Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7559 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הרכב דייהו רייסר 94' אוטומטית..

בשבוע האחרון שמתי לב לתופעה חדשה שהופיעה באוטו.. נניח שאני עומד במקום עם הרכב כלומר דרייב ורגל על הברקס אני עוזב את הברקס לוחץ גז חזק ועושב אותו האוטו נותן את המכה של הגז ואז כשאני מרים את הרגל אחרי שניה ממה יש כמו פק חזק כזה של מכה ומרגישים אותה גם... כמו דפיקה של איזה משהו...

עוד תופעה שלא יודע אם היא קשורה... אתמול הייתי בסיבוב של מורשה בפ"ת אם מכירים פה.. זה מחלף צורה של סיבוב ימינה דיי חד 240 מעלות בערך... באמצע הסיבוב שהיה דיי מהיר יחסית שמעתי מעיין דפיקות כאלה 3-5 דפיקות מהירות... הסיבוב ימינה וזה בא מהצד הימני בערך.. כמו הנקישה בתאוצה..

הנקישות היו נשמעות כאילו משהו נמתך הכוונה כאילו האוטו מאבד אחיזה ואיזה משהו מגד הכיוון של הסיבוב...

מקווה שלא תיסבכתי פה את העניין מישהו יודע מה זה יכול להיות אולי?!?!

מוכר את המערכת רמה גבוהה

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?p=2685354#post2685354

פורסם

אתה צריך להבין שאתה נוהג בדייהו רייסר שנת 94 (11 שנה על הכביש) אוטומטית, ואתה מביא אותה למגבלות של הרכב, פתיחות\סיבובים חדים במהירות, שמע, הרכב הזה לא בנוי לדברים האלה, צריך לנסוע בו בעדינות.

לגבי הנקישות בסיבובים, כניראה צירייה,סובב את ההגה לכיוון אחד ואח"כ לכיוון השני, תתכופף מתחת לרכב ותבדוק אם אחת הגומיות קרועות כשההגה מסובב לכל צד.

בעניין הנקישה בפתיחה, בלאי טבעי של הגיר או תושבת גיר לא מחוזקת\קרועה, האם הנקישה הזאת מהגיר היא גם ברוורס או רק בדרייב? אם היא רק בדרייב, אז זה לא תושבת גיר אלה בלאי של הגיר.

פורסם

זה בוודאות היה מצד ימין ובזמן סיבוב חד ימינה.... ומה מגבלות מה הקשר בכלל בין הדברים... אני אבדוק את העניין הזה של רוורס... אגב בדקתי את זה שוב היום זה לא היה... נראה לי יש קשר לטמפ' של כל המערכת גם מנוע וגם גיר...

שאלה כללית כל כמה זמן אמורים להחליף תושבות מנוע וגיר??

בעיקרון הוא 11 וחצי שנה על הכביש והוא עשה 155 אלף ק"מ בערך יש לי את כל הקבלות של האוטו של כל הטיפולים הרבה גם של הבעלים הקודמים לא ראיתי באף אחת מהקבלות משהו על תושבות מנוע/גיר...

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

יציאה מהמקום מלווה ברעש ודפיקות = תושבות מנוע? אחורית קדמית זה מוסך בודק

תת היגוי זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק הקדמי של הרכב, היגוי יתר זה כאשר אתה פוגע בקיר עם החלק האחורי של הרכב. כוחות סוס זה באיזו מהירות פגעת בקיר, מומנט זה לאיזה מרחק לקחת את הקיר איתך.

פורסם

תושבות מנוע זה גם מה שאני חוזה כי יש רעידות חזקות של האוטו גם ניוטרל גם דרייב וברקס גם רוורס וגם בתחילת נסיה רק בנסיעה עצמה ככה על 2 וחצי טוב זה רגוע.... אני אבדוק את העניין של התושבות.. מישהו יודע כמה יכול לעלות??

מוכר את המערכת רמה גבוהה

פורסם

אני לא יודע איך זה אצלך אבל אצל חבר טוב שלי הלכה התושבת של המנוע במגאן קופה מנוע 2000,

והוא פשוט המשיך לנסוע ככה חודשיים עם הרעשים ואז פשוט התושבת קרסה לגמרי והמנוע זז על הרצועת טיימינג וקרע אותה, ולכן היה צריך בסוף לעשות גם שיפוץ ראש.

תבדוק טוב טוב אני מקווה שאצלך זה לא יקרה.

פורסם

איני מומחה ברכב עליו מדובר, אך התופעות המצוינות ע"י השואל , בהחלט מתאימות לבעיה של תושבות מנוע.

לעיתים כאשר התושבות צד ימין , קורסות, המנוע יכול לנחות מטה עד נגיעתו בציריה הימנים אשר לה , ברוב המכוניות עם הנעה קדמית ומנוע לרוחב, יש מפרק הארכה עם "קרדן" אמצאי המהווה בליטה חוסמת בין המנוע לשילדה, לכן , כדאי לבדוק זאת.

מאחר ומדובר ברכב ישן יחסית הייתי ממליץ לבדוק גם אם אין שבר בגשר קדמי.

וחוץ מכך, סע כמו בן-אדם!!

תודה:|

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

חביבי אני העלתי פה אותה בעיה לפני שבוע בערך

והרבה אמרו לי פה שזה תושבות מנוע.

ואחד נתן לי דרך לבדוק האם זה תושבות מנוע

פתח מכסה מנוע תעמיד חבר מול המנוע

כנס לתא הנהג תניע את האוטו תרים בלם יד עד הסוף שיתפוס חזק

ותתחיל ליסוע (ידנית תרים בעדינות את הקלאץ)

אם המנוע יתרומם לך באויר אז התושבות קרועות.

אורן.

פורסם
חביבי אני העלתי פה אותה בעיה לפני שבוע בערך

והרבה אמרו לי פה שזה תושבות מנוע.

ואחד נתן לי דרך לבדוק האם זה תושבות מנוע

פתח מכסה מנוע תעמיד חבר מול המנוע

כנס לתא הנהג תניע את האוטו תרים בלם יד עד הסוף שיתפוס חזק

ותתחיל ליסוע (ידנית תרים בעדינות את הקלאץ)

אם המנוע יתרומם לך באויר אז התושבות קרועות.

אורן.

קצת מסוכן וגם מזיק כאשר אפשר לעשות הבחנה בעיניים או בעזרת מוט(לומיק)

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

כשלי היו תושבות מנוע קרועות במגנום אי אפשר היה שלא להבחין בזה, בהתנעה ובכיבוי היו שומעים כאלה מכות חזקות. זה בכלל לא היה מוטל בספק. וגם רואים... כמו שצבי אמר...

• תוכן חדש...