Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

בוקר טוב מכבישי ארץ ישראל

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7558 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אני לא צדיק גדול. אבל יש הרבה הבדל. אני לא שאהיד ואני לא מחפש להרוג אף אחד.

אבל בחיאת רבאק, קצת התחשבות ושיקול דעת כשאתה נוהג על כלי של כמה טונות טובות מעליי, שלא לדבר על כמות נוסעים לא מבוטלת.

אני בטוחה שאתה לא שאהיד ולא מחפש להרוג אף אחד, ואני בטוחה שגם הנהג לא מחפש להרוג אנשים.

פשוט לפעמים אתם לא מקדישים מחשבה במעבר בין הנתיבים, וכל אחד חושב שהוא נהג פורמולה שחייב לעקוף כל רכב שמופיע לפניו.

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
אני בטוחה שאתה לא שאהיד ולא מחפש להרוג אף אחד, ואני בטוחה שגם הנהג לא מחפש להרוג אנשים.

פשוט לפעמים אתם לא מקדישים מחשבה במעבר בין הנתיבים, וכל אחד חושב שהוא נהג פורמולה שחייב לעקוף כל רכב שמופיע לפניו.

ל'

מחזק את דברי ליטל....

אור.

פורסם

אני לא נהג פורמולה.

ממש לא.

אני ממש לא מעודד התפרעות בכביש. ממש לא!

את האמת? רוב הזמן אני נוהג במהירות חוקית לחלוטין(תתפלאו).

ואני בטוח, אבל בטוח, שכן, רובכם הבלתי מעורער, לעיתים נוהג בצורה לא הכי בטיחותית, לא במהירות המותרת, וגם לא בנתיב הנכון.

וכדי לא לסטות מנושא: אני לא מתפרע בפקקים. תמיד נותן זכות קדימה. מכבד אופנועים(מפנה להם לפחות חצי נתיב כדי שיעברו). אז כן, לפעמים אני מזגזג. כמו כולנו.

פורסם
מכבד אופנועים(מפנה להם לפחות חצי נתיב כדי שיעברו).

דווקא על זה יש לי המון מה להגיד (אופנועים=פקקים=זגזוגים), אבל אני לא אסתה מנושא השרשור.

אוטובוס,פולטריילר,מונית שירות,מונית פרייבט וכו'... כולם ללא יוצא מהכלל מרשים לעצמם לעשות ככל העולה על רוחם בכביש.

אולי זה התסכול הרב שבשעות הנהיגה הרבות, המלחמה לאורך כל היום עם תרבות הנהיגה, התשתית, דוחו"ת המשטרה, הפקקים ומה לא....

עדיין אין לזה הצדקה, לא לנהגי האוטובוס של חברת אגד (כן, דווקא אגד ודן) שטסים ועוקפים אותי כשאני על 120 קמ"ש בימני והכביש ריק לגמרי (אמיתי לחלוטין)!!!

או שנוסעים 70 קמ"ש ברחוב ז'בוטינסקי בר"ג.

ולא לנהגי בפולטריילר, שבלי בושה נצמדים למגב האחורי שלי באוטו למרחק של כ-2 ס"מ..

(איזה מין דבר זה שאני צריך להאיץ מעט קדימה ע"מ לבלום כי אני מפחד שבבלימה הקטנה הבא תעבור עלי משאית).

אה כן, וגם הם מרשים לעצמם לנוע 90 קמ"ש (שווה ערך ל-130,140 קמש" בפרייבט).

עוד לא דיברתי על מוניות השירות, שעוצרות באמצע כיכר!!! או באמצע צומת T!!!! או מיד אחרי פניה!! באמצע כביש עירוני/בין עירוני כדי להוריד נוסע שלא יכול לרדת עוד 50 מטר בתחנה מסודרת!!!!

מצטער על ההיסחפות, צריך מדי פעם למצוא מקום לפריקת תסכול!!:x

אמיר.

פורסם

מה זאת אומרת מרשים לעצמם לנוע 90 קמ"ש?

אם זה בכביש מהיר אין בזה שום דבר פסול. אתה רוצה שהם ינועו ב70 קמ"ש ויעכבו את כל התנועה?

לא נראה לי.

גם לא צריך להגזים ולהכליל,נכון שיש הרבה שהם לא בסדר (בלשון המעטה),אבל יש גם נהגים שהם כן בסדר.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם
מה זאת אומרת מרשים לעצמם לנוע 90 קמ"ש?

