Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 8123 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הופיע בסוף השבוע בגלובס

לצערי לא ניתן לתת קישור לכתבה כי יש צורך בתשלום, אבל הרי היא

לפניכם:

תשתית בתחתית

בכל העולם, ובמיוחד בארץ, נהוג להאשים את הנהגים כאחראים הראשיים לגרימת תאונות הדרכים. אלא שמחקר חדש וראשון בתחומו בעולם, שנערך בימים אלה בטכניון על-ידי פרופסור להנדסת תעבורה, אבישי פולוס, מגלה שלתשתיות תרומה של 50%-40% בגרימת תאונות . לפי תוצאות המחקר הזה, המשטרה, כמו גם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, היו צריכות להפנות את האצבע המאשימה לכיוון אחר - למשרד התשתיות, למשרד התחבורה או למעצ, שאחראים לתכנון הבעייתי של הכבישים ולתחזוקתם הלקויה. פולוס מדגיש שגם גורמים מחקריים לא טרחו לבדוק לעומק את נושא השפעת התשתית על תאונות הדרכים.

הסיבה לכך היא שקשה מאוד לנתח מה גרם לתאונה, שבה מעורבים הגורם האנושי, הרכב עצמו והתשתית.

הפרדת המשתנים מסובכת, ולכן רבים נרתעים ממנה.

פולוס בדק במחקרו מאפייני תשתית ותאונות של 28 כבישים בינעירוניים דו-נתיביים, בעיקר בצפון הארץ.

באמצעות שיטות סטטיסטיות, הוא מצא שורה ארוכה של גורמים לתאונות.

בין אלה ניתן למצוא היעדר עקביות בתכנון; היעדר גדרות בטיחות או הצבת הגדרות במקומות לא נכונים; צידי דרך בעייתיים; נתיבים צרים; והיעדר סימון נכון של איסורי עקיפה(פס לבן).

מסקנתו האחת והחד משמעית של פולוס היא שבמקום להתחבא מאחורי הגורם האנושי, הגיע הזמן שמשרד התחבורה ומעצ יתחילו להשקיע ברצינות בתשתית הכבישים ובתחזוקתם.

פורסם

מספיק לעשות סיבוב במחלף ה"חדשני" שבנו מעל אילון

(בקטע החדש עם החיבור לכיוון חולון ובת ים , ליד וולפסון)

יאללה להפוך את השירשור הזה לשרשור המקומות המפגרים בארץ מבחינת כבישים

כל הפאקים וכל הכבישים שכדאי להיזהר מהם

פורסם

יאללה להפוך את השירשור הזה לשרשור המקומות המפגרים בארץ מבחינת כבישים

כל הפאקים וכל הכבישים שכדאי להיזהר מהם

אתה מציע לפתוח את השרשור הארוך ביותר שנעשה בפורום? :wink:

חבל על הזמן. הפאקים ידועים, הבעיה היא שבקושי מטפלים ופותרים אותם (גם כאשר יש פתרון ידוע ולאו דווקא יקר בשביל לפתור את המצב).

פורסם

היום בYnet

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-2900666,00.html

"קטע הכביש הזה, אגב, נמצא בעבודות כבר חודשים ארוכים, בשל הרחבתו ובניית מחלפים תת-קרקעיים. בינתיים נאלצים הנהגים להתמודד עם פיתולים מסוכנים, שילוט מינימלי ועומסי תנועה רבים."

השקעה של יותר כסף ומחשבה בבניית הכבישים היתה חוזרת למדינה כפליים מהירידה במספר תאונות הדרכים ועלות כל התאונות האלה.

מעבר לזה שמדובר בפיתרון חד וחלק ולא פיתרון שלוקח זמן ליישם כמו חינוך או ספורט מוטורי.

אולי הגיע הזמן שיביאו מומחים מחו"ל שילמדו את מע"צ לעבוד.......

פורסם
הופיע בסוף השבוע בגלובס

לצערי לא ניתן לתת קישור לכתבה כי יש צורך בתשלום, אבל הרי היא

לפניכם:

תשתית בתחתית

בכל העולם, ובמיוחד בארץ, נהוג להאשים את הנהגים כאחראים הראשיים לגרימת תאונות הדרכים. אלא שמחקר חדש וראשון בתחומו בעולם, שנערך בימים אלה בטכניון על-ידי פרופסור להנדסת תעבורה, אבישי פולוס, מגלה שלתשתיות תרומה של 50%-40% בגרימת תאונות . לפי תוצאות המחקר הזה, המשטרה, כמו גם הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, היו צריכות להפנות את האצבע המאשימה לכיוון אחר - למשרד התשתיות, למשרד התחבורה או למעצ, שאחראים לתכנון הבעייתי של הכבישים ולתחזוקתם הלקויה. פולוס מדגיש שגם גורמים מחקריים לא טרחו לבדוק לעומק את נושא השפעת התשתית על תאונות הדרכים.

