Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם:

אני מתנצל מראש אם זה לא המקום לרשום את ההודעה\שאלה הזו, אשמח אם המנהלים יפנו אותה למקום הנכון אם טעיתי.

יש לי שאלה שהיא אולי תמימה ואלי דבילית אבל ממש מציקה דיי הרבה זמן.

היום הייתי במפגש מכוניות באיקאה,

היו שם ה-מ-ו-ן מכוניות מדהימות , וראיתי שרוב רובן של המכוניות שם הן עם אגזוזי זרימה חופשית כאלה ואחרים,

אני מתכוון למכוניות שלא היגיעו כך מהסוכנות כמובן.

בתור אחד שרוצה כבר דיי הרבה זמן לשים לעצמי אגזוז של סופרספרינט, יש לי שאלה שהורגת אותי:

איך לעזאזל האנשים האלה עוברים טסט ?

הרי על פי החוק אני מבין שאסור להתקין דודים כאלה כי הם לא סטוק,

אז איך כל כך הרבה אנשים עם רכבים עם דודים \מערכות פליטה כאלה עוברים מידי שנה טסט ?

איפה לעזאזל אפשר לעשות את זה ?

אני העברתי את הרכב טסט בשבוע שעבר ורצו לפסול לי קורולה משפחתית ללא שום שינוי רק כי גוון הנורות שלי לא היה מקורי,

ואלו נורות H4 של פיליפס שלא עוברות על אף חוק (לא קסנון ולא נעליים , רק דגם עם גוון לבן יותר ואולי חזקות טיפה יותר מהנורמה) - אז איך במקרים ההם יש טסטס והכל סבבה ?

אשמח לאלו שיענו,

מקווה ששאלתי שאלה לגיטימית ולא פגעתי או עיצבנתי אף אחד.

תודה.תומר.

💡אמרת? אל תבטיח;  הבטחת? אל תכתוב;  כתבת? אל תחתום;  חתמת? אל תתפלא 😏

• תגובות 63
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כאחד מאותם אנשים כאילו[שהשתתף במפגש היום ] אתה לא באמת מצפה שאנשים יגידו לך איך הם מעבירים את האוטו טסט[רמז-בחאווה/קומבינה/קומינסיון וכו'..].

לגבי חוקיות,חלק יגידו שאגזוזים עם תו תקן ואישור בכתב, עוברים בלי בעיה ,לפעמים יש משהו אבל באופן גלוי בשטח זה לא בדיוק עובר ככה,בוא נגיד שהיום לעבור טסט עם אגזוז יותר קל מאשר ליפול על בוחן שידאג בכל מחיר להוריד את הרכב מהכביש.[ואצלי למשל האגזוז זרימה חופשי זה החלק הקל והשולי שהיה מדאיג אותי בלעבור טסט]

לגבי שאלתך השניה:אני רק יכול להגיד לך שאגזוז ברכב משפחתי ולא משודרג משופר ,לא יתן כלום חוץ מהרעש ,ואת הכאבי ראש +בוחנים שאורבים לך בכבישים והטסט השנתי.

ברכבים משודרגים הסיפור הוא אחר ודוד פתוח הוא חלק בילתי ניפרד ממסלול השיפורים.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

א- תודה על התשובה

ב- אני לא אלך ואשים אגזוז על הקורולה שלי (למרות שזה עבר לי בראש) המחשבה היתה לרכב הבא שלי

ג- אני כן מצפה מבן אדם שיגיד , הלכתי ועברתי טסט ללא תקלות ואם עשיתי קומבינה אז סבבה , שיגיד שעשה קומבינה וזהו, לא ביקשתי אנשי קשר.

סתם העניין של החוקיות הורג אותי, אנשים שם היו עם אגזוזים מטורפים לחלוטין, איך זה עובר כמו שצריך ואילו בכל הודעה שניה כאן בפורום אנחנו קוראים על כך שזה אסור ולא חוקי , כמו גם שישנם אתרים כאלה ואחרים של מקומות שעושים את השיפורים האלה ואומרים שיש לזה אישור ממשרד התחבורה ? אז רגע , מאושר או לא ואם משרד התחבורה אישר , אז למה השוטרים מורידים כאלו מכוניות מהכביש כל יומיים ? (סליחה על מתקפת השאלות)

פורסם

והתשובה היא :כי יש הבדל בין הרצוי לבין המצוי.

כך זה קורה בכבישי ארצינו,מדינת משטרה בעלת חוקים עם פירצות בגדר.

כמו שכבר לימדו אותך,תמיד צריך להכיר את האנשים הנכונים,ברוך הבא למדינת ישראל.

:cry:IBIZA 20vT -נימכרה!:cry:

בחסדך רחם עליי,כוון אותי בצעדיי..

פורסם

דרך אגב, יכול להיות מצב שעברת טסט באופן חוקי לגמרי.

וביציאה מהמכון טסטים, עצרה אותך ניידת של מתנ"א ותקבל הורדה מהכביש על שינוי מבנה.

עד כדי כך אין אחידות בעניין.

לי יש דוד אחורי די רציני בבניה עצמית והרכב עבר טסט בקלות, אצל הבעלים הקודם בלי קומבינה.

יכול מאוד להיות מצב, שבטסט הבא אני לא יעבור.

בכל אופן, אם רק הדוד זה הבעיה, היה יותר פשוט להוריד את הפתוח ולהרכיב מקורי,

לעבור את הטסט ולהחזיר את הפתוח.

זה מה שעשיתי ברכב הקודם שלי, לפני הטסט.