אם זה בכביש מהיר אין בזה שום דבר פסול. אתה רוצה שהם ינועו ב70 קמ"ש ויעכבו את כל התנועה?

לא נראה לי.

גם לא צריך להגזים ולהכליל,נכון שיש הרבה שהם לא בסדר (בלשון המעטה),אבל יש גם נהגים שהם כן בסדר.

הכוונה למקומות שבהם 90 קמ"ש זה לא מהירות ראויה... (חוקית, אבל לא מתאימה לתנאי הדרך)

או, דרכים בין-עירוניות (מהירות מותרת 80 או 90) שהם עקלקלות במקצת.

פולטריילר שהנגרר העצום שלו יתהפך בגלל עיקול לא יוכל לבוא בטענה שהוא נסע 90 "כמו שהחוק מאפשר בדרך הנ"ל"

אגב, חס וחלילה להגזים ולהכליל..לא רשמתי,ציינתי או רמזתי לכיוון הזה.

אבא שלך נהג משאית, גם אבא של חבר טוב שלי נהג משאית, וחבר טוב של אבא שלי נוהג ועובד שנים כבר באגד והם נהגים למופת.

הכל מתייחס לכלל!! ממוצע אם תרצה לקרוא לזה כך.

פורסם

תשמע,זה שלדעתך המהירות לא מתאימה לתנאי הדרך לא בהכרח אומר שזה באמת ככה.

ואני אביא דוגמא:

חזרתי מטיול בצפון,כביש דו-סיטרי,מקדימה נוסעת קורולה חדשה במהירות של כ60 קמ"ש. מאחורי אותה קורולה כבר הצטברה שיירה עצומה,אבל לדעתו זאת המהירות שמתאימה לתנאי הדרך (מילת המפתח היא לדעתו).

אז לדעתך המהירות שלהם לא מתאימה לתנאי הדרך,מה הניסיון שלך בנהיגה בכלי רכב כבד?

(ד"א אני לא תוקף או משהו :wink: )

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

אין קשר. לא בין הדוגמא שלך עם הקרולה למשאית שמזגזגת עם נגרר ענק.

חוקי פיזיקה פשוטים מוכיחים שפולטריילרים עם נגרר מאחור-הסיכויים שלהם להתהפך גבוהים מאוד בעת פניות בשל מרכז הכובד הגבוה שלהם.

אני לא יכול לשפוט אמנם את נהג המשאית ולטעון שהדעה שלי לגבי המהירות היא הצודקת,

אבל מצד שני, לראות נהג משאית שגונב מעט מהשוליים כי הוא נכנס לפניה מהר מדי (שוב, מהר בשבילו, לא בשביל פרייבט) לא משאיר יותר מדי מקום לדימיון.

(או לראות נגרר מזגזג וכן הלאה וכן הלאה...)

שכח לרגע מהעובדה שאבא שלך נהג משאית... תסתכל על הדברים מצד שונה..:wink:

פורסם

עזוב את אבא שלי לרגע :wink: .

גם עם נהגים שלדעתי אסור לתת להם הגה בידיים יוצא לי לנסוע,אז נכון יש כאלה שהם מסוכנים בכביש.

בקשר ללגנוב מהשוליים,אל תשכח שיש עגלות שחותכות (לא הולכות אחרי הגורר בקו הפניה שלו),מה גם שעדיף שיגנוב מהשוליים מאשר מהנתיב השני. ד"א יש גם הרבה פרייבטים ש"גונבים" מהשוליים.

ממעבר מנתיב לנתיב הוא לא יתהפך,אלא אם כן הוא עושה את זה ממש ממש בפראות. מהצד זה נראה הרבה יותר "מפחיד" מאשר שזה באמת :-) .

פורסם

GSI

אתה אולי נוגע בנקודה, אך לדידי , מהצד ההפוך.

לאף נהג , גם לא לנהג אוטובוס "ממהר" או כל רכב אחר, אין זכות לסכן חיים של אחרים ולו רק בהכנסת מתח מיותר למשתמשים בדרך.

