכמובן בתנאי שאני בקיא בהפעלה ובשימוש בכלי הרכב , האם זה נכון ? האם הרישיון תופס גם על קטנוע למשל ? תודה רבה!
הודעה אחרונה מאת T-Maxximum, -
-
- אחראי פורום
- 4 תגובות
- 1.7 אלף צפיות
חובבי הקלאסיות וחובבי הרכב מוזמנים לצפות ב"ראלי העמקים" המסורתי של מועדון החמש שיתקיים ביום העצמאות החל משעה 12:30 באיזור טבעון - בית זרזיר.
הודעה אחרונה מאת Benni Haspel, -
-
MEGA SPORT SALOON'S 1 2
מאת turbo- 22 תגובות
- 4.5 אלף צפיות
כמי שעוקב שנים אחר נישה זו, מכוניות ספורט סאלון, לבטח שם לב בהתפתחות המואצת שלה בשנים האחרונות. נישה זו שהחלה את דרכה, עם ה535M, מבית BMW בשנת 1979, והוכרזה רשמית כ- M5 בחשיפת הדגם החדש בשנת 1984, הביא בעקבותיה שלל מתחרות, ולעידן פריחת סדנאות האם בפרט, וסדנאות מתמחות בכלל. בעבר קמו אי אילו מתחרות אימתניות, נוסח לנצ'יה תמה פרארי 8.32 - לה מנוע שהושאל מ ferrari - הסיפרה 8 סימלה את ה V8, והמספר 32 סימלה את מס' השסתומים. לתמה פרארי 8.32 לה מנוע בנפח 2927 סמ"ק V8 , המפתח 215 כ"ס, שהזניקו את התמה פרארי למאה ב 7.2 שניות ולמהירות סופית בת 245 קמ"ש , היא נחשבה בזמנו סוף שנות ה80' ליתר דיוק 1988, למכונית ההנעה הקדמית החזקה ביותר. עוד אחת שחשקה נפשה בתואר היתה הלוטוס אומגה…
הודעה אחרונה מאת Discover, -
תאונה שקרתה לי היום 1 2 3
מאת turbo- 33 תגובות
- 5.7 אלף צפיות
כאבי התופת שעוברים על צוארי וגבי הדואב, מרמזים על התאונה שקרתה לי היום בבוקר. זה התחיל כבוקר יפהפה, הגעתי לעבודה, בלה בלהה בלהה, קפה ולאחר מכן לקחתי את הרכב של ראש החטיבה, לטיפול במוסך במקרה זה סיטרואן C5. נסעתי לי בכבישים מתפתלים כן התפתיתי להשמיע את הקולות כמו בפרסומת... שמעתי מוזיקה מהנה ברקע, השמיים בהירים, ריחות הבוקר, בקיצור עוד יום שיגרתי ונחמד. בעודי נוהג במהירות חוקית למהדרין, ובאיזי, עירני למתרחש סביבי, אני מגיע לקטע בו הכביש מתפצל האחד לכיוון בו הפונים שמאלה מגיעים לתמרור עצור, ומי שרוצה לפנות ימינה ולהשתלב בתנועה, פוגשים בתמרור האט ותן זכות קדימה שאליו הגעתי ,כנהג טוב ושומר חוק, כזכור בוקר התנועה צפופה, אני עוצר אחרי המכונית שלפני ולאחר זמן קצר…
הודעה אחרונה מאת TurboMan, -
- 12 תגובות
- 2.2 אלף צפיות
אני אומר מראש של תגידו שעתקתי את זה !!! מישהו פירספ בפורום רשימה אם מאות קישוריל לסרטים ! אז אני בטוח שלא ישבתם לראות את כולם אז זה סרט שאני ממש אהבתי אוטו פשוט חלום תראו ותבינו...... http://www.kethmer.dk/ferrari/video/ferrariday.mpeg
הודעה אחרונה מאת אוהד_מ, -
נוסטלגיה
מאת bravo - boy- 9 תגובות
- 1.8 אלף צפיות
מתוך שעימום של הלילה אני מריץ בגוגל פיז'ו 106 מסתכל בתמונות ואני קולט 106 ראלי לבנה עם לוחית ישראלית , ישר פתחתי וקיבלתי את הרכב הנדיר הזה שהיה שייך לתומר קבלו_____ http://images.google.co.il/imgres?imgurl=www.pugs.dk/galleri/106/tomer/tomer07.jpg&imgrefurl=http://www.pugs.dk/galleri/106/tomer/tomer.htm&h=480&w=640&sz=60&tbnid=eLGpNKAv0DUJ:&tbnh=101&tbnw=134&prev=/images%3Fq%3D106%2B%2BPeugeot%26start%3D220%26hl%3Diw%26lr%3D%26ie%3DUTF-8%26oe%3DUTF-8%26sa%3DN
הודעה אחרונה מאת שמר, -
- 7 תגובות
- 2.9 אלף צפיות
ניסיתי כבר בחנויות לאביזרי רכב. הדגם החדש של בל מלא בהמלצות, אבל אני ממש לא יודע איפה להשיג אותו. ראיתי שבאתר המכמונות הישראלי מוכרים אותו ב-2800 ש"ח (שזה גם נפח המנוע של האוטו שלי, אם אתם מבינים למה אני מתכוון... ). לא קצת יקר? אם אני לא טועה קראתי בפורום על מחיר של 1600 ש"ח. מישהו ייבא אותו מחו"ל או יכול להגיד על מקום צדיק וישר שאפשר לקנות ממנו?