הסיבה לכך היא שקשה מאוד לנתח מה גרם לתאונה, שבה מעורבים הגורם האנושי, הרכב עצמו והתשתית.

הפרדת המשתנים מסובכת, ולכן רבים נרתעים ממנה.

פולוס בדק במחקרו מאפייני תשתית ותאונות של 28 כבישים בינעירוניים דו-נתיביים, בעיקר בצפון הארץ.

באמצעות שיטות סטטיסטיות, הוא מצא שורה ארוכה של גורמים לתאונות.

בין אלה ניתן למצוא היעדר עקביות בתכנון; היעדר גדרות בטיחות או הצבת הגדרות במקומות לא נכונים; צידי דרך בעייתיים; נתיבים צרים; והיעדר סימון נכון של איסורי עקיפה(פס לבן).

מסקנתו האחת והחד משמעית של פולוס היא שבמקום להתחבא מאחורי הגורם האנושי, הגיע הזמן שמשרד התחבורה ומעצ יתחילו להשקיע ברצינות בתשתית הכבישים ובתחזוקתם.

אני חושב שרוב האנשים שגולשים בפורום הזה,ידעו את זה כבר ממזמן,לא אישית זה לא חידש דבר,אני לא יודע איזה הד זה ייצור [אני מקווה שזה יהיה אחד גדול שייסתום את הפיות לכל החכמים למניהם שאומרים שהמהירות היא הגורם העיקרי לתאונות],אבל אני לא אופטימי בקשר לזה,כי במדינה שלנו שצריכה "חוק" [איפה נשמע דבר כזה] בשביל ספורט מוטורי,והמשטרה אוכפת במקומות שלא מסוכנים כלל וכלל אך ורק כדי למצוץ את דמו של האזרח,אני לא מאמין שזה ממש יזיז למישהו,עיתונים מכובדים כמו "אוטו" ו"הגה" שלא לדבר על "מוטו",מדברים על זה כבר שנים,ואף אחד לא שומע שם למעלה [בממשלה,במשטרה או איך שלא תקראו לגוף האחראי על זה],פשוט בושה וחרפה,אנשים נהרגים בכבישים,והמדינה מצפצפת על העניין הזה,אני יודע שאני אולי קצת בוטה,אבל זה פשוט מרגיז,היו הרבה מחקרים בעניין וכולם למעלה מעלימים עין. הפרסומים בגלגל"צ הכי מעצבנים,"שיטת הניקוד החדשה עובדת",איזה עובדת,בסופו של דבר אנשים ייסעו בלי רשיון,"פחות הרוגים בכבישים" על מי הם מנסים לעבוד,היום הרכבים מגינים על הנוסעים בצורה הרבה יותר טובה מלפני 5 שנים,אז למי הם מבלבלים את השכל,העיקר זה להביא עוד 300 מצלמות לכבישים,במקום לטפל בבעיה מההתחלה [לימוד נהיגה נכון יותר ולהקנות תרבות נהיגה אחרת],שוב,זה למצוץ את הדם [ןהכסף] של האזרח. כבר כמעט 4 שנים מושכים את "חוק הספורט המוטורי" [שבעיני הוא בכלל אבסורד-באף מדינה בעולם אין חוק ספורט מוטורי],ולהרים "מבצע" כדי לתפוס את "עברייני המהירות" במבצע תקשורתי ורחב היקף בדרום,עם מסוק באויר! כדי לתפוס נהגי מירוץ מקצועיים עם מכוניות מקצועיות במסלול סגור,בקיצור מירוץ ראלי. כשמה שהכי הצחיק אותי,שזה שהבוחן תנועה בא ואמר על מיכל דלק ביטוחותי,שזה בלון של נייטרו!! רק עשו מעצמם צחוק,אז במדינה כזו יעשו רעש מתשתית רעועה של כבישים,ועוד שזה גורם ל-40 -50% מהתאונות. הצחקתם אותי,כולם ייסתכלו על זה,יהנהנו בראש וימשיכו הלאה.

אני מצטער שקצת גלשתי לפסים אחרים,ואולי הייתי קצת בוטה,אבל זה ממש ממש מרגיז,כבר ראיתי דוגמאות במדינות אחרות [כמו אוסטרליה] לתרבות נהיגה ולמלחמה נכונה בתאונות הדרכים,אבל אף אחד לא מסתכל על מקומות אחרים,כולם במדינה הזאת יודעים הכל!

שוב,אני מתנצל על דרך ההתבטאות שלי [למי שנפגע],אבל זה ממש ממש מרגיז ומקומם!

אלון ):

If you can’t see the Bright side of life , Polish the Dull side

פורסם

מה בדיוק עשוי לא טוב שם ? :shock:

vot tol'ko na nas gnat' ne nado....

• תוכן חדש...