לעומת זאת , יציאה במסע הסברה מקיף בעד נתינת זכות קדימה למסיעים , על המסלולים אשר נועדו להם, ביציאתם מתחנות איסוף. הסברה בקשר לכשל הנובע בנהיגה לא חוקית במסלול שמאל, עקיפות מימין, (באירופה = הורדה מהכביש!) ואכיפה על צורת הנהיגה בזמן אמת, זאת אומרת: נסיעה של המשטרה בתוך התנועה ועצירת עבריינים בזמן אמת, כולל אוטובוסים, במקום לעמוד מאחורי פינות רחוב ולאבד זמן יקר במילוי דוחות על אי איתות או חגורה. למרות חשיבותם של פרטים אלו.

בקיצור , אין להצדיק נהיגה פרועה בגלל "מצב" כביש, להפך , נתינת דוגמא טובה מצד הנהגים המיקצועיים , תוריד את המתח בכבישים.

נוסע רגוע, חסכוני וגם בטוח:wave2:

פורסם

כמה תגובות:

1. deltaHF, מבלי להטיל פיקפוק במה שאמרת בקשר לזה שנהגי אוטובוס יוצאים מבלי להביט במראה, האם ידעת שקיים חוק תנועה שמחייב את הנוהגים בדרך לתת זכות קדימה לאוטובוס כאשר הוא מאותת על יציאה מהתחנה? אני לא אומר שנהגי האוטובוס צדיקים גדולים, אבל ביננו, כמה מכם באמת מיישמים את החוק הזה?

לפני שבאים בטענות למישהו אחר, תמיד רצוי לבדוק מה קורה אצלנו (כלל טוב באופן כללי לחיים ולא רק למקרה זה).

2. BMW, מה שאתה אומר בקשר לזה שנהגי אוטובוס עוקפים אותך כשאתה על 120 קמ"ש סותר את המציאות הקיימת היום. משנת 92' אומץ בארץ התקן האירופי שקובע שכל רכב מעל 8 טון (ובכלל זה גם האוטובוסים של אגד ודן) מחויב במגביל מהירות אלקטרוני שיגביל אותו ל-100 קמ"ש. המגביל עמצו הוא חלק חתום ונעול באמצעות פלומבה, ובמידה ושוטר עוצר רכב כבד ומגלה שהפלומבה נפרצה, יש באפשרותו להורות על הורדת הרכב מהכביש.

מה שכן, אני זוכר שכשהייתי בתיכון (אי שם לפני כמה שנים) הביאו לנו לטיול השנתי אוטובוס שכנראה המגביל שלו נפרץ, אחרת אין לי כל דרך להסביר איך נסענו כל כך מהר.

ונקודה אחרונה: אם מישהו רואה אוטובוס או כל רכב כבד שנוסע בפראות או במהירות שאינה מתאימה, תמיד אפשר להתקשר למספר שמופיע מאחורה :wink:

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אלעד,אני אענה לך בשאלה על השאלה :-) .

מתי בפעם האחרונה ראית אוטובוס מאותת ביציאה מתחנה?

חוץ מזה,זכות קדימה מקבלים,לא לוקחים. המצב הוא שגם אם אני כבר נוסע ליד האוטובוס,הוא פשוט יכול להתחיל בנסיעה כאשר הוא לוחץ אותי מהנתיב.

פורסם

הבעיה מתחילה בזה שהם אמורים להיות נהגים מיקצועיים...

וכאן מתחילה הבעיה! אני לא אומר שאין נהגים מיקצועיים, יש, הם לא רבים...

רובם עושים מה שבא להם... ונוהגים כאילו הכביש של אימא שלהם!

סכנה? אין ספק...

אבל עד שלא ידרס איזה ילד של מפכ"ל או של ח"כ מש"ס לא יעשו כלום בנושא ולא יגבילו את הרוצחים בפוטנצה האילו!!!

גילי

מחפש בלוק מנוע V8 לתרומה וגם מחסן למכוניות שלי

האם זה נכון שחמישה מכל ארבעה אנשים מתקשים במתמטיקה ?

הציבור מטומטם, ולכן הציבור משלם...

פורסם

לך תסביר להם שכאשר יוצאים מתחנת איסוף יש להתסכל שמאלה או בכלל להשאיר מקום לעהור...

לך נראה אותך....

נהגי האוטובוס בעלי ניסיון רב על הכביש אך הם מרגישים יותר מתי העלות עליו...

Polo 2012

• תוכן חדש...