הודעה אחרונה מאת שמר, -
השחרת חלונות
מאת Shiva85- 1 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
יש לי שאלה לגבי השחרת חלומות...השחרתי את החלונות האחוריים שלי ברכב וחבר שלי אמר לי שזה לא חוקי והשוטרים עושים עם זה בעיות. ואם עוצרים אותי שוטרים אז הם יכולים להוריד את הרכב מהכביש או לבקש להוריד את ההשחרה. השאלה שלי האם זה חוקי או לא? ומה הם יכולים לעשות לי לגבי ההשחרה...
הודעה אחרונה מאת a®iel, -
-
- אחראי פורום
- 11 תגובות
- 8 אלף צפיות
אתמול קיבלתי לצערי את הדוח, כמה נקודות זה? תודה.
הודעה אחרונה מאת falou, -
-
"פריצה" בשם החוק 1 2 3
מאת ToMeR- 31 תגובות
- 3.7 אלף צפיות
מישהו יודע איך הפקחים של הגרירה פותחים את האוטו כדי להוריד את הבלם יד ולשלב לנויטרל כדי לגרור? בזמן האחרון יותר מידי חוסמים לנו מכוניות בבית וזה לא אנשים מהסביבה וגם לקרא לעריה או משטרה זה דבילי כי הם או לא יבואו או שיקח להם כמה שעות, אז יש איזו שיטה לפתוח את האוטו כמו שהפקחים עושים לצורך העניין לפני שאני שובר חלונות? (רק הרגע נסעתי מרחובות לראשון כי חסמו את אמא שלי שעה במספרה).
הודעה אחרונה מאת Q-PiXeL, -
-
- אחראי פורום
- 7 תגובות
- 11.2 אלף צפיות
אני עושה עבודה על פורשה וזה..זה מחקר.. אני מת על פורשה זה החיים שלי אבל יש דבר אחד שאני לא יודע.. שאלה: מה אומר הסמל של פורשה, ממה הוא מורכב? הנה הסמל למי שלא זוכר איך הוא נראה או חלקים מסוימים: עכשיו מה שאני יודע...(אם זה לא נכון תתקנו אותי בבקשה) נתחיל מלמעלה למטה.. רשום פורשה למעלה אז מן הסתם כי זה של פורשה הפסים שחור ואדום אני לא יודע הקווים בצד שנראה כמו עלים כאלה לא יודע באמצע: רשום שטוטגרד. בשטוטגרד התחיל היצור הראשוני של פורשה אז רשמו בסמל והסוס לא יודע... אם אני צודק או לא צודק בדבר כולשהו בבקשה תתקנו לי ואם אפשר לדעת את השאר תודה מראש
הודעה אחרונה מאת TANK, -
-
- 0 תגובות
- 825 צפיות
אני מעוניין ליסוע לראלי בקפריסין זה יוצא בין התאריכים 14.5-16.5 אם מישהו מכיר דילים מסויימים ויותר פרטים אז תודה
הודעה אחרונה מאת eiti1, -
-
- אחראי פורום
- 31 תגובות
- 5.1 אלף צפיות
אז ככה, לפני שבוע פירסמתי את הרכב למכירה בעיתון פוקוס. היום אני מקבל טלפון ממישהו בעל מבטא ערבי שטוען שגנבתי לו את הטמבון הקידמי. ברור לי שהטמבון לא גנוב מכיון שהוא הוזמן מחו"ל וחיכיתי חודשיים עד שיגיע (פלוס עוד 4 חודשים שהיה תקוע במכס בגלל השביתות) ויש לי כמובן קבלות. אני חושב שבאמת גנבו לו טמבון, אולי אפילו כמו שלי, בעיקר בגלל ששיכפלו את הדגם הזה בארץ (יצקו אותו לפיבר). אני חושב כך מפני שהבנאדם פשוט התחיל להתייפח בטלפון. בכל מקרה, אמרתי לו שיתקשר אלי מחר וניפגש בחנות שמכרה לי את הקיט (ברור שלא בבית שלי או משהו כזה) כדי שיבין שלי אין קשר לגניבה. הבעיה שלי היא, שאין לי זמן עכשיו כל פעם לרוץ ולהראות קבלות כשמישהו חושב שהטמבון שגנבו לו נמצא אצלי. יש הצעות…
