Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הורדת הילוך ברכב אוטומטי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8094 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפי מה שהבנתי אז בהונדה סיוויק לדוג' כאשר בולמים התיבה מורידה מעצמה היולך כשצריך... אז קודם כל רציתי לדעת אם זה נכון ואיך זה בא לידי ביטוי?

עכשיו אם באמת יש זה את למה אין את זה בכל הרכבים האוטומטיים כי כמו שכל התיבות יודעות להעלות הילוך שידעו להוריד...

ודבר אחרון בתיבה שלא מורידה הילוך בהאטה מה בדיוק קורה? כלומר, אם לדוג' אני נמצא בהילוך רביעי מאט את האוטו למהירות נמוכה נגיד 20 עד 40 שזה התחום של ראשון שני, אז לפי מה שהבנתי (ואיך שהרגשתי) התיבה לא תכניס להילוך עד שניתן גז.. אז האם בהאטה התיבה מכניסה לניוטראל כי אם היא תישאר בהילוך (הרביעי במקרה הזה) המנוע יכבה.

תודה מראש A-H

פורסם

קודם כל אפילו עם גיר רגיל בהילוך 5 לדוגמא אתה יכול להגיע למהירות של 30 קמ"ש בערך בלי ליגוע בקלאץ' והמנוע לא יכבה. בנוגע לכל השאר תחשוב בהגיון. נגיד ואתה נוסע על רכב אוטומטי בהילוך 4 נגיד, אתה בולם ומגיע ל-20 קמ"ש נגיד, ואז תתחיל שוב להאיץ. מה אתה חושב שהמכונית תמשיך בהילוך 4? טעות!. התיבה תוריד בעצמה להילוך המתאים.

זה למה קוראים לה תיבה "אוטומטית"...

פורסם

הוא מתכוון שהתיבה תוריד הילוכים תוך כדי האטה לא רק "תכניס את הקלאץ, ותשלב הילוך מתאים ברגע שתלחץ על הגז, ועל רוב המכוניות שנהגתי עד היום(בעיקר משפחומטיות :roll: ) התיבה מבצעת החלפת הילוך רק בלחיצה על הגז...

אבל אגב כתלמיד עד לא מזמן שנסע יום יום באוטובוסים, אצלהם התיבה כן מורידה הילוך עם האטה ואף בולמת את האוטובוס(בלימת מנוע), והתיבה היא אוטומטית לחלוטין, זה קורה ללא התערבות הנהג...

פורסם

ברוב התיבות האוטומטיות המודרניות התיבה מורידה הילוכים עם ההאטה. זה פשוט עניין של כיול המחשב שלה. יש כאלו, כמו AL4, שמורידות הילוך מוקדם יחסית, ויש כאלו כמו לנטיס, נניח, שמורידות הילוך מאוחר. זה הכל.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

באוטובוס זה חייב להיות ככה, כי בכלי רכב כאלה אסור להסתמך על הברקסים בלבד !

המנוע הוא הכלי שצריך לסמוך עליו כי הוא לא "יגמר" פתאום

פורסם

תגיד, יש מצב שאתה מכיר את האקסית שלי?

היא אמרה לי את זה, כמעט מילה במילה. רק שזה היה מופנה אלי ולא לאוטובוסים.

רק תחליף את המילה "אוטובוס" ב"רועי".

ואת המילה "מנוע" ב"ירון".

הצטרפו עוד היום לאגודה לשחרור הטלטל.

"הטלטלים השחורים, יולי 2004".

פורסם

התיבה האוטומטית של מיצובישי (שכחתי איך קוראים לה) כשאני לוחץ על הברקסים

והמהירות יורדת התיבה מורידה הילוך לדוגמא , כאשר אני על 3 ב 60 קמ"ש ואני בולם

בסביבות ה 45 קמ"ש התיבה מורידה הילוך ל 2 והרכב נבלם בעזרת המנוע .

אותו דבר קורה גם כאשר אני נמצא בירידה והרכב נמצא על 60 קמ"ש ואני ב 3 , כדי

שהרכב לא יעבור את ה 60 אני בולם קצת המהירות יורדת התיבה מורידה ל 2 וככה הרכב

לא "בורח" (בלשון מורי הנהיגה) , כמובן שאם המהירות עולה שוב אז התיבה תעביר שוב ל 3 .

Mitsubishi Colt 2003

תמונות : http://www.pbase.com/dannir/

פורסם

תגיד, יש מצב שאתה מכיר את האקסית שלי?

היא אמרה לי את זה, כמעט מילה במילה. רק שזה היה מופנה אלי ולא לאוטובוסים.

רק תחליף את המילה "אוטובוס" ב"רועי".

ואת המילה "מנוע" ב"ירון".

חחח אתה רוצה להגיד לי שאתה קורה לו ירון ? חחחחח

שלי אלוויס :D

• תוכן חדש...