Golf GTi MK5: Revo Stage 2+ - Tein SuperStreet 2 - MILLTeK Performance Pipe - APR Hpfp

למכירה: איביזה טורבו 20VT.

פורסם

קשה לי עם מה שאתה רושם פה ,

הרי לא הגיוני שכל בעלי הקופרות וההונדות ושאר האנשים יחליפו אגזוז כל טסט שהם הולכים לעבור,

כמו שלא הגיוני ששוטר יוריד אותך מהכביש כי "נראה לו לא תקין הדבר הזה שיוצא לך מהתחת של הרכב" ,

אם יש חוק ויש אישור של משרד התחבורה לאביזר הזה ויש קבלות שהוא הותקן במקום המיועד לכך , מדוע "מחפשים" את הנהגים ופוגעים בהם?

גם אם אדם עם רכב סטנדרטי לגמרי התקין כזה דוד \ צינור ודוד , למען הסאונד הסקסי בלבד, מדוע זה בעייתי ?

פורסם

תוכל לתת דוגמאות ?

UNO - למה התגובה הזו ?

אני שואל מתוך סקרנות ותיסכול ממה שאני שומע מסביב , ענית והיסברת יפה , תודה .. אני מרגיש שאין לי זכות לשאול על זה אם אין לי איזה רכב עם טורבו או משהו ..

פורסם

סופר ספרינט עומד בתקן שקיים בארץ. אי לכך ובהתאם לזאת, הוא חוקי. אבל זה לא ימנע משוטרים ומכוני רישוי להיטפל לאגזוז ולהציק סתם.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

יש מספיק מכוני טסטים שבודקים את מה שצריך, ואם האוטו עובר בדיקת זיהום אוויר אז לא אומרים כלום.

אתה צריך להבין שאין חוק מוגדר בארץ. במכון אחד יעשו בעיות, בשני לא יגידו כלום. אני הייתי במפגש עם הבמוו קבריולט השחורה ( e30) ולי יש אגזוז כזה ואני עובר טסט פעמיים בשנה בלי שיגידו לי עליו מילה.

בכל מקרה בצפון לא אומרים כלום על אגזוזים, קיטים ושטויות כאלה.

פורסם

זה ממש לא נכון, יש חוק בעניין האגזוזים. הבעיה היא שבמכוני רישוי רואים כזה דבר, במקרה הטוב לא מזיז להם אם זה חוקי או לא, במקרה הפחות טוב ישר קופצים עליך שזה לא חוקי עוד לפני שבדקו באמת אם זה חוקי.

בגלל שאין תרבות שיפורים בארץ, אני מניח שרוב האנשים לא יודעים את החוק לגבי אגזוז ולכן זה מתחלק לאנשים שלא אכפת להם שיש לך ויעבירו לך את הרכב בבדיקה, ויש את הצד השני שישר יקפצו עליך בלי לבדוק בכלל מה החוק אומר.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

אם אתה שואל אותי לא צריך שום חוק בנושא כל כך שולי! יש בדיקת זיהום אוויר ויש מכשיר שמודד דציבלים. פשוט מאוד! אם האוטו עובר בדיקת זיהום והרעש הוא בגדר מה שהחוק מותיר, לא צריכה להיות שום בעיה, לא משנה איזה אגזוז זה!

בכל מקרה מה שהתכוונתי זה שיש חוק אומנם אבל עדיין כל אחד עושה מה שבא לו. בוחן אחד יוריד לך את האוטו מהכביש גם אם יש אישורים והשני בכלל לא יתייחס לאגזוז. כנ"ל בטסטים.

פשוט אני נוסע למכוני רישוי שכן רוצים לשמור על הלקוחות שלהם ולא מעסקים בשטויות. בודקים דברים שצריך בלי בלבולי מח.

פורסם
אם אתה שואל אותי לא צריך שום חוק בנושא כל כך שולי! יש בדיקת זיהום אוויר ויש מכשיר שמודד דציבלים. פשוט מאוד! אם האוטו עובר בדיקת זיהום והרעש הוא בגדר מה שהחוק מותיר, לא צריכה להיות שום בעיה, לא משנה איזה אגזוז זה!

בדיוק!

בדיקת זיהום אויר ובדיקת דציבלים צריכים להיות הכלים, ולא מראה עיניים של שוטר/בוחן כזה או אחר.

תמצא לך מכון טסטים שלא מעניין אותו שטויות מהסוג הזה ומתעסק (וגם מכשיל אם צריך) בדברים החשובים (בטיחות וזיהום אויר). אני מצאתי כזה וכבר 5 שנים הולך רק לשם.

"החיים הם לא קו ישר" - פיזבן

"If you want to test a man's character, give him power" - Abraham Lincoln

פורסם

לאבא שלי יש אוטו אחד עם אגזוז של ערסים :-D והוא עובר טסט בלי שום בעייה

האגזוז נמצא שמה איזה 4 שנים כבר נראה לי, ב2 טסטים הראשונים בערך (יש 2 טסטים בשנה) עשו בעיות, אבל עבר בסוף, אבל מאז כבר אמרו לו שאיזה חוק או תקנה השתנתה ולא אומרים לו כבר כלום על האגזוז (חוץ מזה שהאגזוז נתקע במסגרת של הבור בטסט מרוב שהאוטו נמוך :lol:) כבר כמה פעמים עבר בלי שאמרו מילה.

Citroen C1 2017 ידנית (ליום יום) | Fiat Punto Cabrio 60s 1995 (לא ברור למה 😅)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3995 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...