הודעה אחרונה מאת itzik901, -
-
-
- אחראי פורום
- 10 תגובות
- 1.5 אלף צפיות
האם יש יבוא סדיר של פולסווגן גולף 3 דלתות לארץ? כי בשבוע האחרון יצא לי להתקל באחת חדשה V5 עם 15 בסוףהלוחית רישוי ועם עוד V5 עם סיומות רגילה... זאת אומרת - לא יבוא אישי. בדקתי באתר של פולסווגן ואין שום דבר אופציה ל- 3 דלתות. מישהו יודע משהו בנושא? Urim
הודעה אחרונה מאת roee, -
-
-
- אחראי פורום
- 8 תגובות
- 2.3 אלף צפיות
לפי מה שהבנתי אז בהונדה סיוויק לדוג' כאשר בולמים התיבה מורידה מעצמה היולך כשצריך... אז קודם כל רציתי לדעת אם זה נכון ואיך זה בא לידי ביטוי? עכשיו אם באמת יש זה את למה אין את זה בכל הרכבים האוטומטיים כי כמו שכל התיבות יודעות להעלות הילוך שידעו להוריד... ודבר אחרון בתיבה שלא מורידה הילוך בהאטה מה בדיוק קורה? כלומר, אם לדוג' אני נמצא בהילוך רביעי מאט את האוטו למהירות נמוכה נגיד 20 עד 40 שזה התחום של ראשון שני, אז לפי מה שהבנתי (ואיך שהרגשתי) התיבה לא תכניס להילוך עד שניתן גז.. אז האם בהאטה התיבה מכניסה לניוטראל כי אם היא תישאר בהילוך (הרביעי במקרה הזה) המנוע יכבה. תודה מראש A-H
הודעה אחרונה מאת MATAN206XT, -
-
-
- אחראי פורום
- 14 תגובות
- 2.4 אלף צפיות
אני נוהג לי באזור חדרה, בכביש עם שני נתיבים לכיוון אחד. מהירות נסיעתי היא כ-70 קמ"ש ואני נוהג כרגיל. מלפני שני טורים לא צפופים של מכוניות. מאחורי שני הטורים יש שתי מכוניות, האחת סיטרואן ZX והשנייה אני לא בדיוק זוכר. בכל מקרה ה-ZX נסעה בנתיב השמאלי. לפתע אני רואה את המכונית בנתיב הימני פונה ימינה בחדות בניסיון לעקוף משאית ממול תוך התעלמות מוחלטת מהרכב שהיה בנתיב השמאלי והקביל לה. המכונית נכנסה ב-ZX בחוזקה וגררה אותה לקיר ההפרדה משמאל. הנהג בסיטרואן שבר ימינה בניסיון נואש לא להיכנס בקיר, ואז לאחר ששתי המכוניות חזרו לנתיבם המקורי ונראה כי הן עמדו לעצור בצד להחליף פרטים, הבחור בסיטרואן שבר ימינה ונכנס בכוונת תחילה בבחור שפגע במכוניתו 5 שניו…
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.4 אלף צפיות
נלקח מאתר סובארו טורבו ישראל. תראו מה מצאתי בפורום אצלהם. http://www.maybemor.com/stiforum/display_topic_threads.asp?ForumID=3&TopicID=2677&PagePosition=1 כמה סוגים של דוגמאות
הודעה אחרונה מאת ALI-G., -
-
-
- אחראי פורום
- 34 תגובות
- 4.6 אלף צפיות
לאחר שמיצובישי (כלמוטור) שמרה את עיניין מחיר ה EVO 8, כסוד שמור במיוחד חשפה אותו ומסתכם ב 280,000 ש"ח, נמסר לי אישית כי נרכשו שלושה אקזמפלרים, והן יעלו בקרוב (מאוד) לכבישי ישראל. מכונית מבחן? אממממ... זה בבירור,ואם תהיה כזו, אשתדל לנהוג ולחוות דעה. ובכן בו ברגע כי תעלה זו על כבישי א"י, יקום לתחיה "קרב הטיטנים" בין כלמוטור ליפנאוטו, או במילים פשוטות STI/EVO 8, למרות כי הקרב החל מרגע השמע גונג השמועות על יבוא אפשרי של הEVO 8 לישראל בו ביום שה EVO 8 קיבלה תקינה אירופית. ה STi - כבשה לה מעריצים רבים בעולם ,ואחת כמה וכמה כאן בישראל, בה היא בודדה בצמרת, והגיע עד לכדי מועדון (נושא הדגל), והפכה כאחת לחלומם של ילדי הטיפש עשרה, הבדידות בצמרת כמכונית רפליקה (ראלי) לכבי…
הודעה אחרונה מאת Roy, -
-
-
- אחראי פורום
- 16 תגובות
- 3.2 אלף צפיות
לדעתי דווקא לא רעה.... http://www.honda.co.il/Content/News/Info_News.asp?Maid=278
הודעה אחרונה מאת 3000GT, -
-
-
- אחראי פורום
- 43 תגובות
- 8.2 אלף צפיות
מכונית המליונים עשתה תאונה עם SLK ביקום בארוע ההשקה של מרצדס זה מה שקורה שנותנים למשהו להתנסות על האוטו!! תאונה חזיתית.ועוד תאונה שהייתה שם של V12 אדומה דנדשה הלכה טוטאל לוס חחח נזק של 8 מליון שקל עלתה להם ההשקה
הודעה אחרונה מאת שמר, -
-
- 12 תגובות
- 1.6 אלף צפיות
שלום,,,, למי שפיספס... בספטמבר 2002 הייתי במראנלו לכבוד ביקור במפעל של פרארי, וצילמתי 360 מודנה שעשתה את דרכה ליד מסעדת ה"קאבאלינו"(מול שערי פרארי). לא ידעתי למה צילמתי אותה, הרי ה-360 כבר הייתה קיימת כ-3 שנים באותה תקופה. משום מה היא תפסה אותי. זה כבר שנה וחצי שאני מסתכל על התמונה הזאת ואני לא מבין לא צילמתי אותה, עד השבוע, שפתאום קלטתי- זאת ה-360 צ'אלנג' סטראדלה! מסתבר שצילמתי אותה לפני שפרארי בכלל הודיעו שתהיה מכונית כזאת. לכבוד הוא לי...
הודעה אחרונה מאת בידר, -
- 17 תגובות
- 3.8 אלף צפיות
כמה תמונות שצילמתי במרוץ דראג שנערך לפני כמה חודשים בקליפורניה, אם לתאר במילה אחת את מה שקרה שם : ______!!! (פירוש: אין שום מילה שתתאר את מה שהלך שם!) : ליאור. (עריכה : אם למישהו יש סורק שיכול לסרוק שקופיות, צרו קשר בה"פ, יש לי עוד עשרות תמונות לסריקה, תודה )
הודעה אחרונה מאת ELI172, -
- 4 תגובות
- 1.9 אלף צפיות
אני מעוניין לשלוח מכתב תלונה ליצרן פג'ו בצרפת לגבי יחס היבואן כאן ובעיות נוספות. אין לי את כתובת המייל שלהם, רק את הכתובת הפיסית. השאלה היא לאיזו פונקציה בחברה לשלוח את המכתב? מנהל מחלקת שרות? שיווק? מנכ"ל?
הודעה אחרונה מאת Suppressor, -
- 1 תגובות
- 1.3 אלף צפיות
מי שיש לו קישור לסרטים של שטויות עם הרכב ( כמו בתצוגה של סובארו באוטומוטור ) או סרטים של ראלי אני אשמח אם הוא יתן לי את הקישור תודה מתן **** עריכה - אם אתה קורה לזה "שטויות עם הרכב" - אתה לא ממש מבין ****
הודעה אחרונה מאת sronis,
-
מי מחובר 55 משתמשים רשומים, 6 אנונימיים, 1,085 אורחים (הצג רשימה מלאה)
- Or05230
- Aviady001
- שחר 1
- gadik6
- dav9
- zvit
- osheri
- om2
- laviil
- flytomars
- elad_w
- לב טוב